Nye enheder i steute Ex serien

Robuste nødwiretræk- og bæltejusteringskontakter til Ex zoner.

”Extreme” udgaverne af de nye steute ZS 92/ZS 92 SR nødstop trækwire- og bæltejusteringskontakter er allerede blevet afprøvet og testet i praksis. På SPS 2019 viser steute nu for første gang Ex udgaverne af de to kontaktenheder, der begge er udviklet specielt til skadelige omgivelser. Designet omfatter meget robuste, støbte aluminiumshuse med flere beskyttelseslag (passivering, basislag og pulverlakering), høj beskyttelsesklasse (IP 65) og betydelig reduceret kraft til aktivering og aktiveringsvej, sammenlignet med deres forgængere. Det gør det nemmere at aktivere nødstop funktionen, og betyder også, at alle relevante, internationale standarder pålideligt opfyldt (eksempelvis standarder for nødstopkontakter, nødstop trækwirekontakter eller sikkerhed ved kontinuerligt conveyor udstyr).

Nødstop trækwirekontakter i Ex ZS 92 S serien kan leveres med ATEX/IECEx godkendelser til zone 1 (gas Ex) og zone 21 (støv Ex). Bæltejusteringskontakterne i Ex ZS 92 SR serien bliver godkendt til zone 21 (støv Ex).

Begge serier har meget lang levetid, selv i skadelige omgivelser, og er ekstremt alsidige – for eksempel med mange forskellige muligheder for montering. De nye Ex kontakter kan leveres i mange forskellige konfigurationer af både aktiverings- og udløsningsarm. Det betyder, at de kan installeres i så at sige enhver tænkelig position til driften, inklusive – for første gang – på bagsiden af en maskine eller en conveyor.

Enkel justering af aktiveringspunktet i 50 trin (mellem 50 og 350 med to kontaktindsatse) udvider endnu mere alsidigheden af Ex ZS 92 SR i praktiske applikationer. Monteringdimensionerne er ikke alene kompatible med forgængerne, Ex ZS 90 serien, men også med andre bæltejusterings- og nødstop trækwirekontakter, så det er nemt at eftermontere de nye kontakter på eksisterende conveyor- og maskininstallationer.

Ex ZS 92 S kan anvendes i temperaturområder fra -10 til +55 grader C sammen med en maksimal wirelængde på 2 x 100 meter. Bæltejusteringsarmen på Ex ZS 92 SR kan justeres i 120 trin, så individuelle behov kan tilgodeses.

steute har igen udvidet sin palet af robuste ”Extreme” kontaktenheder til eksplosive zoner med disse to serier. Typiske applikationer for disse enheder omfatter international minedrift, samt kemikalieproduktion og materialer til byggeindustrien.

Se Leverandører af Kontakter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.