Sandwichpaneler

Sandwichpaneler er præfabrikerede byggematerialer, der består af en kerne af isoleringsmateriale, som typisk er skum eller mineraluld, der er indkapslet mellem to ydre lag af stive materialer som metal, plastik eller træ. Disse paneler bruges i en bred vifte af bygnings- og konstruktionsapplikationer på grund af deres mange fordele. Sandwichpaneler er en facadebeklædning, dvs. et selvbærende facadepanel som kan monteres både horisontalt og vertikalt.

Leverandører af og viden om Sandwichpaneler:


3A Steel ApS

Butikstorvet 9
9830 Tårs
Tlf.: +45 42 52 46 33
E-mail: Info@3a-steel.com

www.3a-steel.com

Kompetencer: Mineraluldspaneler, Sandwichpaneler, Stålfacader, Stålåse, Stålspær, Udlejning af vakuumlift

Læs mere om 3A Steel ApS


Aabo Akustik & Handel ApS

Ejbytoften 5
2600 Glostrup
Tlf.: 43 63 03 77
E-mail: fba@aaboakustik.dk

www.aaboakustik.dk

Kompetencer: Skærmvægge, Brandvægge, Skillevægge, Støjisolering, Lyddæmpning, Ventilation, Renrum, Ventilationskanaler, Taghætter, Ventilationsanlæg, Ventilatorer, Indeklima, Brandventilation, Industrikontorer, Støjdæmpning

Læs mere om Aabo Akustik & Handel ApS


Accu-Dan A/S

Jernet 33C
6000 Kolding
Tlf.: 74 84 18 00
E-mail: mail@accu-dan.dk

www.accu-dan.dk

Kompetencer: Akustik løsninger, Akustik, Støjdæmpning, Akustik loft, Sandwichpaneler, Lyddæmpende vægge, Lydisolering, Støj væg, Nedsænket akustikloft , Støjvæg, Maskinstøj, Støjindkapsling, Hygiejne akustik til fødevareindustrien, Bafler, Flytbare vægge, Støjkabiner, Teknisk Isolering, Skillevægge, Skum – vi kommer og hjælper hvor der er unødig støj.

Læs mere om Accu-Dan A/S


BN Plast Teknik ApS

Køgevej 49
​4653 Karise
Tlf.: 40 47 45 01
E-mail: info@bn-plastteknik.dk

www.bn-plastteknik.dk

Kompetencer: CNC-fræsning, CNC-drejning, Glideskinner, Plastbearbejdning, Plastemner, Sandwichpaneler, Spåntagende bearbejdning, Teknisk plast

Læs mere om BN Plast Teknik ApS


DS Elcobyg A/S

Hadsundvej 8
DK-9500 Hobro
Tlf.: +45 96 57 26 57
E-mail: ds@ds-elcobyg.dk

www.ds-elcobyg.dk

Kompetencer: Betonelementer, Bjælker, Facadebeklædning, Sandwichpaneler, Søjler

Læs mere om DS Elcobyg A/S


Deigaard Plast ApS

Blomstervej 3
8381 Tilst
Tlf.: +45 86246600
E-mail: info@deigaardplast.dk

www.deigaardplast.dk

Kompetencer: Plastplader, Plastrør, Plaststænger, Sandwichplader, Termoplader, Termoplast, Termotag, Kontorstoleunderlag, Akrylrør, Akrylplader, Plexiglas

Læs mere om Deigaard Plast ApS


Lindab

Langkær 20
6100 Haderslev
Tlf: +45 73 23 23 23
Email: lindab@lindab.dk

www.lindab.dk

Kompetencer: Systemløsninger og produkter til forbedring af indeklima, Komfortventilation, Industriventilation, Boligventilation, Villaventilation, Ventilationskanaler og tilbehør, Ventilationsaggregater, Ventilatorer, Luftfordelingsarmaturer, Brandspjæld, Kølebafler, Automatik, Lufttæpper, Lyddæmpere, Lyddæmper beregninger, Indeklima, Indblæsning, Udsugning, Lindab Safe, Lindab Rekt, Lindab isol, Lindab Transfer, Lindab InDomo m.fl.

Læs mere om Lindab


Panelbyg ApS

Industriparken 16
6880 Tarm
Tlf.:88 32 17 70
E-mail: info@panelbyg.dk

www.panelbyg.dk

Kompetencer: sandwichpaneler, isolering, hulmursisolering, galvaniseret rionet, befæstelse, skruer, vakuumlifte, gitter, teknisk skum, ståltage, panelskruer, stålåse, stålplader

Læs mere om Panelbyg ApS


Mere viden om Sandwichpaneler:

Sandwichpaneler er kendetegnet ved at bestå af flere lag - som oftest 2 dækplader og mellem dem findes en kerne af et isoleringsmateriale. Sandwichpaneler er et moderne materiale, som muliggør en fleksibel facadeløsning efter specifikke og specielle mål og som vil give facaden et smukt design.

Her er nogle af de primære anvendelser af sandwichpaneler:

  1. Bygning af vægge: Sandwichpaneler anvendes ofte til at opføre vægge i både industrielle og kommercielle bygninger. De giver en hurtig og effektiv metode til at skabe strukturer med fremragende termisk isolering, lydisolering og brandsikkerhedsegenskaber.
  2. Tagdækning: Sandwichpaneler bruges som tagdækningsmaterialer til industrielle bygninger, lagerfaciliteter, kølehuse og lignende strukturer. De tilbyder isoleringsevner, der hjælper med at regulere temperatur og reducere energiforbruget.
  3. Kølehuse og fryserum: Sandwichpaneler med høj isoleringsværdi anvendes i kølehuse og fryserum for at skabe temperaturkontrollerede miljøer og opretholde et stabilt termisk klima.
  4. Industrielle skillevægge: Sandwichpaneler bruges som skillevægge i industrielle faciliteter, fabrikshaller eller lagerbygninger for at opdele rum og skabe forskellige sektioner eller afdelinger.
  5. Transportsektoren: Sandwichpaneler anvendes også inden for transportsektoren, især i konstruktionen af køretøjer som lastbiler, trailere og skibscontainere. De tilbyder letvægtsegenskaber, styrke og isolering til beskyttelse af gods og transport af følsomme varer.

Fordelene ved sandwichpaneler inkluderer fremragende termisk isolering, lydisolering, brandsikkerhed, holdbarhed, hurtig installation og et bredt udvalg af designmuligheder.

Det er vigtigt at bemærke, at valget af sandwichpaneler afhænger af den specifikke anvendelse, klimaforholdene og de ønskede egenskaber som isoleringsniveauer, holdbarhed og æstetik. Professionel rådgivning anbefales altid for at vælge de mest passende sandwichpaneler til en given konstruktion eller bygningsprojekt.

Sandwichpaneler er generelt rimelig energibesparende og oftest i en relativ høj bygge kvalitet. Sandwichpaneler er tætte, hvorfor gode mod vind og vejr ligesom sandwichpaneler er enkle at montere, hvilket giver en kortere bygge tid. Sandwichpaneler kan være fremstillet i tyndpladestål og eksempelvis med en isolerende kerne i mineraluld, polyuretan eller polystyren. Sandwichpaneler anvendes som oftest til ydervægge men kam også sagtens anvendes som tag og skillevægge.


Lindab – Brandsikkert sandwichpanel i et væld af farvemuligheder!
Lindab – Brandsikkert sandwichpanel i et væld af farvemuligheder!

M-væg, godkendt til brand!

De fleste ved, at brandsikre vægge bygges med ubrændbare mineraluldselementer - men at opfylde kravene til brandvægge med tilføjelser for mekanisk påvirkning har tidligere været forbeholdt tungere konstruktioner i fx. beton. Det har vi et andet bud på, da vi har udviklet en patentanmeldt løsning med et simpelt sandwichelement, der opfylder kravene i EI 90-M uden komplicerede forstærkninger.

Læs mere om brandsikre M-vægge her


3A Steel tilbyder sandwichpaneler
Sandwichpanelerne anvendes med fordel både som tag og ydervægge men også som indvendige skillevægge.

Byggeri i sandwichpaneler er en energieffektiv og bæredygtig løsning.

Der findes et bredt sortiment af Sandwichpaneler i mineraluld, PUR og PIR. Sandwichpanelerne anvendes med fordel både som tag og ydervægge men også som indvendige skillevægge.

Det brede udvalg og kombinationer af isoleringstyper med en høj isoleringsevne, profiler og farver gør anvendelsesmulighederne næsten uendelige. Dette sammenholdt med en kort monteringstid gør sandwichpaneler til det rigtige valg.

3A Steel ApS er en af de førende leverandører i Danmark, Norge og Sverige af sandwichpaneler og stålplader fra vores europæiske leverandører.

Energieffektivt byggeri

Vælger du at bygge i sandwichpaneler, vælger du samtidig en bæredygtig løsning
til dit byggeri med et lavt klimaaftryk og en lang levetid.

Se mere her


Lindab – Mange designmuligheder
Sandwichpaneler er et oplagt byggemateriale, når der skal skabes velfungerende, bygbare og langtidsholdbare rammer. Med sandwichpaneler er det ikke bare muligt at skabe et flot byggeri – de er også nemme at montere,

Vi har taget et lille udvalg med til Byggeri '23 - hvor du også kan høre meget mere om vores M-væg, godkendt til brand.

Læs mere om vores sandwichpaneler her


Lindab – Udlejer i Sønderborg opnår DGNB-certifikat i guld med sandwichpaneler
Da den sønderborgensiske erhvervsudlejer Hansson Erhverv i slutningen af 2021 tog første spadestik til et nyt 3.000 kvadratmeter stort udlejningsmål, var det vigtigt at få en DGNB-certificering. Blandt andet derfor faldt valget på Lindabs sandwichpaneler.

Hansson Erhverv, der udlejer erhvervsejendomme i Sønderborg, tog i slutningen af 2021 første spadestik i en 30.000 kvadratmeter stor udstykning i den nordlige ende af hovedstaden på Als. Den første udlejningsejendom på 3.000 kvadratmeter er netop blevet færdiggjort, og Larsen Strings, der er verdens største forhandler af strenge til blandt andet violiner, er flyttet ind.  

Den nye ejendoms facade er blevet beklædt med sandwichpaneler fra Lindab, og det er der ifølge Mads Hansson, der er direktør hos Hansson Erhverv, en række grunde til.

– Det er en del af vores masterplan, at byggeriet skulle være så bæredygtigt som muligt. Og med Lindabs sandwichpaneler har vi fået en facade, der hjælper os til, at byggeriet har fået en guld-certificering fra DGNB, forklarer Mads Hansson.

Nem montering

Traditionelt har Hansson Erhverv lavet facader med for eksempel betonelementer, men ud over en bedre bæredygtighed er Lindabs paneler også betydeligt nemmere at montere og i sidste ende et prisvenligt valg.

– Panelernes EPD (miljøvaredeklaration red.) er meget flot og attraktiv for os. Vi sparer typisk maling, gips, træ og et hav af skruer ved at sætte sandwichpaneler op, siger Mads Hansson og fortsætter:

– Fordi panelerne er så hurtige at montere på væggene, minimerer vi også fugtpåvirkningen. Det er positivt, så vi undgår fugtproblemer senere.  

Samtidig pointerer direktøren, at samarbejdet med Lindab har været til stor gavn for udlejningsvirksomheden, da de har fået en masse data og dokumentation til at klare kravene til DGNB, men også de nye krav til LCA (livscyklusanalyse).

– Da det var nødvendigt at få en særlig brandklassificering til DGNB-certificeringen, gik Lindab konstruktivt ind i processen og hjalp os med at få den nødvendige dokumentation til at opnå klassifikationen, forklarer Mads Hansson.

Ud over dokumentation med beregninger hjælper Lindab i øvrigt også flere kunder med opstalt.  

Nødvendigt, men også ønskeligt

For Mads Hansson og resten af virksomheden er bæredygtighed og grønt byggeri i det hele taget blevet et vigtigt punkt på forretningsdagsordenen de seneste år.

– Vi har en forpligtelse som virksomhed til at hjælpe klimaet og minimere vores CO2-aftryk. Men det er også et krav, der kommer udefra blandt vores lejere og på grund af lovgivning. Det er en situation, hvor alles interesser og ønsker går i samme retning.

– Som udlejer er det naturligvis vigtigt og altafgørende, at investeringerne kan betale sig. Men også her er grønt byggeri godt på flere måder. Når vi bygger udlejningsejendomme med for eksempel DGNB-certificeringer, er vi attraktive for lejerne og får typisk en konkurrencefordel, da lejerne i dag konkret efterspørger denne type byggeri – blandt andet på grund af eksterne krav. Samtidig er det også mere attraktivt for os at hente kapital til denne type af byggeri, mens værdien generelt set også er højere, forklarer Mads Hansson.    Næste etape af udstykningen i Sønderborg begynder i starten af 2023.


Nye hybrid-sandwichelementer kombinerer beton og træ
Med hybridbyggeri kan firmaer bygge mere bæredygtigt uden at ændre deres nuværende byggemetoder. Sammen med sine partnere har Metsä Wood designet hybrid-sandwichelementer, der vil forny element-byggeriet. De innovative elementer kombinerer beton med Kerto® LVL (lamineret finertømmer). De lette hybrid-sandwichelementer har vist sig at være en stor fordel i forbindelse med det første byggeprojekt på Metsä Fibres savværk i Rauma. 

Hybridbyggeri vil øge bæredygtigheden

Skanska, som opfører Metsä Fibres nye savværk i Rauma, har en ambitiøs målsætning om at være CO2-neutral på globalt plan senest i 2045. Det betyder, at virksomheden leverer løsninger med lav CO2-udledning eller helt CO2-neutrale løsninger til sine kunder.

“Vi vil gerne prøve nye, innovative tiltag og partnerskaber, og brugen af disse nye hybrid-sandwichelementer på det nye savværk i Rauma er et fremragende eksempel på den form for samarbejde. Anvendelsen af hybrid-elementer reducerer mængden af beton, og samtidig vejer elementerne mindre end konventionelle betonelementer,” siger Ilkka Romo, direktør for produktivitets- og kvalitetsenheden hos Skanska.

IIkka Romo forudser, at omfanget af træbyggeri vil stige de næste par år, og allerede nu ses en øget efterspørgsel. De forskellige former for træbyggeri og deres effekt på forretningen og kundernes ønsker er ved at blive evalueret.

“Hybrid-sandwichelementer udgør en rigtig god start, og savværksprojektet i Rauma har givet os nyttige førstehåndsoplysninger om brugen af disse elementer i byggeriet. De lader til at passe godt til vores tekniske behov. Vores samarbejde med Metsä Wood og Metsä Fibre har fået en god start takket være de to virksomheders omfattende ekspertise,” fortæller Romo.

Nem elementproduktion 

Hos virksomheden Lipa-Betoni, som er producenten af de nye præfabrikerede hybrid-sandwichelementer, der anvendes i savværkets bygning til sortering af træstammer, gik produktionen som planlagt. Det var første gang, fabrikken producerede hybrid-vægelementer.

I produktionen af hybrid-sandwichelementer udgør en Kerto LVL-plade den bærende kerne. Dernæst følger et lag isolering og en facade i armeret beton.

“Efter at have overvundet de indledende udfordringer, viste produktionen af hybrid-sandwichelementer sig at være lige så nem som produktionen af sandwichelementer i beton. Vi kom i mål takket være det tætte samarbejde med vores partnere og deres omfattende viden,” siger Satu Lipsanen, CEO i Lipa-Betoni.

Enkel montage af hybrid-sandwichelementer på byggepladsen

Montagen af hybrid-sandwichelementerne på første sal i bygningen, i alt 100 m2, varede fem timer.

“Samling af hybrid-sandwichelementerne svarer til at samle konventionelle sandwichelementer. Vi kunne uden problemer bruge en lettere kran til montage, fordi hybrid-sandwichelementer er lettere end de traditionelle sandwichelementer. Den lavere vægt kan give besparelser på store byggeprojekter,” siger Petri Puputti, Byggeleder hos Skanska.

Begge typer elementer har identiske udsparinger i bunden, og hybrid-sandwichelementernes samlinger har træskruer. Han fremhæver desuden, at samlingerne er helt færdige, når hybrid-sandwichelementerne er samlet, og der er ikke behov for flere arbejdsgange såsom falsning, betonslibning eller rengøring, som det er tilfældet med almindelige sandwichelementer i beton.

Sorteringsbygningen vil stå færdig ved udgangen af 2021. Savværket forventes at være klar i 3. kvartal 2022.


Lindab – Sandwichpaneler er vejen til bygbart og langtidsholdbart byggeri
Sandwichpaneler er et oplagt byggemateriale, når der skal skabes velfungerende, bygbare og langtidsholdbare rammer. Med sandwichpaneler er det ikke bare muligt at skabe et flot byggeri – de er også nemme at montere, har en lang levetid, og med den korrekte coating er de meget modstandsdygtige over for det danske vejr. Alt dette gør sandwichpaneler til et klimavenligt og økonomisk fornuftigt alternativ til andre byggematerialer.

Uanset om der er tale om industri-, erhvervs-, uddannelses- eller kulturbyggeri, er sandwichpaneler et godt og miljøvenligt alternativ, når der skal skabes velfungerende rammer. Sandwichpaneler består af en isolerende kerne af mineraluld eller skum og har plader af stål på begge sider. Kernematerialet kommer i mange forskellige størrelser, og de forskellige muligheder for tilpasning af ydermaterialer gør det nemt at integrere sandwichpanelet i mange forskellige typer byggerier. Resultatet er en selvbærende og stærk konstruktion, der er lige så enkel, som den er effektiv.

Bæredygtighed er (også) langtidsholdbare materialer
Undersøgelser anslår, at vores bygninger står for omtrent 40% af vores samlede energiforbrug, mens selve produktionen af byggematerialer står for mellem 10-15 % af vores samlede CO2-udledning. Således er byggeriet et oplagt sted at tage fat for at nedsætte samfundets samlede miljøpåvirkning. Det er bæredygtigt at bygge langtidsholdbart, og et centralt element i den grønne omstilling er at bygge med robuste og genanvendelige materialer, der resulterer i langtidsholdbare byggerier. Stål udgør en stor del af materialet i sandwichpaneler, og da det er et materiale, der kan genanvendes mange gange, uden at det mister sine egenskaber, er sandwichpaneler et godt valg, når der skal bygges robust arkitektur med lang levetid. Hvis man betragter en bygning ud fra en livscyklusvurdering, dvs. indregner alle byggematerialernes klimapåvirkning fra vugge til grav, er renovering af eksisterende byggeri også en effektiv måde at nedsætte byggeriets klimaaftryk på. Således er renovering, fremfor nedrivning og efterfølgende nybyggeri, ofte det bedste valg ud fra et klimamæssigt og økonomisk perspektiv. Derfor er der også udviklet renoveringspaneler, som gør det muligt at montere tynde sandwichpaneler på ældre, renoveringsmodne bygninger.

Effektiv montage optimerer byggeprocessen
Da op mod 10% af et byggeprojekts samlede omkostninger vedrører selve opførelsen, er der mange penge at spare ved at effektivisere og optimere byggeprocessen. Det er sandwichpaneler i høj grad med til, da de leveres på byggepladsen som monteringsfærdige byggeelementer, der blot skal løftes på plads og skrues fast. Det betyder også, at tiden på selve byggepladsen minimeres, hvilket gør byggeprojektet mindre afhængigt af vejrlig og andre faktorer, der normalt forsinker byggeriet.

Sandwichpaneler fra Lindab
Sandwichpaneler fra Lindab fås i 27 forskellige farver fordelt på 9 standardfarver og 18 tilvalgsfarver, hvilket ‒ i kombination med muligheden for at integrere andre byggematerialer og dekorative elementer på facaden ‒ giver mange muligheder for at skræddersy bygninger, så de matcher ethvert behov. Vores sandwichpaneler fås både som væg- og tagpaneler, så man kan lukke hele bygningen, mens vores renoveringspaneler gør det muligt at forny eksisterende bygninger både visuelt og isoleringsmæssigt. Vores sandwichpaneler er fremstillet af genanvendelige, brandhæmmende og robuste materialer med en særlig coating, der betyder, at de kan modstå belastninger fra omgivelserne og har en lang levetid. For at sikre kvaliteten tester vi løbende vores isoleringskerner i forhold til de gængse danske og europæiske standarder som for eksempel EN 13501, EN 1363 og EN 1364.

Leveringssikkerhed ‒ også under Corona
Coronapandemien påvirker os alle på mange niveauer. I byggeriet giver manglende levering af råmaterialer til byggematerialer ofte store forsinkelser på byggeprojekterne. Hos Lindab anvender vi i høj grad lokale råmaterialer til produktion af vores produkter, ligesom vores veludviklede infrastruktur betyder, at vi er leveringsdygtige, selv i tider som disse, hvor ikke meget er, som det plejer.

Skab med os
Byggeri er en samarbejdsdisciplin, og hos Lindab anser vi alle byggerier, vi er involverede i, for at være vores byggerier. Vi har derfor udviklet et program, der betyder, at dit byggeprojekt nemt kan konstrueres og dimensioneres efter dine specifikke ønsker og behov. Hvis du vil vide mere om Lindabs sandwichpaneler er vores ingeniører og bygningskonstruktører altid parate til at hjælpe dig i mål med dit projekt. Med Lindab sandwichpaneler er det muligt at skabe robust, holdbart og vedligeholdsvenligt byggeri – uden at give køb på kvalitet, funktionalitet og æstetik. Vi kalder det Good thinking.

Læs mere om vores sandwichpaneler her


Lindab – Skab de arkitektoniske rammer med sandwichpaneler
Sandwichpaneler gør det nemt og enkelt at skabe gode fysiske rammer, der opfylder bygherrens behov – uden at gå på kompromis med hverken kvalitet, funktionalitet eller æstetik.

Sandwichpaneler fra Lindab er fremstillet af genanvendelige, brandhæmmende og robuste materialer. Sandwichpanelers stærke konstruktion er lige så enkel, som den er effektiv: To stålplader, der er limet på en solid, brandsikker isoleringskerne mineraluld, hvor fraværet af gennemgående rigler effektivt eliminerer kuldebroerne.

Lindabs sandwichpaneler er et godt valg, når der skal skabes funktionelle, bygbare og æstetiske rammer, uanset om der er tale om industri-, erhvervs-, uddannelses- eller kulturbyggeri. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad sandwichpanelerne kan anvendes til. Ja, selv hvis der skal bygges til fødevareproduktion, fås sandwichpanelerne også i en levnedsmiddelgodkendt variant. Og er det nødvendigt at udføre bygningskonstruktioner i et særligt let materiale, er sandwichpaneler med skumkerne et robust og meget velegnet byggemateriale.

Utallige designmuligheder slipper kreativiteten fri 
Funktion er et aspekt, men alle trives i godt design. Med en af markedets bredeste farvepaletter giver sandwichpaneler fra Lindab utallige muligheder for at skabe og skræddersy et design, der matcher bygherrens behov. Der er 36 forskellige farver fordelt på 9 standardfarver og 27 tilvalgsfarver, der lever op til korrosionsklasse RC5. Derudover er sandwichpanelerne udviklet, så det er nemt at integrere andre materialer på facaden, uanset om der er tale om andre byggematerialer eller dekorative elementer af enhver art. Lindabs Sandwichpaneler er en del af et bredt produktprogram med al det nødvendige tilbehør, der skal til for at byggeriet kommer i mål. Lindab har udviklet særlige løfteåg, forskellige former for inddækninger, ligesom fastgørelsesskruerne fås i samme farvepalette som panelerne. Det sikrer byggeriet et gennemført arkitektonisk udtryk.


Fokus på klimavenlige løsninger
Byggeriet er et oplagt sted at tage fat, når vi skal skabe en mere klimavenlig verden. Et centralt element i den grønne omstilling er at anvende robuste og genanvendelige materialer. Lindabs Sandwichpaneler er langtidsholdbare og kræver minimalt vedligehold, hvilket både sparer ressourcer og minimerer forbrug af rengørings- og reparationsmaterialer. 

Betragter man en bygning ud fra en livscyklusvurdering, dvs. indregner alle byggematerialernes klimapåvirkning fra vugge til grav, så er renovering ‒ fremfor nedrivning og efterfølgende nybyggeri ‒ ofte det bedste valg ud fra et klimamæssigt og økonomisk perspektiv. Derfor har Lindab også udviklet en serie renoveringspaneler, som gør det muligt at montere tynde Sandwichpaneler på ældre, renoveringsmodne bygninger. Renoveringspanelerne fås i samme farver, overflader og med samme tilbehør som vores andre Sandwichpaneler og er optimeret i forhold til nem og effektiv montering samt vedligehold.

Lindab er din byggepartner
René Jensen er salgschef for Lindabs byggekomponenter og fortæller, hvordan Lindab løbende udvikler nye byggematerialer og byggekomponenter. ”Hos Lindab forenkler vi byggeriet ved at udvikle produkter, som er langtidsholdbare, funktionelle og miljøvenlige. Tid er som bekendt penge, og da op mod 10% af et byggeprojekts samlede omkostninger vedrører selve opførelsen, er der mange penge at spare ved at effektivisere byggeprocessen. Derfor indtænker vi alle byggeriets faser, når vi udvikler nye produkter. Det gælder også udviklingen af vores monteringsfærdige sandwichpaneler, der blot skal løftes på plads og skrues fast.”

Intet menneske er en ø, og byggeriet er om noget en holdsport, hvor der nærmest er entydig sammenhæng mellem et succesfuldt byggeprojekt og et godt samarbejde mellem alle de involverede parter. ”Byggeri er en samarbejdsdisciplin, og hos Lindab anser vi vores kundernes byggerier for vores byggerier. Vi har derfor udviklet et program, der betyder, at et givent byggeprojekt kan konstrueres og dimensioneres efter vores kundernes specifikke ønsker, og vores ingeniører og konstruktører er altid parate til at hjælpe vores kunder i mål med deres projekter. Vi kalder det Good Thinking, for sammen bliver vi jo kun endnu bedre. Den tætte kontakt til vores kunder betyder, at vi får en unik indsigt i deres dagligdag, og hvad der optager dem. En viden vi løbende anvender i vores produktudvikling, og samtidig giver den tætte dialog vores kunder sikkerhed for, at vi er parate til at hjælpe dem, hvis behovet opstår,” afslutter René Jensen.”

Der ligger flere årtiers erfaring fra byggeriet bag Lindabs sandwichpaneler, og som byggepartner leverer Lindab alt, hvad der er brug for, uanset om der er tale om tilbudsgrundlag, specifikationer eller tegninger.

Lindab sandwichpaneler kan både anvendes til facader og skillevægge. Foruden facadepaneler råder Lindab over tagpaneler, og dermed kan Lindab stå for at lukke hele bygningen i et samlet arkitektonisk udtryk.


Lindab leverer sandwichpaneler til stort grønlandsk byggeri
Logistik- og shippingfirmaet Usisaat, som ligger i Nuuk, bygger nyt domicil på 5.200 m2. Lindab leverer sandwichpaneler og porte.

Vi er stolte af at levere materialer til et stort grønlandsk byggeprojekt. Logistik- og shippingfirmaet Usisaat, som ligger i Nuuk, bygger nyt domicil på 5.200 m2.

Vores kunde MT Højgaard, der er entreprenør på byggeriet, får leveret 5.800 m2 Lindab sandwichpaneler til tag og facader. Senere vil byggeriet også blive monteret med porte fra Lindab.

Lindabs udviklingsingeniør Lene Agger er rejst til Grønland for at hjælpe byggeriet i gang. Hun står til rådighed for spørgsmål om vores produkter og fører tilsyn med at tag og facade bliver monteret efter anvisningerne. For det er kundernes succes der driver vores succes. 

Læs mere om sandwichpaneler HER


Lindab – Hurtig levering giver øget efterspørgsel på sandwichpaneler
Sen eller forsinket levering af byggematerialer kan være nok til at udgøre forskellen mellem succes og fiasko, når det kommer til opførelsen af byggerier

Med en leveringstid på kun tre uger og hurtig montering på byggepladsen oplever Lindab en stigende efterspørgsel på sandwichpaneler.

Ventetid er byggeriets værste fjende. Det gælder uanset om man venter på en byggetilladelse eller en levering af byggekomponenter. Derfor fylder behovet for en hurtig og sikker levering mere og mere, når det kommer til valget af leverandører. Det var resultatet af en markedsundersøgelse, som Customer Agency har udført i byggebranchen.

Samme tendens mærker man også hos Lindab, der oplever, at flere og flere har fået øjnene op for virksomhedens sandwichpaneler som en genvej til et hurtigt byggeprojekt.

”Som entreprenør kan man komme ud for at skulle vente helt op mod et år på at få leveret betonelementer. Det betyder, at man i princippet kan stå med et helt byggeri, der ikke kan komme videre, fordi betonelementerne ikke kan leveres tidligere. Vi kan fremstille og levere sandwichpaneler på blot tre uger,” fortæller salgstekniker Leif Jensen fra Lindab.

Lego for voksne
Sandwichpanelernes stigende popularitet skyldes imidlertid ikke blot den hurtige leveringstid fra leverandøren. Når sandwichpanelerne er leveret på byggepladsen, er de samtidig også både nemme og tidsbesparende at arbejde med for montøren.

”Mange byggeprojekter involverer leje af forskelligt udstyr som eksempelvis en lift, hvilket ikke er billigt. Her får det stor betydning, om man skal leje udstyret i én dag eller fire. Derfor er der rigtig mange, der godt kan se fordelen ved byggematerialer med nem og hurtig montering uden forarbejde,” siger Leif Jensen og fortsætter:

”Med leveringen får montøren en opstalt, der viser, hvor hvert enkelt panel skal sidde. Så følger han bare instruktionerne og monterer panelerne som angivet. Det er ligesom Lego for voksne.”

Egen fabrik giver fleksibilitet
I en verden med stigende fokus på ansvarlighed i fremstillingen af alt fra børnetøj til byggekomponenter er det en fordel med egenproduktion, der giver transparens og overblik. Derfor producerer Lindab sandwichpaneler på virksomhedens egen fabrik i Luleå i Sverige.

”Vores sandwichpaneler er ordreproduceret hver gang. Det betyder, at panelerne passer lige præcis til det enkelte byggeri, når det kommer til æstetiske krav som farve og perforering og til tekniske specifikationer som U-værdi og brandkrav. Det betyder også, at vi ofte har mulighed for at vejlede kunderne allerede i projektstadiet og dermed undgå fejl i opmåling eller bestilling.”


Stor efterspørgsel på fleksible facadeløsninger
Den danske leverandør af byggekomponenter og ventilation Lindab oplever stor efterspørgsel på virksomhedens sandwichpaneler. Den populære facadeløsning vinder frem på grund af den store fleksibilitet, gode isoleringsevne og nemme håndtering.

Hvad har en produktionshal, et rockmuseum og en idrætshal til fælles? De er alle opbygget af Lindabs sandwichpaneler, som er færdige facadeelementer, der kan monteres på stedet. Ifølge Finn Juhl, der er salgskonsulent hos Lindab, så er de tre meget forskellige byggerier et godt eksempel på den store fleksibilitet i sandwichpanelerne. 

"Vores sandwichpaneler er helt færdigproducerede facadeelementer. Facaden kan enten stå alene med en ensfarvet ydervæg eller opføres med build-on-elementer, hvor der kan påmonteres beklædning," forklarer Finn Juhl.

På det seneste har Lindab eksempelvis leveret sandwichpaneler til Dansk Rockmuseum i Roskilde. Her var det et helt særligt krav, at store stålprofiler kunne monteres udenpå facaden, så den minder om de nitter, man kender fra rockkulturen.

Hurtig og holdbar løsning
Ifølge Finn Juhl giver sandwichpaneler mulighed for at opføre et byggeri meget hurtigt uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det er især vigtigt, når resten af byggeriet er afhængigt af en færdig facade. 

"Et af vores nyere projekter var et idrætscenter til DGI i Vejle, som skulle beklædes udvendigt med strækmetal. Her var det afgørende at få opført facaden hurtigt, så man ikke blev forsinket med monteringen af strækmetallet. Med sandwichpanelerne kunne kunden montere op til 400m2 facade om dagen, fordi det er super nemt og effektivt at arbejde med," siger han.

Solid isolering med økonomisk gevinst
Lindabs sandwichpaneler produceres på Lindabs panelfabrik i Sverige og består af to stålplader der fuldlimes på en kerne af stenuld. Det giver en holdbar og homogen facadeløsning, som samtidig kan skaleres op og ned alt efter isoleringsbehovet.

"Isoleringsmæssigt får man en rigtig god ydervæg. Med en pladsopbygget væg er der altid risiko for kuldebroer. Men med sandwichpaneler får man en løsning, som er produceret under tørre forhold på fabrikken, så man er helt sikker på at undgå kuldebroer og fugtoptag. Vi kan producere sandwichpaneler med en u-værdi helt ned til 0,13 W/m2K, hvilket må siges at være rigtig godt i forhold til de skærpede isoleringskrav, der er på højisolerede facader," forklarer Finn Juhl. 

Han peger på, at det materialemæssigt er en anelse dyrere, men at det totaløkonomisk set er en rigtig god investering at anvende sandwichpaneler i byggeriet.

Alle Lindabs sandwichpaneler er ordreproducerede til de specifikke projekter og fås i 12 standardfarver med en isoleringskerne fra 50-300 mm. Panelernes overflader er harmoniseret med de øvrige Lindab-produkter, så profiler, skruer og andre enkeltdele passer sammen. 


Cookie-indstillinger