Stik

Stik - stik er betegnelsen for komponenter, som benyttes til at fra- og tilkoble elektriske apparater til ledninger eller andre apparater. Leverandører af stik finder du i listen på denne side. Skal du bruge andet inden for el og elektronik end stik, så brug søgefeltet under denne boks

Leverandører af og viden om stik:


EL-SUPPLY ELEKTRONIK

Industrivej 2
3730 Nexø
Tlf.: 56494444
E-mail: salg@el-supply.dk

www.el-supply.dk

Kompetencer: Afbrydere, Aluminiumelektrolytkondensatorer, Antistatisk udstyr, Dioder, Elektronikkomponenter, Elektronikproduktion, Elektronikudvikling, Halvledere, Krympeflex, Loddespidser, Printlayout, Printmontage, Printplader, Printproduktion, Stik, Strømforsyninger

Læs mere om EL-SUPPLY ELEKTRONIK


HIN A/S

Langmarksvej 29
8700 Horsens
Tlf.: +45 7625 9090
E-mail: hin@hin.dk

www.hin.dk

Kompetencer: Spændingsvisere, Kortslutningsindikatorer, Multimetre, Installationstestere, Kalibratorer, Isolationstestere, Temperaturtestere, Kabelsøgere, Jording og sikring, Loddestationer, Håndloddeudstyr, Lodderobotter, Print og komponentbearbejdning, Loddepasta, Loddetin, Kabelforskruninger, Kabelsko Krympeslange, Beskyttelsesslange, kabelbindere, ESD arbejdsbeklædning ESD belægning, ESD indretning og opbevaring, Momentværktøj, Målerværktøj, Skruetrækkere og bits, Afisoleringstænger, Pressetænger, Skævbidere, Kabelsakse, Batterier, Maskiner til kabelkonfektionering, L-AUS værktøj, Testledninger, Alligatornæb, Prober, Stik til solceller, Medico-stik, Industristik og bøsninger, Multi-stik og bøsninger, Værktøjskufferter, Oscilloskoper, Strømforsyninger, Funktions-/signal-generatorer

Læs mere om HIN A/S


KH-Technic

Håndværkerbyen 26
2670 Greve
Tlf.: +45 43690011
E-mail: info@kh-technic.dk

www.kh-technic.dk

Kompetencer: Salg og rådgivning, Leveringssikkerhed, FittingsMagnetventiler, PneumatikPTFE slangeSlanger, Tryktransmitter, Trykvagt, Stik og kabler, Højtryksventiler, Kugleventiler, Proportionalventiler

Læs mere om KH-Technic


Lemo Denmark A/S

Mandal Allé 16A
5500 Middelfart
Tlf.: 45 20 44 00
E-mai.: info-dk@lemo.com

www.lemo.com - www.northwire.com

Kompetencer: Konnektorer, kabler

Læs mere om Lemo Denmark A/S


ODU Denmark ApS

Industriholmen 82
2650 Hvidovre
Tlf.: +45 2233 5335
E-mail: sales@odu-denmark.dk

www.odu-denmark.dk

Kompetencer: Konnektorer, Stik, Coaxialkonnektorer, Fiberoptikkonnektorer, Fladkabelkonnektorer, Gastætte konnektorer, Hydraulik koblinger, Industrikonnektorer, Kabelkonfektionering, Multistikkonnektorer, Netkonnektorer, Powerkonnektorer, Test interface, Trykte kredsløb konnektorer, Kontakter

Læs mere om ODU Denmark ApS


TME - Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

ul. Ustronna 41
93-350 Łódź, POLAND

web

Kompetencer: elektroniske komponenter, elektronikkomponenter, laboratorium strømforsyninger, Halvledere, Indlejrede og IoT Systems, Stik, Sikringer, Afbrydere og omskiftere, Lyd Kilder, Relæer og kontaktorer, Transformere og ferritkerner, Ventilatorer, køle- og varmesystemer, Ledninger og kabler, Mekanik, Kabinetter, Automatisering, Pneumatik, Arbejdspladsudstyr, Robotter og prototypefremstilling, elektroniske komponenter distributør

Læs mere om TME – Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.


Wieland Electric A/S

Vallørækken 26
4600 Køge
Tlf.: 70 26 66 35
E-mail: sales@wieland-electric.dk

www.wieland-electric.dk

Kompetencer: Rækkeklemmer, Stikbar bygnings installations system, Printklemmer, Sikkerheds teknologi, Installations automation, Industristik, Elektronik og interface til styreskabet, Power bus system for bygninger, lndustrielt Powerbus-system, Network og fieldbus systemer, Stiksystem, Stiksystem til industrien, Stiksystem til solceller

Læs mere om Wieland Electric A/S


ODU – Indskudt samlestik giver nye muligheder for design


16.dec 2020


Et samlestik til indskudte forbindelser på kabler i størrelse 2 til ODU MEDI-SNAP® konnektorerne kan effektivt bruges til forlængelse - eller hvor man ønsker at kunne afbryde eller tilslutte forbindelsen via en konnektor i en vis afstand fra udstyret.

Anvendelserne er mange og spænder fra medicoudstyr og industriel elektronik til test- og måleudstyr.

De nye indskudte kabelsamlinger tåler op til 2.000 matings.

Ved valg af kabel skal man naturligvis vælge en type, der matcher konnektoren for at opnå den optimale ydelse og datahastighed i forbindelsen.

De nye samlestik fra ODU kan fleksibelt kombineres med alle ODU MEDI-SNAP® Push-Pull og Break-Away konnektorer. Med op til 26 elektriske kontakter giver konnektorerne den højeste poltæthed i det kompakte design og alligevel en høj grad af operatør- og patientbeskyttelse i overensstemmelse med IEC 60601-1 (2 MOOP / 1 MOPP). Versioner med andre antal poler fås også, herunder 230V og 600/1.000V power interface.


Hans Følsgaard – Plastomløbere i Hygiejne Design


09.jul 2020


Fødevareindustrien stiller høje krav til hygiejne og processikkerhed. Krav som alle kan overføres direkte til stik og kabler. For at kunne modstå aggressiv rengøring og rengøringsmidler bruges ofte specialplast eller V4A rustfrit stål. ESCHA lancerer nu helt nye varianter indenfor sit M12 connectivity sortiment til føde- og drikkevareindustrien. De nye stik går væk fra omløbere i rustfrit stål og er i stedet udstyret med omkostningseffektive plast omløbere i Hygiejne Design.

Det Hygiejniske Design forhindrer dannelse af lommer med snavs og bakterierester. Derfor kan stik med plast omløbere bruges i produktkontaktzonen. De nye plast omløbere udviklet af ESCHA er ekstremt robuste og kan strammes både manuelt eller med momentnøgle. Derefter opfylder de beskyttelsesstandarderne i henhold til IP67, IP68 og IP69. På grund af deres unikke plastblanding er de resistente over for Ecolab-rengøringsmidler og kan bruges i et temperaturområde fra -40 ° C til + 105 ° C.

De nye omløbere fås til M12-stik i tre-, fire- eller fempolet version. Tre kabelkvaliteter kan kombineres med han- og hunstik i lige eller vinklet hus.


Schneider Electric – Pindjord øger sikkerhed og sparer ressourcer


07.feb 2020


Schneider Electric er blevet udvalgt af Aalborg Universitetshospital som leverandør af flere end 6.000 nye stikkontakter med pindjord. Den store udskiftning er i fuld gang, og fordelene er tydelige.

Et kortere eller længere hospitalsophold er noget, de færreste ønsker sig. Netop derfor anstrenger personalet på Aalborg Universitetshospital sig til det yderste for at gøre patienternes ophold så behageligt som muligt.

Det indebærer blandt andet, at patienter i høj grad selv må medbringe elektriske apparater, og det kan give udfordringer. Især på et hospital, hvor det er altafgørende at holde kritisk, medicinsk udstyr helt adskilt fra den øvrige el-installation.

Da hospitalet på grund af nye krav til HPFI-beskyttelse og jording skulle udskifte samtlige el-tavler og stikkontakter, var det oplagt at tænke patientsikkerhed, brugervenlighed og effektivitet ind i valget af nye stikkontakter.

Udskifter 6.000 stikkontakter

Med stikkontakter med pindjord, leveret af Schneider Electric, har Aalborg Universitetshospital fået den helt rigtige løsning, fortæller teknisk souschef Flemming Dalberg:
"Vi undersøgte markedet og kiggede på forskellige muligheder, og det stod hurtigt klart, at pindjord var den rigtige vej at gå. Derfor gik vi i dialog med Schneider Electric, som kunne leve op til vores krav og behov."
Alene i to af hospitalets bygninger i Aalborg er det en enorm udskiftning, Flemming Dalberg og hans medarbejdere er i gang med: Flere end 6.000 stikkontakter bliver udskiftet af lokale el-installatører, og Aalborgs kommende supersygehus på 150.000 kvadratmeter får også kontakter med pindjord.

Pindjord er en perfekt løsning

"Pindjord er en perfekt løsning til vores behov, og det er der flere årsager til. For det første er pindjord brugervenligt for patienterne, fordi kontakten også kan bruges til apparater med flade stikpropper uden jord - for eksempel de opladere, som typisk leveres med mobiltelefoner og tablets."
"En anden fordel er, at Schneider Electrics kontakter med pindjord er meget rengøringsvenlige i forhold til Schuko-kontakter med sidejord. Dette hjælper os med at holde hygiejnen i top, og tilmed understøtte patientsikkerheden”, forklarer Flemming Dalberg.

Den store leverance til Aalborg Universitetshospital omfatter især Clic'Line stikkontakter til de mange installationskanaler på sengestuerne, hvor pindjord-kontakterne sidder side om side med de klassiske hospitalsstikkontakter med fladt faseben.

Udskiftning af stikpropper på nye apparater

Schneider Electric har også leveret en del LK FUGA og et mindre antal LK OPUS-kontakter. De er typisk monteret i kontorer og personalestuer, hvor der ved udskiftning af elektriske småapparater som for eksempel kaffemaskiner og mikroovne til personalerum, opstår problemer med at have den rette stikprop til den rigtige stikkontakt.

Netop her giver pindjord en yderligere - og meget mærkbar - fordel, fortæller Flemming Dalberg:
"Vi kan bruge vores personaleressourcer anderledes i teknisk afdeling, fordi vi på sigt ikke længere skal skifte stikpropper på nye, elektriske apparater. På et stort hospital som vores gør det en forskel, at vi kan bruge vores ressourcer på andre opgaver, og det giver tilvækst til kundernes forretning," siger Flemming Dalberg.


Hans Følsgaard – ”M12x1-Power” for sikker energitilslutning


11.aug 2019


Hans Følsgaard udvider sin M12x1 POWER portefølje til også at inkludere chassisstik. De nye stik fås i fire forskellige kodningstyper

Kombinationen af færdigkonfektionerede kabler med stik, forgreningsstik (T- H- og h) og chassisstik, sikrer en stabil, decentral og struktureret ledningsføring af strømforsyningen, der bedst kan ses som til en busforbindelse fra målerskab til forbrugsenhed – også kaldet ”Power follows Bus”.

Trenden går mod kompakt strømforsyning via M12x1

Efterhånden som elektroniske enheder bliver mere og mere kompakte, er der en stigende efterspørgsel efter tilsvarende kompakt strømforsyning via det standardiserede og testede M12x1-interface i henhold til IEC 61076-2-111. ESCHA forsætter derfor med at udvide sit eksisterende produktprogram, kaldet 'M12x1 Power'. Som et supplement til de allerede tilgængelige færdigkonfektionerede kabler og håndmonterbare stik samt til T-, H- og h-forgreninger, fås nu chassisstik i flere varianter. Nemlig med S-kodning (630V, 12A), T-kodning (63V, 12A), L-kodning (63V, 16A) og K-kodning (630V, 12A, 4 + PE). Chassisstik fås i flere versioner til montering på print eller som ledningsvarianter med ledningstværsnit på 1,5 mm² og 2,5 mm² for forfra eller bagfra montering.

Alle M12x1-Power-komponenterne er, i monteret tilstand, vand- og støvtætte i henhold til beskyttelsesklasse IP65, IP67 og IP68. De er designet til at imødekomme UL2237-kravene. De muliggør en stor udvidelse af strømforsyningen på grund af et forbindelsestværsnit på op til 2,5 mm².

En stor fordel - især i tilfælde af lavspændingsfordeling - er det lave spændingsfald til forskel fra mindre tværsnit.


WAGO – Stikdåse med dobbelttilslutning til styretavler – større fleksibilitet, kortere monteringstid


12.feb 2019


WAGO’s stikdåser til Schuko- og Euro-stik gør opbygningen af styretavler betydeligt lettere

Med den vinklede dobbelttilslutning med Push-in CAGE CLAMP® er det muligt at tilslutte ledere hurtigt og nemt i synsretningen og at tilslutte flere stikdåser i loop. Fejltilslutning reduceres takket være de farvede tilslutningsklemmer (entydig fordeling af potentialer). Dobbeltstikdåser hører nu fortiden til. Der spares lagerplads, og det giver større fleksibilitet ved opbygning af styretavleanlægget. Netspændingen, som er nødvendig til opladning af akkumulatorer, tilslutning af armaturer eller til laptop og printer, står hurtigt og sikkert til rådighed. Stikdåserne fås i 3 farver: grå (standard), rød (UPS) og gul (permanent spændingsførende).

Fordele ved WAGO's stikdåser til styretavler

 • Dobbelttilslutning til gennemsløjfning –> Enkel strømkredsudvidelse og reducerede lageromkostninger
 • Push-in CAGE CLAMP® op til 2,5 mm² –> Nem installation af alle slags ledere
 • Farvekodede tilslutningsklemmer –> Entydig fordeling af potentialer
 • Grøn status-LED –> Enkel visuel spændingskontrol, reduceret fejlsøgning
 • Snap in-monteringsfod til DIN-skinne og skruemonteringshuller –> Fleksible fastgørelsesmuligheder på DIN-skinnen og glatte overflader

RODAN – Magnetisk stik, roterende 360 grader
GT Contact præsenterer et nyt magnetisk stik med 2 kontakter og strøm op til 5 Amps

Det magnetiske, robuste og vandtætte stik giver 360 graders kodefri fleksibilitet, der sikrer en nem sammenkobling, og kan tilsluttes i alle retninger.

Den vandtætte teknologi er garanteret, fordi produktet er IP67 testet i 1 meter dybt vandmiljø i 30 minutter.

Det vandtætte cirkulære stik leveret af GTC, er designet til en bred vifte af applikationer. Denne serie er til trådløs udendørs acces point, udendørs LED display og belysning, udendørs lampe, marine, automation industri og IPC/militær NB.

GTC fokuserer på processen med at producere høj kvalitet ved brug af et strengt kontrolsystem, for at give det bedste produkt. Hvis du er interesseret i vores vandtætte cirkulære stik, er du velkommen til at kontakt os på tlf. 45 82 12 94 eller email sales@rodantech.com

Find GTC Magnetiske serien i vores e-Katalog 

TEKNISKE DATA: 

 • Forbindelse: 2 Polet
 • Strøm: 5.0 A
 • Spænding: 30 V AC/DC
 • Holdbarhed: 5.000 cykler
 • Kabelstørrelse: 18 AWG
 • Temperaturområde: -20 ° C / + 70 ° C
 • Kodefri
 • 360 graders fleksible sammenkobling
 • Epoxy forseglet
 • Vandtæt

Hent datablad og læs mere på RODAN Hjemmeside


MENNEKES – MY POWER CONNECTION
Som specialist i stikanordninger til industrien udformer MENNEKES fremtidens markeder sammen med dig. Drivkraften er modet til forandring og begejstringen ved innovation

MENNEKES har energien og forbindelserne til at muliggøre enestående løsninger over hele verden.

PLUG IN YOUR FUTURE! PowerTOP® Xtra-familien.

Som specialist i stikanordninger er MENNEKES kendt over hele verden for at sætte nye standarder. Med PowerTOP® Xtra var det hele tiden vores krav at levere førsteklasses produkter til praktisk brug. Efter 125A og 63A bliver dette enestående produktprogram udvidet med 32 og 16A.

Vi har benyttet vores knowhow til at udvikle en tydeligt struktureret produktfamilie og har fuldstændig redefineret vores CEE-stik, koblinger og fasevendere. I fremtiden vil der kun være EN PowerTOP® Xtra-familie med løsninger til ethvert anvendelsesområde. Stik, koblinger og fasevendere er blevet revideret fra ende til anden og optimeret i alle detaljer!

Sammen med det gennemprøvede PowerTOP® Xtra i 63 A eller 125 A sætter den nye PowerTOP® Xtra-familie CEE-standarden fra 16 A til 125 A – komplet med X-CONTACT inside!

 


Phoenix Contact – M12-stik med tilslutningsteknologi til alle applikationer
M12-tilslutningsstikkene til egen montage fra Phoenix Contact er nu blevet udstyret med Push-in tilslutningsteknologi

Stive ledere og ledere med terminalrør kan fortrådes nemt og uden brug af værktøj på grund af direkte indstikning. Tilslutningspunkterne skal ikke åbnes først. For at tilslutte fintrådede ledninger uden terminalrør og for at løsne en allerede tilsluttet leder skal tilslutningspunktet blot åbnes ved hjælp af den kulørte vippearm.

En ny produktfamilie med crimptilslutninger fuldender stikprogrammet. De er kompakte og særligt egnede til kravene inden for jernbanedrift. Sammen med Quickon-, Piercecon- og skruetilslutning leverer Phoenix Contact således alle almindelige tilslutningsteknologier til skærmede og uskærmede applikationer. Kunden kan derfor vælge den tilslutningsteknologi, der bedst egner sig til overførsel af data, signaler og effekt for den pågældende applikation.


DanCables Aps – Diagnosestik – Perfekt til at undgå katastrofer!
DanCables Aps introducerer Diagnosestik (Diagnostic Plug), som tjekker på en simpel måde, om installationen er udført korrekt

Ved brug af Diagnosestik undgår du dyre monteringsfejl!
Diagnosestik er det uundværlige værktøj til elektrikeren, som vil beskytte dyrt og følsomt udstyr for fejl forårsaget af forkert montering. Et simpelt LED display kan hurtigt påvise fejl i installationen.

Diagnosestik tester nemt og enkelt for:
• Fase retning

• Manglende Fase

• Manglende nul

• Manglende Jord

Diagnosestik kommer i 2 udgaver, til 16A og 32A udtag & tilhørende 63A adapterkabel, og kan købes hos din El-grossist.

Se videopræsentation af Diagnosestik her: 


Phoenix – Robust Y-fordeler til solcellesystemer
Phoenix Contact udvider sit program af stik til solcelleapplikationer

De nye kompakte Y-fordelere gør det muligt at gruppere kablerne i solcellesystemer mere effektivt.

I kombination med strengsikringer eller dioder kan strengens combiner box (SCB) og invertere tildeles to gange, og dermed reduceres investeringer og installationsomkostninger betragteligt. Y-fordelerne er egnede til nominelle strømme på op til 40 A og spændinger på op til 1500 V (UL: 1000 V). Komponenterne er designet til beskyttelsesklasse IP66/IP68 og kan anvendes i et bredt temperaturområde på -40 oC til +85 oC.

For yderligere oplysninger kontakt DC Segment Manager Jan Sachmann, jsachmann@phoenixcontact.dk eller vores kundeservice på telefon 36 77 44 11.


Greenline – Er telefonopkaldet helt ved at uddø?
Har du lagt mærke til det? Flere og flere kigger ned mod det blålige lys fra skærmen i hånden i stedet for fremad. Det kræver strøm og hyppige opladninger

Det har LK Fuga og Schneider imødekommet ved at lancere den helt nye LK Fuga stikkontakt med USB.
Måske er det et tegn på et skifte, i måden vi kommunikerer på. Opkaldet kommer i baggrunden, fortrængt af hurtig kommunikation via SMS, chat og sociale medier. At tale sammen i telefonen, i hvert fald i privat sammenhæng, er måske på vej ad den samme vej, som brevet gik - kun ved særlige lejligheder.

For mange er en smartphone en del af værktøjskassen - også på arbejdet. Mange er konstant online - også efter fyraften, så mails samt andre opgaver ikke bare ligger og venter på næste arbejdsdag, eller til man igen er foran sin PC på kontoret. 

Selvom de moderne smartphones og tablets har gode batterier, så er der i mange tilfælde slet ikke nok kapacitet til en hel dag.

Vi er med andre ord blevet afhængige af et sted, hvor vi nemt kan at lade enhederne op igen.

LK Fuga stikkontakt med USB giver mulighed for opladning blot via et USB kabel - og du må endda helt selv skifte fra en alm. stikkontakt, til det nye med stik til både 230V & USB.

Hos Greenline.dk er interessen for de nye stikkontakter med USB utrolig stor.

"Vi tror, at LK´s stikkontakt med USB bliver et hit, både på kontoret og i de private hjem. Flere og flere oplever at få brug for opladning, måske flere gange i løbet af døgnet. Den nye stikkontakt med USB giver mulighed for at lade op, blot ved at sætte USB ledningen direkte i USB udgangen. Når det kniber med ledige stikkontakter til hurtigopladeren, så er det jo meget bekvemt, at man kan lade sin USB enhed op via USB stikket - og helt uden at skulle finde en ledig 230V stikkontakt." Fortæller marketingkoordinator Brian Sommer fra Greenline.dk.
Forsalget har været i gang i et stykke tid, og der ligger allerede over 100 bestillinger og venter på, at USB stikkontakten kommer hjem.

Greenline.dk forventer, at kunne afsende de første i løbet af den første uge af oktober 2016.


Phoenix – Industristik til kompakt effektoverførsel
I moderne maskiner og systemer øges kompleksiteten og de deraf følgende omkostninger til sammenkobling og styringsteknik -

- uden at der bliver mere plads til rådighed. Med det reviderede Heavycon D7 stikprogram tilbyder Phoenix Contact effektoverførsel i et kompakt design.

Metalhusene er blevet ca. 40 % lettere. Til trods for det kompakte design er der tilstrækkelig tilslutningsplads til kabler med mange ledere eller store tværsnit. Den ledende overflade og de ledende pakninger tilbyder gode EMC-egenskaber i kombination med en egnet forskruning. Indbygningshusene fastgøres med fire skruer. Det betyder, at de kan håndtere ekstreme kræfter og hastigheder. Midlertidigt anvendte grænseflader kan lukkes pålideligt med sikkert fastgjorte afdækningskapper.

Et nyt gennemføringshus kan valgfrit monteres fra fronten eller bagsiden. Det yder også IP- og EMC-kompatibel beskyttelse på tilslutningssiden. Kunststofhusene er også blevet revideret. Den integrerede kabelforskruning tætner pålideligt mod små og store kabelstørrelser. Et stort udvalg af kontaktindsatse sikrer, at signaler og effekter op til 40 A kan overføres sikkert.


Phoenix – Industristik til trange steder
Industristikkene Heavycon EVO er konstrueret med det patenterede EVO-Lock system

Det muliggør fleksibel tilpasning af kabelretningen på stedet.

EVO serien omfatter nu også stikhuse med lav profil i størrelserne B16 og B24 samt et B6-TWIN hus med to fleksible kabeludgange og langslåsning. Disse nye produkter er særligt egnede til anvendelse på trange steder.

De er fremstillet af robust og slagfast kunststof op til IK09 i slagstyrke og kapslingsklasse IP66, NEMA 4X. De er også kompatible med industristandarden og kan kombineres med alle gængse standardhuse i aluminium. Udover det nye B6-TWIN hus omfatter programmet også TWIN huse i størrelserne B10 til B24 med tværlåsning.

En stor fordel ved EVO serien er de reducerede logistikomkostninger. Op til 75 % reduktion i antallet af husstørrelser takket være kabelforskruningerne med bajonettilslutning, som muliggør både lige og vinkelret kabeludgangsretning i samme hus.


ILME – Stik med hygiejnisk design til levnedsmiddelindustrien
Ny serie huse målrettet til levnedsmiddelindustrien i henhold til EN 1672-2: 2009.

 - Sporbarhet
- Høj beskyttelsesklasse
- Velegnede til rengøring og desinfektion

Blå farve giver sporbarhed
Materialevalget er foretaget i henhold til EC 1935/20046. Låsebøjler og pakninger er udviklet efter EHEDG guideline 32 "Materiale til levnedsmiddeludstyr i kontakt med levnedsmiddel". De har na-turligvis farven blå for let at kunne identificeres i levnedsmiddelprodukter, men også for let at kunne genkendes som et Ilme hus fra levnedsmiddelserien T-Type H / C.

Kapslingens material är valt för att vara i kontakt med livsmedel enligt EC 1935/2004. Låsbyglar och packningar har utvecklats efter EHEDG Riktlinje 32 "Material för livsmedel utrustning i kontakt med livsmedel". De är blåfärgade för att enkelt identifieras i livsmedelsprodukter och att lätt kon-trollera renhet men även för att känna igen "kontaktdon för livsmedelsindustrin".

Høj beskyttelsesklasse
Tæthedsklassen er IP66 og IP69K i henhold til IEC 60529 version 2.2. Så højtryksrensning, som er typisk inden for levnedsmiddelindustrien, giver ingen problemer.

ILME T-Type/H och C
Ny serie huse målrettet til levnedsmiddelindustrien i henhold til EN 1672-2: 2009.

T-Type/H
Pakningsmaterialet er her HNBR som er modstandsdygtigt over for både syre og alkaliske rengøringsmidler samt mod animalsk og vegetabilsk fedt.

T-Type/C
Her er det valgte pakningsmaterialet silikone, som er modstandsdygtigt over for syre og alkaliske rengøringsmidler samt mod animalsk og vegetabilsk fedt. Silikonepakningen tåler også lavere temperaturer (-50°C) som gør den egnet til de grene af levnedsmiddelindustrien, der anvender frysning i produktionen.

Special T-Type/C
Version til zone 3, hvor den høje risiko for utilsigtet kontakt med fødevarer sker under produktion-en, og at afkastet i produktionen cyklus.

Normer and standarder
Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) system EC Regulation 852/2004Machinery Directive 2006/42/EC , som i kapitel 2.1, foreskriver kravene til levnedsmiddelindustrien EN 1672-2:2009 och EN ISO 14159:2008 med opridelse i retningslinjerne EHEDG (European Hygienic Engineering Design n°8 e n°13. EC 1935/2004.

Rengøring og desinfektion
Materialerne er blevet valgt med hensyn til de rengøringsmidler og desinfektionsmidler, der anven-des i levnedsmiddelindustrien. T-Type / H og T-Type / C-serien er testet i henhold til protokollen F & E/P3-E n. 40-1 af Ecolab.


Solarstik med crimptilslutning
Phoenix Contact udvider sit velkendte Sunclix program ved at tilføje en DC-stikforbindelse med crimptilslutning.

To forskellige størrelser kontaktindsatse muliggør tilslutning af kabler med tværsnit på 2,5 mm2 til 6 mm2 (AWG 14-10). En stikkonstruktion, som lever op til markedets krav, gør stikforbindelsen med crimptilslutning velegnet til anvendelse i solcellemoduler.Spændinger op til 1500 V og strømme op til 40 A tillader fremtidsorienteret anvendelse i temperaturområder fra -40 til +90 oC.

Stikforbindelsen overholder kravene i beskyttelsesklasse IP68 (24 h/2 m) og anmodning om certificeret i henhold til UL 6703. Samt ansøgning hos German Institute for Standardization (DIN) EN 50521 er indsendt


Industrimultistik til enhver applikation
Industrimultistikkene Heavycon complete fra Phoenix Contact tilbyder pålidelig tæthed med kapslingsklasser op til IP69K. Der er egnede stikforbindelser til ethvert behov med huse fra tre serier og tilhørende kontaktindsatse, som kan kombineres.

Standardserien tilbyder en bred række af robuste metalhuse med forskellige kabeludgangsretninger og låsemekanismer. EVO seriens fleksible, drejelige bajonetlås gør det muligt frit at vælge kabeludgangsretningen og reducerer antallet af varianter og dermed lageromkostninger med op til 70 %. Den direkte skruelås uden indbygningshus giver ikke kun reducerede omkostninger - den betyder også, at Advance husene er særligt holdbare og robuste.

Alle komponenter kan kombineres og modificeres fleksibelt, udvides eller byttes ud. Standardhuset og EVO huset er polkompatibelt med standarder på markedet og Heavycon metalhusene er "EMC-ready", takket være ledende overflader og pakninger. Kombineret med skærmede kabelforskruninger giver de en pålidelig beskyttelse i elektromagnetiske omgivelser.  Alle husserier passer til standard paneludskæringer.

For yderligere information kontakt Product Manager Henning O. Lippert, hlippert@phoenixcontact.dk eller vores kundeservice på telefon 36 77 44 11


Dugfriske kataloger med de nye og bedste stik
Oven på Electronica-messen i München sender ODU flere produktkataloger på markedet. Katalogerne er opdelt i forskellige emner, så man kan få kataloger over high-speed datateknologi, konfektionerede kabelløsninger, high-density mikro-forsvarsprodukter og medico

Electronica er altid platform for oceaner af nye produkter. Det kan være et problem at danne sig et overblik over, hvilke produkter man kunne finde relevante, hvor de skal bruges - og hvordan man finder dem. Hemmeligheden er faktisk forbavsende enkel: Kataloger opdelt i kategorier giver en glimrende oversigt over de produkter, man kunne have brug for, og så bliver nyhederne mere overskuelig og relevante.
ODU har oven på messen i München sendt fire nye produktkataloger på markedet. Katalogerne er kompakte gennemgange af de vigtigste nye produkter og teknologier inden for de enkelte segmenter. Dels kan man få katalogerne i fysisk form ved at henvende sig til ODU's danske kontor, dels kan katalogerne downloades på de vores websites:
"ODU High-speed Connections data teknology" kataloget giver et overblik over de mange forskellige mix, man kan udføre med typisk følsomme high-speed standardstik, der i ODUs version bliver kapslet i robuste industrikonnektorer. Specielt er det værd at lægge mærke til USB 3.0 og HDMI 1.4, der traditionelt leveres i nogle formater, der er meget sarte og ikke særligt gode. Men anvendt i ODUs robuste kapslinger kan man opnå USB 3.0- og HDMI 1.4-konnektering med høj pålidelighed, der gør anvendeligheden af konnekterede high-speed dataformater langt bedre i krævende omgivelser.
"ODU Cable Assembly" er et katalog, der viser, hvor effektivt ODU kan udføre terminerede løsninger og kablinger selv ned til små styktal og med store kompleksiteter. Det er en fantastisk håndsrækning til mange virksomheder, da meget termineringsarbejde i dag enten kræver højtuddannet personale eller dyrt maskineri. Og det råder ODU selvfølgelig over.
AMC-produkterne (Advanced Military Connectors) fra ODU har fået en lillebror: "ODU AMC High-Density". ODU AMC High-Density serien fortsætter minaturiseringen af de ultra-robuste cirkulære miniature konnektorer i programmet, for anvendelse i blandt andet militært udstyr til anvendelse i felten. Vægt og størrelse har stigende betydning inden for applikationer, hvor elektronikken enten skal bæres på kroppen og modstå alle typer miljø, eller f.eks. anvendes til avionics og udsættes for store g-påvirkninger. Kvaliteten skal er i top, så adskillelse ikke sker utilsigtet, men hvor break-away omvendt optræder, når man har brug for det - og det er jo et specialområde for ODU.
Endelig er der kommet nye typer til i ODUs medico-program, hvor de populære ODU MEDI-SNAP konnektorer til medicinske- og healthcare-applikationer nu også leveres i store størrelser med flere kontakter, hvad der i mange applikationer kan være en fordel. Dertil kommer, at ODU MEDI-SNAP ikke bare leveres med kapslinger i medicinsk plast, men nu også i metal. Som en selvfølgelig kan ODUs konnektorer for medico anvendelse steriliseres i autoklaver ved temperaturer over vands kogepunkt.
Kontakt venligst ODU Denmark ApS eller brug overstående links for at få de nye kataloger og brochurer.

 


Sikker beskyttelse til stik
Stikbeskyttelsen conprotect fra igus også velegnet til gamle stikforbindelser. igus har udviklet conprotect for at beskytte følsomme stik i industrielle omgivelser mod mekanisk belastning, og det gode er, at den kan monteres på standard USB-stik nemt og hurtigt uden værktøj. På den måde kan man bl.a. forhindre, at der sker utilsigtet afbrydelse af stikforbindelsen.

Med conprotect har igus udviklet en endnu bedre USB-stikbeskyttelse til industrien. Den clipses rundt om USB-stikket med et snuptag og fikseres med to fingerskruer for større sikkerhed. På den måde forhindrer man, at stikket rives ud ved en fejltagelse. Den nye og robuste stikbeskyttelse kan også anvendes til "flyvende forbindelser", hvis der benyttes en kobling.

Nem og hurtig manuel montering
For at gøre monteringen så nem som mulig, består conprotect-låget af identiske dele, der kan samles rundt om stikket med hånden. Herefter skal skruerne bare clipses på plads. conprotect egner sig også fint til eksisterende stikforbindelser. conprotect kan bestilles fra 1 stk., dvs. uden krav om minimumsbestilling (fra igus-lager). En kort video om montering af conprotect findes på www.igus.dk/conprotect.


WINSTA-betjeningsværktøj
Nyt tilbehør til WAGO's program af WINSTA®-installationsstikforbindelser gør det muligt at åbne og lukke alle klemrum samtidig.

Enkel og nem ledertilslutning: Med betjeningsværktøjet til WINSTA® MINI og MIDI kan alle klemrum på et han- eller hunstik åbnes og lukkes igen samtidig. Især ved de særligt kompakte WINSTA®-komponenter lettes installationsarbejdet betydeligt, da alle kablets ledere kan tilsluttes samtidig. Det nye tilbehør fås til 2- til 5-polede stikforbindelser i MINI-serien og til 2- og 3-polede stikforbindelser i MIDI-serien. Alle betjeningsværktøj er udstyret med metalblade og er derfor særligt robuste og har en lang levetid.

WINSTA® MINI-stikforbindelserne er ideelle til hurtig elektrisk installation, hvor pladsen er trang. Takket være det kompakte design og plug-and-play-funktionaliteten er de f.eks. meget velegnede til tilslutning af sensorer, aktuatorer og armaturer. WINSTA® MIDI-serien omfatter mange forskellige stikforbindelser samt mekaniske og farvemæssige kodningsmuligheder - til energiforsyning og -fordeling, forbrugere (f.eks. armaturer) og applikationer i forbindelse med informationsteknologi.

WINSTA®-installationsstikforbindelser
WINSTA® er WAGO's program af installationsstikforbindelser, som er ideelle til at opfylde kravene inden for bygningsinstallation. De udgør det elektriske interface mellem energiforsyning/-fordeling og forbrugerne (f.eks. armaturer) og inkluderer også databehandling. Med serierne MINI, MINI Special, MIDI, MIDI Special, MAXI, KNX, IDC og RD gør WINSTA® elinstallationen stikbar og dermed sikker, fejlfri og hurtig. WINSTA® - den perfekte forbindelse til dit projekt!

Alle klemrum kan åbnes og lukkes igen samtidig: Det nye betjeningsværktøj til WINSTA® MINI og MIDI gør ledertilslutningen enkel og nem.

Kontakt WAGO Danmark for yderligere information: tlf.: 44 35 77 77, e-mail: info.dk@wago.com, homepage: http://www.wago.dk


Nye M23 hybridstik til signal, data og strømoverførsel
Det nye runde M23 hybridstik fra Phoenix Contact er et alt-i-en stik, som sikkert overfører signaler, data og strøm. Det kompakte M23 stik kan håndtere strømme op til 30 A og spændinger op til 850 V DC eller 630 V AC.

Foruden en centralt placeret PE-beskyttende leder har stikprofilen også fire strømkontakter og fire signalkontakter. Med en diameter på 0,8 mm hver er de fire ekstra datakontakter designet til sikker dataoverførsel i henhold til CAT5 og kan efter behov udskiftes med fire signalkontakter, som hver er 1 mm i diameter. Det betyder, at op til otte signalkontakter er til rådighed til den pågældende applikation. De IP76/67-kompatible stikforbindelser er designet til temperaturer fra -40 til +125 oC. Der fås både lige og vinklede stik; den vinklede version kan roteres for optimale kabeltilslutninger.

For yderligere information kontakt Product Manager Nikolaj Z. Jessen, njessen@phoenixcontact.dk.