Dataloggere

Dataloggere

Dataloggere – Teknologien bag dataindsamling

Dataloggere er en enhed, der bruges til at indsamle og registrere data fra forskellige sensorer eller inputkilder over tid. Den fungerer ved at konvertere fysiske eller analoge signaler til digitale data, som derefter gemmes i hukommelsen i enheden. Dataloggere fås bl.a. trådløse og med én eller flere kanaler.

Dataloggere er nyttige i mange applikationer, såsom miljøovervågning, laboratorieundersøgelser, klimakontrol, transportovervågning og energiovervågning. De giver mulighed for præcis dataindsamling over tid og hjælper med at gøre komplekse målinger mere håndterbare og analysevenlige.

En datalogger er en elektronisk enhed, der automatisk registrerer og lagrer data over tid. Disse enheder bruges i mange forskellige industrier og anvendelser for at overvåge og registrere miljøforhold, procesparametre og andre kritiske data. Dataloggere kan variere i kompleksitet fra simple enheder med begrænset hukommelse til avancerede systemer med flere kanaler og omfattende dataanalysemuligheder.

Dataloggere er udstyret med en række sensorer, der kan måle forskellige fysiske eller kemiske parametre såsom temperatur, fugtighed, tryk, lysniveau, gasniveauer og meget mere. Disse sensorer omdanner fysiske målinger til elektriske signaler, som dataloggeren derefter digitaliserer og gemmer i dens interne hukommelse.

DataloggereDataloggere

Leverandører af Dataloggere:

ALTHEN Sensors & Controls AB

Stora Torget 6C
SE 761 30 Norrtälje
Tlf.: +46 8 7952490
E-mail: info@althensensors.se

www.althensensors.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Avantor, delivered by VWR

Tobaksvejen 21
2860 Søborg
Tlf.: +45 43 86 87 88
E-mail: info.dk@vwr.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Buhl & Bønsøe A/S

Hassellunden 11 A
2765 Smørum
Tlf.: 45 95 04 10
E-mail: info@buhl-bonsoe.dk

www.buhl-bonsoe.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

ComSystem A/S

Porthusvej 9
3490 Kvistgaard
Tlf.: +45 4913 9693
E-mail: salg@comsystem.dk

www.comsystem.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Dansk Radonanalyse ApS

Maglebjergvej 6
2800 Kongens Lyngby
Tlf.: 28 34 41 57
E-mail: 28 34 41 57

web

Se hele vores produktprogram og profil her

DeltaM2M ApS

Kratbjerg 240
3480 Fredensborg
Tlf.: 48480148
E-mail: info@deltam2m.dk

www.deltam2m.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Elma Instruments A/S

Ryttermarken 2
3520 Farum
Telf.: 70 22 10 00
E-mail: info@elma.dk

www.elma.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Endress+Hauser A/S

Poppelgårdvej 10-12
2860 Søborg
Tlf.: +45 70131132
E-mail: info.dk@endress.com

www.dk.endress.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Insatech A/S

Næstvedvej 73C
4720 Præstø
Tlf.: +45 5537-2095
E-mail: mail@insatech.com

www.insatech.com - - Tilmeld Nyhedsbrev

Se hele vores produktprogram og profil her

LTM Instruments A/S

Broager 28
2600 Glostrup
Telf.: 70 20 28 48
E-mail: info@ltm.as

www.ltm.as

Se hele vores produktprogram og profil her

NEXTTOOL

Stejlepladsvej 1P
2990 Nivå
Tlf.: +45 5388 7880
E-mail: info@nexttool.dk

www.fugtmaalere.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Newtronic ApS

Ove Jensens Alle 35F
DK-8700 Horsens
Tlf.: +45 7669 7090
E-mail: info@newtronic.dk

www.newtronic.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

PCE Instruments Denmark ApS

Birk Centerpark 40
7400 Herning
Tlf.: 70 30 53 08
E-mail: kontakt@pce-instruments.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Recab Danmark

Hassellunden 14
2765 Smørum
Tlf.: +45 70 300 310
E-mail: sales@recab.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

SICK A/S

sick

Bregnerødvej 133
3460 Birkerød
Telf: 45 82 64 00
E-mail:  sick@sick.dk

www.sick.dk

Sick er en af verdens førende producenter af sensorer, sikkerhedssystemer og produkter til automatisk identifikation. SICK leverer økonomiske løsninger til både automatisering af fabrikker og optimering af distributionscentre.

Se hele vores produktprogram og profil her

Tech Instrumentering

Axel Kiers Vej 44
8270 Højbjerg
Tlf.: 8739 2600
E-mail: info@tech.dk

www.tech.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

WEA Technology A/S

Industrileddet 13
4000 Roskilde
Tlf.: 46 38 32 02
E-mail: info@wea.dk

www.wea.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Dataloggere:

Her er en generel oversigt over, hvordan en datalogger fungerer:

 1. Sensorkobling: En datalogger er normalt udstyret med forskellige indgangskanaler, hvor sensorer eller måleenheder tilsluttes. Disse sensorer kan være temperatursensorer, fugtighedssensorer, tryksensorer, strømsensorer eller andre typer sensorer, der kan måle specifikke fysiske eller elektriske egenskaber.
 2. Datakonvertering: Når sensorerne leverer analoge signaler, konverterer dataloggeren disse signaler til digitale værdier ved hjælp af en analog-til-digital konverter (ADC). ADC'en måler den analoge spænding eller strøm og omdanner den til et digitalt format, der kan forstås af dataloggeren.
 3. Dataopsamling og lagring: De digitale data, der er genereret af ADC'en, bliver løbende indsamlet af dataloggeren og gemt i dens hukommelse eller lagerenhed. Dette kan være intern hukommelse, flash-hukommelse eller et eksternt hukommelseskort eller USB-drev. Dataene organiseres normalt i en form, der giver mening for brugeren og gør det muligt at analysere dem senere.
 4. Tidsstempel: Dataloggere har ofte en indbygget ur- eller tidsstempelfunktion, der registrerer tidspunktet for hver dataindsamling. Dette gør det muligt at relatere dataene til specifikke tidspunkter og analysere dem i forhold til tidsafhængige hændelser eller mønstre.
 5. Strøm og strømbesparelse: Nogle dataloggere er designet til at være energieffektive og har indbyggede funktioner til strømbesparelse. De kan være udstyret med sleep-tilstande eller programmerbare indstillinger, der styrer dataindsamlingsfrekvensen eller aktiverer enheden baseret på bestemte begivenheder eller tidsplaner. Dette hjælper med at forlænge batterilevetiden og gør det muligt at bruge dataloggeren i længere tid uden udskiftning af batterier.
 6. Dataoverførsel og analyse: Når dataindsamlingen er afsluttet, kan dataloggeren tilsluttes en computer eller et andet outputenhed, hvor dataene kan overføres. Dette kan ske via USB, trådløse forbindelser eller andre dataoverførselsmetoder. Derefter kan dataene analyseres ved hjælp af specialiseret software til at identificere mønstre, lave grafer, foretage beregninger eller generere rapporter baseret på de indsamlede data.

Datalogning foretages af mange målinger

Datalogning kan fortages af eks. temperaturer, fugt, tryk, flow, vind, pulser, bevægelser, vibrationer, stød, kontakter, lyd, lys, pH, niveauer, spændinger, strømme, power, lækstrømme, process (0-20mA), transienter mm.

Dataloggere kan som oftest kommunikere via mange forskellige kommunikationsporte, eks. seriel, RS232, modem, USB, LAN, FTP, IR, GPS, GPRS, GSM, trådløs, ZigBee, WiFi m.v. Flere af HIOKI's dataloggere har deres egen website, hvilket gør, at loggerne kan fjernbetjenes via internettet, både når det angår konfiguration og aflæsning af resultater.


Spar tid og penge med automatisk dataindsamling!


07.mar 2024


Spar tid og penge med automatisk dataindsamling!

HH Instruments - Manuel dataindsamling er en tidsrøver i mange brancher lige fra energi til byggeri og udvikling. Udover tidsfaktoren, kræver mange applikationer også monitorering over tid for at opdage ændringer, og det kan være tæt på umuligt uden en automatiseret proces.

Derfor er der både tid og penge at spare ved at opgradere til et automatisk system med dataloggeren UCAM-80A!

Egenskaber:

 • Præcis og alsidig med fleksible inputsmuligheder og multikanal support
 • Strømforsyning: AC 100 to 240 V 50/60 Hz
 • Intern timer i realtid
 • Touchskærm i farver, indbygget termoprinter og meget andet

Interfaces:

 • RS-232C
 • LAN (10BASE-T/100BASE-TX)
 • NDIS4102 (7 pin) (To USB-80/70 interface)
 • SD card
 • USB2.0

Se mere om Dataloggeren her


ppm INDUSTRIAL – Gas datalogger
Gas dataloggere fra ppm INDUSTRIAL

Vi samarbejder med verdens førende leverandører og har et nøje udvalgt udvalg af førsteklasses gasdataloggere

Dette er et udvalg af produkter til de mest almindeligt forekommende gasser og anvendelsesområder. Kontakt os, hvis du ikke kan finde det produkt, du leder efter.

Vi er en privatejet virksomhed, der startede i 1991. Vi har hovedkontor i Gøteborg og har regionale kontorer i Stockholm, Kristianstad og Danmark. Med specificeret udstyr og regelmæssig vedligeholdelse kan vi hjælpe vores kunder med at sikre et sikkert arbejdsmiljø for produktion, sundhedsrisici og miljøpåvirkning.


ComSystem præsenterer nyt omfattende program for datalogning med trådløse batteridrevne sensorer
Indenfor automatisering og industriel IT er der ofte et stort behov for sensorer til at måle og overvåge en række forskellige parametre.

Parametre som f.eks. temperatur, tryk, fugt, belysning, vægt, afstand, bevægelse, timetæller, diverse gasser som CO, CO2 NH3 etc.

Installation med trækning af kabler er ofte både tidskrævende og kostbart, derfor bliver det mere og mere almindeligt at se efter trådløse sensorer, som både er lette at installere og som nemt kan flyttes rundt, hvis behovet ændrer sig. For at det helt giver mening, skal sensorerne selvfølgelig også være batteridrevne med enten alkaline eller med lithium batterier. 

Med Aranet dataloggeren og de trådløse sensorer, som anvender LoRa teknologien, får man ekstremt gode rækkevidder på op til 3 km ved fri sigt. Samtidig er strømforbruget meget lavt og levetiden for batterierne er typisk 8-10 år. De fleste sensorer er fremstillet i robuste og rengøringsvenlige materialer, som også er velegnede til fødevareindustrien og detail handelen. Videre ser vi også indenfor områder som væksthuse og  bygnings automation et øget behov for trådløse sensorer. 

Der tilbydes et meget stort udvalg af forskellige sensorer, mere end 30 forskellige. Til mere avancerede formål kan der også leveres generelle trådløse sensorer med enten en spændingsindgang (0-10VDC) eller en strømindgang (4-20mA). 

De målte data kan både lagres lokalt i dataloggeren og i en cloud løsning. Videre er der mulighed for alarmering (e-mail, SMS), hvis målingerne overskrider bestemte tærskler. Endelig kan der via protokollen MQTT eller Modbus udvikles integration til andre systemer.


Nyheder og Indlæg om Dataloggere


Seneste om Dataloggere

Cookie-indstillinger