Pallemagasiner

Pallemagasiner er anordninger eller systemer, der bruges til at opbevare og organisere paller på en struktureret og pladsbesparende måde. De er designet til at lette håndtering, opbevaring og tilgængelighed af paller i lager- og distributionsmiljøer. Pallemagasiner kan have forskellige konfigurationer og kapaciteter afhængigt af behovene og den specifikke lagerlayout.

Leverandører af og viden om Pallemagasiner:


PALOMAT

Industrivej 10
7900 Nykøbing Mors
Tlf.: +45 96 69 47 10
E-mail: info@palomat.com

www.palomat.dk

Kompetencer: Pallemagasiner, palleautomat, fuldautomatisk pallehåndtering, palletering, håndtering af paller, undgå tunge løft, tomme paller, effektivt palleflow, palomat

Læs mere om PALOMAT


RAJA PACK

Tlf.: 44 58 77 00
E-mail: info@rajapack.dk

www.rajapack.dk

Kompetencer: Emballage, tape

Læs mere om RAJA PACK


Sal-Tech Easy Packaging

Eggebækvej 10, Kravlund
6360 Tinglev
Tlf.: 70272220
E-mail: support@sal-tech.com

web

Kompetencer: Pallevikler, omsnøringsmaskiner, strapbånd, palleomviklere, strækfilm, banderolemaskiner, banderolebånd, bindemaskiner, bindegarn, posesvejsere, poselukker for film, poser, sække, sækkelukkemaskiner, sækkesymaskiner, sækkefyldere, krympemaskiner, krympefolie, Skin pakkemaskiner, laste og transportbånds løsninger, afvejning, forme, fylde og pakkeanlæg, kartonrejsning og lukning, emballerings materialer, brugte maskiner og reservedele

Læs mere om Sal-Tech Easy Packaging


Mere viden om Pallemagasiner:

Pallemagasiner bruges til stabling eller nedstabling af paller, herunder EURO-paller, som opfylder de flestes behov. Pallemagasiner kan også bruges til andre palletyper, hvorfor det er en god ide at kontakte en specialist inden for pallemagasiner.

Nogle af de almindelige typer af pallemagasiner inkluderer:

  1. Stablingssystemer: Disse pallemagasiner bruger en lodret stablingsteknik, hvor pallerne placeres oven på hinanden. Stabling kan være manuel eller mekanisk, og der kan være forskellige metoder til at sikre stabilitet, som f.eks. brug af plastbånd eller strammeforstærkninger. Stablingssystemer kræver normalt brug af en gaffeltruck eller en pallevogn til at læsse og losse pallerne.
  2. Rullebanesystemer: Pallemagasiner med rullebaner har skrå eller gravitationssystemer, der gør det muligt for paller at glide nedad og bevæge sig langs rullebanerne. Dette letter palleudtagning og tilføjelse af nye paller, da tyngdekraften hjælper med at skubbe pallerne gennem systemet. Rullebanesystemer kan være enkle eller mere avancerede med motoriserede rullebaner.
  3. Skuffesystemer: Skuffesystemer til pallemagasiner ligner traditionelle skuffeskabe, hvor pallerne placeres i separate skuffer. Skufferne er normalt monteret på skinner eller spor, hvilket gør det muligt at trække skufferne ud for at få adgang til individuelle paller. Dette giver en mere organiseret og selektiv adgang til pallerne.
  4. Flowrack-systemer: Flowrack-systemer fungerer ved at udnytte tyngdekraften til at skubbe paller fremad i systemet. Pallerne placeres på skrå planer eller rullebaner, og ved at fjerne en palle fra den ene ende skubbes de resterende paller automatisk fremad. Dette giver en kontinuerlig strøm af paller og letter pluknings- og opfyldningsprocessen.

Pallemagasiner er vigtige for effektiv lagerstyring, da de hjælper med at organisere paller, reducere rod og optimere pladsudnyttelsen. De kan forbedre tilgængeligheden af paller, reducere håndteringsomkostningerne og lette den logistiske proces for at sikre, at de rigtige paller er tilgængelige på det rigtige tidspunkt.


Produktnyhed: PALOMAT® Coldstore sikrer effektiv pallehåndtering i -25 grader


16.okt 2023


Produktnyhed: PALOMAT® Coldstore sikrer effektiv pallehåndtering i -25 grader

Den nordjyske producent af pallemagasiner, PALOMAT® udvider standardsortimentet med en ny model – PALOMAT® Coldstore. Dette innovative produkt effektiviserer pallehåndteringen i ekstremt kolde miljøer og forbedrer samtidig arbejdsmiljøet for medarbejderne.

Effektiv håndtering af paller i -25 grader

Når termometeret falder til -25 grader, forvandles man hurtigt til en rystende istap. At arbejde i disse særdeles kolde miljøer præsenterer derfor særlige udfordringer, blandt andet at du kun kan opholde sig begrænset tid i området, inden du skal ud for at ’tø op’. Det stiller krav til arbejdstempoet for at maksimere effektiviteten – og dét er blevet betydeligt lettere med PALOMAT® Coldstore.

PALOMAT® Coldstore er en ny standard i sortiment af mange andre modeller, men grundet betydelig efterspørgsel har PALOMAT® nu lanceret en udgave med ekstra varmeblæsere, som gør pallemagasinet særligt robust til at håndtere paller i coldstore-miljøer ned til -25 grader.

”Det er udfordrende at arbejde i kolde omgivelser, og tiden derinde skal bruges fornuftigt og effektivt. Vi har oplevet en stigende efterspørgsel de seneste år efter pallemagasiner, som kan klare de kolde temperaturer og sikre hurtig og effektiv håndtering af paller. Derfor besluttede vi at opgradere vores eksisterende sortiment med et robust og kulderesistent produkt til coldstore-miljøerne,” fortæller Majbritt Svane, Area Sales Manager hos PALOMAT®.

Stor fokus på sikkerhed

Hos PALOMAT® er sikkerheden ved brugen af deres produkter i højsædet. Derfor lever PALOMAT® Coldstore og alle de andre typer i sortimentet op til det gældende maskindirektiv. Det er din garanti for, at produkterne er fremstillet i overensstemmelse med kravet om sikkerhed, sundhed og miljø.


HI NYT – Q-Transportmateriel – Normal-kæden værdsætter også de gode kvaliteter ved vore pallemagasiner


05.jun 2023


Q-Transportmateriel – Normal-kæden værdsætter også de gode kvaliteter ved vore pallemagasiner

Pallemagasiner er det nye sorte

Der er inflation, og der er mangel på arbejdskraft. Man skulle tro, at et pallemagasin er en luksusvare indenfor pallehåndtering på lagre og i detailhandlen.

Det er ikke tilfældet. Man skal passe på de medarbejdere, man har, og samtidig rationalisere processerne mest muligt.

Eksempelvis har vi gennem de sidste par år leveret et stort antal magasiner til Salling Groups lagre og detailforretninger rundt omkring i landet.

I vores forsendelsesafdeling har vi haft hele 48 pallemagasiner til hhv. EURO- og EURO-halvpaller stående. Disse er for kort tid siden blevet leveret til Normals nye lager i Hedensted.

Hvorfor fik vi ordren på de mange pallemagasiner til Normal?

Vi tror selv på, at der var flere forskellige årsager, men nævnes kan, at vi kom hurtigt tilbage på forespørgslen og fik aftalt et møde med Normal, der er en dansk forretningskæde, som sælger såvel mærkevarer som andre produkter til lave priser.

Det er altid godt at sidde over for hinanden; Normal kunne stille sine spørgsmål, og vi kunne svare på disse og udbygge med yderligere information omkring pallemagasinerne.

Vi fortalte bl.a. at vi leverer en meget robust konstruktion, som både er nem at betjene via operatørpanelet med let forståelige ikoner og ikke mindst det avancerede fejlfindingsbillede, som viser, hvad der er galt, hvis magasinet skulle gå i stå p.g.a eksv. en defekt palle eller snavs, der dækker for en sensor. Det er naturligvis meget vigtigt på et lager, at man hurtigt får maskinen i gang igen.

At vi på trods af stor travlhed med mange andre projekter kunne garantere, at vi ville kunne levere alle 48 pallemagasiner til den ønskede leveringstid, var naturligvis også et incitament til at vælge vores maskiner.

Af Peter Siegfredsen
+45 87 54 53 60
Peter.siegfresen@q-system.dk


PALOMAT – Eksportsucces for 30-årig dansk pallemagasin blev kickstartet af dødsulykke på tyggegummifabrik
I 1992 fik to danske smede en ide om, at det ville være både hurtigere og sundere, hvis man kunne stable paller nedefra. Nu, 30 år senere, står der 15.000 eksemplarer af smedenes opfindelse PALOMAT på lagre og produktioner i hele verden, hvor de forbedrer arbejdsmiljø, effektivitet og pladsudnyttelse. Mange konkurrenter har siden forgæves forsøgt at kopiere det pallemagasin, som Per Bisgaard Sørensen og Jørn Larsen udviklede; Konkurrencen har blot holdt PALOMAT på stikkerne, og det teknologiske forspring er intakt. Det er kvaliteten også; Nogle af de første PALOMATer, solgt for 30 år siden, er stadig i drift.

