Danløft – Kender du forskellen på en traverskran og en portalkran?

Portalkraner er et kransystem, hvor krankørebanerne som oftest er på gulvet. Portalkraner er ideelle til steder, som ikke er godkendt til ophæng af kranbaner i loftet. Portalkraner kan fås som både stationære, mobile og transportable, og genkendes oftest på deres A formet ben.

Traverskraner er derimod et kransystem, hvor krankørebanerne oftest er i loftet. Krankørebanerne kan både være nedhængende fra loftet, således man undgår søjler på gulvet. Nedhængende krankørebaner benyttes til let traverskraner, og er ideelle til steder med begrænset gulvplads.

Ligeledes, kan krankørebanerne og skinnerne placeres på søjler. Dette benyttes oftest til traverskraner, hvor der ikke er mulighed for at oplægge kranbaner på den eksisterende konstruktion.

LÆS også: Sådan finder du det bedste værktøj på markedet
Danløft – Kender du forskellen på en traverskran og en portalkran?'s Firmaprofil