Transportruller

Transportruller, også kendt som transportbåndsruller eller transportørtruller, er cylindriske enheder, der bruges til at understøtte og facilitere bevægelsen af materialer på et transportbånd eller en rullebane. De spiller en vigtig rolle i transport- og materialehåndteringssystemer og muliggør effektiv transport af varer, produkter eller emner fra et sted til et andet. Transportruller er fysiske ruller, f.eks. lavet af stå eller nylon, som er med til at få emner til at bevæge sig hen over rullerne.

Leverandører af og viden om Transportruller:


REMA TIP TOP Danmark A/S

Ambolten 27
6000 Kolding
Tlf.: 75 52 81 33
E-mail: tiptop@tiptop.dk

www.tiptop.dk

Kompetencer: Båndservice, Båndrensning, Rensesystemer, Tromler, Båndruller, Slitagebeskyttelse, Sigteteknik, Gummisold, Møllepansring, Polyurethan, Gummi, Transportbånd, Korrosionsbeskyttelse, Flakelining, PVC-Transportbånd, Tromlemotor, Støjdæmpning, 2-komponentlim, Coating, Gummiprofiler, Industrigummi, Polyuretanbelægninger, PVC

Læs mere om REMA TIP TOP Danmark A/S


ROLLTECHNIC A/S

Oldenvej 35 A
3490 Kvistgård
Tlf.: 49 13 91 44
E-mail: ue@rolltechnic.dk

www.rolltechnic.dk

Kompetencer: Transportruller, bremseruller, transporthjul, flervejshjul, rulleskinner, gummiringe, sporkranse, tromlemotorer, løstromler, drivtromler, rustfri tromler, ståltromler

Læs mere om ROLLTECHNIC A/S


Mere viden om Transportruller:

Her er nogle af de vigtigste karakteristika og funktioner ved transportruller:

  1. Understøttelse og retningsbestemmelse: Transportruller bruges til at understøtte transportbåndet og belastningen, der bevæger sig over det. De er monteret på faste aksler eller rammer og placeres med jævne mellemrum langs transportbåndet. Rullerne sikrer en stabil og jævn overflade for belastningen og bidrager til at opretholde den rigtige retning og position under transporten.
  2. Lav friktion og let bevægelse: Transportruller er normalt fremstillet af rullende elementer, såsom rullelejer eller kuglelejer, der giver en lav friktionsoverflade. Dette reducerer modstanden og gør det muligt for belastningen at bevæge sig let og glidende langs transportbåndet. Den lave friktion bidrager til energieffektivitet og mindsker slid og slid på transportbåndet.
  3. Variation i størrelse og konfiguration: Transportruller findes i forskellige størrelser og konfigurationer for at imødekomme forskellige applikationer og belastningskrav. De kan variere i diameter, længde, belastningskapacitet og rulleoverflade (såsom gummi- eller ståloverflader). Der findes også specialiserede ruller, såsom koniske ruller, drejeruller eller returruller, der bruges til at styre og rette transportbåndet.
  4. Materialevalg: Transportruller kan fremstilles af forskellige materialer afhængigt af applikationen. Nogle almindelige materialer inkluderer stål, rustfrit stål, aluminium og plast. Valget af materiale afhænger af faktorer som belastningskrav, miljømæssige forhold (f.eks. fugtighed eller korrosion) og krav til hygiejne.

Transportruller anvendes i forskellige industrier og applikationer, herunder lager- og distributionscentre, produktion, minedrift, landbrug, postsortering, bagagehåndtering og meget mere. De er en afgørende komponent i transport- og materialehåndteringssystemer og bidrager til effektiv og pålidelig bevægelse af materialer i forskellige arbejdsmiljøer.


Skanroll er producent af stort set alle typer transportruller


11.aug 2023


Styreruller – Sidestyreruller – Bæreruller – Returruller/Underruller – Båndrenseruller – Koniske ruller… Skanroll er producent af stort set alle typer transportruller

Vi fremstiller stålruller i spændet ø30 – ø159. På de fleste rulletyper kan der vælges aksel udførelse efter kundens ønsker. Desuden producerer vi ruller i aluminium og rustfrie materialer samt plast- og PVC-ruller. Rullerne kan efter ønske monteres med forskellige typer af gummimaterialer.

Find bæreruller her

Indenfor tromler fremstiller vi alle former for drivtromler, træktromler, vendetromler, valser og løstromler for transportanlæg, der anvendes i industrien.

Ens for både transportruller og tromler er det, at ALT FREMSTILLES EFTER KUNDENS ØNSKER OG BEHOV MED KORT LEVERINGSTID.

Besøg os her


Rolltechnic – Vælg hvordan du vil drive rullerne
Vores program af drevne transportruller er meget omfattende. For nemmere at kunne overskue det har vi opdelt vores drevne transportruller efter hvordan rullerne skal drives. Drives rullerne med f.eks. fladrem henvises også til vores udrevne transportruller. Dette omfatter vores standardprogram af drevne ruller. Andre drivformer, kædehjul etc. fremstiller vi efter opgave.

Vi står naturligvis altid til rådighed med vor ekspertise og sammen finder vi altid den rigtige transportrulle til det rigtige formål til den rigtige pris.

Kontakt os endelig for teknisk vejledning etc.


Rolltechnic udvikler hele tiden sit store transportrulle program
Det drejer sig om nyudvikling af helt nye transportruller, eller en videreudvikling af vores kendte drevne som udrevne transportruller.

Mange af de specielt udviklede transportruller udvikler vi i samarbejde med vores kunder. Disse ønsker, store som små, efterkommer vi gerne hvis det er muligt.

Vi viser her nogle af de nyheder og specielle ruller vi har udviklet gennem tiden.

Oldenvej 35 A
3490 Kvistgård
Tlf.: 49 13 91 44
E-mail: ue@rolltechnic.dk

www.rolltechnic.dk


Rolltechnic – Udrevne transportruller
Vores program af udrevne transportruller er meget omfattende. For nemmere at kunne overskue det har vi opdelt vores transportruller i plastruller, stålruller og koniske transportruller.

Vi står naturligvis altid til rådighed med vor ekspertise og sammen finder vi altid den rigtige transportrulle til det rigtige formål til den rigtige pris.

Kontakt os endelig for teknisk vejledning etc.

Se mere her


Vedligeholdelsesfri knivsægruller udvider igus online sortiment
iglidur ruller med forudsigelig levetid sikrer produkttransport i fødevareteknologi

For at brugerne kan modtage deres slidstærke knivsægruller endnu hurtigere, har igus udvidet sin online shop til også at inkludere sortimentet af iglidur ruller fremstillet af højtydende polymerer. Det nye sortiment inkluderer knivsægruller fremstillet af blåt iglidur A250 materiale. Den nye tribo polymer er specielt kendetegnet ved sin slidstyrke ved høje remhastigheder og opfylder samtidig kravene fra FDA og EU overensstemmelse.

For 10 år siden, var en lang levetid og kemisk modstand under rengøring de afgørende faktorer for udvikling af igus knivsægruller i drikkevareindustrien. I dag benyttes de ikke kun i drikkevareindustrien, men også i fødevare- og emballeringssystemer. Rullerne sikrer at transportører føres ensartet selv ved høje hastigheder og knivsægovergange der kræver begrænset installationsplads. Herved overføres produktet sikkert fra en transportør til en anden. Det er dog ikke kun sikkerheden ved stigende automatisk produktion der er efterspørgsel på; alle maskiner og systemkomponenter skal også opfylde kravene til hygiejne og renhed. Derfor har igus udviklet ialt fem materialer for knivsægruller for diverse applikationer. Alle produkter hjælper brugeren til besparelser, reducerer vedligeholdelse og øger levetiden for deres system. Det omfattende udvalg af smørefri knivsægruller tilbydes nu også i igus online shop. For specielle dimensioner kan brugeren benytte Tribo-Cut CNC service fra igus, udvalget af stangmaterialer eller specielle dimensioner ved sprøjtestøbning.

iglidur A250: FDA konformitet for knivsægruller til fødevarekontakt
Et af de fem iglidur materialer for knivsægruller er iglidur A250. Det opfylder de højeste hygiejnekrav fra FDA og EF10/2011 direktiver og er også egnet til høje hastigheder. Rullerne fremstillet af iglidur A250 kræver kun en lav driftseffekt grundet deres minimerede friktionskoefficient. Med den blå farve er den også optisk genkendelig. Alle iglidur knivsægruller fra igus er fri for eksterne smøremidler, så de er ufølsomme for støv og snavs og nemme at rengøre. igus kontrollerer den lange levetid og slidstyrke for rullerne på sit interne testlaboratorium, der dækker 3.800 kvadratmeter. Plastspecialisten kan derfor afgive en erklæring om alle rullernes levetid.


Rolltechnic udvikler hele tiden sit store transportrulle program
Det drejer sig om nyudvikling af helt nye transportruller, eller en videreudvikling af vores kendte drevne som udrevne transportruller.

Mange af de specielt udviklede transportruller udvikler vi i samarbejde med vores kunder. Disse ønsker, store som små, efterkommer vi gerne hvis det er muligt.

Se her nogle af de nyheder og specielle ruller vi har udviklet gennem tiden


Smørefri transportruller konfigureret i tre trin
Ny systemløsning fra igus med løberinge af kunststof
Til vende- og transportruller inden for etiketterings-, emballerings- og fødevareindustrien har igus GmbH udviklet en systemløsning, som med få klik kan konfigureres og bestilles online: Denne komponent består af et eloxeret aluminiumrør, som er bestykket med vedligeholdelsesfrie flangekuglelejer og således klar til montering. Løberingene er fremstillet af det højtydende kunststof xirodur B180. Det betyder, at systemet kører meget let, har meget lave friktionsværdier og samtidig er prisbilligt. Find bæreruller her Under mærket xiros fremstiller igus vedligeholdelsesfrie polymerkuglelejer, blandt andet en systemløsning til bevægelsesanvendelser inden for etiketterings- og transportteknik samt inden for fødevareindustrien. Den komplette løsning består af et let, klart eloxeret aluminiumrør og to xirodur B180 flangekuglelejer. Rullelegemet består af kvalitetskugler af rustfrit stål. På grund af den store efterspørgsel inden for emballerings- og transportindustrien sikrer igus, at xiros-systemløsningen kan leveres hurtigt og uproblematisk: Ved hjælp af en online-konfigurator kan brugerne sammensætte egne, individuelle løsninger - og det kan gøres i tre enkle trin: Først vælges den ønskede indvendige diameter - 8, 10, 12, 15 eller 17 millimeter. Derefter tilføjes den passende udvendige diameter - 30 eller 38 millimeter. Til slut fastlægges aluminiumrørets længde. Her kan der vælges frit fra mellem 25 til 1.500 millimeter. Når de tre parametre er valgt, vises den nøjagtige pris. Med endnu et klik lægges varen i varekurven til online bestilling. igus leverer inden for 24 til 48 timer. xirodur B180 - allround-polymer giver jævn og let kørsel samt minimal friktion xirodur er højtydende kunststoffer, som er udviklet specielt til igus-polymer-kuglelejer. Der findes for øjeblikket syv specialmaterialer med forskellige egenskaber. xirodur B180 er det prisbilligste standardmateriale. Det er kemikaliebestandigt og egner sig til temperaturer fra -40 grader til +80 grader celsius. Tørtløbende polymerkuglelejer har mindre friktion end smurte kuglelejer af metal, da kuglerne ikke skal overvinde modstanden fra smøremidlet. Det er årsagen til, at mange producenter foretrækker smøre- og vedligeholdelsesfrie kuglelejer af kunststof, når fokus ikke er på kraftig belastning og høje omdrejningstal. xiros-transportrullerne monteres eksempelvis som venderuller i forbindelse med etikettering og emballering af fødevarer, da man således kan undgå forurening fra smøremidler. Dette gælder også for transportruller, som anvendes i forbindelse med forarbejdning af pølser, kød og fisk. Et andet aspekt er den gode bevægelighed. Sammenlignet med kuglelejer af metal har kunststofkuglelejer en langt bedre acceleration. xiros: Stort udvalg af kunststofkuglelejer Siden 2008 har igus udviklet et bredt sortiment af smørefri polymer-kuglelejer: De mest anvendte er radialsporkuglelejer iht. DIN 625-mål, som svarer til kuglelejerne af metal. Andre produktgrupper er aksialkuglelejer, multilejer, rundbordlejer og aksial-polymerkugleruller. Hertil kommer et stort antal produktvariationer som f.eks. 2-rækkede radiallejer, som giver en højere kraftoptagelse, udbuede ruller, kuglelejer med dækskiver samt hætter. Nedenstående link fører dig frem til xiros-konfiguratoren www.igus.eu/xiros-configurator