Fedtfiltre

Fedtfiltre, også kendt som fedtudskillere eller fedtopsamler, er enheder, der bruges til at fjerne fedt, olier og faste partikler fra spildevand eller udsugningsluft. De anvendes primært i køkken- og fødevareindustrien samt i restauranter, kommercielle køkkener og fødevarebehandlingsfaciliteter. Fedtfiltre anvendes bl.a. i storkøkkener og i foodindustrien, hvor mad- og stegeos udsuges gennem fedtfilteret og det kondenserer fedtet på trådene (stort kølende overflade) og tilbageholdes. Fedtfiltre rengøres løbende for at optimere anvendelsen.

Leverandører af og viden om Fedtfiltre:


Klimatek A/S

Fabriksvej 16, V. Lyby
7800 Skive
Tlf.: 97 53 63 22
E-mail: info@klimatek.dk

www.klimatek.dk

Kompetencer: Brandspjæld, Emhætter, Fedtfiltre, Lyddæmpning, Riste til ventilation, Taghætter, Ventilatorer

Læs mere om Klimatek A/S


Thomsen Hydraulics ApS

Platanvej 14
9700 Brønderslev
Tlf.: 60 12 46 57
Email: ole@thomsenhydraulics.com

www.thomsenhydraulics.com

Kompetencer: Hydraulikmotorer, stempelmotorer, hydraulikkomponenter, hydraulikventiler, hydraulikpumper, hydraulikcylindre, hydraulikslanger, hydraulikfittings, slangepressere, olie og fedthåndtering

Læs mere om Thomsen Hydraulics ApS


Ultrafilter Skandinavien ApS

Glasvænget 6
5492 Vissenbjerg
Tlf.: 82303020
E-mail: 

web

Kompetencer: Nitrogen generatorer, trykluftfiltre, adsorptionstørrer, blødgøringsanlæg, Filterhuse, Erstatningsfiltre, Efterkølere, Dugpunktsmålere, flowmålere, Lækagemålere, Oliesensor, Partikelsensorer, Kondensat behandling, Autodræn, Trykluft beholdere/tanke, Sterilluft, Rustfri stål filtre, Sterile tankfiltre, Tankåndingsfiltre, Damp filtre, Posefiltre, Dybdefiltre, Spundne filtre, Støbte filtre, Plisserede filtre, Absolutte filtre, Membran filtre, Rustfri stål mesh filtre, Rustfri stål filterhuse, UV behandling, Erstatningsfilter, 3m filter, Cuno filter, Modulær Nitrogen Generator, Mini Nitrogen Generator, Twin Tower Nitrogen Generator, Membran Nitrogen Generator, Offshore Nitrogen Generator, Oxygen Generator, Modulær Oxygen Generator, Twin Tower Oxygen Generator, Medical Oxygen Generator, Oxygen Generator for Biogas, iogas filtrering, Biogas tørring, Methan gas filtrering, Methan gas tørring, ATEX godkendt udstyr, Vandbehandling, Omvendt Osmose anlæg ( RO anlæg), Ultrafiltreringsanlæg

Læs mere om Ultrafilter Skandinavien ApS


Mere viden om Fedtfiltre:

Funktionelt fungerer fedtfiltre ved at opsamle og adskille fedtstoffer, olier og faste partikler fra spildevandet, før det udledes til kloaksystemet eller det offentlige afløbssystem. Fedtfiltre består normalt af en beholder eller tank, der er opdelt i separate kamre. Spildevandet strømmer ind i beholderen, hvor det får tid til at stille sig og afkøle. Som følge heraf stiger fedtstoffer og olier til overfladen og danner et fedtlag. De faste partikler synker til bunden af beholderen. Den rensede væske kan derefter strømme ud af beholderen gennem en afløbsventil.

Nogle vigtige egenskaber og anvendelser af fedtfiltre inkluderer:

  1. Fjernelse af fedt og olier: Fedtfiltre er designet til at fange og adskille fedtstoffer, olier og faste partikler fra spildevand. Dette hjælper med at forhindre tilstopning og forurening af kloaksystemet eller det offentlige afløbssystem.
  2. Opfyldelse af reguleringskrav: I mange lande er det lovpligtigt at installere fedtfiltre i kommercielle køkkener for at overholde reguleringsstandarder for spildevandsbehandling og beskyttelse af miljøet.
  3. Nem vedligeholdelse: Fedtfiltre kræver regelmæssig vedligeholdelse, herunder fjernelse og bortskaffelse af det opsamlede fedtlag og de faste partikler. Nogle fedtfiltre er udstyret med automatisk rengøringssystem for at lette vedligeholdelsen.
  4. Størrelsesvalg: Fedtfiltre fås i forskellige størrelser og kapaciteter afhængigt af behovet og den forventede mængde fedt- og spildevand, der genereres i køkkenet.

Det er vigtigt at følge producentens anvisninger og de lokale reguleringsstandarder vedrørende installation, drift og vedligeholdelse af fedtfiltre for at sikre en effektiv fjernelse af fedtstoffer og olier fra spildevandet. Regelmæssig vedligeholdelse og tømning af fedtfiltrene er afgørende for at opretholde deres ydeevne og undgå problemer som tilstopning og lugtgener.