Brandbeskyttelsesmidler

Brandbeskyttelsesmidler

Brandbeskyttelsesmidler er kemiske forbindelser, der anvendes til at reducere brandrisikoen eller forhindre eller begrænse spredningen af brand i materialer og strukturer. Disse kemikalier fungerer ved at ændre materialernes brandegenskaber, hvilket gør dem mindre brandbare eller mere modstandsdygtige over for ild. Find love og regler når du beskæftiger dig med brandsikring her – Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af Brandbeskyttelsesmidler:

3K Værktøj A/S

Meteorvej 6
DK-8700 Horsens
Tlf.: 75 62 41 44
E-mail: info@3ktools.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Lotek A/S

Rønsdam 10
6400 Sønderborg
Tlf.: 70 13 52 00​
E-mail: info@lotek.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Armadan A/S

Niels Bohrs Vej 1A
6000 Kolding
Tlf.: 70 22 99 33
E-mail: info@armadan.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Borup Kemi I/S

Bækgårdsvej 53
4140 Borup
Tlf.: 57 56 00 20
E-mail: kontakt@borupkemi.dk

www.borupkemi.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

D-S Sikkerhedsudstyr A/S

Menstrupvaenge 10
4700 Næstved
Tlf.: 55 44 66 44
E-mail: info@d-s.dk

www.d-s.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Falck Danmark A/S

Sydhavnsgade 18
2450 København SV

web

Se hele vores produktprogram og profil her

BrandSikring Danmark

Maltvej 11-13
9700 Brønderslev
Tlf.: 98 19 10 34
E-mail: info@brandsikringdanmark.dk

www.brandsikringdanmark.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Der er flere typer af brandbeskyttelsesmidler, der anvendes i forskellige sammenhænge:

  1. Flammehæmmere: Disse kemikalier reducerer brændbarheden af materialer ved at interferere med forbrændingsprocessen. Flammehæmmere kan tilføjes til materialer som plastik, træ og tekstiler. Dette for at gøre dem mindre tilbøjelige til at antændes og mindske brandens udbredelse.
  2. Intumescent Coatings: Intumescent belægninger er særlige typer af maling eller belægninger, der reagerer på varme. De udvider sig for at danne et beskyttende lag, der isolerer det underliggende materiale mod varme og ild.
  3. Varmeisolerende materialer: Disse materialer, såsom brandtæpper og isolerende skum, bruges til at beskytte overflader mod varmestråling og høj temperatur og forhindre brandens spredning.
  4. Brandbestandige materialer: Disse er materialer, der er naturligt mindre tilbøjelige til at brænde eller som er blevet behandlet med specielle kemikalier for at øge deres modstand mod ild. Eksempler inkluderer ildfaste sten og specielle tekstiler.
  5. Røg- og gasfjernelse: Nogle brandbeskyttelsesmidler kan anvendes til at mindske dannelsen af giftige røg og farlige gasser under en brand. Det kan redde liv ved at forbedre evakueringsforholdene.

Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle brandbeskyttelsesmidler er ens, og der kan være sundhedsmæssige og miljømæssige bekymringer forbundet med nogle af dem. Når man vælger eller anvender brandbeskyttelsesmidler, er det vigtigt at tage hensyn til: Deres effektivitet, bæredygtighed og sikkerhedsegenskaber samt at overholde relevante reguleringer og retningslinjer.

Cookie-indstillinger