Fotoceller

Fotoceller er lysfølsomme komponenter. Cellerne omsætter optiske signaler til elektriske signaler. Fotoceller var oprindeligt elektronrør med lysfølsom katoder. Leverandører af fotoceller finder du i listen på denne side.

Leverandører af og viden om fotoceller:


ICS A/S

Holkebjergvej 79
5250 Odense SV
Telf.: 66 17 10 74
E-mail: ics@ics.as

www.ics.as

Kompetencer: Encodere, fotoceller, Atex, dørkontakter, ultralydssensorer, lasere, display, endestop, temperaturfølere, sensorer, klemlister, lysbomme og lysgitre, måtter, niveaumåling, optisk fibre, pulsgivere

Læs mere om ICS A/S


Pepperl+Fuchs A/S

Kirkebjerg Allé 90
2605 Brøndby
Tlf.: 70 10 42 10
info@dk.pepperl-fuchs.com

www.pepperl-fuchs.dk

Kompetencer: Sensorer, induktive sensorer, kapacitive sensorer, magnetiske sensorer, fotoelektriske sensorer, ultralyds sensorer, enkodere, automation, kabler, konnektorer, laserscannere, fotoceller

Læs mere om Pepperl+Fuchs A/S


SICK A/S

sick

Bregnerødvej 133
3460 Birkerød
Telf: 45 82 64 00
E-mail:  sick@sick.dk

www.sick.dk

Sick er en af verdens førende producenter af sensorer, sikkerhedssystemer og produkter til automatisk identifikation. SICK leverer økonomiske løsninger til både automatisering af fabrikker og optimering af distributionscentre.

Kompetencer: Sensorer, Datafangst, Sikkerhedsudstyr, Automation, Fotoceller

Læs mere om SICK A/S


ICS – Automatisk adgangsregulering med TELCO fotoceller


19.jun 2020


En effektiv løsning til at sikre en enkel og diskret adgangsregulering er at anvende fotoceller, der automatisk og uden kontakt tæller antallet af personer, der går ind eller ud af området. TELCO Spacepak-serien kan nemt installeres i en dør eller væg og installationen sikrer en anonym og diskret registrering af antallet af besøgende. På tilsvarende vis, vil fotocellerne kunne anvendes til at registrere om personer og besøgende bevæger sig i én retning. Fotocellerne, der har en høj lysimunitet over for fremmed lys, og kan anvendes både indenfor og udenfor.

Fotoceller er også en oplagt mulighed til at begrænse berøring med overflader, som flere mennesker er i kontakt med. Ved åbning af døre og porte kan fotoceller anvendes til automatisk og kontaktløs åbning og lukning ligesom de kan anvendes til automatisk tænd/sluk af lys, håndsprit-dispensere, ventilatorer, åbne og lukke vandhaner og lignende.

Kontakt TELCO Team Danmark, ICS A/S Fotocelle-Eksperten og hør mere om de mange muligheder.


Globale fotoceller fra Pepperl+Fuchs


28.apr 2020


Som oftest ved man ikke hvor i verden ens produkter ender, det kan give problemer med forskellig netspænding, at rattet sidder i den forkerte side af bilen, og for fotocellers vedkommende at de har den forkerte type udgang, da der i Asien og USA er tradition for NPN-udgang mens man i Europa foretrækker PNP.

Der er dog heldigvis en løsning på dette problem og det er at bruge push-pull udgange, som indeholder både en PNP og en NPN-transistor som det ses på principdiagrammet. En Push-pull udgang kan altså bruges vilkårligt som både NPN og PNP-udgang. Ulempen er dog, at man i modsætning til rene NPN eller PNP-udgange ikke kan anvende flere sensorer i parallel til at trække den samme belastning i en logisk OR-konfiguration, hvor bare én aktiv sensor ud af flere kan aktivere udgangen.

Til gengæld er der altid to push-pull udgange i modtakt (antivalent udgang) altså både slutte-funktion og brydefunktion (også kendt som 4-in 1), så generelt er push-pull udgange en meget fleksibel løsning sammenlignet med en ren PNP/NPN-løsning oftest uden meromkostning.

Cirka halvdelen af Pepperl+Fuchs fotoceller er udstyret med antivalente push-pull-udgange og sammenholdt med de klassiske Pepperl+Fuchs dyder med præcis baggrundsafblænding og minimal sort/hvid difference bliver de det sikre valg uanset hvor på kloden de skal anvendes.


SICK – Ray-sensor: Sikker detektering af forkant


09.mar 2020


Fotoceller med 2D-lysbånd: Alsidige og økonomiske

Reflex Array fotocellen er en reflektionsfotocelle med lysbånd, som er designet til at detektere forkanter af små, flade, gennemsigtige, perforerede og uregelmæssigt formede objekter på transportbånd. Lysbåndet indstilles på tværs af transportbåndet så emner detekteres pålideligt, selv om forkanten kan variere i højde. Med den stigende internethandel bliver Array fotocellen relevant, da antallet af vanskelige emner som f.eks. boblekuverter og plastikposer er kraftigt stigende. Sammenlignet med andre løsninger, hvor der anvendes en række enkeltestående fotoceller eller omkostningstunge lysgitre, er Reflex Array den mest økonomisk attraktive, mest robuste og letteste at idriftsætte. 


 
Reflex Array leveres i to typer; Ray10 for standard applikationer med lysbånd på 25 mm og Ray26 med 55 mm lysbånd. Opløsningen vælges afhængig af emnetype, til detektering af emner ≥ 3 mm, ≥ 5 mm og ≥ 10 mm.
Begge kobles op via PNP udgang eller IO LINK, så nem installation, indlæring og forebyggende vedligehold kan varetages via PLC.

Nem og hurtig justering takket være PinPoint-LED 
Reflex Arrays lysbånd er meget synlig takket være PinPoint-LED. Efter justeringen af fotocellen er der kun behov for teach-in af sensoren, så er den klar til at detektere.
 
BluePilot: Forebyggende vedligeholdelse 
Under driften indikerer en række blå LED’er, hvor tilsmudset sensoren og reflektoren er. IO-Link muliggør tilsvarende datatransmission til PLC’en. På den måde kan vedligeholdelse og rengøring af enheden planlægges i god tid. Dermed undgår man uønskede driftstop.

Transportbåndsundertrykkelse (kun for RAY26P-xxxxx3)
Transportbåndsundertrykkelsen muliggør trinvis deaktivering af detektionsområdet direkte over transportbåndet. Dermed kan interferens fra transportbåndet, som fører til aktivering af sensoren, undertrykkes, mens anlægget er i drift. Indstillingen af transportbåndsundertrykkelsen foretages via IO-Link.


SICK – Rustfrie fødevarefotoceller der holder
SICK lancerer to nye fotocelleserier i rustfrit stål, G6V og GR18 Inox til mest krævende washdown miljøer, hvor de optiske krav er standard industrielle

De nye fødevaresensorer er designet til industrielle rengøringsmiljøer som produktion af mælk, udskæring af kød og filetering af fisk. De er testet efter interne teststandarder, der langt overgår de skrappeste klassifikationer. De klarer højtryksspuling, påvirkning med 80 grader varmt vand og damp. De forhindrer fugt i at blive "suget" ind i som følge af hastige ændringer i varmepåvirkning og de er resistente overfor de skrappeste syre- og baseholdige rengøringsmidler og desinfektionsmidler. Teknologien bag har allerede vist sit værd både i levetidstest i et ekstremt krævende dansk slagterimiljø og i bredt rundt i den danske industri. Med mere end 50.000 solgte rustfrie sensorer på det danske marked er SICK både teknologisk og markedsledende leverandør af sensorløsninger til de hårdeste produktionsmiljøer. 
 
G6V og GR18 Inox er dedikeret til opgaver, hvor der er behov for modstandsdygtige sensorer kombineret med en standard industriel fotocelleteknologi. Til disse opgaver tilbyder SICK nu den nyeste generation af rustfrie fotoceller, fremstillet efter de mest effektive produktionsmetoder. Dette bevirker at de to nye sensorfamilier G6V og GR18S holder højt teknisk niveau, men sænker prislejet for rustfrie sensorer.
 
G6V - fotocelle i kvadratisk hus
Inde i G6V ligger der en G6 core-fotocelle. Den findes med IR-lys og rødt lys. Versionerne med rødt lys anvender PinPoint teknologi, som giver en stærk lysplet, der klart indikerer, hvor sensoren taster på emnet. Sensoren udmærker sig med sine optiske egenskaber, særligt baggrundsafblændingen, der langt overgår normalen i sin klasse. I versionen med baggrundsafblænding er tasteafstanden på op 420 mm, mens den rækker op til 900 mm for en energetisk taster.

SICK's egen ASIC-chip sikrer, at sensoren er immun overfor fremmedlys, EMC og andre støjkilder. Chippen giver mulighed for, at justere om en sensor skal være "aktiv ved lys" eller "aktiv ved mørke". Det foregår rent praktisk via kablet. På toppen af sensoren der er to LED'er, der angiver power-on og signal. De lyser tydeligt og kan aflæses bagfra såvel som forfra. 
Den færdige kunststofsensor monteres i et rustfrit hus, som bliver støbt af kemisk resistent V4A (316L) pulver ved hjælp af sintring-metoden. Dette giver en effektiv produktion med lave omkostninger. Det hele forsegles derefter med en hard-coated front og specialudviklede limtyper. 
 
GR18 Inox
Den runde Ø18 sensor GR18 Inox bygger på en teknik, som giver en hidtil uset høj tæthedsklasse for en Ø18 optisk sensor. Dobbelt pakningsteknik og indstøbning af elektronik i rustfrit stål anvendes nu på bedste vis i denne sensor. Sensoren har med ASIC-chippen samme fine immunitet som G6V overfor EMC og mulighed for at justere "aktiv ved lys"/"aktiv ved mørke". Sensoren findes som diffus, reflektions- eller sender/modtagerfotocelle. I versionen med baggrundsafblænding er tasteafstanden på op 300 mm, mens den rækker op til 1000 mm for en energetisk taster.
Resultatet er to mekanisk robuste, kemisk resistente fødevaresensorer i optisk og chipmæssigt høj kvalitet. To sensorer med IP67, IP68, IP69K tæthed og Ecolab til en rimelig pris.

Faktaboks om testmetoder

IP69K efter DIN40050
Test af sensorers modstandsdygtighed i rengøringsprocesser:
• 100 bar højtryksrensning
• 16 liter per minut
• 80 °C vandtemperatur
• 100 mm afstand til emnet
• test ved 0, 30, 60, 90° strålevinkel hvor emnet roterer (5 rotationer/min)
 
ECOLAB - JohnsonDiversey
Test af modstandsdygtighed mod aggressive desinficerings og rengøringsmidler
• 28 dages reaktionstid
• 20 °C temperatur
• ingen deformitet
• ingen skøring af materialet
 
SICK-testen
Ekstremtest af modstandsdygtighed overfor rengøring
• Væsentlig forøget eksponeringstid
• Hvor producenten anbefaler 6 % opløsning bruger vi 30 %.
• Hvor IP69K benytter 80 °C bruger vi både koldt og varmt vand.
• Hvor IP69K blot siger, at der ikke må komme vand ind i mængder som er skadelig, slutter vi af med
at tilslutte overtryk til sensoren, 0,5 til 1 bar, og her skal sensoren være absolut tæt.


Sick – High-end fotoceller sætter den nye standard
Med sensorfamilierne W16 og W26 præsenteres en skelsættende generation af fotoceller, som reelt er den fremtidige standard for SICK's high-end fotoceller

De er udstyret med alt det der gør anvendelsen lettere og driftssikkerheden mere robust. SICK har udviklet sensorer med optiske teknologier der detekterer skinnende, ujævne, perforerede og gennemsigtige emner mere pålideligt end nogensinde før. Den praktiske justeringshjælp "Blue Pilot" med LED-feedback, gør indjusteringen let og præcis. Fotocellernes Smart-teknologi, Bluetooth og IO-Link gør samlet set kommunikationen mere effektiv og viser vejen frem mod intelligent produktion og Industri 4.0

Alle udfordringer kan løses med intelligente løsninger

Indjustering med Blue Pilot

Blue Pilot er en blå LED-justeringshjælp, der viser dig vejen og gør det muligt at justere sensoren og reflektoren på få sekunder. Ændringer i driftssikkerheden på grund af tilsmudsning eller vibrationer bliver tydeligt med det samme.

Applikationsspecialist

Uanset om emner er skinnende, ujævne, perforerede eller gennemsigtige bliver opgaven løst. W16 og W26 har tre nye optiske teknologier, der kommer i spil. TwinEye-teknologi, med krydstjekevaluering fra 2 modtagerelementer løser for eksempel opgaver med skinnede eller ujævne emner, LineSpot-linjelysbånd sikrer kontinuert detektion ved perforerede emner, mens ClearSense-teknologi klarer gennemsigtige emner med indstilling af specialmodus(1 til 6) afhængig af emnetype.

De nye sensorer har indbyggede opto-filtre så de kun ser hvad de skal se, mens de bortfiltrerer refleksion fra sikkerhedsveste med refleksbånd eller LED belysning i produktionsmiljøet.

Smart teknologi til Industri 4.0

W16 og W26 er smart sensorer der kan kommunikere via IO-link og Bluetooth. De opdager automatisk, når der optræder driftsforstyrrelser, eksempelvis ved tilsmudsning, og modvirker dem aktivt. De har oven i købet forskellige driftsmodusser og manuel indstilling af detektion- og måleparametre. Smart sensorer giver adgang til at fjerndiagnosticere og fjernparametrere.  Dette kan gøres via IO-link, men nu også via Bluetooth.  Ved hjælp af din smartphone eller tablet kobler en app sig på sensoren for udlæsning af tilstand eller parametrering af funktion ved hjælp af få klik. Smart sensorer og IO-LINK interface er grundstenen i udviklingen af Industri 4.0.


Leuze electronic præsenterer verdens første data-transmissions-fotocelle til steduafhængig fjerndiagnose
Med verdens første data-transmissions-fotocelle, DDLS 500, som takket være integreret webserver gør det muligt at foretage en steduafhængig fjerndiagnose, sætter Leuze electronic nye standarder med hensyn til performance og uafhængighed

Leuze electronic præsenter med data-transmissions-fotocellen DDLS 500 en ægte verdensnyhed:

Alle relevante data fra DDLS 500 kan hentes ved hjælp af fjerndiagnose. Data-transmissions-fotocellen forbinder Ethernet-netværk ved hjælp af optisk dataoverførsel med en båndbredde på 100 Mbit/s og bliver derved den centrale netværkskomponent. Sensorerne overfører alle gængse Ethernet-protokoller så som PROFINET, Ethernet IP, EtherCAT, Ethernet TCP/IP eller Ethernet UDP i realtime i en afstand på op til 200 m.

Til en hurtig og enkel on-site diagnose har DDLS 500 en status-LED, der er synlig på lang afstand, til visning af advarsler og fejl. Dette muliggør enkel vedligeholdelse og diagnose. Det modulære basisdesign muliggør en fleksibel og behovsorienteret sammensætning af sensorerne med hensyn til rækkevidde, mulighed for fjerndiagnose, opvarmning samt integreret laserjustering.

Et integreret vatterpas samt den formonterede montageplade med fjederbelastede wobble-elementer gør justeringen enkel og kræver kun en person. Leuze electronic har patent på denne enkelthånds-justeringsproces. Alle advarselsmeddelelser, der måtte signalere en afbrydelse af overførslen vises i real-time, og i DDLS 548i-versionen overføres de aktivt til styringen, idet de anvender proces-data som en Profinet-deltager


SICK – Ny Ø18 sensorserie giver bedre detektering og baggrundsafblænding
SICKs nye cylindriske Ø18 fotocellefamilie, GR18, er fremstillet med den seneste SIRIC® chipteknologi -

- hvilket sikrer høj immunitet overfor fremmedlys, solid baggrundsafblænding og en markant forbedret detektionsevne. GR18 leveres i alle versioner, hvilket er et stort plus for alle, der har produktionsapparat med runde Ø18 fotoceller.

>> Den største fordel ved runde, cylindriske fotoceller har altid været det simple faktum, at et Ø18 mm hul er nok til lynhurtigt at montere sensoren. Enten hvor fotocellen monteres i et simpelt vinkelbeslag i kanten af transportbanen eller direkte i maskinens. Få sekunder er nok til at afmontere og genplacere en ny sensor. Ulempen ved de cylindriske sensorer har været, at de aldrig har budt på banebrydende eller sågar moderne teknik.

G18 nyeste teknologi
SICKs SIRIC® teknologi er markedsførende og anerkendt som den mest optimale løsning når optiske sensorer skal løse krævende opgaver i industrien. Digital signalprocessering har afløst gammeldags analoge komponenter, og derved kan avancerede algoritmer benyttes til undertrykkelse af fremmedlys og bedre detektering af udfordrende emner.

Med den komplette sensorserie GR18 leveres den nyeste teknologi i det populære hus. Der findes simpelthen alle de versioner som kendes fra almindelige sensortyper med firkantet hus.
For hver enkelt sensortype kan hus leveres henholdsvis i metal eller plastik, i kort eller langt hus, med lige eller vinklet optik og med stik eller kabelforbindelse. Resultatet af alle disse valgmuligheder bliver at GR18 serien kan opfylde de fleste behov.

Bedste baggrundsafblænding i Ø18 design
Ofte har Ø18 sensorer fejlet ved tasteopgaver på udfordrende emneoverflader. Med introduktion af ny LED senderlampe og effektiv digital beregning af tasteafstanden er cylindriske sensorer for første gang på linje med kvadratiske typer.

GR18 serien afløser alle SICKs tidligere serier og derved kan alle nye applikationer løses med den nye sensortype. Udover et stort teknologisk spring fremad, er prisen også blevet mere attraktiv.


Overfør data med lys uden forstyrrelser
Leuze electronic har med DDLS 500 udviklet en datatransmissionsfotocelle, der udover en høj transmissionsrate på 100 Mbit/s sætter nye standarder først og fremmest med hensyn til anvendelighed.

                                                                                  
Udstyrene overfører alle gængse Ethernet protokoller uden tidsforsinkelse op til en afstand på 120 meter, det være sig PROFINET, Ehernet IP, EtherCat, Ethernet TCP/IP eller Ethernet UDP. Til hurtig kontrol af det modtagne signalniveau har de et LED display, der let kan ses også på lang afstand. Dette forenkler vedligeholdelse og diagnose væsentligt. Gennem det modulære basisdesign kan udstyrene arrangeres fleksibelt. Dette gælder rækkeviden, opvarmingen og den integrerede laserjusteringshjælp, der forenkler justeringen over lange afstande væsentligt. Et integreret vaterpas og montagepladen med fjederbelastede wobble-elementer bidrager ligeledes til, at bare en person let kan foretage indjusteringen (patenteret single-hand justeringsproces).    

Leuze electronic Scandinavia ApS
Gydevang 33
3450  Allerød