Listebeklædning og listelofter

Listebeklædning og listelofter har flere funktioner - Udover selve arkitekturen og det flotte udtryk, så kan både listebeklædning og listelofter have en god akustisk effekt

Leverandører af Listebeklædning og listelofter:


Accu-Dan A/S

Jernet 33C
6000 Kolding
Tlf.: 74 84 18 00
E-mail: mail@accu-dan.dk

www.accu-dan.dk

Kompetencer: Akustik løsninger, Akustik, Støjdæmpning, Akustik loft, Sandwichpaneler, Lyddæmpende vægge, Lydisolering, Støj væg, Nedsænket akustikloft , Støjvæg, Maskinstøj, Støjindkapsling, Hygiejne akustik til fødevareindustrien, Bafler, Flytbare vægge, Støjkabiner, Teknisk Isolering, Skillevægge, Skum – vi kommer og hjælper hvor der er unødig støj.

Læs mere om Accu-Dan A/S


By Venø

Buntmagervej 5
7490 Aulum
Tlf.: 88 77 83 70
E-mail: hello@byveno.com

www.byveno.com

Kompetencer: Akustik, Akustikløsninger - Dansk produceret, FSC®-certificeret licenskode: FSC-C165957, bæredygtige, akustik, akustikpaneler, akustikløsninger, træpaneler, træ lameller, akustikloft, listevæg, listeloft, lydabsorberende, lydisolerende, lyddæmpende vægge, akustikplader, træ panel, linoleum, laminat

Læs mere om By Venø


I-WOOD DENMARK®

Fabriksvej 4
6973 Ørnhøj
Tlf.: +45 69 16 70 70
E-mail: info@i-wood.dk

www.i-wood.dk

Kompetencer: Akustik, Akustikløsninger, Akustikpaneler, Akustikloft, Listebeklædning, Lyddæmpende vægge, Skærmvægge, Skillevægge, Flytbar vægge Kundetilpassede løsninger, Lofter Akustikdæmpning, Lyddæmpning, Dansk design og kvalitet, Skærmvægge, Skillevægge, Indeklima, Lydabsorbering, Støjdæmpning – kundevendt og løsningsorienteret rådgivning, vi hjælper gerne med at finde den helt rette løsning.

Læs mere om I-Wood ApS – Akustikløsninger


Prodatek A/S

Endelavevej 1
8940 Randers SV
Tlf.: 71 96 74 44

web

Kompetencer: Elementer, Vægelementer, Tagkassetter, Bund- & dækkassetter, Stålkonstruktioner, Facadesystemer, Beklædning, Teglfacader, Skiferfacader, Boligmoduler

Læs mere om Prodatek A/S


I-WOOD DENMARK® halverer monteringstiden med patenteret 5G låseteknologi


22.mar 2023


I et unikt samarbejde har svenske Välinge Innovation og I-Wood Denmark® skabt markedets mest intelligente loft- og vægpanel. Som de eneste i verden tilbyder de nu loftpaneler med kliksystemet I-Lock® udviklet på baggrund af den globalt anerkendte 5G låseteknologi fra Välinge Innovation.

I-Lock® er et intelligent kliksystem i Pro+ loftpaneler fra I-Wood Denmark®. Når fingersamlingerne skubbes sammen, klikker plastikclipsene på plads og låser både vertikalt og horisontalt. Hurtigt, nemt og stærkt! Funktionaliteten med fastlåste samlinger kendes blandt andet fra klikgulve, men er helt nyt for loft- og vægpaneler af denne type:

Vi er stolte af at kunne præsentere en verdensnyhed, som både kommer håndværkere og slutbrugere til gode. Med I-Lock® er det nu muligt at halvere monteringstiden af loft- og vægpaneler. Samtidig skabes en ensartet, fastlåst og perfekt finish – hver gang, fortæller CEO og partner i I-Wood Denmark® Casper Krogh Olesen.

Hertil bekræfter samarbejdspartner Johan Hallin fra Välinge Innovation rosende den mærkbare forskel i monteringen af akustikpaneler fra I-Wood Denmark®:

I-Wood Denmark® har et fantastisk og ikke mindst gennemtænkt produkt. Med tilføjelsen af vores patenterede 5G låseteknologi tilbydes markedet nu et intelligent loft- og vægpanel med en nem og holdbar installation.

I-Lock® offentliggøres på messen Byggeri’23 i Messe C, Fredericia d. 21.-24 marts. Besøg os på stand A-1508.

Intelligente løsninger skabt af håndværkere til håndværkere

I-Wood Denmark® designer og producerer akustiske træpaneler til både vægge og lofter. Produkterne er skabt af håndværkere til håndværkere med intelligente løsninger fra design og produktion til montering. Når du vælger I-Wood Denmark®, vælger du kvalitet, nøjagtighed og den nemmeste montering i branchen:

Vores mission er at skabe produkter, der er tænkt mere intelligent, og det er samarbejdet med Välinge Innovation et udtryk for. Vi tænker ikke kun på det, øjet ser, når produktet er monteret. Vi tænker også på vejen dertil – arkitekten, håndværkeren og lønkronen – hvordan er det at arbejde med, og hvad det reelt koster, når det er monteret, forklarer Casper Krogh Olesen og tilføjer:

I udviklingsprojekter er det vigtigt for os at tænke intelligent. Når vi sidder med arkitekten, udvikles der naturligvis for øjet. Det skal se smukt ud og være funktionelt. Men med flere tømrere og snedkere på holdet er det også vigtigt for os at tænke monteringen ind. Hvordan er det at montere, og hvor lang tid må det tage? Lønkronen er en tung post i byggeriet i dag, og kan vi bidrage til at holde den nede på et minimum, så skal vi det.

Mere nyt fra I-Wood

Vækstsucces i både Danmark og udland

I-Wood Denmark® har i løbet af få år oplevet stor succes hos både håndværkere, private og offentlige virksomheder. De har fingeren på pulsen og producerer i dag akustikpaneler til både danske og internationale forhandlere:

Vi har oplevet kraftig vækst i de seneste år. Derfor har vi udvidet fra 800 m2 til nu 7.500 m2 med både produktion, kontor og showroom samlet. Samtidig har vi udvidet vores produktion med flere CNC-linjer samt robotteknologi og senest opdateret med en fuldautomatisk linje, som har syvdoblet vores kapacitet, lyder det fra Casper Krogh Olesen, som desuden understreger vigtigheden i udvikling af intelligente løsninger som kernen i virksomhedens væksteventyr.

Læs mere på: www.i-wood.dk

https://www.youtube.com/watch?v=sVSMu3axP6U

FÅ MERE INSPIRATION:

I-Wood projekter
I-Wood erhverv
I-Wood produkter


Akustikpaneler fra I-WOOD DENMARK® til nyt skolebyggeri
I-Wood Denmark® har leveret 2.500 m2 vægpaneler til byggeriet af den nye social- og sundhedsskole i Holstebro. Projektet er skabt med alle interesser for øje – både arkitekten, håndværkeren, akustikeren og bygherren.

I sommeren 2021 stod den nye social- og sundhedsskole i Holstebro færdig og klar til eleverne. Den store bygning på 3.000 m2 er blandt andet beklædt med forskellige typer vægpaneler i træ fra I-Wood Denmark®. Akustikpanelerne fra I-Wood Denmark® er en kombination af plan- og perforerede plader og er lavet af brandimprægneret birkekrydsfiner og overfladebehandlet med en klar PU brandlak.

Stærk og alsidig samarbejdspartner

Social- og sundhedsskolen er endt med en løsning, der sætter et væld af flueben. Først og fremmest er panelerne brandbehandlet. Derudover er de udviklet til både øje og øre. Der er altså både tænkt på æstetik og akustik i de store rum, som til hverdag skal rumme mange mennesker.

Der var krav om gennemgående finer på alle de indvendige panelvægge. Derudover skulle nogle paneler brandbehandles og nogle perforeres. Det kunne I-Wood klare. De var meget løsningsorienterede og engagerede i projektet, fortæller Marius Sloth fra Jens Jensen, som var totalentreprenør på projektet, og tilføjer:

Jeg kan helt bestemt anbefale I-Wood til andre. Vi vil helt sikkert også bruge dem igen.

Derudover nævner Marius Sloth fra Jens Jensen også prisen som et uundgåeligt parameter i alle byggerier, hvor I-Wood Denmark® med fokus på lønkronen også er konkurrencedygtige.

Søg inspiration her

Meget mere end bare lister

Projektet med Social- og sundhedsskolen er et godt eksempel på, at I-Wood Denmark® ikke blot er lister – men meget mere end det.

Det er vigtigt for os at se på hele det samlede projekt. Der er mange interesser i et byggeprojekt med både arkitekter, håndværkere, akustikere, brandkrav, økonomi osv. Vi arbejder for at få alle elementer til at spille sammen. Det er vores måde at tænke på, fortæller Casper Krogh Olesen, direktør i I-Wood Denmark® og tilføjer:

Vi har et solidt produktions setup, med blandt andet flere CNC maskiner og robot – så vi kan lave meget mere end bare lange, lige lister.

Og skulle man være i tvivl om, hvad I-Wood Denmark® kan tilbyde, så understreger Casper Krogh Olesen ligeledes, at alle er mere end velkommen i deres 300 m2 store showroom. Her er der mulighed for at se nærmere på materialer og produktion. Samtidig sætter de sig også gerne omkring bordet til en workshop for at finde en måde at gøre drømmeprojektet til virkelighed.

Find yderligere information om akustiske træpaneler fra I-Wood her


Sorte akustiklofter understøtter bilmærkes grønne visioner
Volkswagen har slået dørene op til et nyt showroom i hjertet af København, hvor man fremover kan opleve bilmærkets nyeste e-modeller. I det nye Volkswagen City Studio er sorte og bæredygtige akustiklofter med til at skabe en eksklusiv stemning.

Tyske Volkswagen har speederen i bund, når det gælder ambitionerne for den grønne omstilling af fremtidens mobilitet. Det skal afspejle sig i bilmærkets nye showroom, Volkswagen City Studio, der i marts for første gang åbnede dørene op på den nye adresse i Industriens Hus i hovedstaden:

- Vi har glædet os meget til at byde danskerne velkomne i vores nye lokaler, hvor de udover at opleve vores nyeste elektriske modeller også kan få indblik i Volkswagens visioner for fremtidens elektrificerede mobilitet, fortæller Martin Orthmann Thorsen, marketingchef hos Volkswagen Danmark. Han fortsætter:

- Det har været vigtigt for os at skabe nogle omgivelser, der udstråler eksklusivitet og frembringer den helt rette stemning. Det er afgørende, at man som besøgende oplever, at her er rart at være, så man får lyst til at bruge lidt ekstra tid i forretningen.

Lofter med omtanke for miljø og indeklima

Den eksklusive stemning er hjulpet godt på vej af træbeklædte vægge og akustiske lofter i en dyb sort tone, der med lydabsorberende egenskaber bidrager til at skabe et behageligt indendørs miljø for både gæster og ansatte.

Lofterne er leveret af akustikproducenten Rockfon, som har haft omtanken for miljøet i højsædet, da de eksisterende hvide loftsplader skulle erstattes med de nye sorte:

- Der har været fokus på at genbruge så meget som muligt, og derfor er det eksisterende skinnesystem anvendt i kombination med de nye, sorte loftplader, som giver et helt nyt udtryk til rummet. Desuden er det nedtagne, hvide Rockfon-loft sendt til genbrug via vores genanvendelsesordning, forklarer Nicholai Max Gringer, Project Sales Manager hos Rockfon.

Genanvendelsesordning giver nyt liv til udtjente lofter

Med genanvendelsesordningen er der således taget hånd om de udtjente stenuldslofter, som er taget retur til produktionen, hvor de omdannes til nye produkter. Dermed er spild minimeret, og det glæder de nye ejere:

- For at hjælpe bæredygtigheden på vej i vores showroom, valgte vi at gøre brug af Rockfons genanvendelsesordning, så de ”gamle” lofter kan få nyt liv et andet sted. Det er vigtigt for Volkswagen at bidrage med det, vi nu kan, stort som småt, også selvom det ikke lige handler om biler, fortæller Martin Orthmann Thorsen.

Niels Fæster fra Multiwork, der som projektleder har haft godt hånd i hanke med omdannelsen af Volkswagens nye lokaler, runder af:

- På projektet har vi nydt godt af den sparring og kapacitet, som Rockfon har budt ind med, da de som leverandør har haft den helt rette tyngde til at løfte opgaven. De har ikke bare anbefalet genanvendelsesordningen, men også sørget for lofter i specialmål og med en leveringstid, der har sikret en planmæssig proces, så Volkswagen City Studio nu kan byde indenfor i de nye rammer.


Illux – Akustikdæmpende vægudsmykning styrker arbejdsmiljøet
Støj og dårlig akustik på arbejdspladsen øger stressniveauet og reducerer effektiviteten blandt medarbejderne. Det viser en nyere undersøgelse af arbejdsmiljøet i åbne kontorlandskaber foretaget af Stressforskningsinstituttet ved Stockholm Universitet. Men heldigvis kan man dæmme op for lydgenerne.

Den svenske undersøgelse viser nemlig, at kontorer indrettet med lyddæmpende loft- og vægabsorbenter effektivt reducerer støjen og styrker både koncentrationen, beslutningsprocesser og den generelle trivsel.

Akustikforbedring, der slår to fluer med et smæk
Det behøver heller ikke at være hverken omstændigt eller sprænge firmabudgettet, når akustikken på arbejdspladsen skal forbedres. Akustikdæmpende plader på væggen kræver ingen besværlig montering, og så er placeringen i talehøjde særligt hensigtsmæssig i forhold til at opnå størst mulig effekt for pengene. Når vi taler, udsender vi nemlig lydbølger i vandrette linjer, og derfor absorberes lyden en anelse mere effektivt her end i loftet.

Samtidig kan vægabsorbenterne også bidrage til udsmykningen af kontorlandskabet. Hos Illux printer man direkte på lydabsorberende akustikplader, som dermed forvandles til æstetiske vægbilleder, der effektivt reducerer støj og bidrager til et mere behageligt arbejdsmiljø. Man kan med andre ord slå to fluer med et smæk og kombinere funktionalitet og æstetik i kontorindretningen.

Sådan fungerer akustikbillederne
Hos Illux printer man på akustikplader fremstillet af mineraluld. Et materiale der ikke alene består af 70% genanvendt glas, men også har en unik lydabsorption på op til 0,95-1,0. Det betyder, at kun 0-5% af lydenergien reflekteres, når den rammer akustikbilledet.

Akustikbillederne produceres i valgfri størrelse og med lige det motiv, som man ønsker - printet med seks-farvet UV-print, der sikrer et skarpt resultat, som ikke falmer.


I-Wood – Stærkt forbedret akustik i kulturcenter Limfjord
Kulturcenter Limfjord i Skive, der er opført 2006-2007, søgte at forbedre akustikken og ikke mindst at skabe en mere grøn profil og rød tråd igennem kulturcenteret. Derfor er I-Wood Akustikpaneler nu monteret flere steder rundt omkring i centerets mange fællesområder. Det har ifølge kulturcenterets direktør Knud Bjerre givet en langt mere rolig og behagelig akustik:

”Jeg havde et ønske om at få noget mere natur og noget mere grønt ind i centeret. Vi har malet, vi har fået nye møbler – men det der sætter prikken over i’et er akustikpanelerne fra I-Wood. Dem har vi brugt som en rød tråd igennem hele centeret. Vi syntes det har givet et virkeligt flot løft, udover at akustikken selvfølgelig også er blevet bedre i vores opholdsområder. Så et stort cadeau til I-Wood for et godt og professionelt samarbejde.”

Unik og bæredygtig akustikbeklædning

Design og akustik er i dag vigtige parametre når hjemmet eller kontoret skal indrettes. Med deres unikke og bæredygtige akustikbeklædning giver I-Wood mulighed for at inddrage naturen som en del af indretningen. Her skaber man ikke bare et visuelt moderne miljø, men sikrer samtidig et mere behageligt indeklima.

Høj kvalitet og unikke fingersamlinger

Vigtige nøgleord for I-Wood er lønsomhed, kvalitet og bæredygtighed. Ideen bag I-Wood er at levere et produkt i en ensartet og altid høj kvalitet, som er nemmere at bearbejde og montere end andre lignende produkter på markedet. I-Wood forholder sig til hvordan det er for montøren at arbejde med deres produkter, hvilket har resulteret i store besparelser i monteringstiden. Desuden har I-Wood blandt andet udviklet deres unikke fingersamlinger, som samler panelerne og giver en langt mere ensartet finish og sammenhængende overflade.

https://www.youtube.com/embed/1M1R2NUALOM

Andre produkter:

Flexu Wall

En moderne og lydabsorberende skillevæg, der kan placeres frit i fx kontorlandskaber, hvor den både opdeler, afskærmer og udsmykker. Flexi Wall er et færdigt modul med en kerne af et lydabsorberende materiale, som reducerer efterklangen. Skillevæggen er beklædt med I-Wood listebeklædning på begge sider og afsluttes elegant af en kantliste i egefinér.

Flexi Frame

Et færdigt modul med en kerne af et lydabsorberende materiale, som reducerer efterklangen. Modulerne er beklædt med I-Wood listebeklædning og afsluttes af en kantliste med egefinér. Flexi Frame kan monteres på både loft og væg i eksempelvis kantiner, mødelokaler eller køkken-alrum.

Custom Solution

I-Wood leverer danskproducerede akustikpaneler er af højeste kvalitet. Via deres produktionssetup med blandt andet CNC maskiner har de mulighed for at tilpasse deres produkter til de enkelte projekter. Panelerne er fleksible og kan både rundes, skæres og bøjes efter individuelle mål og ønsker.


Troldtekt – Nye designløsninger giver indretningen karakter
Med en ny serie af designløsninger får arkitekter en spændende mulighed for at kombinere god akustik fra Troldtekt træbeton med karakterfulde udtryk
I et online tema giver Troldtekt A/S ordet til arkitekten bag de nye industrielle (ID) designløsninger – og viser, hvordan de er anvendt i smukke bygninger. Vi tilbringer langt det meste af vores tid i bygninger. Kontordomiciler, skoler, idrætscentre, restauranter, kulturhuse og private hjem. Derfor er det vigtigt, at de indendørs rammer er behagelige for vores øjne, ører og helbred. Med ’Troldtekt® line’, ’Troldtekt® tiles’, ’Troldtekt® curves’ og en række andre nye designløsninger giver Troldtekt A/S arkitekter mulighed for at kombinere god akustik og et sundt indeklima med karakterfulde, skalerbare udtryk. – Formålet har været at designe nogle løsninger, som giver størst mulig frihed i arkitekturen. Du kan skabe dine egne mønstre og rytmer i designet – og du kan variere og skalere de enkelte designløsninger, så de giver oplevelsen af en stor sammenhængende enhed på lofter eller vægge. Vi ønsker at appellere til arkitekter, som gerne vil have rum til at gøre noget ekstra i indretningen, men som samtidig skal holde sig inden for et fornuftigt budget, siger Michael Christensen. Han er inhouse arkitekt hos Troldtekt A/S og har udviklet den nye designlinje. Dyster om national designpris Interviewet med Michael Christensen indgår i et nyt online tema på www.troldtekt.dk. Temaet sætter spot på design – og indeholder et kig på alle de nye løsninger samt en række flotte cases, hvor designere og arkitekter fortæller om deres erfaringer med flere af dem. Temaet byder også på en artikel om Danish Design Award 2019, der uddeles mandag den 13. maj. Her er det eksklusive listeloft Troldtekt® contrast en af de finalister, der dyster med om Danmarks nationale designpris i kategorien Feel good. –  I Danmark har vi altid været dygtige til at skabe design, som også forbedrer en samtale, et indeklima, en arbejdssituation, en søvn, en læseoplevelse eller noget helt andet. Det sætter vi fokus på i kategorien Feel good, hvor designkvalitet vægtes ekstra højt, siger Christina Melander, programchef ved Danish Design Award. Det handler om fladen De nye designløsninger fra Troldtekt har overordnet to fællesnævnere: For det første er de industrielt produceret. For det andet er de designet til at give lofts- og vægflader et sømløst udtryk. Hver løsning er tænkt til at fremstå som en samlet akustikflade i større eller mindre skala. – Serien af designløsninger er et nyt kapitel i Troldtekts historie. Vi begyndte i 1935 med industriplader og har i de senere år udviklet akustikløsninger til moderne arkitektur. Undervejs har vi tilføjet spændende design, som har vundet internationale priser. Nu tager vi vores designløsninger til det næste niveau, hvor vi lancerer en hel serie, som vi kan producere med moderne teknologi og dermed til konkurrencedygtige priser, siger Peer Leth, adm. direktør i Troldtekt A/S. produkt i ny løsning Søren Vester er designer og indretter alt fra restauranter til private hjem. Han har valgt designløsningen Troldtekt® line til den elegante og smagfulde Restaurant Strandtangen i Skive. Her går indretningen af restauranten hånd i hånd med det nordiske køkken. – Jeg synes, det er megafedt at se, hvordan Troldtekt har udfordret og udviklet sit kerneprodukt i en ny designløsning. Den består af samme simple materiale, men man har leget med akustikpladerne og bruger dem til at skabe et nyt og spændende udtryk. Troldtekt line ophæver mødet mellem akustikpladerne og gør fladen til en helhed. Det er ret genialt, siger Søren Vester i en artikel i temaet.