Endress+Hauser samler sin analyseekspertise

Datterselskaberne SpectraSensors og Kaiser Optical Systems fusionerer og bliver til Endress+Hauser Optical Analysis

Fra og med 1. januar 2022 har Endress+Hauser-datterselskaberne SpectraSensors, Inc. og Kaiser Optical Systems, Inc. slået kræfterne sammen i en ny virksomhed: Endress+Hauser Optical Analysis, Inc. Ved at samle ekspertisen inden for laserbaseret måleteknologi styrker koncernen sit fokus på laboratorie- og procesanalyse og positionerer sig, så kunderne fremover kan få endnu bedre support til analyseopgaver.

Endress+Hauser har haft strategisk fokus på proces- og laboratorieanalyse i årevis. Virksomheden hjælper kunderne lige fra produkt- og procesudvikling til produktion og introducerer avanceret analyse og kvalitetsmålinger i procesteknikapplikationer. Succes på kernemarkederne bekræfter denne tilgang, da koncernen genererer næsten en fjerdedel af sin omsætning fra analyseteknologi.

Samlet under én paraply

For at samle koncernens ekspertise inden for laserbaserede måleprincipper og skabe grundlag for bæredygtig vækst fusionerede SpectraSensors og Kaiser Optical Systems under det nye navn Endress+Hauser Optical Analysis pr. 1. januar 2022. Begge virksomheder har mange års erfaring inden for innovation og tilbyder markedsførende produktserier til optisk analyse.

Med opkøbet af disse to amerikansk baserede virksomheder i 2012 og 2013 fik Endress+Hauser adgang til innovative teknologier. Koncernen styrkede sin position inden for gasanalyse med TDLAS-teknologi (Tunable Diode Laser Absorption Spectroscopy) fra SpectraSensors. Kaiser Optical Systems, som er globalt førende inden for Raman-spektroskopi, tilfører ekspertise inden for analyse af faststoffer, væske og gas til en lang række forskellige applikationer, herunder vaccineproduktion.

Tilbud fra laboratorie til proces

“Vi vil videreudvikle og udvide vores sortiment inden for laboratorie- og procesanalyse. Sammen med Endress+Hauser Liquid Analysis og Analytik Jena-datterselskabet udgør Endress+Hauser Optical Analysis en vigtig del af vores koncerns analysestrategi,” siger Dr Manfred Jagiella, som er ansvarlig for analyseaktiviteterne i Endress+Hausers direktion.

“Vores kunder forventer brugervenlige, robuste måleinstrumenter, der passer til deres behov,” siger administrerende direktør John Schnake, som står i spidsen for den nye enhed. Med laserbaserede måleteknologier tilbyder Endress+Hauser et integreret produktsortiment til analyse, som kan hjælpe industrikunder med alt lige fra produkt- og procesudvikling til kvalitetskontrol og produktion.

Hovedsæde i Ann Arbor, Michigan

Endress+Hauser Optical Analysis har hovedsæde i Ann Arbor, Michigan, hvor Raman-spektroskopiinstrumenter også udvikles og fremstilles. TDLAS-instrumenter fremstilles fortsat i Rancho Cucamonga, Californien. Den nye virksomhed, som har omkring 200 medarbejdere, forbliver et helejet datterselskab under Endress+Hauser-koncernen.

LÆS også: Endress+Hauser – IO-Link accelererer digitalisering af procesanlæg
Endress+Hauser A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.