Emhætter

Emhætter benyttes til at suge mados, damp og em ud af storkøkkenet, eller til at rense luften og sende den tilbage til storkøkkenet. Emhættens kabinet er af metal eller plast. I emhætten findes et filter, som filtrerer fedt og olie fra og som have flere former

Leverandører af og viden om Emhætter:


Air-Flow Ventilation A/S

Nybrovej 65
2820 Gentofte
Tlf.: 45 88 16 88
E-mail: info@air-flow.dk

www.air-flow.dk

Kompetencer: Ventilatorer, indeklima, affugtere, befugtere, bordventilatorer, emfang, gulvventilatorer, kanalventilatorer, klimaanlæg, loftventilatorer, murventilatorer, regulatorer, svanehalse, tagventilatorer, vægventilatorer, varmegenvinding, ventilations fittings, vinduesventilatorer, Air-flow

Læs mere om Air-Flow Ventilation A/S


ETS NORD

Nordholmen 6-8
2650 Hvidovre
Tlf.: +45 97121314

www.etsnord.dk

Kompetencer: Gitre, Hætter, Kanalsystemer, Lameller, Luftfiltre, Lyddæmpere, Regulerende Spjæld, Udsugningskanaler, Udsugningssystemer, Ventilationsaggregater, Ventilationskanaler

Læs mere om ETS NORD


Klimatek A/S

Fabriksvej 16, V. Lyby
7800 Skive
Tlf.: 97 53 63 22
E-mail: info@klimatek.dk

www.klimatek.dk

Kompetencer: Brandspjæld, Emhætter, Fedtfiltre, Lyddæmpning, Riste til ventilation, Taghætter, Ventilatorer

Læs mere om Klimatek A/S


Venti AS

Banevænget 3
8362 Hørning
Tlf.: 86 92 22 66
E-mail: info@venti.dk

www.venti.dk

Kompetencer:

Projekttilpassede løsninger og produkter til forbedring af indeklima

Ventilationskanaler og tilbehør, spjæld, lyddæmpere, taghætter og gennemføringer, montagebøjler og tilbehør

Komfortventilation, Industriventilation, aggregater, armaturer, brandsikring, luft-vand systemer, regulering og tilbehør, lufttæpper, storkøkkenemhætter, ventilatorer

Boligventilation, boligemhætter og kontrolventiler

Brandskabe, slangevinde

Læs mere om Venti AS


Hej Google, tænd for emhætten!


03.maj 2021


Ny stemmestyring i køkkenet med Thermex Voicelink teknologien. Nu reagerer emhætten straks, når man taler til den: Tænd og sluk, sugestyrke, arbejdslys og stemningslys i køkkenet kan styres med Voicelink. Den nye stemmestyring fra Thermex er lanceret til flere typer af emhætter og virker med den kendte Google-assistent.

Stemmestyring bliver stadig mere udbredt, og ved at tale til emhætten slipper man for at fjerne sine måske fedtede eller våde hænder fra madlavningen. Ønsker man ikke at bruge den nye funktion, kan man i stedet bruge den trådløse fjernbetjening i rundt design med magnet på bagsiden. Eller styre emhætten fra mobil eller tablet med den tilhørende app til både iOS og Android. I app'en kan ses, hvornår filteret skal renses.

Emhætten tænder, når kogepladen bruges

Emhætten kommunikerer trådløst med de øvrige Link-produkter fra Thermex. For eksempel kan den tænde automatisk ved brug af kogepladen – og arbejde sammen med boligens øvrige ventilationssystem. Dermed opnås en balanceret ventilation og et behageligt indeklima, når emhætten er i drift.

De nye emhætter fås med lys i flere forskellige farver og kan dermed skabe stemning i køkken/alrummet, når de ikke er i brug. Denne funktion er også stemmestyret. Selve arbejdslyset over kogepladerne kan finjusteres i styrke og farveskala.

Udviklet i Danmark

De stemmestyrede emhætter er udviklet hos Thermex i Hjørring: "Processen har varet godt 3 år, hvor især arbejdet med at få de nødvendige godkendelser fra Apple har krævet stor tålmodighed", fortæller virksomhedens ingeniør Morten Sørensen.
Systemet markedsføres under navnet Thermex Voicelink og findes i alle nye modeller i Blueline­serien - både skrå emfang og modeller integreret i loft eller overskab. Trenden går klart i retning af intelligente hjem, og derfor vil den nye teknologi i fremtiden findes i flere andre produktserier.


Venti honorerer de unikke krav fra Hotel Alsik


08.jan 2021


Stjernekokken Jesper Koch er manden bag Hotel Alsik’s restauranter. Her er kravene til både indretning, inventar og mad & drikke helt unikke. Det kommer særligt til udtryk på restaurant Syttende. Venti har projekttilpasset ventilationsloft og emhætter til hotellets køkkener.

Jesper Koch ønsker at skabe unikke helhedsoplevelser og værdsætter brugen af lokale råvarer i deres restauranter. Det gælder også på Hotel Alsik’s restauranter: Alsik, Freia og Syttende. Hver restaurant har sit eget unikke køkken og udtryk, men fælles for dem alle er kærligheden til de lokale sønderjyske råvarer og det gode håndværk.

Sikre valg bag unikke helhedsoplevelser
Med placeringen i hjertet af Sønderjylland, er vagtelæggene fra Broager, honningen fra bistader ved Sønderborgs enge og melet fra Skærtoftmølle i Augustenborg. Ramsløg, havtorn, svampe, hasselnødder, brombær, æbler og blommer kommer fra kystskovene, de gamle overdrev og plantagerne på Als og omkring Sønderborg.

Syttende er en udsøgt gourmet restaurant og tilbyder en helhedsoplevelse af smag, duft, fysiske rammer, udsigt og indtryk. Hvert eneste af Syttendes syv borde er unikke. Jesper Koch har således også specielle krav og forventninger, når det gælder valg af leverandører til indretning af deres køkkener.

Alt vælges med omhu
Venti er valgt som systemleverandør til de tre køkkener på Hotel Alsik. ”Det har været en utrolig spændende og udfordrende opgave at være med på,” fortæller Salgs- og Marketingdirektør Søren Clausen fra Venti. ”Jesper Koch overlader intet til tilfældighederne, hvilket også gør det til en helt ekstraordinær oplevelse at besøge deres restauranter. De har eksempelvis fået specialdesignet tallerkener og glas til Syttende, og har også haft specielle krav til vores projekttilpasning af ventilationsloft og emhætter.”   


Tæt dialog om tilpasning af ventilationsloft
Venti har således samarbejdet med Executive Chef Peter Rødsgaard og Jesper Koch om både design, funktionalitet og ydeevne. I fælles overensstemmelse faldt valget på at installere ventilationsloftet fra Venti i køkkenet ved Syttende. Her kan gæsterne se direkte fra restauranten og ud i køkkenet. Det giver derfor et væsentligt flottere og lettere udtryk ikke at have hængende emhætter.

”Vi havde derudover nogle helt specielle krav til ventilationsloftet,” fortæller Peter Rødsgaard. ”Vi ønskede at male det hvidt for at få det til at blive nærmest usynligt og dermed falde pænt ind i det øvrige design. Det hjalp Venti os med at opfylde.”

”Med baggrund i vores erfaring med ventilationslofter, fik vi designet en løsning, som netop passede til Alsik’s ønsker,” siger Søren Clausen. ”Vi tog udgangspunkt i den ekstra gode loftshøjde og minimum af stegeos i køkkenet på Syttende, hvilket gjorde det muligt at finde en løsning, som er rengøringsvenlig og langtidsholdbar. Løsningen blev et malet ventilationsloft, udført i rustfrit stål, hvor de højeffektive TS-UV-filtre er integreret i et rustfrit systemloft.”   

Jeven emhætter med markedets højeste fedtudskilningsgrad
I alle tre køkkener på hotellet har Venti installeret Jeven-emhætter med det unikke TS-UV filtersystem. Filtersystemet er særligt udviklet til udskilning af fedt i produktionskøkkener, da det effektivt kan gennemføre fedtudskilningen uafhængigt af luftmængde og tryk.

TS-UV-filtersystem er især velegnet til energibesparende miljøer og ved brug af varmegenvinding samt variable luftmængder, da udskilningsgraden er høj selv ved lave luftmængder. Allerede ved partikelstørrelse 4 µm udskilles op mod 80 % og for partikler med en størrelse på 8 µm er udskilningsgraden 98 %.

Jeven har designet emhætter og filtre med fokus på optimeret daglig rengøring og vedligehold. Således er håndtering af filtrene ved rengøring nem og ukompliceret.

Opfylder kundens ønsker
”Vi har også været i tæt dialog med kunden om emhætterne, da der var flere forhold at tage hensyn til,” siger Søren Clausen. ”I køkkenet til restaurant Freja (hotellets hovedkøkken) er der eksempelvis flere søjler. Det krævede en særlig tilpasning af kåberne ved installationen af emhætterne.”

Stor tilfredshed med Venti
Peter Rødsgaard har haft en primære dialog med Venti om løsningerne til hotellets restauranter. ”Vi har været utrolig glade for samarbejdet og de specialløsninger, vi sammen har udviklet,” fortæller han. ”Vi har stor glæde af alle løsningerne i det daglige arbejde – herunder mulighederne for at justere på ventilationen på Syttende, som dermed kan tilpasses vores behov både når vi forbereder maden og gør klar til servering for vores gæster.”