LOGSTOR – Vores klimamål – CO₂ reduktion, fornybar energi og energieffektivitet

CO₂ reduktion, fornybar energi og energieffektivitet som er LOGSTORs vigtige klimamål dannede grundlaget for mit indlæg i dagens politiske topmøde under paraplyen Grøn Varmealliance.

Helt grundlæggende kan Fjernvarmen reducere CO₂ udledningerne med 44% af Danmarks behov for CO₂ reduktion frem til 2030 – 12,5 mio. t CO₂.

Med effektiv produktion, distribution og forbrug kan fjernvarme bidrage til alle vores klimamål; reduktion af klimagasser, en mindste andel af fornybar energi og forbedring i energieffektivitet.

Et centralt element af mit budskab er, at Fjernvarmen kan forøge energieffektiviteten ved mere effektiv produktion, distribution og forbrug – ”more for less”.

Sandheden er, at 18% af den grønne fjernvarme aldrig når forbrugerne, nutidens løsninger for transmission og distribution kan derfor halvere varmetabet. Fjernvarmen sikrer dermed den lavest mulige varmeregning til danskere. Og der er mere at komme efter, for bedre transmission og distribution reducerer regningen yderligere.

Der er betydelige arbejdspladser i konvertering fra den fossilegas til fjernvarme og udbygningen af fjernvarmeni almindelighed, der er ca. +2000 job/år. Universiteter, erhvervsskoler og virksomheder må alle bidrage, for vi har brug for veluddannet arbejdskraft, omskoling og efteruddannelse.

I alle sporene skal vi have samfundsbrillerne på, så lad os tage en dialog …

LÆS også: LOGSTOR og Lemvig Varmeværk skriver grøn verdenshistorie sammen
LOGSTOR A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *