Axialventilatorer

De mest anvendte ventilatorer og klimaanlæg er axialventilator og  radialventilator. Axialventilatorer findes med c-hjul, med a-hjul og axialventilator med k-hjul. Leverandører af axialventilatorer finder du på denne side

 

Leverandører af og viden om axialventilatorer:


BarkerBille

Borupvang 1A
2750 Ballerup
Tlf.: +45 44 97 41 92
E-mail: mail@barkerbille.com

www.barkerbille.dk

Kompetencer: Axialventilatorer, Centrifugalventilatorer, Isolering af ventilator, Lyddæmpere, Støjkabiner, Ventilatorer

Læs mere om BarkerBille


Elektror airsystems ApS

Industrivænget 7
3320 Skævinge
Tlf.: 44 22 63 00
E-mail: brian.christensen@elektror.dk

www.elektror.dk

Kompetencer: Ventilatorer, Centrifugal ventilatorer, Axial ventilatorer, Rustfrie/syrefaste ventilatorer, Atex ventilatorer, Sidekanalsblæsere, Tagventilatorer, Transportventilatorer, Kundespecifikke løsninger, Lyddæmpning, Luftknive, Tilbehør

Læs mere om Elektror airsystems ApS


Lindab

Langkær 20
6100 Haderslev
Tlf: +45 73 23 23 23
Email: lindab@lindab.dk

www.lindab.dk

Kompetencer: Systemløsninger og produkter til forbedring af indeklima, Komfortventilation, Industriventilation, Boligventilation, Villaventilation, Ventilationskanaler og tilbehør, Ventilationsaggregater, Ventilatorer, Luftfordelingsarmaturer, Brandspjæld, Kølebafler, Automatik, Lufttæpper, Lyddæmpere, Lyddæmper beregninger, Indeklima, Indblæsning, Udsugning, Lindab Safe, Lindab Rekt, Lindab isol, Lindab Transfer, Lindab InDomo m.fl.

Læs mere om Lindab


Toico Ventilation A/S

Toico

Stæremosen 55
3250 Gilleleje
Tlf. +45 3262 2001
E-mail: kontakt@toico.dk

www.toico.dk

Kompetencer: Ventilatorer, Sugearme, Arbejdskabine med sug, Hvirvelsug, Ristsug, Slibemaskine med udsugningskåber, Styring og regulering, Ventilationsfiltre, Spjæld, Trykluftkompressorer, Stinkskabe, Renrumsarmaturer, Laboratorieventilation, Indeklima, Punktsug, Ventilationsmontage

Læs mere om Toico Ventilation A/S


VITO Montage ApS

​Trekronervej 15,
​8800 Viborg​
​Tlf.: 26 14 91 48 - 30 72 49 92
E-mail: kontakt@vitomontage.dk

www.vitomontage.dk

Kompetencer: Ventilation, ventilatorer, varmepumper, installering og service, indeklima, ventilationsanlæg, stålkonstruktioner

Læs mere om VITO Montage ApS


Mere viden om axialventilatorer:

Axialventilatorer er den mest almindelige type ventilator. Rotationsaksen af ​​aksia-lskovlhjulet bevæger sig aksialt parallelt med luftstrømmen. Luften bevæges af aksialskovlhjulet, svarende til et fly eller skibets propeller. Fordelene ved aksial-blæsere er, i forhold til den høje luftlevering gennemløb. Ulempen er den lave trykstigning i forhold til centrifugalventilatorer. Versionen uden boliger til bord og loft fans (blæsere) er almindelige. Da luften undslipper gennem drejning bag aksialskovlhjulet i hvirvler opnås ved hjælp af faste installationer (blad), en trykstigning. For at minimere tryktabet fra aksialt udløb, mens større ventilatorer er uden armaturer anvendes.


Hoyer – Flying leads giver bedre flow i kompakte ventilatorer


25.apr 2022


I aksiale ventilatorer og andre applikationer, hvor pladsen er trang, kan motorer med flying leads være en god løsning. Det gør det ikke alene lettere at tilslutte motoren, men giver også mulighed for bedre airflow og et mere kompakt design.

Hoyer tilbyder nu motorer med flying leads, der giver mere fleksibilitet i forhold til tilkobling og design af applikationer.

En motor med flying leads er forsynet med ledninger, der stikker ud af selve motorkassen, frem for at tilkoblingen sker via en klemkasse monteret på motoren. Hermed er motoren lettere at montere, hvis pladsen er trang.

Perfekt til aksiale ventilatorer

Det gælder for eksempel i en aksial ventilator, hvor motor og ventilator sidder inde i et rør, kan det være svært for installatører og servicemandskab at komme til de elektriske dele. Her kan det være en stor fordel at bruge en motor med flying leads, som kan tilsluttes en klemkasse, der sidder udenpå selve enheden.

– I en aksial ventilator er en motor med flying leads ikke bare lettere at tilslutte, den giver også en bedre performance og airflow, fordi der ikke sidder en stor, firkantet klemkasse i vejen for luftgennemstrømningen. Af samme grund er der også mulighed for et mere kompakt design, siger Adam Slupinski, Segment Manager – HVAC hos Hoyer og fortsætter:

– Afhængigt af det aerodynamiske design, primært af ventilatorhjulet, kan der opnås markant bedre performance. Vi set eksempler, hvor ventilatorproducenter har forbedret virkningsgraden af deres ventilatorer med 5-10 procent ved at bruge flying leads.

Også til ATEX- og marinebrug

Hoyer leverer primært motorer med flying leads til skræddersyede løsninger inden for flere forskellige industrier, såsom ventilation til tunneler, minedrift og skibe samt ventilatorer til snekanoner.

Motorer med flying leads er tilgængelige med alle sædvanlige Hoyer typegodkendelser og modifikationer, for eksempel lav- og højtemperaturer, tætningsklasse IP66 og ATEX zone 1 og 2.

Det betyder, at motoren og ventilatoren kan konfigureres til en lang række forskellige behov, blandt andet:

  • Motorstørrelser: fra IEC 80 – IEC 315 (og op til IEC 355 i den nærmeste fremtid)
  • Tætningsklasse: op til IP66 – kan også udføres iht. II 3D Ex tc IIIB T120/II 3G Ex ec IIC T3
  • Kabler: standard halogenfri kabler og marinegodkendte kabler til temperatur bestandighed op til 90 grader Celsius

BarkerBille – To varmebestandige ventilatorer til høje temperaturer
Vi er netop ved at færdiggøre disse to ventilatorer, der skal håndtere varm luft. Hvert år levrer vi ca. 15 stk. af disse til bare denne ene kundes lignende projekter.

Den største ventilator er en cirkulator, der skal cirkulere 210°C varm luft i systemet. Den er designet til ca. 174.500 m³/h ved 850 Pa og udstyret med 90 kW IE3-motor. Huset er delt af hensyn til transport, og hele ventilatoren er forberedt for isolering.

Den anden ventilator er en sugeventilator til 47.500 m³/h ved 1200 Pa, 130°C. Ventilatoren er udstyret med 37 kW-motor og et ledeapparet til optimal systemkontrol.

Ventilatorerne skal bruges i et anlæg til opvarmning af luft, designet og solgt af Moldow som del af et tørresystem.


Hoyer – Nyborg-Mawent holder luftstrømmen i gang under alle forhold
Nyborg-Mawent er specialister i fremstilling af radiale og aksiale ventilatorer og et bredt udvalg af udstyr til industri, marine og offshore. Med mere end 60 års erfaring er virksomheden blevet eksperter i at designe og bygge omfattende løsninger til pumpning og transport af luft, gasblandinger og andre stoffer under de mest ekstreme forhold.

I stort set alle brancher verden over er ventilation en afgørende del af installationen eller produktionslinjen. Det er grunden til, at du finder løsninger fra den norsk-polske HVAC-specialist Nyborg-Mawent i drift over hele verden og ofte under vanskelige forhold.

Deres centrifugal- og aksialventilatorer arbejder i forskellige omgivelser. Det gælder alt fra aluminiumsanlæg i Rusland, offshore-platforme i Norge, miner i Ecuador, skibe fra Nordsøen til Sydafrika, polske kraftværker, træfabrikker, fødevarefremstilling til mange andre industrier.

Med mere end 60 års erfaring er Nyborg-Mawent blevet eksperter i design, konstruktion og produktion af løsninger til transport af luft, gasblandinger og andre stoffer. Det afspejles i kundernes forventninger til kvalitet, produktydelse, pålidelighed og social ansvarlighed.

– Vores produkter forventes at præstere over gennemsnittet med hensyn til holdbarhed og pålidelighed. Ved omhyggeligt at vælge alle ventilatorkomponenterne garanterer vi langvarig og problemfri drift. Derfor har vores leverandørers erfaringer og indsigt også stor betydning for os. Gennem mange år har vi haft Hoyer Motors som en partner til levering af elmotorer. Sammen har vi gennemført en lang række ambitiøse projekter, fortæller Małgorzata Cacała, salgs- og marketingchef hos Nyborg-Mawent.

Eksperter i ekstreme forhold

Mange Nyborg-Mawent-ventilatorer fremstilles til brug i potentielt eksplosive atmosfærer (ATEX) samt i højtemperaturområder. Elmotorerne er en integreret del af hver enkelt ventilator og skal specificeres i henhold til de betingelser, der er defineret for den givne installation.

Ventilatorerne er som standard normeret til at fungere i et omgivelsestemperaturområde på -20 °C til 40 °C og med middeltemperaturer fra -10 °C til 80 °C. Med yderligere tekniske ændringer kan ventilatorerne håndtere luft og gasser med temperaturer på op til 750 °C. I disse tilfælde er motorerne udstyret med varmebestandige lejer, specialtætninger og andre tilpassede egenskaber og funktioner. For at overvåge ventilatorens drift korrekt er elmotorerne ofte udstyret med PT-100-lejetemperatursensorer eller PTC-viklingssensorer. I særlige tilfælde er der også monteret vibrationssensorer på motorens bundramme eller hus.

Et andet vigtigt marked for Nyborg-Mawent er marineindustrien, hvor ventilatorer og motorer ofte udfordres af barske miljøer og svingende omgivelsestemperaturer. For at undgå korrosionsproblemer og garantere fejlfri drift er det vigtigt, at produkterne opfylder de særlige marinekrav.

Skræddersyede løsninger driver produktinnovation

Ventilation er sjældent en standardopgave. I hver installation skal ventilator og motor tilpasses efter løsningens særlige behov, f.eks. den nødvendige luftstrøm, ventilationsveje, støjemissioner og energieffektivitet for hele systemet.

Med sine ingeniørers viden og erfaring kan Nyborg-Mawent som regel matche standardprodukter med kundens behov. Når det ikke er muligt, ændrer virksomheden de eksisterende produkter eller udvikler helt nye design. Dette foretages altid i tæt samarbejde med Hoyer Motors for at sikre den rette motorspecifikation samt hurtig og korrekt reaktion på kundernes krav.

Løbende investeringer i design, forskning og udvikling gør det muligt for Nyborg-Mawent at skabe innovative løsninger. Udviklingen af produktporteføljen drives ofte af introduktionen af nye serier på grundlag af indsigt i markedet og efterspørgsel.

– Både Nyborg-Mawent og Hoyer Motors har fokus på kvalitet og professionalisme i deres daglige arbejde. Den tillid, kunderne har til os, er vores største motivation til at gå til nye projekter med engagement og forpligtelse. Det er en prioritet for os at opretholde den højeste produktkvalitet og tage socialt ansvar, og vi er overbeviste om, at det vil styrke vores stærke position på det internationale ventilationsmarked, siger Małgorzata Cacała.

Fakta om Nyborg Mawent:

  • I aktivitet siden 1956
  • 160 medarbejdere
  • Eget implementerings- og målelaboratorium
  • Anvender ISO og andre kvalitetsstyringssystemer
  • Efter en fusion blev NYBORG GROUP skabt i 2010. Den omfatter: Nyborg AS (Norge), Nyborg-MAWENT S.A. (Polen) og NMDO Design Office (Poland)
  • Samarbejde med Hoyer Motors siden 2010