Rengøringsudstyr

Det er svært at gøre ordentligt og effektivt rent på virksomheden, hvis ikke man har det rette udstyr. Af rengøringsudstyr kan nævnes klude, børster, mopper, spande, flasker, højtryksrensere og meget mere

Leverandører af og viden om Rengøringsudstyr:


Anmasi A/S

anmasi

Thorsvej 240
7200 Grindsted
Tlf.: 76 50 02 32
E-mail: info@anmasi.dk

Anmasi har specialiseret sig i vaskeanlæg til industrien, farmaceutiske- og levnedsmiddelbranchen. Ultralydsrensning er vores speciale, vi levere et bredt udvalg af standardanlæg og har stor erfaring med produktion af specialanlæg til løsning af stort set alle rensetekniske opgaver!

www.anmasi.dk

kompetencer: affedtning, ultralydsrenser, vaskeanlæg, filtrering, filtre, kemiprodukter, overfladebehandling, metalbearbejdning, rengøringsudstyr, specialanlæg

Læs mere om Anmasi A/S


Naturlig Desinfektion

Brunbjerg 70, Halk
6100 Haderslev
Tlf.: 22 68 06 80
E-mail: mail@naturligdesinfektion.dk

www.naturligdesinfektion.dk

Kompetencer: Desinfektion, Luftdesinfektion, Hygiejne inspektion, UVC, UVC lys, UVC anlæg, UVA lamper, Bakteriebekæmpelse, Lygter, LED lygter, Horiba måleudstyr

Læs mere om Naturlig Desinfektion


SPIT – Ny byggepladsstøvsuger giver maksimal fleksibilitet


27.feb 2019


SPIT har netop lanceret en H-klasse støvsuger, som håndværkerne kan benytte til det støvende arbejde på byggepladsen efter Arbejdstilsynets anbefaling. Den er udviklet til at sikre optimale arbejdsbetingelser med maksimal fleksibilitet, uanset om der er behov for våd- eller tørsugning under arbejdet

Uanset hvilken type støvende arbejde, der udføres på byggepladsen, anbefaler Arbejdstilsynet, at man bruger en H-klasse støvsuger af typen ”dust extractor”. På den måde minimeres risikoen for, at man udsættes for farligt byggestøv under arbejdet.

Sikkerhed og effektivitet går hånd i hånd
Senest har SPIT lanceret en H-klasse støvsuger til anvendelse på byggepladser, og den er udviklet for at sikre håndværkerne maksimal fleksibilitet under arbejdet. Johannes H. Jakobsen, der er produktchef hos ITW Byg, som står bag SPIT, forklarer om baggrunden for lanceringen af den nye støvsuger:

- Støv er et overset problem på alt for mange byggepladser, og da helbredseffekterne af unødig eksponering for byggestøv kan være meget alvorlige, er det vigtigt at benytte det rette udstyr under arbejdet.

- Støvsugeren er udviklet til at tage hånd om støvet i henhold til de gældende regler og krav, men uden at håndværkeren skal gå på kompromis med fremdriften i byggeprocessen. Det sikrer netop, at sikkerheden for håndværkeren og kollegerne er i top, samtidig med at man kan arbejde effektivt med udførelsen af sine opgaver, fortsætter han.  

Den nye SPIT støvsuger egner sig både til våd- og tørsugning og er desuden udstyret med en tank på 32 liter samt 8 meter ledning. Derudover er den anti-statisk og har bl.a. en auto-start-funktion, som gør det nemmere at sikre effektivt sug under hele byggearbejdet.

Følg Arbejdstilsynets anvisning
Arbejdstilsynet understreger, at støvsugere ligesom andre maskiner på byggepladsen skal være CE-mærket og som minimum opfylde de relevante standarder. For støvsugere er det standarden DS/EN 60335-2-69 fra 2012, der klassificerer dem i de tre støvklasser L-, M- og H-klasse, alt efter hvilke støvtyper de er designet og godkendt til at håndtere. 

Heraf fremgår det, at H-klasse, der står for ”Høj fare”, skal benyttes, når der er risiko for patogen og kræftfremkaldende støv. Samtidig er det vigtigt, at man benytter en støvsuger af typen ”dust extractor”, når den skal bruges til processug, frem for en ”vacuum cleaner”, der kun er godkendt til rengøring – uanset om den er L-, M- eller H-klassificeret.

Det betyder, at støvsugeren skal være udstyret med en akustisk alarm, som bliver udløst, hvis filteret er stoppet til, og suget derfor bliver for svagt. Hvis man fx saver eller skærer, er det nemlig vigtigt at kunne høre med det samme, om støvsugeren stopper til, så man kan reagere på det og undgå at blive unødigt eksponeret for støvet.  

- Med andre ord er det vigtigt, at man skelner mellem støvsugere af typen dust extractors, der er godkendte til processug, og støvsugere af typen vacuum cleaners, der kun er godkendte til rengøring, når man køber støvsuger til byggeopgaverne, understreger Johannes H. Jakobsen til slut.