At smide paller op i en stak er noget af det værste, du kan gøre ved din krop. Det vrider din krop i stykker, at du løfter, mens du drejer. Faktisk belaster en træpalle på 25 kilo din rygsøjle med flere hundrede kilo, hvis du flytter rundt på den uden hjælpemidler. Derfor accepterer Arbejdstilsynet ikke manuel håndtering af paller. Det er sundhedsskadeligt.

Sådan lyder det fra manden, der på sin egen krop har mærket, hvad prisen for slid og tunge løft er. Han hedder Per Bisgaard Sørensen, og han er den ene af ophavsmændene til en maskine, der nu i 30 år har fjernet tunge manuelle løft af paller. PALOMAT hedder den, og navnet er en sammentrækning af paller og automat.

Sammen med Jørn Larsen startede Per Bisgaard Sørensen automationshuset BILA A/S i Nykøbing Mors i 1988, som i dag er Skandinaviens største af sin art. Her byggede de maskiner og udstyr til muslingefabrikker og mejerier. I sit tidligere job på Hanstholm Havn havde Per Bisgaard Sørensen pådraget sig en diskusprolaps i en arbejdsulykke, og derfor var han mere optaget af ergonomi og sundt arbejdsmiljø, end de fleste dengang var.

Med PALOMAT udviklede vi et produkt, der var forud for sin tid. Jeg fik ideen, da vi byggede en specialmaskine til et lokalt frysehus. Maskinen tog pallerne fra bunden af en stak, og det inspirerede os til at bygge en palleautomat ud fra samme enkle princip, fortæller Per Bisgaard Sørensen og fortsætter:

Dengang i starten af 1990erne var der en anden kultur end i dag på jobbet. Når vi demonstrerede PALOMATen, sagde mændene: ”Årh, hvad skal vi bruge den til. Det er da et tøseprodukt.” Men de blev klogere med tiden. I mellemtiden gik vi til arbejdspladser med mange kvinder, som ikke havde problemer med at få øje på gevinsterne.

30 år efter er 15.000 PALOMATer blevet produceret og leveret fra Nykøbing Mors til kunder på alle kontinenter:

Mange af de 400-500 millioner paller, der årligt bruges alene i Europa, håndteres dog stadig mange steder helt manuelt. Med andre ord kan mange arbejdspladser i både industri og detailhandel stadig forbedre arbejdsmiljøet i pallehåndteringen. Jeg har i tidens løb oplevet så mange rørende situationer, f.eks. med en aldrende kvinde, som pludselig godt kunne se sig selv blive på arbejdsmarkedet i fem år mere, fordi en PALOMAT betød, at hun ikke længere måtte døje med smerter og bede kolleger om hjælp til at hente paller.

Det fortæller Majbritt Svane, som i 24 år har stået i spidsen for PALOMAT og uddyber:

Der er fortsat masser af potentiale at realisere på verdensmarkedet for PALOMAT. I en tid, hvor prisen på paller stiger kraftigt, betyder det også noget, at brugere af PALOMAT reducerer mængden af ødelagte paller med 50%. 

Dødsulykke med paller satte gang i eksporten

De allerførste PALOMATer fra Nykøbing Mors blev solgt på hjemmemarkedet. Men eksporten kom også hurtigt i gang. På en tyggegummifabrik i Belgien i 1997 kom en medarbejder så alvorligt til skade, da en stak paller væltede, at han mistede livet. Denne tragiske arbejdsulykke berørte en af fabrikkens leverandører ASP Handling så dybt, at de besluttede at finde en løsning, som kunne forhindre, at noget tilsvarende kunne overgå fabrikken igen.

Ann Govaerts leder i dag ASP Handling i Belgien

Mine forældre opdagede PALOMAT på Hannover Messe i Tyskland, og efter messen kørte de direkte videre til Nykøbing Mors for at indgå en forhandleraftale om salg af PALOMAT i Belgien. Siden da er mere end 500 eksemplarer blevet installeret på alt fra hospitaler til metalindustri og producenter af sportsudstyr og medicin. Det er en forbandet effektiv maskine, som redder liv og lemmer og løser en masse problemer på en enkel måde.

I modsætning til mange andre ergonomiske produkter og hjælpemidler, så kan de ansatte bruge en PALOMAT uden at det trækker ned på tempoet, tværtimod går det tre gange så hurtigt at hente en palle fra en stak. Næsten alle arbejdspladser bruger paller, og derfor er PALOMAT blandt vores mest solgte produkter, fortæller Ann Govaerts.

ASP Handling og PALOMATs 90 andre forhandlere i 36 lande får understøttet deres salgsindsats af producentens store salg- og marketingmaskine: Et team på 30 energiske medarbejdere af 5 forskellige nationaliteter, som går kreativt til værks. Hver uge sætter PALOMAT nye aktiviteter i gang målrettet forhandlerne, så de konstant har PALOMAT inde på lystavlen. Det har også vist sig at være effektivt at sende en PALOMAT på prøve hos forhandlernes kunder, som kan prøve, om de synes, den er pengene værd, før de betaler den.

9 ud af 10 PALOMAT bliver stående, for personalet vil ikke af med den igen. Den overbeviser hurtigt folk, har Majbritt Svane erfaret. Selve produktet PALOMAT bliver også konstant fornyet af udviklerne, så det matcher logistikverdenens nyeste krav. Eksempelvis kan pallemagasinerne fra Mors samarbejde både med mobile robotter og selvkørende trucks. Hos PALOMAT er man desuden stolte over, at giganter i f.eks. legetøjsbranchen, kosmetik- og fødevareindustrien har defineret PALOMAT som en global standardløsning på deres fabrikker.


PALOMAT med kæmpe succes på dette års HI Messe
God energi og stor efterspørgsel er meget rammende for PALOMAT®s oplevelse på HI Messen 2021, hvor PALOMAT®-teamet med stort engagement i den grad sørgede for en succesfuld messe. Interessen fra de besøgende kunne mærkes, og virksomhederne begynder at se værdien i en PALOMAT®.

-Det her, det er absolut den bedste messe, jeg nogensinde har deltaget på i mine 23 år lange karriere.

Det fortæller Majbritt Svane, Area Manager hos PALOMAT®, om HI Messen (Hi Tech & Industry Scandinavia), der blev afholdt i dagene fra d. 5-7 oktober 2021 i Messecenter Herning.  

PALOMAT® var selvfølgelig repræsenteret på messen i de velkendte og markante røde skjorter. Majbritt havde meget svært ved at få armene ned ovenpå tre fantastiske dage, hvor hun aldrig før har oplevet noget lignende. Glæden ved endelig at kunne vise flaget ved en stor messe igen, var ikke til at tage fejl af.

-Det var så fedt at komme ud, møde mennesker, snakke med dem og den energi, der opstår mellem deltagere og besøgende er ubeskrivelig. Glæden og savnet fra de mange besøgende for at komme ud og se produkterne kunne i den grad mærkes, fortæller Majbritt, og hun fortsætter.

-De var enormt interesserede og meget købelystne, og det var tydeligt at mærke, at markedet er tilbage, hvor vi ligeledes oplever en stor efterspørgsel på vores PALOMAT®er/produkter. Nu er vi tilbage og klar til at levere.

HI Messen var en kæmpe succes for PALOMAT, og de tre dage på messen, kastede 80 mulige salgsleads af sig, hvilket her på bagkant har genereret et rigtig godt salg, og der er desuden stadig rigtig mange varme salgsemner, så det lover rigtig godt for fremtiden.

Virksomhederne kan se værdien i en PALOMAT®

PALOMAT® havde en helt fantastisk messe, og ifølge Majbritt Svane, er de danske virksomheder virkelig ved at komme med på automatiseringsvognen.

-På HI Messen fik vi øjnene op for, hvor utroligt det er, at et produkt, der har været på markedet så længe stadig, kan være en nyhed for så mange mennesker. Samtidig oplever vi, at der er rigtig mange danske virksomheder, der er blevet bevidste om den værdi en PALOMAT®, og måden man håndterer sine paller på skaber.

Og Majbritt fortsætter.

-Vi ser et stort fokus på automatisering for at opnå øget effektivitet og indtjening.

Med en PALOMAT® automatiserer virksomhederne deres pallehåndtering, effektiviserer arbejdsgangen med at stable og nedstable paller og skåner medarbejderne for uhensigtsmæssige, manuelle og tunge løft. Virksomhederne opnår ligeledes reducerede palleomkostninger, orden og pladsbesparelse, optimeret palleflow, forbedret arbejdsmiljø og reduceret truckkørsel. Derudover befinder vi os i en verden, hvor bæredygtighed er på dagsordenen, hvilket Majbritt og hendes PALOMAT®-team også bider mærke i.

-Der er ingen tvivl om, at en af tidens store tendenser er et markant øget fokus på bæredygtighed. Det er også noget, vi oplever i vores branche, hvor der er mangel på paller, og palleomkostningerne er høje, lyder det fra Majbritt.

Der er rigtig mange virksomheder, der kasserer 2-3 % af deres paller, fordi de går i stykker. Virksomhederne har et stort fokus på, hvad de kan gøre for at blive bæredygtige, og PALOMAT® er stærkt medvirkende til at bidrage til dette fokus, fordi PALOMAT® sikrer, at pallerne ikke går i stykker, og dermed forlænger pallernes levetid.  -Jeg bliver igen bekræftet i, at vi er verdens største producent af pallemagasiner, og at vi producerer et godt produkt. Regnskabsåret 2020/2021 er det bedste nogensinde - og det ser heldigvis ikke ud til at stoppe her, afslutter Majbritt Svane.


BILA – RETNEMT MÅLTIDSKASSER HAR EFFEKTIVISERET DERES PALLEHÅNDTERING OG OPSKRIFTEN ER: ’RET NEM’
Hos måltidskasse-leverandøren RetNemt i Helsingør var der, efter en periode med høj vækst, et øget behov for en mere strømlinet håndtering af deres paller, da palleflowet steg markant. Valget faldt derfor på to PALOMAT® Greenline pallemagasiner fra den danske automationsvirksomhed, BILA A/S, til automatisk håndtering af paller. Investeringen i pallemagasinerne har været med til at effektivisere RetNemts pallehåndtering, og tilmed forbedret deres arbejdsmiljø.

RetNemt Måltidskasser leverer ca. 60.000 portioner mad om ugen til travle danske familier rundt i hele landet, og håndterer dagligt 250 EUR-paller. Før anskaffelsen af en PALOMAT® foregik al deres pallehåndteringen med manuelle løft, hvilket ikke gavnede medarbejdernes daglige arbejdsmiljø. De havde derfor behov for et strømlinet palleflow for at opretholde effektiviteten.

”Vi valgte at anskaffe en PALOMAT®, da vi havde behov for et bedre palleflow i produktionen, hvor vores paller lå rundt omkring og flød. Dertil kom også et behov for et bedre arbejdsmiljø, da vores ansatte skulle håndtere pallerne manuelt.”Johnny Henriksen, Produktions- og Logistikchef hos RetNemt Måltidskasser.

Ifølge Johnny Henriksen, var det da de blev gjort opmærksom på PALOMAT®, at de fandt en løsning; Vi havde længe været på jagt efter et enkelt system, som kunne håndtere EUR-paller, men det var ved direkte henvendelse fra PALOMAT®, at vi blev opmærksomme på produktet. Som altid skal det give mening at investere i nyt udstyr, og med god hjælp fra PALOMAT® blev der lavet en god business case, som vi hurtigt fik godkendt.”

100% forbedring i en travl periode

PALOMAT® har hjulpet RetNemt Måltidskasser igennem en meget hektisk vækstperiode i starten af 2021, og Johnny Henriksen mener ikke, at de kunne have undværet deres to nye PALOMATer i denne periode.

”Uden vores to PALOMATer var det ikke gået ret godt. Vi har fået et markant bedre workflow, og der er kommet mere struktur og ryddelighed på lageret og skabt mere plads. Samtidig har vi forbedret vores arbejdsmiljø, da færre medarbejdere har ondt i ryggen efter de mange manuelle løft af paller. Alt i alt vil jeg sige, at vores pallehåndtering er blevet 100% bedre med vores PALOMATer”.

Nye rutiner og gladere medarbejdere

Der er stor glæde blandt medarbejderne efter anskaffelsen af pallemagasinerne hos RetNemt Måltidskasser, hvor den daglige pallehåndtering er blevet mere strømlinet, og pallerne er nemmere at håndtere. Virksomheden har 105 ansatte, hvoraf 35-40 af dem arbejder på deres lager, og derfor dagligt håndterer paller. De to nye PALOMAT® Greenline, står i direkte forbindelse med RetNemts pakkelinjer, så der er kortest mulig afstand fra linjen til PALOMATerne.

Dog kan nye rutiner være svære at indføre, men hos RetNemt er det helt anderledes.

”Vores medarbejdere har taget utrolig godt imod vores nye PALOMATer. De synes, at de er lette at anvende med et overskueligt brugerpanel, som kun skal anvendes ved tømning. Jeg vil derfor beskrive dem som meget brugervenlige - det er ret nemt!”, fortæller Johnny Henriksen.

”Jeg vil helt klart anbefale PALOMAT® til andre virksomheder. Det er et godt gennemtestet produkt, som de fleste virksomheder med pallehåndtering kan få gavn af”, afslutter han.

Løsning: PALOMAT® Greenline

  • Plads til 15 EUR-paller
  • Al stabling/nedstabling foregår i gulvniveau
  • 100 % el-drevet – 230 W ”Plug n’ Play”-løsning

Med PALOMAT® Greenline har RetNemt Måltidskasser:

  • Forbedret deres palleflow og effektivitet
  • Fået et bedre arbejdsmiljø

Opnået en bedre struktur og orden på lageret


Gå industri 4.0 i møde med PALOMAT AGV
Den nordjyske producent af pallemagasiner, PALOMAT® udvider deres standardsortiment med en ny model - PALOMAT® AGV, som i samarbejde med førerløse trucks effektiviserer pallehåndteringen og højner produktiviteten helt på egen hånd
PALOMAT® AGV - den optimale samarbejdspartner for førerløse trucks Pallemagasinet PALOMAT® AGV stabler og nedstabler fuldautomatisk tomme paller enkeltvis i gulvniveau. Den er altid klar til enten at aflevere (nedstable) en palle til eller modtage (stable) en palle fra den førerløse truck samme sted og i gulvniveau. PALOMATen sikrer derved ensartet docking og optimale arbejdsforhold for førerløse trucks. PALOMAT® AGV leveres med et interface for ekstern udstyr, som gør det muligt at udveksle signaler mellem PALOMAT® og førerløse trucks. Derved kommunikerer de på egen hånd og opretholder et konstant og fuldautomatisk palleflow til og fra produktionen og effektiviserer den interne logistik. ”Førerløse trucks og industri 4.0 har gjort sit indtog i industrien worldwide. Med PALOMAT® AGV kan virksomheder, som anvender førerløse trucks eller påtænker at investere i dem, effektivisere den interne logistik yderligere ved også at opnå fuldautomatisk pallehåndtering. Et parløb som PALOMATen og den førerløse truck klarer helt på egen hånd. PALOMAT® AGV leveres med et interface og et standard program, som gør den nem at installere og forbinde til ekstern udstyr”, fortæller Area Manager, Majbritt Svane PALOMATen kan indgå som en naturlig del af f.eks. en produktion, et lager eller en pakkeafdeling – hvor den i samarbejde med førerløse trucks effektiviserer palleflowet og højner produktiviteten. Stor fokus på sikkerhed Hos PALOMAT® er sikkerheden ved brugen af deres produkter i højsædet. Derfor lever PALOMAT® AGV og alle de andre typer i sortimentet op til det gældende maskindirektiv. Det er din garanti for, at produkterne er fremstillet i overensstemmelse med kravet om sikkerhed, sundhed og miljø. Fakta: Pallemagasinet PALOMAT® er et dansk produkt og er blevet produceret i Danmark siden 1992. Pallemagasinet sælges gennem forhandlere, der findes i de fleste europæiske lande, USA og Australien. PALOMAT® er verdens største producent af pallemagasiner og har produceret mere end 8.000 pallemagasiner til levering world wide. PALOMAT® er en selvstændig afdeling hos virksomheden BILA A/S.

PALOMAT – succes på LogiMAT
Årets LogiMAT messe i Stuttgart kan se tilbage på et rekordhøjt deltager- og besøgsantal. En succes som også har smittet af på PALOMAT® – den danske producent af pallemagasiner. Rekordmange salgsmuligheder, rekordsalg på standen og 10 mulige nye forhandlere er nogle af deres resultater fra LogiMAT.

Stor interesse for PALOMAT®
Der er ingen tvivl om, at PALOMAT® havde store forventninger til deres deltagelse på årets LogiMAT messe. Men at resultatet ville være så positivt blot nogle få uger efter messen, var der ingen der havde turdet håbe på. Allerede på standen manglede PALOMAT® af og til hænder til at tage sig at de mange interesserede.

Og specielt interessen for at blive forhandler af PALOMAT® var stor – fra nye markeder hvor de på nuværende tidspunkt ingen forhandlere har – også udenfor Europe.

”Så selv om at vi i år kan fejre 25 års jubilæum, er der stadig virksomheder, som aldrig har set sådan en løsning før. Det er fedt at få bekræftet, at der stadig er et stort potentiale for vores produkt og ikke mindst for fremtidig vækst på eksisterende og ikke mindst på nye markeder”, fortæller Majbritt Svane, Area Manager hos PALOMAT®.

Ny messestrategi
PALOMAT® deltog sidste på LogiMAT i 2011, men resultatet levede ikke op til de opsatte mål. En ny messestrategi med større involvering fra de tyske forhandlere var et must, for at LogiMAT 2017 kunne blive en realitet. En beslutning som den salgsansvarlig for Tyskland, Susanne Møller Pedersen er godt tilfreds med:

”I år har 5 udvalgte tyske forhandlere deltaget aktivitet i messen – med flere og mere strømlinede aktiviteter før, under og nu efter messen. Vores forhandleres ihærdige arbejde – specielt på standen – har uden tvivl været med til at skabe de positive resultater, som vi indtil videre har set. Det har været det helt rigtige år at vende tilbage til messen. Nu kommer arbejdet med at få gjort de mange emner til ordrer, så vi er meget spændte på at følge salget de næste par måneder.”

Om PALOMAT® er at finde igen på LogiMAT i 2018 afhænger af de kommende måneders resultater afledt af messen. Er salget med er de klar til at gentage succesen til næste år


Q-System satser på udlandet med PallEvator pallemagasinerne
Virksomheder som Styropack, Færch Plast, Post Nord og Biltema er med til at skubbe PallEvator pallemagasinerne frem på det danske marked
Alle 4 har været så tilfredse med pallemagasinernes stabilitet og den hurtige assistance fra Q-System, hvis noget er gået galt. Derfor har de har gjort PallEvator til deres foretrukne mærke. Post Nord har alene i Danmark 17 magasiner stående i deres forskellige afdelinger rundt i landet, Biltema har en PallEvator stående i hver butik, Styropack har netop købt endnu et magasin og Færch Plast har nu også fået installeret 6 pallemagasiner i deres engelske afdeling. "I dag sælger vi vore interne transport- og logistikløsninger i udlandet direkte til den enkelte kunde og gennem integratorer, fortæller Stefan Stokvad, der står i spidsen for salget af PallEvator pallemagasinerne. Men vi ser en mulighed for at udvide vores salg til udlandet gennem etablering af et internationalt distributørnet for pallemagasinerne, og det er vi godt i gang med. Vore elektriske stand-alone pallemagasiner kan nemt konverteres til et in-line magasin ved at indsætte en rullebane i bunden af magasinet, og dermed har man jo starten på et rullebanesystem. Da vore distributører i udlandet sædvanligvis også har andre produkter i sit sortiment vil det være naturligt og en fordel for dem også at forhandle vore rullebaner, både de lette udrevne baner og de drevne, så man "følge" kundens udvikling af sin interne transport. Vi ser derfor pallemagasinerne som en slags "stepping stone" til vores øvrige produktprogram, slutter Stefan Stokvad. PallEvator pallemagasinprogrammet består af 10 forskellige stand-alone modeller og et in-line magasin i forskellige udformninger til inkorporering i et transportanlæg. Alle modeller er plug-and-play og elektriske og dermed super fleksible og billige i drift. Q-System har over 50 års erfaring med at producere pallemagasiner og har de sidste par år brugt masser af tid og ressourcer på at videreudvikle og re-designe PallEvator stand-alone programmet, så det nu står helt skarpt.

PALOMAT – 22% vækst
Den nordjyske producent af pallemagasiner, PALOMAT® har fået en rekordstart på 1. halvår af regnskabsåret. Ikke mindre end 22% omsætningsvækst i forhold til sidste år på samme tid. Flere medarbejdere og udvidelse af forhandlernettet worldwide skal sikre fortsat vækst.

Bedste resultat nogensinde

Ikke nok med at PALOMAT® er vækstet i forhold til sidste år. Omsætningen er den største nogensinde på denne tid af året. Area Manager, Majbritt Svane har også svært ved at skjule sin begejstring; 

”For at imødekomme den øgede efterspørgsel i markedet og det større antal forhandlere har det været nødvendigt at ansætte to nye medarbejdere. Samtidig har vi ændret vores interne organisation i forhold til ansvarsområder. På den måde har vi mulighed for fortsat at udvikle eksisterende markeder, komme på nye markeder og brande PALOMAT® endnu stærkere worldwide.” 

Belgien, Frankrig, Sverige og Portugal er nogle af de lande, hvor PALOMAT® har oplevet stor vækst. Samtidig er der worldwide kommet mere fokus på forbedret arbejdsmiljø og ikke mindst øget sikkerhed for den enkelte medarbejdet. En ændret fokus som er et stor plus for ergonomiske hjælpemidler så som pallemagasinet PALOMAT®. 

2020-startegi bærer frugt

I 2015 blev der hos PALOMAT® udarbejdet en 2020-stategi. Formålet var at gøre de fælles mål mere synlige, og derefter systematisere de enkelte medarbejderes mål. 

”Alle er tro mod den strategi, vi har lagt.  Om du arbejder med salg, konstruktion eller markedsføring, kender du målene, og vi arbejder i samlet flok for at nå dem. Fællesskabsfølelsen og målrettetheden er det, der gør vores forretning stærk”, afslutter Majbritt Svane. 

Og næste år - 2017 bliver uden tvivl endnu et spændende år. Der er det nemlig 25 år siden, at den første PALOMAT® så dagens lys


Q-Transportmateriel skal levere pallemagasiner til alle Biltemas forretninger i Danmark
Biltema Danmark, der er en svensk kæde med mere end 120 varehuse i Skandinavien – og i konstant ekspansion - har indgået et formaliseret samarbejde med Q-Transportmateriel/Q-System i Galten. Aftalen går ud på, at der fremover skal installeres et pallemagasin i alle Biltemas nye forretninger i Danmark, ligesom alle bestående skal udstyres med et pallemagasin, en såkaldt PallEvator.
"Da størsteparten af Biltemas varesortiment leveres på paller, skal personalet løfte mange tomme; men alligevel 25 kg tunge paller i løbet af en dag, og det er for at spare medarbejderne for disse mange løft, at man nu vil installere en PallEvator i forretningernes lager," fortæller Lars Mortensen fra Q-System. Pallemagasinet bruges til at stable tomme paller med eksv. en palleløftevogn og til at udtage 1 palle ad gangen, når man har brug for den. Det betyder, at pallerne ikke skal håndteres manuelt; men derimod i gulvhøjde, således forstået, at man bare kører pallen ind i PallEvatoren, som automatisk løfter den op, så næste palle kan sættes ind. Når der er 15 paller i stakken, kan personalet hente den i magasinet og køre den udenfor.  PallEvatoren bliver placeret centralt på lageret, så den optimerer arbejdsflowet, men hvad der også er vigtigt for Biltema er, at medarbejderne ikke længere skal ud i blæst og regn for at slippe af med en tom palle. Den første PallEvator blev installeret i Biltemas varehus i Aalborg, hvor personalet var så tilfredse med ikke længere at skulle slæbe rundt på pallerne, at ledelsen besluttede, at alle butikker i Danmark skulle tilbydes at få et pallemagasin på lageret, og at alle nye varehuse allerede inden åbningen skal udstyres med en PallEvator. På nuværende tidspunkt  er fire varehuse blevet udstyret med et pallemagasin, og flere er på vej. "Biltema Danmark har i øvrigt opnået endnu en fordel ved pallemagasinet" fortæller Lars Mortensen: "et mindre tidsforbrug til læsning i lastbilen, når pallerne skal returneres. Når en pallestak tages ud af magasinet, står pallerne lige, og der er ingen paller, der rager ud til siden. Det gør det meget lettere at placere stakken i lastbilen, og den tager mindre plads op. Det var en større fordel, end Biltema egentlig havde forestillet sig", slutter han

Virksomheder med fokus på en effektiv pallehåndtering i gulvhøjde vælger ofte et pallemagasin til 25 paller
Produktudvikling som en naturlighed hos Q-Transportmateriel ▪ Q-System ”Et produkt må ikke være statisk; det skal altid videreudvikles, og som en naturlig del af denne proces lytter vi altid til vore kunders ønsker og behov fortæller Lars Mortensen, der udvikler Q-Systems PallEvator pallemagasin-program.
I de senere år har vi oplevet en øget efterspørgsel efter vores PallEvator til 15 pal-ler; men også at flere kunder ønsker et pallemagasin til 25 paller. Det har vi kunnet levere, uden at vi har skullet produktudvikle yderligere på pallemagasinet; men dermed være ikke sagt at vi ikke produktudvikler, for vi lytter naturligvis til vore kunders behov - bruger kunden en specialpalle, så kan vi også levere et magasin til denne palletype, og inden for standard har vi også pallemagasiner til halvpaller og et dobbelt pallemagasin til 2 gange 15 paller." PallEvator er også en økonomisk gevinst Hos de fleste af vore kunder, der har købt et pallemagasin, er den primære årsag, at man vil skåne personalet for tunge og skæve løft, som ofte sker, når pallerne manu-elt skal stables oven på hinanden. Med den automatiske stabling eller nedstabling af pallerne i pallemagasinet foregår pallehåndteringen i gulvhøjde, hvilket bl.a. har den fordel for virksomhederne, at de opnår et optimeret palleflow. En anden fordel er, at der bliver mindre truckkørsel i produktions-området, og dermed et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne m.h.t. både støj og luftkvalitet. Let og hurtigt at installere PallEvator pallemagasinerne er el-drevne og derfor meget lette at installere - og og-så at flytte, hvis palleflowet i virksomheden skulle blive ændret