Scanmaster – nu også producent af doseringsmaskiner

Endelig kan vi løfte sløret for en stor nyhed, som vi har glædet os til at dele!” oplyser Scanmasters adm. direktør og ejer Henning Pedersen.

To års intensivt udviklingsarbejde er omsider tilendebragt, og vi kan med stolthed meddele, at Scanmaster, som hidtidig kun har forhandlet andre producenters doseringsløsninger, fremover også bliver maskinproducent af egne 2-komponent doserings- og blandingsmaskiner til bl.a. indstøbning af elektronik.

Vi har igennem mange år forhandlet maskiner fra forskellige europæiske producenter til netop indstøbning af elektronik. Maskinerne har været teknisk meget forskelligartede, såvel ydelses- som vedligeholdelsesmæssigt. Men desværre har visse af dem også været af svingende kvalitet.

Det hverken kan eller vil Scanmaster lægge sit gode navn og rygte til så derfor opstod idéen til at udvikle den ultimative maskine til manuel indstøbning af elektronik, nemlig ViScaMix som navnet lyder.” fortæller Henning Pedersen.

Allerede ved første blik vidner designet på ViScamix’s strømlinede og lukkede kabinet om at maskinen virkelig skiller sig ud fra, hvad man ellers ser på markedet.

Et specialudviklet hjul- og bremsesystem bevirker at maskinen nemt kan flyttes rundt i produktionen.

Der er to 24 liters rustfri materialebeholdere som fungerer såvel med som uden tryk. Således kan de materialer, eksempelvis silikone, der optager atmosfærisk luft under tryk, også processes.

Hvis der er brug for at evakuere (degasse) materialerne i beholderne, er dette også muligt med enten en vakuumpumpe eller Venturiventil, som kan tilvælges og integreres elegant indeni kabinettet.

Vakuumpumpen eller Venturiventilen kan desuden anvendes til at fylde beholderne med materiale direkte fra original-spandene eller fadene. Således undgås tunge løft, uhensigtsmæssig indånding af og kontakt med materialerne, som oftest er sundhedsskadelige.

Er der behov for at forarbejde materialerne ved en konstant temperatur, kan der tilvælges en varmeblæser, som opvarmer hele kabinettet indvendigt.

Scanmaster har også specialudviklet et glaslåg til beholderne. Disse fungerer som ét stort skueglas, som gør det nemt at overvåge, hvad der sker nede i beholderen.

Derudover kan der tilvælges elektriske omrørere for at forhindre sedimentation og bundfældning af materialerne.

Maskinens ”hjerte”, pumperne, kommer fra Scanmasters tyske samarbejdspartner ViscoTec.

ViscoTecs unikke ”endeløse” servodrevne excentersnekkepumper, i dette tilfælde af typen RD-EC, doserer pulsationsfrit og med en ekstrem høj præcision.

Pumperne består af meget få delkomponenter, og er utrolig nemme at vedligeholde, i og med at statoren praktisk talt er eneste sliddel. Denne kan udskiftes på kun 15 minutter, så nedetiden på ViScaMix er stort set lig nul.

Pumperne leverer op til ca. 600 ml blandet materiale pr. minut (ved blandingsforhold 1:1 vol.)

Pumpehastighed og skudstørrelser indtastes i et lille touch-panel, men operatøren kan også frit vælge at køre maskinen helt manuelt ved aktivering af enten håndpistolen eller en fodpedal.

Begge pumper er endvidere trykovervågede for at tilsikre højest mulige støbekvalitet.

I styringen kalibreres pumperne, og timeren i denne holder desuden øje med at materialets potlife ikke udløber, så man undgår, at materialerne hærder i plastmikserrøret.

I en holder på maskinens side kan mikserventilen med dennes håndtag parkeres, når den ikke anvendes.

Mikserventilen har 2,5 m materialeslanger, som gør det muligt for operatøren at arbejde fleksibelt med maskinen.

Alternativt, kan mikserventilen blive i holderen og dermed anvendes til at tappe blandet materialeportioner efter behov.  

”Vi har indtil videre endnu ikke markedsført ViScaMix, men blot ”luftet” nyheden over for enkelte kernekunder.

Og vi må sige, at interessen er overvældende og allerede inden den officielle lancering, er der blevet placeret ordrer fra forventningsfulde kunder, ligesom andre har lagt billet ind på en demonstration.

Og som om dette ikke var nok, så har ViScaMix allerede fået en ”lillebror”!” forklarer Henning Pedersen.

Midt i udviklingsfasen opstod idéen til en ”lillebror” til ViScaMix, en stort set identisk maskine hvor de fleste komponenter kan genanvendes.

Navnet blev ViScaFeed, og som navnet antyder, har denne maskine til formål at ”føde” et andet system, i dette tilfælde ViscoTec’s 2-komponent mikserhoved ViscoDuo-VM som anvendes til maskinel indstøbning af elektronik vha. robot eller anden form for portalløsning. 

ViScaFeed har ingen egen styring, men styres eksternt fra ViscoTec controlleren ViscoDos-2K-VMP/VMP.

Alle andre features fra ViScaMix går igen på ViScaFeed, vis pumper dog er erstattet med ViscoTecs noget større VMP18 pumper, som i lighed med ViscoDuo-VM mikserhovedet ligeledes er baseret på ViscoTecs unikke ”endeløse” servodrevne excentersnekkepumpe princip, beskrevet ovenfor.  

Scanmaster har for at kunne producere ViScaMix og ViScaFeed netop måttet udvide arealet med 2,5 gang, så de i alt nu råder over 500 kvm.

Udover produktionsområdet bliver der også plads til et nyt showroom og udvidede laboratoriefaciliteter.  

Vi har meget høje forventninger til, hvad fremtiden vil bringe med ViScaMix og ViScaFeed i porteføljen.

Og vi glæder os til at byde interesserede velkommen til en demonstration i vores nye faciliterer som forventes taget i brug i begyndelsen af marts.” afslutter Henning Pedersen.

LÆS også: Scanmaster – Beskyttelsesmasker sætter gang i automatiseret produktion
Scanmaster's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.