Det tekniske hjørne – Sådan undgår du lækage i din membranpumpe

Er leveret af alflow

Membranpumper har en række fordele og anvendelsesmuligheder. De har selvansugende egenskaber, kan tåle at køre tør og er velegnede til ATEX-applikationer og aggressive medier. Men hvis membranen går i stykker, kan det have alvorlige konsekvenser.

Konsekvenser

Hvis membranen går i stykker, kan mediet løbe ud i luftsiden af pumpe. Dette ødelægger pumpen, som derfor skal skiftes. Dette koster penge – både i form af nedetid og udgifter til en ny pumpe. Derudover kan mediet også løbe ud af pumpen og ud i det omgivende miljø. Det kan være et stort problem – især hvis der er tale om et farligt kemikalie. Men dette er der heldigvis en løsning på.

Løsningen

At vælge en membranpumpe som er udstyret med en fusionsmembran, der er lækagesikret, så der ikke løber væske ind i luftsiden af pumpen. Normalt er der et hul i membranen og en møtrik på bagsiden. Hermed er der risiko for, at væsken løber baglæns, eller at membranen ”sprækker”, hvis den bliver kørt for hårdt. Fusionsmembranen har i stedet gevind støbt i membranen, så den skrues på. Dermed er der ingen lækagevej i membranen.

Se Leverandører af Membranpumper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *