Siemens – Væk med A4-blok og gule lapper, og erstat dem med elektronisk identifikation

Med RFID-tags og stregkoder kan du hæve informationsniveauet i din produktion fra start til slut. Effektive identifikationssystemer er med til at reducere produkternes gennemløbstider og medarbejdernes spildtid. Og elektronisk identifikation kan etableres, så det bliver en integreret del af automationssystemerne. Herved spares oceaner af tid i den daglige drift, fordi der ikke længere skal bruges ressourcer til manuel registrering.

Du skal forvente en startomkostning til at få kortlagt, hvilke emner du ønsker større synlighed på, og disse emner skal efterfølgende registreres og ”tagges”, så der kan laves dataopsamling på dem. Herefter kan RFID- eller stregkodesystemerne selv identificere dem og registrere emnerne igennem hele produktionsprocessen.

Nem integration i automationen

Siemens RFID-læsere, kameraer og andet udstyr er kendte produkter i TIA-portalen og kan nemt indsættes i en hardwarekonfiguration. Softwaremæssigt indgår identifikationsudstyret som teknologi-objekter i TIA-portalen, og til Step 7 Classic findes der færdige funktionsblokke – samlet benævnes det som ”IDENT Profile”.  For dig som bruger eller programmør betyder det, at det hele er så velforberedt, at du kan komme i gang med at læse RFID-tags eller stregkoder inden for 10-15 minutter.

Siemens identifikationsprodukter giver en komplet konfiguration

Når flere uafhængige produktgrupper skal indgå i en samlet løsning, er det af stor betydning for et godt resultat, at produkterne ”kender hinanden”, inden de pakkes ud og monteres. Eventuelle interface-konflikter mellem Siemens automations- og identifikationsprodukter eksisterer ikke.

Siemens identifikationsprodukter kan således nemt integreres i en Simatic S7-maskinstyring. Via PROFINET kan alle komponenter være med i realtidsprocessen og være med til at identificere flaskehalse m.m. på et produktionsanlæg.

På SPS-messen i efteråret præsenterede vi en del nye produkter i denne kategori. Konsekvent har alle produkter med kommunikation muligheden for at kunne køre OPC UA parallelt med en af følgende kommunikationsformer: PROFINET, Ethernet/IP, TCP/ IP og XML.

Øvrige optioner, som nemt udnyttes

Parallelt med kommunikationen over PROFINET kan man udnytte den integrerede OPC UA-server, der fx gør det muligt for en produktionschef eller en virksomhedsejer at få data fra produktionen overført direkte til den daglige KPI-rapport. Økonomichefen kan ligeledes få produktionsdata serveret direkte i ERP-systemet.

LÆS også: Siemens – Applikationseksempler, som du frit kan benytte til dit eget anlæg eller maskine
Siemens A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *