Gateway

En gateway er et hardware produkt, som fungerer som en "gate" mellem to netværk. Samtidig tillader en opsat gateway en sikker transmission af data det ene netværk til det andet. Et godt eksempel på en gateway er en proxyserver da den sidder mellem en klient og en anden server

Leverandører af og viden om Gateway:


2CTRL ApS

Metalgangen 19E
2690 Karlslunde
Tlf.: +45 2594 4344
E-mail: info@2ctrl.dk

www.2ctrl.dk

Kompetencer: Bygningsautomatik, CTS anlæg, KNX, KNX løsninger, Belysningsanlæg, Belysningsteknik

Læs mere om 2CTRL ApS


Cypax - elektronik komponenter

Industrivej 24
7470 Karup J
Tlf.: +45 9710 1188
E-mail: mail@cypax.com

www.cypax.dk

Kompetencer: Afbrydere, Batterier, Blæsere, DC motorer, Dioder, Elektromagneter, Halvledere, Kapslinger, Klemrækker, Kondensatorer, Konnektorer, Krystaller, Modstande, Omskiftere, Relæer, Sensorer, Spoler, Stik, Strømforsyninger, Transformere

Læs mere om Cypax


DANBIT A/S - Dansk Binær Teknik

Værkstedsvej 39
4600 Køge
Tlf.: +45 56 66 20 20
E-mail: salg@danbit.dk

www.danbit.dk

Kompetencer: 19" Racks, Dataopsamling, Industri PC, Kabinetter, Kabler, Monitorer, Panel PC, RFID, Strømforsyninger, Strømskinner, Videoovervågning

Læs mere om DANBIT A/S – Dansk Binær Teknik


Lemvigh-Müller A/S

Stationsalleen 40
2730 Herlev
Tlf.: +45 3695 1230
E-mail: lemu@lemu.dk

www.lemu.dk

Kompetencer: Alt i metaller og Stål , Aluminium, Armeringsstål, Befæstelse, Belysning, El-teknik, Kabler, Rustfri stål, Rør, Stål, Værktøj

Læs mere om Lemvigh-Müller A/S


Wieland Electric A/S

Vallørækken 26
4600 Køge
Tlf.: 70 26 66 35
E-mail: sales@wieland-electric.dk

www.wieland-electric.dk

Kompetencer: Rækkeklemmer, Stikbar bygnings installations system, Printklemmer, Sikkerheds teknologi, Installations automation, Industristik, Elektronik og interface til styreskabet, Power bus system for bygninger, lndustrielt Powerbus-system, Network og fieldbus systemer, Stiksystem, Stiksystem til industrien, Stiksystem til solceller

Læs mere om Wieland Electric A/S


Ixxat Smart Grid gateways gør det muligt at koble IO og Wi-Fi sensorer til energinetværk


22.apr 2021


HMS Networks udvider nu sin serie af Ixxat® SG-gateways til energikomponent netværk. To nye multi IO udgaver samt sensorer eller enheder i Wi-Fi netværk kan kobles til energisystemer, der bruger EC 61850 og IEC 60870. Brugerne kan drage fordel af direkte og gnidningsløs adgang til sensordata fra kontrolrummet, samt kapacitet til industriel IoT overvågning, vedligeholdelse og prognoser.

Aktivering af digital energikontrol
Digitalisering af energiteknologi er vigtig for at kunne beherske fremtidens udfordringer med bæredygtig energiforsyning. Med Ixxat SG-gateways får fabrikanter af enheder, systemintegratorer, energileverandører og ansvarlige for drift af netværk øjeblikkelig information om status i kontrolrummet gennem direkte adgang til data fra anlægget, der kommer fra forskellige kilder. Det medfører effektiv drift af systemer, hurtig reaktion på forstyrrelser i netværket, samt fjernovervågning og -vedligeholdelse af enheder og systemer. Den kompakte Ixxat SG-gateway er især velegnet til eftermontering i driftsanlæg og til digitalisering af underanlæg, og anvendes på mange områder indenfor energiautomatisering, d.v.s. i kraftværker og hos store energiforbrugere.

Alt-i-én løsning med al nødvendig opkobling
Takket være det store udvalg af interfaces og understøttede protokoller gør Ixxat SG-gateways det unødvendigt at installere flere, separate gateways – som eksempelvis fieldbus gateways, sensor gateways, IoT gateways og firewalls. Oveni den eksisterende support til IEC 61850, IEC 60870, EtherNet/IP, PROFINET, MQTT og 4G, har de to nye SG-gateways muligheder for Multi-IO og Wi-Fi (WLAN iflg. IEEE 802.11 a/b/g/n). Med dette kan såvel traditionelle som trådløse sensorer nemt forbindes til kontrolrum og sky-systemer. Foruden RS232/485 og Ethernet er der adgang til otte digitale input/output (24 V DC) og otte analoge input (0-20 mA eller 0-10 V), til direkte tilslutning til sensorer, der alle kan kobles til eller fra via software. Eksempler på applikationer er: Temperaturovervågning af stærkstrømsledninger via Wi-Fi ved brug af Modbus TCP, måling af tryk og densitet i kølevæsker ved brug af Modbus RTU, og måling af rumtemperatur eller -fugtighed i bygninger med analog eller digital IO.

Effektiv og sikker adgang til alle dataData fra sensorer, fieldbus'er og energiprotokoller gøres tilgængelige af SG-gateways i applikationer til kontrolrum, i SCADA og kan også integreres i brugerens valgfrie skysystemer. For direkte at bruge data i et målrettet system og protokol, kan data forbehandles af SG-gateway'en ved brug af WEBPLC. Datasikkerheden sikres via en lokal firewall, ved styring af adgang og via krypteret datatransmission. Afhængig af den anvendte protokol gøres dette med enten openVPN eller TLS 1.3.


Rockwell Automation introducerer ny generation Edge Gateway for at fremskynde IT/OT-konvergens
FactoryTalk® Edge Gateway ™ fremskynder digital edge til cloud-transformation og giver mere værdifuld forretningsindsigt på virksomhedsniveau

MILWAUKEE - 2020 - Rockwell Automation introducerer nu det første produkt i virksomhedens edge-strategi. FactoryTalk Edge Gateway forenkler og fremskynder IT / OT-konvergens. Mange industrivirksomheder kæmper med at samle operationelle data fra heterogene kilder og placere dem i relevant kontekst - såsom procesforhold, tidsstempler, maskintilstande og andre produktionsnære oplysninger - til IT-laget. Dette forhindrer virksomhederne i at afdække potentielt vigtig indsigt på virksomhedsniveau. Mens traditionelle gateway-løsninger ikke løser disse vigtige udfordringer, går FactoryTalk Edge Gateway et skridt videre. Den nye gateway beriger OT-data med kritisk kontekst, hvor det betyder mest - i edge - og leverer data i en fleksibel fælles informationsmodel til IT-applikationer, så industrielle virksomheder kan få kritisk indsigt og dermed potentielle konkurrencemæssige fordele.

FactoryTalk Edge Gateway er et vigtigt fundament for et bredere edge-platformstilbud, der inkluderer elementer fra tidligere dataanalysemodeller, maskinindlæring, skræddersyede applikationer og skalerbar beregning. Det er den seneste tilføjelse til den meget anerkendte og bredt anvendte FactoryTalk® Analytics-pakke målrettet industrien og Industrial IoT (IIoT) cases. FactoryTalk Edge Gateway er også en hjørnesten i Rockwell Automations strategi om at fremskynde digital agilitet på tværs af industrielle enheder til cloud via partnerskaber, herunder partnerskaberne med PTC og Microsoft.

I dag består industrielle anlæg af heterogene systemer og enheder, der genererer omfattende data med høj hastighed – det resulterer i betydelige datasiloer. At forbinde de enkelte led på tværs af disse datasiloer ved at opbygge relevant OT-datakontekst er afgørende for at generere indsigter med høj værdi. Yderligere, medmindre de industrielle OT-data pakkes ind i en logisk datamodel, som både IT- og OT-applikationer kan forstå, forbliver IT/OT-konvergens blot et scenarie og ikke reel virkelighed.

En førende producent af lægemidler, listet på Fortune 100 siger: ”Ældre systemer er i dag ikke IIoT-aktiverede og bruger mange forskellige softwareprogrammer for at indsamle og organisere data. Med de eksisterende metoder, har de indsamlede operationelle attributværdier forskellige tidsstempler, så det er umuligt at synkronisere data. Sammenlignet med det, forbinder FactoryTalk Edge Gateway automatisk dataene og sætter dem ved hjælp af et prekonfigureret informationsmodelhierarki sammen. Det løser problemet og gør at vi kan indsamle og organisere de relevante data. ”

FactoryTalk Edge Gateways unikke datastyringsfunktioner resulterer i op til svimlende 70% reduktion i forberedelsesindsatsen for dataforskere og analytikere, samtidig med at gatewayen leverer OT-data af højere kvalitet. Den underliggende fælles informationsdatamodel er orkestreret af Rockwell Automation FactoryTalk® Smart Object ™ -funktionen og kan tilpasses effektivt til lokale eller cloud-applikationer og dermed generere forebyggende indsigter på tværs af virksomheden. FactoryTalk Edge Gateway kan integreres med økosystemløsninger som Microsoft Azure og FactoryTalk® InnovationSuite ™, drevet af PTC, samt flere store data-, IIoT- og cloudapplikationer.

”Industrielle virksomheder har brug for indsigt på virksomhedsniveau for at nå deres mål. I takt med at kunderne driver IT/OT-integration og udnytter operationelle data til at skabe indsigt, oplever de, at det at have den rigtige OT-datakontekst er afgørende for at skalere deres digitale transformationsinitiativer, ”sagde Arvind Rao, direktør, Product Management for Information Systems hos Rockwell Automation. ”Med FactoryTalk Edge Gateway reducerer vi den tid og de kræfter, der kræves for at opbygge, vedligeholde og berige denne kritiske OT-kontekst. Det giver vores kunder mulighed for at realisere tocifrede operationelle forbedringer via dataindsigt. ”


Bihl+Wiedemann – ASi-5/ASi-3 Gateway til EtherCAT
Høj databåndbredde, korte cyklustider, enkel integration af IO-Link-enheder – ASi-5 åbner op for mange nye muligheder for dig
For at benytte ASi-5-slaver skal du blot bruge en Bihl+Wiedemann ASi-5/ASi-3 Gateway. Denne fås nu også som en EtherCAT-variant. Denne gateway har en dobbelt master og en integreret sikkerhedsmonitor, ligesom de versioner, der allerede kan fås til PROFINET og EtherNet/IP. OPC UA-serveren, der også er integreret i alle varianter, gør det let at overføre data direkte fra feltniveauet til Industry 4.0-applikationer. Eksisterende gateways kan let udskiftes I ASi-netværk uden ASi-5-slaver fungerer de nye ASi-5/ASi-3-gateways præcist ligesom tidligere Bihl+Wiedemann-gateways, idet ASi-3-delen forbliver uændret. Ved hjælp af vores nye gateways kan du let udskifte dine eksisterende gateways. ASi-5/ASi-3 Safety over EtherCAT Gateway i detaljer:
  • Kompatibel med eksisterende netværk
  • 1,27 ms cyklustid til op til 384 indgangs- og 384 udgangs-bits
  • 2 ASi-5/ASi-3-masters
  • Integreret OPC UA-server
  • ASi Safety integreret
  • Safety over EtherCAT (kan konfigureres som en slave- eller en master-enhed)