En ren ydelse: igus vinder REINER! prisen for modulær renrumskæde

Fraunhofer pris for renhedsteknologi går til det partikelfri og kompakte e-skin flat energiforsyningssystem

Høj renheds produktionsmiljøer sikrer at elektronik også fungerer sikkert i hverdagen. Til produktion i renrum kræves partikelfri maskinelementer. Hvert år hædrer Fraunhofer Instituttet de mest innovative nyskabelser med REINER! prisen. motion plastics specialisten igus er glade for 2. pladsen for sin e-skin flat energikæde. Alternativet til den flade remføring er kompakt, modulopbygget og har renrumsklasse 1. Kablerne kan let lægges i kæden med et lynlåsprincip og kan skiftes hurtigt ved vedligeholdelse.

Microchips, fladskærme, implantater, aktive medicinalprodukter eller mikro/ nanoprodukter er utænkelige uden et ultrarent fremstillingsmiljø. Hukommelseskredse er stærkt efterspurgte, specielt i hjemmekontorer, i udvidede IT infrastrukturer i selskaber og i medicinsk elektronik. Samtidig leder producenterne efter maskiner og systemer der arbejder hurtigt og sikkert for at møde den stigende efterspørgsel på halvledere. En af de største udfordringer her, er partikler der afgives fra maskinelementer og kontaminerer den omgivende luft. Der er derfor behov for nye løsninger der gør produktionen økonomisk selv under høje krav til sikkerhed og hygiejne. For at hædre disse nyskabelser, uddeler Fraunhofer IPA Fraunhofer prisen for renhedsteknologi REINER! hvert andet år. Prisen er nu blevet tildelt igus for udviklingen af e-skin flat energiforsyningssystemet som en del af Digital 365 Cleanroom Process. motion plastics specialisten modtog 2. pladsen.

e-skin flat modulopbygget og kompakt kabelføringssystem
e-skin flat er et modulopbygget kabelføringssystem fremstillet af højtydende polymer, der udviser en næsten usynlig slitage og er abrasionsresistent. Energiforsyningssystemer kan nemt udvides med såkaldte “single pod” profiler. Et lynlåssystem tillader nem udskiftning af kablerne. I kombination med CFCLEAN kabler til transmission af energi, motorstyring, bus og Ethernet signaler, modtager brugeren et tilslutningsklart energiforsyningssystem. Tests ved Fraunhofer institut for produktionsteknologi og automatisering IPA har påvist at systemet opfylder klasse 1 i henhold til ISO 14644. Det betyder, at e-skin flat opfylder de strengeste renrumskrav. igus sortimentet af partikelfri energiforsyningssystemer er produceret siden 2003. Siden sidste år har selskabet også drevet et renrumslaboratorium til intern udvikling, på hovedsædet i Köln i samarbejde med Fraunhofer Instituttet. På dette laboratorium tester igus sine e-skin flat samt anden motion plastics som kabler og glidelejer.

LÆS også: Når hurtighed er et krav – igus FastLine leverer sprøjtestøbte individuelle glidelejer på 7 dage
Igus ApS's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *