Hans Følsgaard – Kabelmærkning skal ikke ende i maden

Ved at tilføje nogle små mængder stål i de PUR-mærkninger, som Hans Følsgaard A/S’, leverandør Link Solutions fremstiller, kan de i forvejen giftfri kabelmærkninger opdages, hvis de ved et uheld skulle falde ned i anlæg til fødevarefremstilling

Der er to ting, der er helt sikkert inden for – især – fødevareproduktion: Der skal være styr på opmærkningen af de kabler, der bruges til maskinerne i fremstillingen – og fremmedlegemer i de producerede emner er strengt forbudt. Det gælder så ikke bare inden for fødevare- og de farmaceutiske industrier, men såmænd også mange andre steder. I lang tid har der eksisteret strips fra eksempelvis Panduit med stålpartikler iblandet den plast, som strips’ene er fremstillet med, men det har manglet til selve mærkningerne.

Nu har danske Link Solutions, der leverer deres kabelmærkningsløsninger gennem Hans Følsgaard A/S, udviklet en familie af kabelmærkningsprodukter CMX-D, hvor det kendte princip med små stålpartikler i plast-compounden også bliver anvendt. Man kan spørge sig selv, hvorfor man ikke bare bruger rustfrit stål, der er let at detektere i en automatisk produktionslinje, men svaret ligger i prisen: Rustfri strips og stålmarkninger er for dyre i større skala.

Men iblanding af små mængder stål i det giftfri PUR-materiale, som Link Solutions bruger til deres mærkning giver lige så god en effekt – til en brøkdel af prisen. Kabelmærkerne – eller brudstykker af dem – vil kunne opdages induktivt i proces- eller automationslinierne, så fremmedlegemer ikke ender i fødevarer. Selv om mærkaterne er giftfri, så giver det dårlig omtale, hvis en fødevareproducent leverer et produkt, hvori der er fremmedlegemer. En induktiv kontrol giver altså rigtig god mening.

CMX-D’ PUR-mærker har allerede opnået den amerikanske FDA-godkendelse, så løsningen kan anvendes til og i amerikanske fødevare- og farmaceutisk industri. Og med CMX-D’ løsning og de tilsvarende strips fra Panduit kan Hans Følsgaard A/S levere et samlet, giftfrit, prisbilligt og myndighedsgodkendt system til opmærkning af kabler i kritiske brancher.

LÆS også: Hans Følsgaard – Fiberoptiske søkabler i ubegrænsede længder
Hans Følsgaard A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger