Lydabsorbenter

Lydabsorbenter

Lydabsorbenter, også kendt som lydabsorberende materialer eller akustiske paneler, er konstruktionselementer, der bruges til at reducere og kontrollere støj og efterklang i et rum. De er designet til at absorbere lydenergi og reducere lydrefleksioner for at forbedre akustikken og lydmiljøet. LydTjek Beregner, se her – Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af Lydabsorbenter:

Akustikmiljö i Falkenberg AB

Falkåsvägen 4, Box 77
311 21 Falkenberg
Sverige
E-mail: info@akustikmiljo.se
T.: +46 (0)346 714 850

www.akustikmiljo.se

Se hele vores produktprogram og profil her

I-WOOD DENMARK®

Fabriksvej 4
6973 Ørnhøj
Tlf.: +45 69 16 70 70
E-mail: info@i-wood.dk

www.i-wood.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

IAC Acoustics A/S

Jernholmen 44
2650 Hvidovre
Tlf.: 36 77 88 00
E-mail: mail@iac-nordic.dk

www.iac-nordic.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Illux A/S

Sverigesvej 11
8660 Skanderborg
Tlf.: (+45) 70 25 08 12
E-mail: post@illux.dk

www.illux.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Mogens Rasmussen A/S

Industrivej 3B
5500 Middelfart
Tel.: +45 64418033
E-mail: mra@mras.dk

www.mras.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

VibrAkustik ApS

Søndre Alle 34
3700 Rønne
Tlf.: 60 63 12 10
E-mail: mt@vibrakustik.dk

www.vibrakustik.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om lydabsorbenter:

Lydabsorbenter fungerer ved at omdanne lydenergi til varmeenergi ved hjælp af materialer med høj absorptionskapacitet. Disse materialer er typisk porøse og kan omfatte følgende:

  1. Akustisk skum: Akustisk skum er et let og porøst materiale fremstillet af åbne celler. Det har gode lydabsorberende egenskaber, især ved høje frekvenser. Skummet er almindeligt anvendt i optagelsesstudier, hjemmebiografer, konferencelokaler og andre steder, hvor der er behov for støjdæmpning.
  2. Fiberglas: Fiberglas er et materiale fremstillet af glasfibre, der er bundet sammen for at danne et porøst panel eller en plade. Det er kendt for sin høje absorptionskapacitet over et bredt frekvensområde og bruges ofte i kommercielle og industrielle bygninger, kontorer og teatre.
  3. Mineraluld: Mineraluld er et isoleringsmateriale fremstillet af mineralfibre, som typisk er glasuld eller stenuld. Det har gode lydabsorberende egenskaber og bruges i bygninger, hvor lydisolering er nødvendig, såsom kontorer, klasseværelser og hoteller.
  4. Akustiske lofter: Akustiske lofter består af porøse materialer, der er monteret under taget eller på loftet. De hjælper med at reducere støj og efterklang i rummet ved at absorbere lydenergi. Disse lofter er almindeligt anvendt i kontorer, indkøbscentre, lufthavne og andre offentlige rum.
  5. Lydabsorberende paneler: Lydabsorberende paneler er specielt designede paneler eller vægplader, der er fremstillet af lydabsorberende materialer. De kan have forskellige former, størrelser og overfladedesign for at blande sig æstetisk ind i rummet og samtidig levere lydabsorption. Disse paneler bruges ofte i konferenceværelser, auditorier, biografer og lydstudier.

Lydabsorbenter kan hjælpe med at reducere efterklang, forbedre taleforståelighed, minimere støjniveauer og skabe en bedre akustisk balance i rummet. De anvendes i en bred vifte af miljøer for at skabe et mere behageligt og produktivt lydmiljø

 Cookie-indstillinger