Industrigummi

Industrigummi dækker over en lang række gummiprodukter og gummiproduktion, herunder udvikling og produktion af alle former for tekniske special løsninger i gummi. Industrigummi produceres med flere forksellige processer bl.a. sprøjtestøbning, kompressionsstøbning og transferstøbning. På denne side finder du leverandører af Industrigummi, produktnyheder om Industrigummi, samt viden om Industrigummi.

Leverandører af og viden om Industrigummi:


AAG Aalborg Gummivarefabrik A/S

Sundsholmen 3
9400 Nørresundby
Tlf.: 98 15 80 22
E-mail: info@aag.world

web

Kompetencer: Teknisk gummi, gummidug og plader, pakninger, måtter, profiler og tætningslister, vibrationsdæmpning, plast og skum, støbte emner, gulve og underlag, staldprodukter, lim og klæb, afskærmning, beskyttelse, vulkanisering, fendere, industrislanger

Læs mere om AAG | Aalborg Gummivarefabrik A/S


Betech A/S

Vesterlundvej 4
2730 Herlev
Industrivej 29, 6740 Bramming
Tlf.: +45 4485 8100
Email: info@betech.dk

web

Betech er en specialiseret producent og leverandør af komponenter og løsninger baseret på polymerer som gummi og silikoner, men også PTFE, TPE og PUR, grafit, aramidfibre og metal.

Vores team af produkteksperter og kundekonsulenter repræsenterer en omfattende knowhow på alle typer pakninger, gummitætninger og O-ringe, hydrauliske tætninger, akseltætninger, fleksible bælge og inddækninger, støbte emner af gummi og silikone og vibrationsdæmpere.

Improving your products™ – udtrykker essensen af vores mission: At optimere og forbedre kundernes produkter er det mål, vi altid sigter efter. Kontakt os – så giver vi solid rådgivning om polymere løsninger!

Kompetencer: Tætninger, Pakninger, Vibrationsdæmpere, O-ringe, Teknisk gummi, Formstøbt gummi, PTFE-tætninger, Bælge og beskyttere, Flangepakninger, Akseltætninger, Mekaniske akseltætninger, Hydrauliktætninger, Olietætningsringe

Læs mere om Betech A/S


Böttcher Teknisk Gummi A/S

Norgesvej 6
8700 Horsens
Tlf.: 76 26 93 77
E-mail: jas@boettcher-systems.com

www.tekniskgummi.dk

Kompetencer: Tekniske løsninger indenfor gummi og PU belægninger af valser til alle industrielle formål. Gummiduge, lakduge, afvasker produkter, fugtevand, mm til den grafiske branche

Læs mere om Böttcher Teknisk Gummi A/S


Gravlund Industrigummi A/S

Industriparken 10-14
2750 Ballerup
Tlf.: +45 4466 9830
E-mail: info@gravlund.dk

www.gravlund.dk

Kompetencer: Støbning af gummikomponenter efter opgave, Gummi/metalforbindelser, Specialløsninger i teknisk gummi, Pakninger, Membraner, Gummiprofiler, Gummikomponenter til Medico, Gummipropper, Gummivalser, Designemner, Formstøbt gummi, Gummiemner, Teknisk gummi, Industrigummi, Gummi, Gummiprofiler

Læs mere om Gravlund Industrigummi A/S


Vinkelvej 3
6600 Vejen
Tlf.: 75 36 16 60
E-mail: olet@olet.dk

www.olet.dk

Kompetencer: Fremstilling af kundespecifikke formpressede og sprøjtestøbte tekniske gummiemner – både med og uden metalindlæg. Gummiemner leveres til fødevareindustrien, landbruget, mikroelektronisk og medico, maskinindustrien, vindmølleindustrien og kraftværker samt marine og offshore.

Gummi/metal-emner, pakninger, gummi, vibrationsdæmper, støbte gummiemner, teknisk gummi, stødabsorber, membraner, industrigummi, kunderådgivning, systemleverancer, farvede gummiemner, silikone-gummi.

Læs mere om Olet Industrigummi A/S


REMA TIP TOP Danmark A/S

Ambolten 27
6000 Kolding
Tlf.: 75 52 81 33
E-mail: tiptop@tiptop.dk

www.tiptop.dk

Kompetencer: Båndservice, Båndrensning, Rensesystemer, Tromler, Båndruller, Slitagebeskyttelse, Sigteteknik, Gummisold, Møllepansring, Polyurethan, Gummi, Transportbånd, Korrosionsbeskyttelse, Flakelining, PVC-Transportbånd, Tromlemotor, Støjdæmpning, 2-komponentlim, Coating, Gummiprofiler, Industrigummi, Polyuretanbelægninger, PVC

Læs mere om REMA TIP TOP Danmark A/S


Rubberproff ApS

Voergaardsvej 17
9330 Dronninglund
Tlf: 32 26 80 26
E-mail: info@rubberproff.dk

www.rubberproff.dk

Kompetencer: Teknisk gummi, Pakninger, Gummistrimler, Gummifliser, Ringmåtter, Profiler og tætningslister, Fitnessmåtter, Staldmåtter, Gummiplader, Cellegummi, Vibrationsdæmper, Støbte emner

Læs mere om Rubberproff ApS


Gummi-manchette forstærkes med speciel fibre-løsning


07.jul 2022


Den vestjyske gummi-, plast og skumproducent, RG Rom Gummi, har for nyligt produceret disse to ret specielle gummi-manchetter, som skal fungere som bindeled mellem to rør i en fødevareproduktion.
Og det specielle ved netop disse to gummi-manchetter er, at der er inkorporeret et fibre-materiale i gummiet for at give dem ekstra styrke.

Det er der fordi RG Rom Gummis kunde efterspurgte en løsning der kunne gøre gummi-manchetterne stærkere end normalt, uden at gå på kompromis med gummikvaliteten. Udfordringen med en normal gummi-manchette kan i nogle tilfælde være, at den med tiden ændrer form, hvilket ikke altid er hensigtsmæssigt. Den udfordring løser fibre-materialet, og de to gummi-manchetters ekstra styrke sikrer, at de nu holder deres form og ydeevne i meget længere tid.

Rom Gummi | info@romgummi.dk | +4597822033


Her udkonkurrerer vestjysk gummiløsning stål på holdbarhed og slidstyrke


09.jun 2022


Sammenligner man gummi og stål, vil de fleste højst sandsynligt antage, at stålet slår gummiet på holdbarhed og slidstyrke. Men i nogle tilfælde kan gummi faktisk opnå en holdbarhed og slidstyrke som udkonkurrerer stål med længder, og dette viser den vestjyske virksomhed RG Rom Gummi et godt eksempel på. 

Eksemplet er denne store rørbøjning som tilhører Kroghs A/S, og til dagligt er en del af et stort pumpeanlæg der bruges til udvinding og sortering af sten og grus fra havet. Det betyder at der løber store mængder sand, sten og vand gennem rørbøjningen, hvilket danner et enormt indvendigt slid.

Inden Kroghs A/S kendte til den vestjyske gummiløsning svejsede man stål på rørbøjningens indvendige side som beskyttelse. Problemet var bare, at stålet kun holdte i 4-5 måneder før det var slidt væk igen.
RG Rom Gummi har siden 1983 udviklet og produceret ekstra holdbare gummiløsninger, og tog også ihærdigt udfordringen op, da de var overbeviste om, at de sagtens kunne skabe en mere holdbar løsning til rørbøjningen med varmvulkaniseret gummi.

Og en holdbar gummiløsning er det også blevet til. Faktisk er løsningen så holdbar, at gummiet stadig sidder i en rørbøjning selvom den har været i brug i 2,5 år. Sammenlignet med stålet, er det en forlængelse af driftstiden på 2 år.

- RG Rom Gummi har med deres gummiløsning forlænget driftstiden for flere af vores rørbøjninger til vores sandpumper. Jeg er meget imponeret over den holdbarhed og slidstyrke deres gummiløsninger har vist. Takket være deres gummiløsning kan vi bruge vores rørbøjninger uafbrudt i 2-3 år, hvilket er en kæmpe forskel ift. hvad vi var vant til før, og jeg vil klart anbefale deres gummiløsning til lignende komponenter eller sliddele, da det virkelig gør en forskel for drifts- og levetid, udtaler direktør for Kroghs A/S, Steen M. Krogh.  

Hvad er varmvulkaniseret gummi?

Kort fortalt er varmvulkaniseret gummi en proces, hvor rågummiet udsættes for varme og tryk i en såkaldt autoklave. RG Rom Gummi har specialiseret sig i denne teknik siden 1938, hvor de også allerede dengang gik i gang med at udvikle en helt speciel gummikvalitet, der er ekstra slidstærk. 

- Når rågummi varmvulkaniseres, opnår det så stærk en vedhæftning at det er umuligt at adskille fra emnet. Gummiet forsvinder først når, eller hvis det efter lang tid slides væk. Denne metode til at vedhæfte gummi på et stål- eller metal er langt mere holdbar sammenlignet med, hvis det bliver limet på, fortæller direktør for RG Rom Gummi, Jesper Berg Kristensen.

Det er ikke kun rørbøjninger den vestjyske gummiproducent smider i deres autoklaver. RG Rom Gummi varmvulkaniserer hver dag masser af forskellige gummiløsninger til forskellige industrier, hvor især vindmølleindustrien efterspørger virksomhedens varmvulkaniserede løsninger til havmølle-fundamenter. Her er det nemlig et krav at gummiet bliver varmvulkaniseret, da det er den eneste løsning der er holdbar nok. Virksomheden har leveret sine varmvulkaniserede løsninger til mere end 3.300 havmølle-fundamenter fordelt på 56 havmølleparker, og er blandt de eneste i verden der kan varmvulkanisere gummi i den størrelsesorden og kvalitet der er påkrævet. - Vi er glade for at have udviklet og leveret en løsning der må siges at have gjort en forskel for rørbøjningens holdbarhed, driftstid og effektivitet. Hvor rørbøjningen før kun kunne holde i 4-5 måneder, svarende til ca. 360.000m3 blandet sand, sten og vand, kan det med vores løsning holde i minimum 2 år, svarende til 1.728.000m3 blandet sand, sten og vand, siger Jesper Berg Kristensen.


RubiNord – Erfarne kræfter vil puste nyt liv i gummiindustrien
Fra den 1. september 2020 vil den nye virksomhed RubiNord tilbyde totalkoncepter inden for udvikling af formstøbte gummikomponenter. Med ydelser, der spænder fra rådgivning, materialevalg og design til endelig produktion og levering, er ambitionen at give et frisk pust til branchen.

Gummikomponenter spiller en altafgørende rolle i mange industrier, men ofte kan det være en kompliceret proces. Det vil den nystartede virksomhed RubiNord gøre op med ved at tilbyde totalkoncepter, der inkluderer alt fra rådgivning, udvikling, 3D-tegning og -print af prototyper til produktion af færdigt emne. Ligeledes kan gamle PDF-tegninger laves til nye 3D-filer, så der kan skabes nye værktøjer og pustes nyt liv i gamle emner.

RubiNord leverer formstøbte komponenter i gummi og silikone til OEM-kunder. Emnerne produceres hos udvalgte samarbejdspartnere fordelt over hele verden. Alle samarbejdspartnere er nøje udvalgt for at sikre korrekt kvalitet og hurtig produktionstid. Ambitionen er at skabe produkter, der kombinerer design-ekspertise med avancerede produktionsteknikker.

”Vi tager ansvar for hele processen – fra tegning til færdigt produkt. Med tanke på den udvikling, vi har set i branchen de senere år, mener vi klart, at vi ved at tilbyde den fulde værdikæde til vores kunder, kommer med en game changer,” siger Brian Hoffmann Jørgensen, administrerende direktør i RubiNord.

Brian Hoffmann Jørgensen, der har arbejdet med salg og indkøb i ind- og udland i 25 år og senest har bestridt en rolle som Area Sales Manager hos ScanCom International, har allieret sig med Steen Randrup Clausen, der har mere end 30 års erfaring inden for værktøjskonstruktion til gummi- og plastindustrien senest hos Betech, hvor han arbejdede som Product Manager. Sammen står de i spidsen for RubiNord, som sigter mod at skabe produkter, der kombinerer design-ekspertise med avancerede produktionsteknikker.

”Vores vigtigste opgave er at sikre, at vores kunder får et trygt grundlag at træffe beslutninger på. Det vil vi blandt andet gøre igennem 3D-design, der sikrer optimal visualisering i rådgivningsfasen, ligesom også videndeling og inddragelse af eksperter bliver en hjørnesten for os. Vi samarbejder med de leverandører, der ved mest om lige præcis deres område, hvilket sikrer vores kunder, at de får mest mulig værdi for pengene,” siger Brian Hoffmann Jørgensen.

Det nye selskab er en del af ProviNord-koncernen, der blandt andet ejer emballageleverandøren Grathwol A/S, Alsiano A/S, som er en førende leverandør af ingredienser, råvarer og tilsætningsstoffer til en lang række industrier, samt Kryta A/S, der producerer krydderier og bageriprodukter til hele Norden.