Burkert – FLOWave giver nye muligheder inden for flowmåling

Søren Bryde – Sales & Application Manager, Instruments. hos Burkert Danmark A/S

Hygiejne er, hvis ikke det største, så et af de største fokusområder inden for fødevare- og medicinalindustrien. I sidste ende afhænger slutproduktets kvalitet af den rigtige materialesammensætning og undgåelse af kontaminering i produktionen. Nu er et nyt internationalt måleprincip med til at sikre et højt hygiejneniveau samtidig med den giver mulighed for at højne kvaliteten ved måling af flere parametre og nu også anvendelse i EX-områder.

Flowmåling er et af de områder, der giver hygiejneudfordringer inden for fødevare- og medicinalindustrien. Udfordringen opstår, når flowmåleren skal rengøres mellem to produktioner. I forbindelse med rengøringen af flowmåleren er der risiko for, at produktrester eller bakterier samler sig omkring medieberørte deles pakninger eller områder hvor rengøring ikke har effekt, hvilket kan få vitale konsekvenser for den efterfølgende produktion. Selv små mængder bakteriemateriale kan resultere i kontaminering af næste batch, som derved må kasseres.

Flowmåling uden medieberørte sensorer i målerøret

For at løse ovenstående problematik er der blevet tænkt ud af boksen. Ingeniører fra Bürkert søgte inspiration fra forskellige brancher og nytænkte flowmålerteknologien med afsæt i SAW-teknologien (Surface Acoustic Waves), hvor flowet måles ved hjælp af funktionstidsforskelle for akustiske overfladebølger. Denne målemetode blev oprindeligt beskrevet i 1885 til at forklare seismisk aktivitet, som vi kender det fra jordskælv. Nu er metoden så igen højaktuel inden for industriel flowmåling – helt uden sensorer eller andre medieberørte dele i flowrøret.

Hygiejniske fordele og lave omkostninger

Jeg arbejder til dagligt med flowmålere, og jeg ser flere fordele med Bürkerts nye flowmålerteknologi, som gør den særligt attraktiv inden for fødevare- og medicinalindustrien.

·       Brugen af SAW-teknologien betyder, at der ikke er andre medieberørte dele i målerøret, hvilket gør den til verdens meste rengøringsvenlige kompakte flowmåler og udelukker risikoen for kontaminering.

·       Den nye flowmåler er resistent over for vibrationer og er ideel til væsker med lav eller ingen ledningsevne, hvilket sikrer de mest stabile målinger på markedet og giver maksimal driftssikkerhed.

·       Måleren kræver desuden minimal vedligeholdelse, hvilket sparer kostbar tid og reducerer driftsomkostningerne.

Ny flowmåler-teknologi løser en af de store udfordringer i hygiejniske processer

Den revolutionerende flowmålerteknologi er allerede implementeret i Bürkerts prisvindende og patenteret flowmåler – FLOWave. Det er den første industrielle kompakte flowmåler på markedet, hvor flowmålingen sker uden medieberørte sensorer og imødekommer alle de højeste hygiejnestandarder i fødevare- og medicinalindustrien. FLOWave fås nu ATEX-certificeret og er dermed også egnet til applikationer med kemi, sprit og alkohol i fødevare- og lægemiddelproduktion.

LÆS også: Burkert – Systemløsning til små og meget præcise doseringsopgaver
Burkert Danmark A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *