Sandwichpaneler

Sandwichpaneler - På denne side finder du leverandører af Sandwichpaneler, produktnyheder om Sandwichpaneler, samt viden om Sandwichpaneler.

Leverandører af og viden om Sandwichpaneler:


Aabo Akustik & Handel ApS

Ejbytoften 5
2600 Glostrup
Tlf.: 43 63 03 77
E-mail: fba@aaboakustik.dk

www.aaboakustik.dk

Kompetencer: Skærmvægge, Brandvægge, Skillevægge, Støjisolering, Lyddæmpning, Ventilation, Renrum, Ventilationskanaler, Taghætter, Ventilationsanlæg, Ventilatorer, Indeklima, Brandventilation, Industrikontorer, Støjdæmpning

Læs mere om Aabo Akustik & Handel ApS


AcuWood by Siga Design
Industrivej 31
7900 Nykøbing Mors
Tlf. 97 71 10 36
Kompetencer: Akustik, Akustikløsninger, Akustikpaneler, Kundetilpassede løsninger, Akustikdæmpning, Lyddæmpning, Nordisk design af høj kvalitet, Industrilakering etc.

Læs mere om AcuWood by Siga Design


Mere viden om Sandwichpaneler:

Sandwichpaneler er et moderne materiale, som muliggør en fleksibel facadeløsning efter specifikke og specielle mål og som vil give facaden et smukt design. Sandwichpaneler er generelt rimelig energibesparende og oftest i en relativ høj bygge kvalitet. Sandwichpaneler er tætte, hvorfor gode mod vind og vejr ligesom sandwichpaneler er enkle at montere, hvilket giver en kortere bygge tid. Sandwichpaneler kan være fremstillet i tyndpladestål og eksempelvis med en isolerende kerne i mineraluld, polyuretan eller polystyren. Sandwichpaneler anvendes som oftest til ydervægge men kam også sagtens anvendes som tag og skillevægge.


Lindab – Hurtig levering giver øget efterspørgsel på sandwichpaneler


05.apr 2018


Sen eller forsinket levering af byggematerialer kan være nok til at udgøre forskellen mellem succes og fiasko, når det kommer til opførelsen af byggerier

Med en leveringstid på kun tre uger og hurtig montering på byggepladsen oplever Lindab en stigende efterspørgsel på sandwichpaneler.

Ventetid er byggeriets værste fjende. Det gælder uanset om man venter på en byggetilladelse eller en levering af byggekomponenter. Derfor fylder behovet for en hurtig og sikker levering mere og mere, når det kommer til valget af leverandører. Det var resultatet af en markedsundersøgelse, som Customer Agency har udført i byggebranchen.

Samme tendens mærker man også hos Lindab, der oplever, at flere og flere har fået øjnene op for virksomhedens sandwichpaneler som en genvej til et hurtigt byggeprojekt.

”Som entreprenør kan man komme ud for at skulle vente helt op mod et år på at få leveret betonelementer. Det betyder, at man i princippet kan stå med et helt byggeri, der ikke kan komme videre, fordi betonelementerne ikke kan leveres tidligere. Vi kan fremstille og levere sandwichpaneler på blot tre uger,” fortæller salgstekniker Leif Jensen fra Lindab.

Lego for voksne
Sandwichpanelernes stigende popularitet skyldes imidlertid ikke blot den hurtige leveringstid fra leverandøren. Når sandwichpanelerne er leveret på byggepladsen, er de samtidig også både nemme og tidsbesparende at arbejde med for montøren.

”Mange byggeprojekter involverer leje af forskelligt udstyr som eksempelvis en lift, hvilket ikke er billigt. Her får det stor betydning, om man skal leje udstyret i én dag eller fire. Derfor er der rigtig mange, der godt kan se fordelen ved byggematerialer med nem og hurtig montering uden forarbejde,” siger Leif Jensen og fortsætter:

”Med leveringen får montøren en opstalt, der viser, hvor hvert enkelt panel skal sidde. Så følger han bare instruktionerne og monterer panelerne som angivet. Det er ligesom Lego for voksne.”

Egen fabrik giver fleksibilitet
I en verden med stigende fokus på ansvarlighed i fremstillingen af alt fra børnetøj til byggekomponenter er det en fordel med egenproduktion, der giver transparens og overblik. Derfor producerer Lindab sandwichpaneler på virksomhedens egen fabrik i Luleå i Sverige.

”Vores sandwichpaneler er ordreproduceret hver gang. Det betyder, at panelerne passer lige præcis til det enkelte byggeri, når det kommer til æstetiske krav som farve og perforering og til tekniske specifikationer som U-værdi og brandkrav. Det betyder også, at vi ofte har mulighed for at vejlede kunderne allerede i projektstadiet og dermed undgå fejl i opmåling eller bestilling.”


Stor efterspørgsel på fleksible facadeløsninger
Den danske leverandør af byggekomponenter og ventilation Lindab oplever stor efterspørgsel på virksomhedens sandwichpaneler. Den populære facadeløsning vinder frem på grund af den store fleksibilitet, gode isoleringsevne og nemme håndtering.

Hvad har en produktionshal, et rockmuseum og en idrætshal til fælles? De er alle opbygget af Lindabs sandwichpaneler, som er færdige facadeelementer, der kan monteres på stedet. Ifølge Finn Juhl, der er salgskonsulent hos Lindab, så er de tre meget forskellige byggerier et godt eksempel på den store fleksibilitet i sandwichpanelerne. 

"Vores sandwichpaneler er helt færdigproducerede facadeelementer. Facaden kan enten stå alene med en ensfarvet ydervæg eller opføres med build-on-elementer, hvor der kan påmonteres beklædning," forklarer Finn Juhl.

På det seneste har Lindab eksempelvis leveret sandwichpaneler til Dansk Rockmuseum i Roskilde. Her var det et helt særligt krav, at store stålprofiler kunne monteres udenpå facaden, så den minder om de nitter, man kender fra rockkulturen.

Hurtig og holdbar løsning
Ifølge Finn Juhl giver sandwichpaneler mulighed for at opføre et byggeri meget hurtigt uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det er især vigtigt, når resten af byggeriet er afhængigt af en færdig facade. 

"Et af vores nyere projekter var et idrætscenter til DGI i Vejle, som skulle beklædes udvendigt med strækmetal. Her var det afgørende at få opført facaden hurtigt, så man ikke blev forsinket med monteringen af strækmetallet. Med sandwichpanelerne kunne kunden montere op til 400m2 facade om dagen, fordi det er super nemt og effektivt at arbejde med," siger han.

Solid isolering med økonomisk gevinst
Lindabs sandwichpaneler produceres på Lindabs panelfabrik i Sverige og består af to stålplader der fuldlimes på en kerne af stenuld. Det giver en holdbar og homogen facadeløsning, som samtidig kan skaleres op og ned alt efter isoleringsbehovet.

"Isoleringsmæssigt får man en rigtig god ydervæg. Med en pladsopbygget væg er der altid risiko for kuldebroer. Men med sandwichpaneler får man en løsning, som er produceret under tørre forhold på fabrikken, så man er helt sikker på at undgå kuldebroer og fugtoptag. Vi kan producere sandwichpaneler med en u-værdi helt ned til 0,13 W/m2K, hvilket må siges at være rigtig godt i forhold til de skærpede isoleringskrav, der er på højisolerede facader," forklarer Finn Juhl. 

Han peger på, at det materialemæssigt er en anelse dyrere, men at det totaløkonomisk set er en rigtig god investering at anvende sandwichpaneler i byggeriet.

Alle Lindabs sandwichpaneler er ordreproducerede til de specifikke projekter og fås i 12 standardfarver med en isoleringskerne fra 50-300 mm. Panelernes overflader er harmoniseret med de øvrige Lindab-produkter, så profiler, skruer og andre enkeltdele passer sammen.