MARTEC – Skoleskibet DANMARK gør vaccinestop i Esbjerg

80 unge skoleskibselever og 15 besætningsmedlemmer er for tiden afsted på togt 110 på Skoleskibet DANMARK, hvor turen denne gang er gået til Madeira og Azorerne. Det var planen at skoleskibet skulle have været i Irland inden hjemkomsten til danske farvande i august måned. Det er nu ændret, så der gøres stop i Esbjerg, hvor alle om bord skal vaccineres mod COVID-19.

Corona-pandemien har givet en del udfordringer for planlægningen af Skoleskibet DANMARKS togter i 2020 og 2021. Elever og besætning på Skoleskibet DANMARK har været isoleret længe. Eleverne startede på uddannelsen den 12. april 2021 med 5 ugers værkstedskoleforløb på MARTEC. De var isoleret på skolen, indtil de medio maj påmønstrede DANMARK. Pårørende har ikke haft adgang til skibet og eleverne har ikke haft mulighed at komme i land.

Nu er tiden kommet til at også unge landet over bliver indkaldt til vaccination. Det giver udfordringer for eleverne på Skoleskibet DANMARK, som ikke har mulighed for at komme på e-Boks, mens de er ombord på Skoleskibet. Derfor kontaktede Skoleskibets driftsinspektør, Pia Nyborg Sundhedsstyrelsen for at høre, om der kunne planlægges en fælles vaccination for alle skoleskibets elever og besætning

”Det var de heldigvis meget positive overfor. I samarbejde med skoleskibets kaptajn og Region Syddanmark har vi fået logistikken til at gå op, så alle har tid til vaccination den 22. juli i Esbjerg”, siger Pia Nyborg.

Det har selvfølgelig været helt frivilligt, om eleverne ville vaccineres. Den fælles vaccination var blot et tilbud til eleverne, men esbjergenserne kan se frem til et særligt syn, når op mod 80 skoleskibselever tropper op i deres uniform for at få første prik.

Kaptajn på Skoleskibet, Anders Lassenius, glæder sig over, at den fælles vaccination er mulig

”Det vakte stor glæde hos både elever og besætning, da vi fik muligheden for at blive vaccineret i Esbjerg. Vi vil gerne vise skibet frem, og vaccinationen er med til at gøre det muligt.”

Når vaccinationen er gennemført, går turen til København, hvor skibet opholder sig fra den 6. august kl. 15 til mandag den 9. august 2021 om aftenen. Med 1. vaccinestik håber MARTEC, at elever og besætning vil kunne få besøg af pårørende under havneopholdet i København.
___

Fakta om Skoleskibet DANMARK

• Skibet er bygget i 1933 som skoleskib
• Skibstype: Sejlskib med 3 master og 26 sejl
• Længde overalt: 74,4 m.
• Dybgang: 5,0 m.
• Hovedmotor: 430 KW.
• Besætning: 15
• Elever: 80 M/K’er – der har været piger om bord siden 1983
• Skibsreder: MARTEC
• Ejer: Staten

Et togt på skoleskibet indgår som en del af uddannelsen til ubefaren skibsassistent i samarbejde med MARTEC. Uddannelsen omfatter normalt 6 uger landskole på MARTEC og 14 uger om bord på skoleskibet

Læs mere om MARTEC her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *