Vinduesløfter

Vinduesløfter (eller glasløfter) anvendes ved opsætning af vinduer (og glas) og er en anordningder ex. kan påsættes et stillads, således at vinduet kan løftes og monteres af en enkel mand. Vinduesløfteren trækkes ofte med et snekkegear, men kan selvfølgelig også drives af andre gear/motorer.  

Leverandører af og viden om Vinduesløfter:


ASP Produktudvikling

Tolstrup Byvej 7
9600 Aars
Tlf.: 98 66 92 69
E-mail: ss@asp-produkt.dk

www.asp-produkt.dk

Kompetencer: Kran, Flise løfter, Løftevogn, Mini kraner, Pallevogn, Sandafretter, Små kraner, Vinduesløfter, Vakuumløfter, Autokraner, Hydrauliske kraner, Ladkraner, Løftekraner, Mobil kraner

Læs mere om ASP Produktudvikling


Eegholm a/s

Grundtvigs Alle 165-169
6400 Sønderborg
Tlf.: 73 12 12 12
E-mail: eegholm@eegholm.dk

www.eegholm.dk

Kompetencer: El komponenter og kapslinger, el-motorer, gear, frekvensomformere, brandventilation, komfortventilation, eltavler, industriteknisk service

Læs mere om Eegholm A/S


Preston Rentals ApS

Høgemosevej 29
8380 Trige
Tlf.: 31 64 05 50
E-mail: mail@prestonrentals.dk

web

Kompetencer: Glaslifte, glassug, vakuumsug, vinduesløftere, kraner, minikraner, arbejdsplatforme, lasteplatforme, løftesystemer, taljer, løfteåg, kæder, logistikoptimering

Læs mere om Preston Rentals Aps


SmartLift A/S

N. A. Christensens Vej 39
7900 Nykøbing M
Tlf.: 97 72 29 11
E-mail: smart@smartlift.com

web

Kompetencer: Glaslifte, vinduesløftere, løfteudstyr

Læs mere om SmartLift A/S


TAWI Danmark A/S

Bakketoften 2
8541 Skødstrup
Tlf.: 86 17 22 66
E-mail: la.dk.mail@piab.com / la.dk.sales@piab.com

Web

Kompetencer: løfteudstyr, ergonomi, løftegrej, gribeudstyr, mobile vakuumløftere, vakuumløftere, løftevogne, elektriske kæde og wiretaljer, kransystemer, mobilt løfteudstyr, vakuumåg, Udførelse af lovpligtigt serviceeftersyn samt montage

Læs mere om TAWI Danmark A/S


Ventilationsvinduet

Horn Group ApS
Fuglehavevej 23
2750 Ballerup
Tlf.: 81 81 81 10
E-mail: info@ventilationsvinduet.dk

www.ventilationsvinduet.dk

Kompetencer: Vinduer, ventilationsvinduer, indeklima, luftudskiftning, naturlig og hybrid ventilation

Læs mere om Ventilationsvinduet


Eegholm – Sådan spares håndværkernes rygge for massevis af tunge løft
Isætning af vinduer og døre giver mange tunge løft i hverdagen for de håndværkere, der står for arbejdet. Men med én af de smarte vinduesløftere fra SmartLift er det slut. Her løftes vinduet eller døren på plads i murhullet, og kan fastholdes og indstilles helt præcist i vatter før fastspændingen. På grund af et planetgear og nogle andre komponenter, vi har leveret.

Ryg og knæ er noget af det, de fleste håndværkere ender med at få smerter og andre gener med, når de har arbejdet i branchen i mange år. For hverdagen for en håndværker er fyldt med tunge løft. Særligt når vinduer og døre skal løftes ind og justeres helt på plads, før de bliver skruet fast i murhullet.

Derfor blev det for flere år siden påbudt arbejdsgiverne at anskaffe nogle hjælpemidler, som kunne løfte vinduer og døre ind på plads. Så var det kun, mens elementerne blev sat i vatter og spændt fast, at tømrerne skulle løfte dem lidt og holde på dem.

For de første vinduesløftere var oftest blot en gaffeltruck eller Manitou, som kun kunne løfte vinduet eller døren hen til murhullet.

En vinduesløfter der først slipper, når vinduet sidder fast

Det ville de godt lave op på hos SmartLift i Nykøbing Mors. De udviklede vinduesløftere til indendørs og udendørs brug, som kunne bruges til at holde og justere døren eller vinduet helt på plads. Så slap håndværkerne helt for at skulle bakse med de tunge elementer, både når de skulle løftet op og når de skulle justeres helt præcist på plads murhullet, så de står i vatter på alle 3 leder.

Men netop fordi vindues- og dørelementer tit er ret tunge, havde de nogle helt specielle udfordringer med det udstyr, som skulle bruges til at holde og justere vinduet eller døren ind på plads.Læs mere om de smarte vinduesløftere fra SmartLift

Styrke og præcision i en og samme løsning

For ikke alene skulle det kunne holde det tunge bygningselement helt fast og stabilt. Det skulle også kunne justere placeringen af elementet i bittesmå trin med en fjernbetjening, så vinduesløfteren først slap elementet, når det var sat fast i murhullet.

Det krævede både styrke og præcision – og de to ting går sjældent op i en højere enhed.

Enten skulle der bruges en gammeldags og meget besværlig mekanisk løsning. Eller også skulle der bruges et dyrt hydraulisk system til formålet. Det første ville gøre betjeningen af vinduesløfteren meget besværlig, og det andet gav risiko for forurening – og et dyrt oprydningsarbejde – hvis der gik hul på en af hydraulikslangerne.

Men heldigvis tog de kontakt til os hos Eegholm.

Et stort planetgear og et lille gear med en lille motor

I et tæt samarbejde mellem SmartLift og os kom vi frem til en løsning med et stort planetgear foran, og et lille gear og en lille motor bagpå den arm, som løfter og holder vinduet på SmartLifts vinduesløfter. Alle tre elementer er udviklet af APEX Dynamics Denmark, og selve dimensioneringen af de enkelte elementer er foretaget af os sammen med SmartLifts dygtige udviklingsteam.

Planetgearet er utrolig stærkt, og kan holde selv meget tunge vindues- eller dørelementer bomstille ved hjælp af de fire sugekopper, som holder elementet. Samtidig gør den avancerede tandhjulsgearing det muligt at justere elementet i meget små trin.

Det gør det nemt både at løfte og justere dør- eller vindueselementet ind på plads – og holde dem fastlåst alt imens selve montagen foregår.

Det har reduceret antallet af tunge løft som håndværkerne skal foretage hver eneste dag, når de monterer vinduer og døre på byggepladsen. Samt reduceret risikoen for at alt for mange håndværkere skal ende deres arbejdsliv tidligere end nødvendigt på grund af alvorlige smerter og andre problemer i ryggen.

Det gør os stolte over at have været med til at leveret løsningen til de smarte vinduesløftere fra SmartLift. Få et overblik produktprogrammet fra APEX Dynamics


AL-LIFT overtager populær vinduesløfter
Firmaet AL-LIFT, med direktør Allan Laursen i spidsen, har overtaget produktionen af den populære vinduesløfter SCH 400 fra Schaumann Industry.

Med overtagelsen skifter vinduesløfteren navn til Glassmover og bliver herved lagt ind under den efterspurgte Mover-serie, som AL-LIFT producerer med stor succes.

Den danske maskinproducent Schaumann blev i 2007 overtaget af Michael Christoffersen, hvor de i 2014 startede produktionen af glasløftere.

Schaumanns glasløftere blev en hurtig sællert, hvilket ifølge Michael Christoffersen skyldes, at vakuumløfterne har stor fleksibilitet, høj kvalitet og ikke mindst meget præcis positionering. Derudover er ergonomien i fokus, så effektiviteten og sikkerheden forsøges.

Om overtagelsen siger Allan Laursen: ”Vi stod for at skulle udvikle en lignende vinduesløfter, da Michael Christoffersen henvendte sig til os med muligheden for at overtage SCH 400. Efter at have testet vinduesløfteren grundigt igennem med vores konstruktører og teknikere, var vi ikke i tvivl om produktets kvalitet og gik derefter i forhandlinger om overtagelsen.

Flytningen bliver en glidende proces, da AL-LIFT på nuværende tidspunkt har meget høj aktivitet i produktionen. Vi ser derfor frem til samarbejdet med Schaumann Industry hen over 2020.”

”Vi glæder os over overtagelsen af Glassmover, da den passer rigtig godt ind i vores program og kundegruppe. Ved at tage Glassmover ind i vores sortiment kan blandt andet udlejningsfirmaer centralisere deres indkøb til færre leverandører, da vi nu har markedets bredeste udvalg i løfte- og håndteringsudstyr.”

SCH 400 vinduesløfteren som nu hedder Glassmover er en lille, kraftfuld og fleksibel glasløfter der kan transportere og montere vinduessektioner. Glassmover gør det muligt for kun én mand at montere store vinduer og tunge emner op til 450kg. Desuden kan vakuumløfteren uden besvær montere i rum med lille arbejdsradius eller på steder, der har snævre adgangsforhold.

”Selvom overtagelsen er ganske ny, har vi allerede modtaget mange gode tilbagemeldinger fra flere af vores kunder, som kan se store muligheder i at investere i Glassmover.” slutter Allan Laursen.