Celsa Steel Service – Bygningsarmering opnår rekordlave CO2 tal

Celsa Steel Service i Danmark har udgivet ny og forbedret EPD, der dokumenterer et rekordlavt CO2 aftryk på bare 425 kg COpr ton. Det er helt efter strategien, lyder det fra direktøren i Celsa Steel Service, Magnus Lundgren.

Rådgivere kan nu dokumentere et rekordlavt CO2 aftryk på armering, da nye tal viser en forbedring på i alt 48 kg CO2 pr. ton. Besparelsen er først og fremmest opnået i armeringens første livscyklusfase, A1. Med den dokumenterede CO2 besparelse, kan Celsa Steel Service nu dokumentere en CObesparelse på hele 37% CO2 pr. ton stål i forhold til LCA Byg’s branchestandard. Det giver bygningsarmering en rekordlav belastning på bare 425kg CO2 pr. ton stål.

Celsa Steel Service har i dag nogen af de bedste CO2 tal på det europæiske marked, og med den forbedrede EPD står armeringsproducenten endnu stærkere, når de ændrede byggekrav på max 12 kg CO2/kvm/år på større byggerier, træder i kraft i 2023.

Mere nyt fra Celsa Steel Service

Løbende sænkning af klimaaftrykket er for Celsa Steel Service en langsigtet strategi, der skal fremtidssikre Celsa’s  nuværende stærke markedsposition og bidrage til et stadigt lavere COaftryk fra nybyggeri. Den forbedrede miljøvaredeklaration er derfor helt efter planen på direktørens kontor i Ølstykke. Her fortæller Magnus Lundgren om den nye EPD:

“Med flere DGNB-byggerier på tegnebrættet i Danmark og nye byggekrav om max CO2 på vej fra 2023, er vores nye EPD ganske simpelt adgangsbilletten til flere projekter. Vores tidligere EPD, der i forvejen dokumenterede et lavt CO2-aftryk på 473 kg COpr tons, har allerede gjort Celsa markedsledende på bæredygtig armering i Europa – med det nye tal på 425 kg CO2/tons er Celsa igen et skridt foran, når de nye byggekrav indføres i Danmark. Det er helt efter strategien”.

CO2 besparelse i armeringens første livscyklusfase

CO2 besparelsen på de 48 kg COer opnået gennem optimering af produktionsprocessen på stål- og valseværket i Mo i Rana, der drives på CO2 neutral el fra vandkraft. Værket oparbejder metalskrot fra de nordiske lande til armeringsstål, og har et avanceret sorteringsanlæg, som sikrer et meget rent slutprodukt, hvor næsten alt tungmetal opsamles og luftbåren emission er halveret.

Den nye EPD fra Celsa Steel Service er gældende fra 22. september. 

LÆS også: Tscherning Beton tester Celsa Steel Service på nyt produktsortiment
Celsa Steel Service A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger