Metso Outotec frasælger dansk vækstvirksomhed inden for Recycling

Den børsnoterede, finske Metso Outotec-koncern har underskrevet en aftale om frasalg af koncernens Recycling-forretningsområde, som inkluderer én af Østjyllands mest ikoniske industrivirksomheder, Metso Denmark A/S (tidligere Møller & Jochumsen), der producerer maskiner til neddeling af affald. Køberen er den finske familieejede kapitalfond Ahlström Capital, der fokuserer sine investeringsaktiviteter indenfor industrivirksomheder, ejendomsselskaber og skovbrug. 

Recycling-virksomheden Metso Denmark A/S, med base i Horsens, producerer maskiner til neddeling af affald og er blandt verdens førende på området. 

Virksomheden startede som den ikoniske industrivirksomhed Møller & Jochumsen og har en historie, der strækker sig helt tilbage til 1857. Siden 2009 har virksomheden heddet Metso Denmark og været en del af den børsnoterede, finske Metso Outotec-koncern. 

Nu har virksomheden imidlertid fået nye ejere, da Metso Outotec-koncernen har valgt at frasælge dele af koncernens forretningsområder, for at fokusere på udstyr til udvinding af mineraler og råstoffer samt minedrift. 

“Vi er meget glade for, at vi har fundet en ny ejer til vores forretning, hvis strategiske tænkning og ambitioner er så godt afstemt med vores. Som en selvstændig virksomhed, med fokus på genanvendelse af affald, vil vi kunne være mere agile og kundeorienterede, samt være i en god position til yderligere at udnytte vækstmulighederne” siger Uffe Hansen, som er President for Recycling Business Area hos Metso Outotec, og som vil fortsætte som CEO for den nye virksomhed. 

En stærk spiller i en attraktiv industri  

Metso Denmark har præsteret tocifrede vækstrater i en årrække og i det seneste regnskabsår med et rekordstort overskud på over 50 millioner kroner før skat. Det er dermed en særdeles indbringende virksomhed, som Ahlström Capital overtager. 

“Det er en stærk og voksende virksomhed i en attraktiv industri. De har allerede et globalt setup, dygtige medarbejdere og stort fremtidigt potentiale. Vi tror på, at de er godt rustet til at realisere deres vækstpotentiale fuldt ud som en selvstændig virksomhed, og vi er glade for at støtte dem i deres ambitioner og være en del af rejsen i de kommende år” siger Lasse Heinonen, President and CEO hos Ahlström Capital. 

Unik position for yderligere vækst 

Både hos Ahlström Capital  og Metso Denmark er man enige om, at virksomhedens stærke position skal danne udgangspunkt for at indfri branchens store vækstpotentiale gennem både organisk vækst og opkøb. 

“Vi har en unik position for at indfri branchens store vækstpotentiale, og det vil vi fortsætte med at arbejde benhårdt for. Det er samtidig afgørende, at vi fastholder fokus på at støtte vores kunder rundt om i verden. Kundekontakten vil forblive uændret, og vi vil fortsætte med at operere på vores eksisterende områder og med de samme mennesker” siger Uffe Hansen. 

Virksomheden er vokset kraftigt de senere år, og har idag ca. 120 ansatte, men forventer, som en del af vækststrategien, at ansætte et betydeligt antal nye medarbejdere de kommende år. Den nye virksomhed kommer til at hedde M&J Denmark A/S og vil, som hidtil, operere under M&J brandet. Hovedkontoret forbliver i Horsens med egne afdelinger i Tyskland, Thailand, Kina, USA, England, Sverige, og Polen. 

Handlen forventes afsluttet i løbet af Q4 2021; parterne ønsker ikke at oplyse værdien af handlen.

Find leverandører inden for neddeling her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *