Pallemagasiner

Pallemagasiner bruges til stabling eller nedstabling af paller, herunder EURO-paller, som opfylder de flestes behov. Pallemagasiner kan også bruges til andre palletyper, hvorfor det er en god ide at kontakte en specialist inden for pallemagasiner

Leverandører af og viden om pallemagasiner:


PALOMAT

Industrivej 10
7900 Nykøbing Mors
Tlf.: +45 96 69 47 10
E-mail: info@palomat.com

www.palomat.dk

Kompetencer: Pallemagasiner, palleautomat, fuldautomatisk pallehåndtering, palletering, håndtering af paller, undgå tunge løft, tomme paller, effektivt palleflow, palomat

Læs mere om PALOMAT


RAJA PACK

Tlf.: 44 58 77 00
E-mail: info@rajapack.dk

www.rajapack.dk

Kompetencer: Emballage, tape

Læs mere om RAJA PACK


PALOMAT – Verdenspremiere – Pallemagasin og mobil robot samarbejder automatisk


06.feb 2020


Verdens største leverandør af pallemagasiner er igen i front teknologisk med en nyskabelse. PALOMAT® har leveret 12.000 pallemagasiner og bliver ved med at innovere og være forrest på markedet. På Europas største logistikmesse, LogiMAT, præsenterer danske PALOMAT® således endnu en nyskabelse inden for pallehåndtering: Den nye opfindelse hedder PALOMAT® AMR, og der er tale om en udgave af pallemagasinet PALOMAT®, som er designet til en mobil robot fra Mobile Industrial Robots (MiR).

De besøgende på den store tyske logistikmesse, LogiMAT i Stuttgart, bliver i år præsenteret for en unik løsning til logistikoptimering. Det er hos PALOMAT på stand A16 i hal 7. Her kommunikerer en mobil robot fra MiR med pallemagasinet PALOMAT AMR, som fungerer som en palle-buffer og dockingstation. Dermed kan der sikres et stærkt flow i en logistikæde, fordi der med mobile robotter altid kan stables eller afhentes tomme paller i PALOMAT AMR, der har lært robotsprog.

Svar på ønsker fra markedet
PALOMAT lancerede PALOMAT AGV i marts 2018, og den tog markedet godt imod. Samtidig opstod et nyt ønske fra logistik-folket. Forhandlere af forskellige fabrikater mobile robotter, også kaldet AMR – Autonomous mobile robots – efterspurgte en PALOMAT AMR som en naturlig efterfølger til PALOMAT AGV.

”Vi lyttede til markedet og valgte i 2019 at indlede et samarbejde med verdens ledende producent af mobile robotter, Mobile Industrial Robots. Takket være en meget konstruktiv proces, kan vi nu allerede tilbyde MiRs forhandlere en løsning til fuldautomatisering af pallehåndtering. Det giver mening i en industri med flaskehalsproblemer,” konstaterer Majbritt Svane, Area Manager, PALOMAT.

Den nye opfindelse bliver tilgængelig dels hos PALOMATs forhandlere og vil kunne ses på MiR’s online platform for integrerende produkter, MiRGo
”Når vi kan se muligheder for, at vores slutbrugere kan få endnu større udbytte af vores mobile robotter, så er vi naturligvis klar til at se på det. Med PALOMATAMR kan vores forhandlere sammen med PALOMAT, tilbyde en løsning med MiR500 og MiR1000-robotter, der optimerer håndteringen af tomme paller på ethvert fabriksgulv. På den måde passer PALOMAT AMR perfekt til vores strategi, om at være den mest åbne platform indenfor mobile robotter,” vurderer Frederik Spangtoft Poulsen, Product Manager hos Mobile Industrial Robots.

Fælles for PALOMAT og MiR er, at de to danske teknologiproducenter begge er vant til at håndtere et globalt forhandlernet.

”Det skal vi jo kunne, hvis en PALOMAT skal serviceres, uanset om det er i Argentina eller Australien,” pointerer Majbritt Svane, PALOMAT, der tilføjer, at PALOMAT også er positiv over for et samarbejde med andre AMR-producenter, så længe service- og ambitionsniveau matcher PALOMATs høje standarder.

Fuldautomatiseret frigør ressourcer
Med løsningen PALOMAT AMR kan en logistikchef frigøre ressourcer brugt på manuel logistik og løft på 25 kilo af paller og allokere dem til andre mere værdiskabende opgaver i en produktion eller et logistikcenter. Opfindelsen skaber således både højere produktivitet og sundere arbejdsmiljø; Den reducerer eller fjerner truckkørsel og forebygger rygskader, klemte fingre eller fødder. En undersøgelse har vist, at der i Tyskland alene sker omkring 40 arbejdsulykker hver eneste dag med gaffeltrucks og palleløftere, og ifølge ESAW (European Statistics on Accidents at Work) har cirka 10% af alle skader forårsaget af gaffeltrucks fået alvorlige konsekvenser for de involverede. PALOMAT AMR sørger for, at der er et jævnt flow og løbende bliver ryddet op på produktionsarealer, også når de ansatte skal have deres velfortjente pauser.

Tjener sig hjem på 12-18 måneder
Mobile robotter kan som udgangspunkt kun hente én palle ad gangen på et rack, ligesom de ikke kan hente palle i gulvniveau, men med et fuldautomatiseret pallemagasin, kan en mobil robot både hente og aflevere alle de paller, der skal til, uden at medarbejdere bliver involveret eller belastet på fysikken. Der kan være 15 paller i en PALOMAT AMR, og med automatisering sikres ensartet docking af pallerne.

Tilbagebetalingstiden på PALOMAT AMR er beregnet til 12-18 måneder. Det originale pallemagasin PALOMAT blev opfundet længe før mobile robotter var en realitet. Det er dansk produceret og så dagens lys i 1992. I dag anvendes det både i fremstillingsindustrien, heriblandt i medicinal- og fødevareindustrien samt i logistikbranchen. I Danmark er det eksempelvis Tulip, DSV, ABB, LINAK, Kvickly, J.A. Plastindustri og Sydvestjysk Sygehus, der bruger PALOMAT til at styrke workflowet og arbejdsmiljøet.


Gå industri 4.0 i møde med PALOMAT AGV


02.mar 2018


Den nordjyske producent af pallemagasiner, PALOMAT® udvider deres standardsortiment med en ny model - PALOMAT® AGV, som i samarbejde med førerløse trucks effektiviserer pallehåndteringen og højner produktiviteten helt på egen hånd

PALOMAT® AGV - den optimale samarbejdspartner for førerløse trucks

Pallemagasinet PALOMAT® AGV stabler og nedstabler fuldautomatisk tomme paller enkeltvis i gulvniveau. Den er altid klar til enten at aflevere (nedstable) en palle til eller modtage (stable) en palle fra den førerløse truck samme sted og i gulvniveau. PALOMATen sikrer derved ensartet docking og optimale arbejdsforhold for førerløse trucks.

PALOMAT® AGV leveres med et interface for ekstern udstyr, som gør det muligt at udveksle signaler mellem PALOMAT® og førerløse trucks. Derved kommunikerer de på egen hånd og opretholder et konstant og fuldautomatisk palleflow til og fra produktionen og effektiviserer den interne logistik.

”Førerløse trucks og industri 4.0 har gjort sit indtog i industrien worldwide. Med PALOMAT® AGV kan virksomheder, som anvender førerløse trucks eller påtænker at investere i dem, effektivisere den interne logistik yderligere ved også at opnå fuldautomatisk pallehåndtering. Et parløb som PALOMATen og den førerløse truck klarer helt på egen hånd. PALOMAT® AGV leveres med et interface og et standard program, som gør den nem at installere og forbinde til ekstern udstyr”, fortæller Area Manager, Majbritt Svane

PALOMATen kan indgå som en naturlig del af f.eks. en produktion, et lager eller en pakkeafdeling – hvor den i samarbejde med førerløse trucks effektiviserer palleflowet og højner produktiviteten.

Stor fokus på sikkerhed

Hos PALOMAT® er sikkerheden ved brugen af deres produkter i højsædet. Derfor lever PALOMAT® AGV og alle de andre typer i sortimentet op til det gældende maskindirektiv. Det er din garanti for, at produkterne er fremstillet i overensstemmelse med kravet om sikkerhed, sundhed og miljø.

Fakta:

Pallemagasinet PALOMAT® er et dansk produkt og er blevet produceret i Danmark siden 1992. Pallemagasinet sælges gennem forhandlere, der findes i de fleste europæiske lande, USA og Australien. PALOMAT® er verdens største producent af pallemagasiner og har produceret mere end 8.000 pallemagasiner til levering world wide. PALOMAT® er en selvstændig afdeling hos virksomheden BILA A/S.


PALOMAT – succes på LogiMAT
Årets LogiMAT messe i Stuttgart kan se tilbage på et rekordhøjt deltager- og besøgsantal. En succes som også har smittet af på PALOMAT® – den danske producent af pallemagasiner. Rekordmange salgsmuligheder, rekordsalg på standen og 10 mulige nye forhandlere er nogle af deres resultater fra LogiMAT.

Stor interesse for PALOMAT®
Der er ingen tvivl om, at PALOMAT® havde store forventninger til deres deltagelse på årets LogiMAT messe. Men at resultatet ville være så positivt blot nogle få uger efter messen, var der ingen der havde turdet håbe på. Allerede på standen manglede PALOMAT® af og til hænder til at tage sig at de mange interesserede.

Og specielt interessen for at blive forhandler af PALOMAT® var stor – fra nye markeder hvor de på nuværende tidspunkt ingen forhandlere har – også udenfor Europe.

”Så selv om at vi i år kan fejre 25 års jubilæum, er der stadig virksomheder, som aldrig har set sådan en løsning før. Det er fedt at få bekræftet, at der stadig er et stort potentiale for vores produkt og ikke mindst for fremtidig vækst på eksisterende og ikke mindst på nye markeder”, fortæller Majbritt Svane, Area Manager hos PALOMAT®.

Ny messestrategi
PALOMAT® deltog sidste på LogiMAT i 2011, men resultatet levede ikke op til de opsatte mål. En ny messestrategi med større involvering fra de tyske forhandlere var et must, for at LogiMAT 2017 kunne blive en realitet. En beslutning som den salgsansvarlig for Tyskland, Susanne Møller Pedersen er godt tilfreds med:

”I år har 5 udvalgte tyske forhandlere deltaget aktivitet i messen – med flere og mere strømlinede aktiviteter før, under og nu efter messen. Vores forhandleres ihærdige arbejde – specielt på standen – har uden tvivl været med til at skabe de positive resultater, som vi indtil videre har set. Det har været det helt rigtige år at vende tilbage til messen. Nu kommer arbejdet med at få gjort de mange emner til ordrer, så vi er meget spændte på at følge salget de næste par måneder.”

Om PALOMAT® er at finde igen på LogiMAT i 2018 afhænger af de kommende måneders resultater afledt af messen. Er salget med er de klar til at gentage succesen til næste år


Q-System satser på udlandet med PallEvator pallemagasinerne
Virksomheder som Styropack, Færch Plast, Post Nord og Biltema er med til at skubbe PallEvator pallemagasinerne frem på det danske marked

Alle 4 har været så tilfredse med pallemagasinernes stabilitet og den hurtige assistance fra Q-System, hvis noget er gået galt. Derfor har de har gjort PallEvator til deres foretrukne mærke. Post Nord har alene i Danmark 17 magasiner stående i deres forskellige afdelinger rundt i landet, Biltema har en PallEvator stående i hver butik, Styropack har netop købt endnu et magasin og Færch Plast har nu også fået installeret 6 pallemagasiner i deres engelske afdeling.

"I dag sælger vi vore interne transport- og logistikløsninger i udlandet direkte til den enkelte kunde og gennem integratorer, fortæller Stefan Stokvad, der står i spidsen for salget af PallEvator pallemagasinerne. Men vi ser en mulighed for at udvide vores salg til udlandet gennem etablering af et internationalt distributørnet for pallemagasinerne, og det er vi godt i gang med.

Vore elektriske stand-alone pallemagasiner kan nemt konverteres til et in-line magasin ved at indsætte en rullebane i bunden af magasinet, og dermed har man jo starten på et rullebanesystem. Da vore distributører i udlandet sædvanligvis også har andre produkter i sit sortiment vil det være naturligt og en fordel for dem også at forhandle vore rullebaner, både de lette udrevne baner og de drevne, så man "følge" kundens udvikling af sin interne transport. Vi ser derfor pallemagasinerne som en slags "stepping stone" til vores øvrige produktprogram, slutter Stefan Stokvad.

PallEvator pallemagasinprogrammet består af 10 forskellige stand-alone modeller og et in-line magasin i forskellige udformninger til inkorporering i et transportanlæg. Alle modeller er plug-and-play og elektriske og dermed super fleksible og billige i drift.

Q-System har over 50 års erfaring med at producere pallemagasiner og har de sidste par år brugt masser af tid og ressourcer på at videreudvikle og re-designe PallEvator stand-alone programmet, så det nu står helt skarpt.


PALOMAT – 22% vækst
Den nordjyske producent af pallemagasiner, PALOMAT® har fået en rekordstart på 1. halvår af regnskabsåret. Ikke mindre end 22% omsætningsvækst i forhold til sidste år på samme tid. Flere medarbejdere og udvidelse af forhandlernettet worldwide skal sikre fortsat vækst.

Bedste resultat nogensinde

Ikke nok med at PALOMAT® er vækstet i forhold til sidste år. Omsætningen er den største nogensinde på denne tid af året. Area Manager, Majbritt Svane har også svært ved at skjule sin begejstring; 

”For at imødekomme den øgede efterspørgsel i markedet og det større antal forhandlere har det været nødvendigt at ansætte to nye medarbejdere. Samtidig har vi ændret vores interne organisation i forhold til ansvarsområder. På den måde har vi mulighed for fortsat at udvikle eksisterende markeder, komme på nye markeder og brande PALOMAT® endnu stærkere worldwide.” 

Belgien, Frankrig, Sverige og Portugal er nogle af de lande, hvor PALOMAT® har oplevet stor vækst. Samtidig er der worldwide kommet mere fokus på forbedret arbejdsmiljø og ikke mindst øget sikkerhed for den enkelte medarbejdet. En ændret fokus som er et stor plus for ergonomiske hjælpemidler så som pallemagasinet PALOMAT®. 

2020-startegi bærer frugt

I 2015 blev der hos PALOMAT® udarbejdet en 2020-stategi. Formålet var at gøre de fælles mål mere synlige, og derefter systematisere de enkelte medarbejderes mål. 

”Alle er tro mod den strategi, vi har lagt.  Om du arbejder med salg, konstruktion eller markedsføring, kender du målene, og vi arbejder i samlet flok for at nå dem. Fællesskabsfølelsen og målrettetheden er det, der gør vores forretning stærk”, afslutter Majbritt Svane. 

Og næste år - 2017 bliver uden tvivl endnu et spændende år. Der er det nemlig 25 år siden, at den første PALOMAT® så dagens lys


Q-Transportmateriel skal levere pallemagasiner til alle Biltemas forretninger i Danmark
Biltema Danmark, der er en svensk kæde med mere end 120 varehuse i Skandinavien – og i konstant ekspansion - har indgået et formaliseret samarbejde med Q-Transportmateriel/Q-System i Galten. Aftalen går ud på, at der fremover skal installeres et pallemagasin i alle Biltemas nye forretninger i Danmark, ligesom alle bestående skal udstyres med et pallemagasin, en såkaldt PallEvator.

"Da størsteparten af Biltemas varesortiment leveres på paller, skal personalet løfte mange tomme; men alligevel 25 kg tunge paller i løbet af en dag, og det er for at spare medarbejderne for disse mange løft, at man nu vil installere en PallEvator i forretningernes lager," fortæller Lars Mortensen fra Q-System.
Pallemagasinet bruges til at stable tomme paller med eksv. en palleløftevogn og til at udtage 1 palle ad gangen, når man har brug for den. Det betyder, at pallerne ikke skal håndteres manuelt; men derimod i gulvhøjde, således forstået, at man bare kører pallen ind i PallEvatoren, som automatisk løfter den op, så næste palle kan sættes ind.
Når der er 15 paller i stakken, kan personalet hente den i magasinet og køre den udenfor.  PallEvatoren bliver placeret centralt på lageret, så den optimerer arbejdsflowet, men hvad der også er vigtigt for Biltema er, at medarbejderne ikke længere skal ud i blæst og regn for at slippe af med en tom palle.
Den første PallEvator blev installeret i Biltemas varehus i Aalborg, hvor personalet var så tilfredse med ikke længere at skulle slæbe rundt på pallerne, at ledelsen besluttede, at alle butikker i Danmark skulle tilbydes at få et pallemagasin på lageret, og at alle nye varehuse allerede inden åbningen skal udstyres med en PallEvator. På nuværende tidspunkt  er fire varehuse blevet udstyret med et pallemagasin, og flere er på vej.
"Biltema Danmark har i øvrigt opnået endnu en fordel ved pallemagasinet" fortæller Lars Mortensen: "et mindre tidsforbrug til læsning i lastbilen, når pallerne skal returneres. Når en pallestak tages ud af magasinet, står pallerne lige, og der er ingen paller, der rager ud til siden. Det gør det meget lettere at placere stakken i lastbilen, og den tager mindre plads op. Det var en større fordel, end Biltema egentlig havde forestillet sig", slutter han


Virksomheder med fokus på en effektiv pallehåndtering i gulvhøjde vælger ofte et pallemagasin til 25 paller
Produktudvikling som en naturlighed hos Q-Transportmateriel ▪ Q-System ”Et produkt må ikke være statisk; det skal altid videreudvikles, og som en naturlig del af denne proces lytter vi altid til vore kunders ønsker og behov fortæller Lars Mortensen, der udvikler Q-Systems PallEvator pallemagasin-program.

I de senere år har vi oplevet en øget efterspørgsel efter vores PallEvator til 15 pal-ler; men også at flere kunder ønsker et pallemagasin til 25 paller. Det har vi kunnet levere, uden at vi har skullet produktudvikle yderligere på pallemagasinet; men dermed være ikke sagt at vi ikke produktudvikler, for vi lytter naturligvis til vore kunders behov - bruger kunden en specialpalle, så kan vi også levere et magasin til denne palletype, og inden for standard har vi også pallemagasiner til halvpaller og et dobbelt pallemagasin til 2 gange 15 paller."

PallEvator er også en økonomisk gevinst
Hos de fleste af vore kunder, der har købt et pallemagasin, er den primære årsag, at man vil skåne personalet for tunge og skæve løft, som ofte sker, når pallerne manu-elt skal stables oven på hinanden.

Med den automatiske stabling eller nedstabling af pallerne i pallemagasinet foregår pallehåndteringen i gulvhøjde, hvilket bl.a. har den fordel for virksomhederne, at de opnår et optimeret palleflow. En anden fordel er, at der bliver mindre truckkørsel i produktions-området, og dermed et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne m.h.t. både støj og luftkvalitet.

Let og hurtigt at installere
PallEvator pallemagasinerne er el-drevne og derfor meget lette at installere - og og-så at flytte, hvis palleflowet i virksomheden skulle blive ændret