Opladere

Opladere til akkumulatorer (batterier som er genopladelige). Opladere kræver en strømkilde, normalt 230 V og kan på relativ kort tid genoplade batteriet. Opladere skal være tilpasset den batteriteknologi, som skal oplades

Leverandører af og viden om Opladere:


Akkumulator- og Batteriteknik ApS

Plantagevej 13
6330 Padborg
Tlf.: +45 7555 2366
E-mail: info@setronic.dk

www.setronic.dk

Kompetencer: Batterier og akkumulatorer, batteriopladere og strømforsyninger

Læs mere om ABT – Akkumulator- og Batteriteknik ApS


ACTEC A/S

Alsvej 5
8940 Randers SV
Tlf.:  +45 8711 9999
E-mail: info@actec.dk

www.actec.dk

Kompetencer: Batteri, Batterier, Batteriløsninger, Batterileverandør, Batteripakker, Batteriproduktion, Batteritestere, Blybatterier, Engangsbatterier, Erstatningsbatterier, Genopladelige batterier, Invertere, Opladere, Strømforsyninger, Powerløsninger, Strømløsninger, Batterieksperter, Panasonic batterier, Batterirådgiver, Lithium batterier, Alkaline batterier, Rundcelle batterier, Panasonic blybatterier, Fiamm blybatterier, Nickel Metal Hydride batterier, Batterieksperter, NiMH batterier, Li ion batterier, Lithium cylindriske batterier

Læs mere om ACTEC A/S


Celltech A/S

Lejrvej 25
3500 Værløse
Tlf.: +45 70 25 22 01
E-mail: info@celltech.dk

www.celltech.dk

Kompetencer: Batterier, Batteri, Batteriløsninger, Batteripakker, Batterileverandør, Batteriproduktion, Batteri udvikling, Engangsbatterier, Alkaline batterier, Lithium batterier, Genopladelige batterier, Blybatterier, Li-Ion batterier, Li-Po batterier, NiMH batterier, Batterirådgiver, Batterieksperter, Batteri godkendelser, Transport UN38.3, Cylindriske batterier. Prismatiske batterier. Power løsninger, Opladere, Strømforsyning, Invertere, Batteritestere, Lygter

Læs mere om Celltech A/S


NEWTEK ApS

Kærvej 39
5220 Odense SØ
Tlf.: 21 24 24 54
E-mail: mny@newtek.dk

www.newtek.dk

Kompetencer: Byrum, urban, pullerter, cykelstativer, ladestationer til el-cykler, bænke, soldrevne løsninger, LED belysning

Læs mere om NEWTEK ApS


Power Technic ApS

Elsenbakken 19
3600 Frederikssund
Telf.: 70 208 210
E-mail: salg@powertechnic.dk

www.powertechnic.dk

Kompetencer: Strømforsyninger, LED, Enclosed, Open frame, DC/DC, DC/AC, Adaptere, Ladere, DIN skinner

Læs mere om Power Technic APS


RepComp ApS

Skovfryd 18
2800 Kgs. Lyngby
Tel.: +45 70267420
E-mail: cgs@repcomp.dk

www.repcomp.dk

Kompetencer: Strømforsyninger, AC/DC Strømforsyninger, DC/DC Strømforsyninger, Adaptorer, Batteri, Ladere/Chargers, LED Drivere, UPS-anlæg, Medico/Medicinske godkendte strømforsyninger, Militær godkendte strømforsyninger, Custom Designede strømforsyninger

Læs mere om RepComp ApS


Schneider Electric Danmark A/S


Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Tlf.: 88 30 20 00

www.schneider-electric.dk

Kompetencer: Alarmanlæg, Antenneanlæg, Batterier, Belysning, El - og elforsynings produkter, El anlæg, El- og styretavler, El-installation, Elektriske isolationssystemer, Elektromotorer, Generatorer, Elektronikmontage, Elektronikudvikling, Elforsyningsprodukter, Energibesparelser, Energiprojekter, Energisektor - service og vedligehold, EX-udstyr, Flugtvejsarmaturer, Frekvensomformere, Installationsmateriel, Invertere, Ladere, Omformere, strømforsyninger, Kabel- og rørgennemføringer, Kabelrør, Kabelskabe, Kabinetter, Kabler, Koblingskabe, Luftledningsmateriel, Målere, måleinstrumenter, Montage, Muffer, Projektering af energianlæg, Relæer, Samtaleanlæg, Sikkerhedsbelysning, Sikringer, Styringer, Teknisk dokumentation, Tele og svagstrøm, Transformere, Transformerstationer

Læs mere om Schneider Electric Danmark A/S


Opladere til batterier som er genopladelige. Opladere kræver som oftest strøm, normalt 220 V og kan på relativ kort tid oplade batteriet fuldt, således det igen kan tages i anvendelse. Opladere findes i mange afskygninger og kan fås til alle typer af genopladelige batterier.


DTU – Lovende ny metode kan effektivisere opladere


03.feb 2020


Ny teknologi kan gøre opladeren til din pc, mobiltelefon eller andre elektroniske apparater mindre, mere effektiv og dermed mere energivenlig.

Et samarbejde mellem den danske virksomhed Nordic Power Converters, NPC, og DTU Elektros eksperter i energieffektivisering af elektriske systemer er resulteret i en ny metode, der ser ud til at kunne reducere strømforbruget i en oplader markant.

Virksomheden NPC producerer i øjeblikket markedets mest effektive strømforsyninger med høj switchfrekvens til anvendelse i LED-belysning. Virksomheden er dog opmærksom på, at det er nødvendigt at videreudvikle deres produkt.

Kravene til både en mindre størrelse og et lavere energiforbrug i strømforsyninger bliver kun større i fremtiden. Hvis vores produkter skal være konkurrencedygtige om et par år, skal de derfor udvikles yderligere,” siger Mickey Madsen, direktør i NPC. Det er ikke mindst relevant, fordi virksomheden overvejer at udbrede deres teknologi til andre typer strømforsyninger end dem, der anvendes til LED-belysning.

Mindre, lettere og mere effektive
NPC henvendte sig derfor til DTU Elektro, der i mange år arbejdet på at gøre strømforsyninger både mindre, lettere og mere effektive, så strømforbruget kan mindskes. I et fælles projekt mellem de to parter blev Jens Christian Hertel ansat i en treårig ph.d.-stilling til at forske i, hvordan man kunne videreudvikle strømforsyningen.

Populært sagt har Jens Christian Hertel set på den del af strømforsyningen, der bliver varm under anvendelsen og dermed mister energi. Her har han udviklet en hel ny metode, der erstatter de eksisterende passive halvledere, dioder, som er meget ineffektive, med transistorer, særligt GaN transistorer. Transistorer er en aktiv løsning, der ikke på samme måde taber effekt.
”Ved at anvende tidsbaserede kontrolkredsløb samt transistorer i udgangen af ensretteren i den resonante strømforsyning er det lykkes at forbedre dens effektivitet med et par procentpoint ligesom jeg har kunnet sænke temperaturen i halvlederne med mindst 15 grader,” siger Jens Christian Hertel.

Klar til at blive kommercialiseret
Samtidig fremhæver Jens Christian Hertel det mest lovende ved hans nye metode. Nemlig at det hele rent fysisk kan integreres på én silicium-skive af den type, der i forvejen anvendes til produktion af mikrochip. På den måde er der potentiale for, at hans løsning kan gøre opladerne endnu mindre, når pladsen til køling kan mindskes så markant.

Mickey Madsen fra NPC er da heller ikke i tvivl om, at det kan blive interessant for virksomheden. ”Jens Christian Hertels arbejde med at anvende aktive komponenter i stedet for passive er en ny måde at løse opgaven på, som vi ikke selv ville være kommet på. Det ser meget lovende ud, så vi håber at kunne fortsætte samarbejdet med DTU og nå skridtet videre, så metoden kan modnes og blive klar til at anvendes kommercielt,” siger Mickey Madsen.

Integrationen på en siliciumskive er i den forbindelse væsentlig, fordi den gør det muligt at producere Jens Christians Hertels metode både billigt og i meget store antal.


Schneider Electric – Nyt, dobbelt USB-udtag til LK FUGA og LK OPUS 66
Stadig flere danskere siger farvel til den besværlige USB-strømforsyning, når smartphones og tablets skal lades op. I stedet sætter de USB-ladekablet direkte i et udtag i væggen, ved siden af boligens almindelige stikkontakter og afbrydere

Nu introducerer Schneider Electric endnu en elegant løsning i serien af USB-udtag til LK FUGA og LK OPUS 66: Et dobbelt USB-udtag i en 1-moduls indsats.

- "Vi ser et behov i markedet for have mere end en enhed til opladning samtidig. Derfor har vi udviklet denne nye indsats med to USB-udtag", siger produktchef Mark Bitsch fra Schneider Electric Danmark, som er ansvarlig for LK-sortimentet.

Han tilføjer, at den nye, dobbelte USB-indsats gør det endnu nemmere for slutlunderne at opgradere hjemmets installation, fordi en indsats på kun et enkelt modul er nem at "finde plads til" i en eksisterende installation. For eksempel ved at udskifte en af stikkontakterne i en 2-moduls ramme.

Hurtig opladning
Schneider Electrics nye, dobbelte USB-udtag lader med 5V og har en samlet ladekapacitet på 2100 mA. Hvis kun det ene af de to udtag er i brug, sørger opladeren automatisk for at lade med den fulde kapacitet. Det sikrer hurtig opladning, også af de større enheder, som typisk kræver mere ladekapacitet


Sandberg – Opladning med høj fart og masser af muligheder
Hurtigopladning af mobile enheder er blevet meget udbredt blandt de store mærker inden for Android baserede mobiler og tablets

Mange oplever, at hurtigopladningen ikke virker, når man bruger USB-stikket i bilen eller den ekstra oplader i stuen. Det samme er tilfældet med Powerbanks. For de fleste er Quick Charge en luxus, som kun vil virke med den originale oplader, som lå i pakningen sammen med den mobile enhed.

Det er slut nu. Sandberg har sendt en serie af avancerede opladere og en temmelig avanceret Powerbank på markedet, som dækker de flestes behov.

Martin Hollerup, adm. direktør i Sandberg, forklarer: "I den moderne forbrugers hverdag er det forstyrrende at vente på at de mobile enheder lader op. Vi er glade for nu at kunne mindske det problem for rigtig mange mennesker, endda til meget fornuftige priser."

Bilopladeren
Når opladeren er sat i 12V-stikket i bilen er der udgange til både Quick Charge og en almindelig 2,4A USB-udgang, så to enheder kan oplades samtidig.

230V opladeren
En meget handy enhed, som kan oplade både Quick Charge enheder og almindelige USB enheder. Opladeren har de tre mest udbredte typer af vægstik med i pakken, så den kan bruges stort set i hele verden.

Powerbanken
Sandbergs nye Powerbank må være noget af det mest avancerede, markedet endnu har set. Den kan som andre powerbanks oplades med en almindelig mobiloplader. Men den kan også oplades med USB-C eller med en Quick Charge oplader, så det går meget hurtigere. Når den er opladet står alle muligheder åbne. Der er almindelig USB-udgang, Quick Charge udgang og endda en USB-C udgang.

De tre nye produkter er allerede på vej ud i butikkerne. Forbrugere kan finde den nærmeste butik eller købe online på www.sandberg.it


Powerbox – Intelligente batteriladere til automotive- og industriapplikationer
Powerbox, der er en af Europas største leverandører af strømforsyninger og igennem fire årtier førende inden for forsyningsløsninger til krævende applikationer -

- introducerer et nyt produkt inden for sin automotive linie, nemlig den intelligente DC/DC ENA200-Charger. Den nye lader er designet til intelligent og fleksibel opladning af automotive- og industrielle applikationer og inkluderer denyeste ladeteknologier. ENA200-Charger er en del af Powerbox’ “One package to fit all” program, og passer derfor i det samme IP21-tætte hus som de lignende, isolerede ENA100- og ENA200-ladere. he isolated DC/DC converters ENA100 and ENA200. ENA200-Charger inkluderer en mikrocontroller med en meget avanceret firmware, som optimerer ladning og batterilevetid. Det omfatter ladealgoriter til blysyre-, AGM-, gelcelle og kalciumbatterier med mulighed for upload af applikationsspecifikke ladeprofiler med Powerbox konfigurationsværktøj. ENA200-Charger moniterer ladetemperatur og undertrykker gnistdannelse. Den nye lader leveres til 12V og 24V med op til 15A ladestrøm – og peaks op til 256W. Der er galvanisk adskillelse på 500VDC (input/output/case).

Den nye generation af automotivt udstyr og kærvende industriapplikationer inden for minedrift, skovbrug, trucks/containere, geotracking og professionelle køretøjer kræver enklere, men mere robuste forsyninger med indbygget intellingens, som kan justere ladeforholdene til et utal af forskellige applikationer. Designere står ofte over for udfordringer, når der skal udvikles systemer, som indeholder autonomt udstyr, der skal forsynes af lokale batterier. Det gælder også for batterikemi og dermed også laderen. Kompakte, alsidige ladere er i den sammenhæng en rigtig god idé.

Powerbox ENA200-Charger giver netop den nemme integration. I sit IP21-tætte polykarbonathus på kun 116mm x 88mm x 18mm er det en af de slankeste DC/DC-ladere på markedet. Den integrerede baseplate har fire montagehuller til mekanisk befæstigelse, og vægten er så lav som under 500 gram, hvad der giver excellente chok- og vibrationsdata (5-50 Hz, acceleration ±7,35m/s2).
ENA200-Charger inkluderer beskyttelse mod overtemperatur, kortslutning og reverse-spænding samt en gnistundertrykkelsesfunktion, der konstant måler forbindelsen til batteriet, før opladning finder sted. Pr. default vil laderen ikke begynde at lade, hvis spændingen er under 5V, om end den grænse kan omprogrammeres til specifikke formål.

“Industrielle og automotive applikationer integrerer nu batteriladere inden for lukkede miljøer, hvad der kræver højeffektive, lavprofil ladere. Brug af lavprofilteknologi og integrerede komponenter har gjort det muligt for Powerbox’ designere at udvikle en række nye ladere med indbygget intelligens. ENA200-Charger er en del af “One Package to Fit All” projektet, som er udviklet i tæt samarbejde med vores partnere og kunder med det formål at reducere time-to-market med en samtidigt mindre lagerbeholdning” , siger Patrick Le Fèvre, marcomdirektør hos Powerbox.

Der er to input-spændinger, 12V (9V to 18V) og 24V (18V to 32V), ved 15A/256W peak, for ENA200-Charger, der understøtter tre prækonfigurerede ladetilstande (standard blysyre, AGM, gelcelle og kalcium). En front-switch gør det muligt at vælge ladetilstand, mens fire LED’er indikerer ladetilstand fra lav til fuld opladning, mens en femte LED advarer i tilfælde af fejl. Ladningen er baseret på fem trin ; IUIU + puls. Standardprofiler findes til en række ladeprofiler efter kundeønske, og de kan implementeres gennem et af Powerbox’ Configuration Centers. ENA200-Charger inkluderer lademonitering og lastoptimering samt mulighed for tilslutning af en NTC-temperaturføler.
ENA200-Charger er designet med pålidelighed og effektivitet for øje, og et lavt komponentantal samt en push-pull konstrution til en sekundær forsyning med diode-emuleret synkron ensretning kombineret med switching-komponenter med ultralave tab understøtter det. Layout er optimeret til et effektivt strøm-flow og minima støj. Produktet har en effektivitet bedre end 95%, og ved no load tilstande er input-strømmen mindre end 100mA – og i standby-mode mindre end 1mA.

Den nye, intelligente lader er designet til at opfylde immunitetsstandarden ISO7637-2, så ENA200-Charger modstår 2kV surge og de tilhørende dele af EMC EN61000-direktivet. ENA200-Charger er RoHS II- og REACH-kompatibel.


Phoenix – Opladning af elektriske køretøjer ved 350.000 W
På Hannover messen i april viste Phoenix Contact sit lynopladningssystem til elektriske køretøjer, CCSplus, som i fremtiden vil muliggøre ladetider på blot 3-5 minutter til 100 km

Lynopladningssystemet er baseret på den etablerede europæiske og nordamerikanske CCS ladestandard (Combined Charging System). CCS systemet tillader allerede nu væsentlig kortere ladetider sammenlignet med traditionel AC opladning.

En rækkevidde på op til 600 km med ladetid under 30 min. er imidlertid et krav til daglig brug. For at opnå dette er CCS opladningssystemet blevet udvidet med et innovativt kølesystem, som er integreret i ladestationen. En intelligent controller i kølesystemet sikrer, at afkølingen kun tændes, når det er påkrævet.

Takket være dette system kan elektriske køretøjer i hele verdenoplades sikkert og ekstremt hurtigt med højere ladestrøm. Udvidelsen af CCS ladesystemet er sket i tæt samarbejde med den internationale automobilindustri og internationale producenter af DC ladestationer. Det sikrer kompatibilitet med den etablerede CCS ladestandard og garanterer overholdelse af alle sikkerhedsstandarder. Ladesystemet baner dermed vejen for daglig, hurtig opladning af elektriske køretøjer.