Burkert – Tank blanketing kontrolenhed løser udfordring i farma- og fødevareindustrien

Skrevet af Christian Knüppel Christensen, Field Segment Manager .hygenic at Burkert Danmark A/S

I farma- og fødevareindustrien har kontaminering og rengøring af de tanke, hvor produkter fremstilles og opbevares altid været en udfordring. Blot den mindste kontaminering kan nemlig medføre, at en hel tank med f.eks. enzymer eller øl bliver spoleret midt i gæringsprocessen.
Rengøring af tanke kan virke simpelt, men ved direkte tilsluttede mekaniske tank blanketing-systemer har snavs lettere ved at samle sig om systemets mange eksterne ventiler, rør og pakninger. Derfor er der behov for en blanketing kontrolenhed, som er nem at rengøre samtidig med at man sikrer, at der ikke sker kontaminering, der påvirker kvaliteten af indholdet i tanken

Tank-integration kan være vejen frem
Som Field Segment Manager kunne jeg se, at processens udfordringer bedre kunne løses med en elektronisk styret blanketing kontrolenhed, og at en integreret enhed indsvejst direkte i tanken ville give ekstra fordele. Dermed mindskes antallet af dele og samlinger i kontakt med produktet, og enheden rengøres automatisk sammen med tanken. Denne metode giver en mere grundig rengøring og sikrer mod kontaminering, der er vital for den efterfølgende produktion.

Hurtigere reaktionstid giver bedre produktkvalitet
Enheden har også den fordel, at tryksensoren er tættere på det område, der skal tryksættes i tanken. Det betyder, at enheden uforhindret registrerer trykændringer i tanken, og hurtigere automatisk tilfører en inaktiv gas når det er nødvendigt, eller øjeblikligt afblæser et stigende tryk. Det er med til at opretholde et stabilt og konstant tryk i tanken og sikre produktkvaliteten, hvilket øger driftssikkerhed for blandt andet fødevare- og medicinalproducenter.

Blanketing kontrolenheden er et bæredygtigt valg
For at opsummere, så er fordelene med en integreret blanketing kontrolenhed, at du opnår mere effektiv rengøring, kortere reaktionstid ved trykændring med mindre behov for gas og mindre energiforbrug. Alt i alt er det et vigtigt skridt på vejen mod en mere effektiv produktion og en reduktion af ressourceforbruget – hvilket er med til at imødekomme to af FN’s verdensmål.

Se mere om en integreret blanketing kontrolenhed her

LÆS også: Burkert – Præsentation af tryk- og temperatursensorer
Burkert Danmark A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *