RINCO Ultrasonics – INTERVIEW MED DEN SOCIALT ENGAGEREDE LEVERANDØR BRÜGGLI

I interviewet med Brüggli afslører Serge Patamia, CEO hos Rinco Ultrasonics, hvordan samarbejdet med uddannelses- og integrationsstedet fungerer, hvilke udfordringer COVID-19 har givet og hvilke værdier Rinco Ultrasonics bygger på. Rinco Ultrasonics udvikler og fremstiller ultralydssvejse- og skæremaskiner. Diverse enkeltdele af aluminium og stål produceres hos Brüggli Industrie.

Brüggli: Serge Patamia, hvordan vil du beskrive jeres virksomhed og ydelser i tre sætninger?
Serge Patamia: Rinco Ultrasonics er specialiseret inden for udvikling og fremstilling af ultralydssvejsemaskiner og ultralydsskæreanlæg til kunststofindustrien. Rinco er en anerkendt og pålidelig partner for mange virksomheder inden for bilindustrien, medicinsk teknologi, tekstil- og fødevareforarbejdning, emballage- og elektroteknik, konstruktion af anlæg og apparater, telekommunikation samt inden for husholdning og fritid. Rinco Ultrasonic har siden 1996 været medlem af den internationalt aktive Crest Group og er med egne afdelinger og repræsentationer i over 40 lande til stede i hele verden.

Hvad er jeres maskiner særligt gode til?

Takket være vores værktøjers høje kvalitet forbindes plastomerer effektivt, sikkert og holdbart med hinanden. Plastomerer og kunststofdele, der kan formes i et bestemt temperaturområde – termoplastisk. Præcisionen ved ultralyd giver mulighed for præcise og reproducerbare resultater. Med vores Electrical Motion er det desuden muligt at opnå en svejseproces, der er op til 100 % sporbar. Vores ultralydssvejsemaskiner og Electrical Motion-serien fungerer helt uden lufttryk. Det gør det muligt at styre svejsekraft, hastighed og amplitude samt alle faser i svejseprocessen individuelt – og det fører til optimale svejseresultater.

Hvad er jeres største udfordringer lige nu?

Efterspørgslen fra producenter af mundbind er steget kraftigt. Vi får forespørgsler fra hele verden. Det er en udfordring at imødekomme disse forespørgsler, som vi dog gerne tager imod og klarer som et team.

På den måde deltager I i bekæmpelsen af coronavirus.
Har det påvirket den måde, hvorpå I betragter jeres maskiner?

Vi er allerede ISO-13485-certificeret. Denne certificering bekræfter, at vores processer kan opfylde de høje krav til produktion af medicinske produkter. Vores ultralydssvejsemaskiner i Electrical-Motion-serien er certificeret iht. ISO klasse 6 og kan endda bruges i renrum. Derfor skulle vi heldigvis ikke tilpasse vores processer, derimod kunne vi begynde produktionen med det samme. Komponenterne fra Rinco Ultrasonics bruges blandt andet til produktion af mundbind.

Hvad betyder det for dig og dine medarbejdere?

At skulle levere udstyret, der bruges i kampen mod pandemien, har svejset os endnu tættere sammen som team. Selvom jeg er glad for at kunne sige, at vi hos Rinco Ultrasonics allerede havde et yderst godt sammenhold før pandemien, så har coronakrisen givet os et fælles mål. Vores team har arbejdet mere for at kunne imødekomme efterspørgslen, og alle har hjulpet hinanden. Jeg er meget stolt af mine medarbejdere og den indsats, de har ydet som team.

Mange virksomheder og brancher har problemer med at få fat i dele og med forsyningskædernes pålidelighed. Er I også stødt på disse vanskeligheder?

Vi har et stort lager og mange materialer på stedet. Derfor har vi også hidtil kunnet reagere hurtigere end vores konkurrenter. På den måde er vores produkter altid til rådighed.

I bruger dele, der er produceret af Brüggli Industrie. Hvordan opstod dette samarbejde?

På grund af nærheden til vores virksomhed og Brügglis muligheder besluttede vi for mange år siden regelmæssigt at få produceret diverse enkeltdele af aluminium og stål hos Brüggli præcist efter vores specifikationer. De korte transportveje er vigtige for hurtige processer. Når det overhovedet er muligt – og vi er tilfredse med kvaliteten – ønsker vi at hjælpe produktionsvirksomheder i nærheden af os.

Hvor tilfreds er du med Brüggli Industrie?
De dele, som Brüggli producerer for os, er af høj kvalitet. Vi er meget tilfredse med samarbejdet. Vi producerer komponenter og maskiner med meget høje kvalitetsstandarder. Disse standarder forventer vi også fra vores partnere. Vi er klar til at betale en passende pris for det.

Hvad betyder det for dig, at du med dine ordrer støtter uddannelses- og integrationsarbejdet hos Brüggli?

Det er en del af vores firmafilosofi, at alle mennesker skal integreres. Vi tager dette ansvar meget alvorligt og gør en indsats på både lokalt og globalt plan. Det er dog vigtigt for mig at understrege følgende: Som virksomhed forventer vi højeste kvalitet af vores leverandører. Det gør ingen forskel for os, hvem der producerer disse dele, men delenes kvalitet er afgørende. Brüggli leverer denne kvalitet, og vi er meget tilfredse med vores partnerskab. Kvaliteten fra Brüggli er absolut konkurrencedygtig, og vi er taknemmelige for, at vi har fundet en partner, der hjælper os med dele af høj kvalitet. At Brüggli er et socialt foretagende gør bare denne allerede værdifulde partner en smule mere værdifuld.

Hvilken betydning har placeringen i Romanshorn for dig og din virksomhed?

RINCO ULTRASONICS blev grundlagt her ved Bodensøen, og her vil vi gerne blive. Produktion i Schweiz er en del af vores firmafilosofi. Også økonomisk er placeringen i Romanshorn værdifuld for os. Området ved St. Gallen og Bodensøen ligger optimalt i området midt mellem Tyskland, Østrig og Schweiz. Den internationale lufthavn ligger kun en time væk, det samme gør Tyskland og Østrig.
Byen Romanshorn har desuden hjulpet os med at finde den bedste løsning til udbygningen af firmaet. Vi er taknemmelige for denne hjælp, så vi ikke skal flytte, og så vi har kunnet optimere vores firma på en løsningsorienteret måde.
Også socialt betyder placeringen i Romanshorn meget for os. Det er hjemstedet for vores firma, og vi vil gerne hjælpe området. Vi er sponsor for FCSG og for andre lokale og sociale institutioner.

LÆS også: RINCO ULTRASONICS åbner afdeling i Mexico
RINCO ULTRASONICS DANMARK A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *