KLINGER – Vortex flowmålere til væske, gas og damp

De første Vortex flowmålere gjorde Deres entre på markedet i slutningen af 70’erne, og princippet er efterhånden blevet videreudviklet, så det kan benyttes til en lang række opgaver, hvor der ønskes en flowmåler uden bevægelige dele, til en lav pris.

En Vortex flowmåler har altid et legeme (bluff body) placeret strømningen, dette benyttes til at danne hvirvler, som aftastes af et pick up system placeret bag bluff bodiet. Hvirvlernes frekvens er proportional med mediets hastighed og kan derfor let omsættes til et flowsignal.

Kan måle både på væske, gas og damp

Hos Klinger A/S har vi udvidet vores program indenfor flowmåling, og vi kan i dag tilbyde Voretx flowmålere til væske, gas og damp.

Gennem de sidste par år har vi leveret en kompakt serie af Vortex flowmålere fra den tyske leverandør SIKA. Målerne er udført i dimensioner/materialer, der gør den velegnet måling af vand og vandige opløsninger (f.eks. i kølesystemer).

VVX-serien omfatter 5 dimensioner, nemlig DN 15, DN20, DN25, DN32 og DN40 – som dækker måleområder fra 2 l/min helt op til 400 l/min.

Med den nye LUGB-serie af Vortex målere udvides leveringsprogrammet til også at omfatte industrielle målere, der kan anvendes både til væske, gas og dampmåling. Modellen leveres i dimensioner fra DN15 til DN300, enten for montage med flanger eller som Wafer (mellem flanger).


Til gas og damp måling leveres en model med integreret tryk- og temperatursensor – og transmitteren indeholder de fornødne software algoritmer til kompensation på de mest almindelige medier (f.eks. mættet damp).

Anvendelse

Vortex-princippet stiller ingen krav til elektrisk ledningsevne i mediet, hvorfor princippet til mange opgaver inden for væskemåling er et godt supplement til den magnetisk induktive flowmåler – eksempelvis til måling af opløsningsmidler eller væsker ved ekstreme temperaturer (som kryogener ned til -200oC). 

Vortex-måleren fungerer også som gas- og dampmåler – uden anden omstilling end en justering af transmitterens forstærkning – en indstilling der normalt foretages fra fabrikken. I grundligningen for måleprincippet indgår ingen »mediedata«, hvorfor man under fabrikationen kan vådkalibrere alle målere og blot benytte en enkel elektronisk tilpasning til andre medier.

Læs mere her

Eller få et tilbud på din næste flowmåler: salesinstrumentation@klinger.dk 

LÆS også: KLINGER – VA flowmåler helt i metal
KLINGER Danmark A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *