Leuze – Sikker detektion af position med bare én sensor

Leuze præsenterer verdens første sikkerhedssystem til detektion af stregkodeposition, FBPS 600i, som kun kræver én sensor for sikker detektion af position.

Indtil nu har systemleverandører været nødt til at bruge to sensorer og to forskellige teknologier for at tilbyde en sikker detektion af position. Det er ikke mere nødvendigt takket være det nye FBPS 600i sikkerhedssystem til detektion af stregkodeposition fra Leuze, som muliggør en sikker detektion af position med bare én sensor.
Sikkerhedssensoren er forbundet med en sikkerhedsevalueringsenhed – f.eks. en frekvensomformer – via to SSI-grænseflader og er egnet til anvendelser med et præstationsniveau på op til PL e. Som et resultat heraf er det meget nemt at implementere sikkerhedsfunktioner, og nødvendig tid og kræfter til installation og servicering er reduceret.

Egnet til hurtige bevægelser

FBPS 600i er ideel til detektion af position i anvendelser, der indebærer hurtige bevægelser som f.eks. på stabelkraner. Til dette formål har FBPS 600i en yderst kort fejlreaktionstid på kun 10 ms. Det tillader en optimering af hastighedskurver og en effektiv håndtering.

Pålidelig drift

FBPS 600i fungerer på en meget driftssikker måde. Hver scanning aflæser flere koder, hvilket tillader softwaren at bestemme positionsværdierne med stor præcision. Scanningsstrålens diagonale bane og enhedens bevægelser betyder, at hver kode scannes i forskellige punkter. Det forebygger aflæsningsfejl på grund af lokalt snavs eller skader.
Stregkodetapen er også blevet optimeret til brug i industrielle miljøer. Den selvklæbende plasttape er UV-resistent, yderst elastisk og mekanisk holdbar. Desuden er de printede positionsværdier nemme at aflæse og forenkler håndteringen.

Hurtig og korrekt montering i alle situationer

Det veludtænkte fastgørelseskoncept med hurtigt ændringssystem sikrer en enkelt montering af FBPS 600i-enheder. De er monteret på klemmebeslaget ved hjælp af en lettilgængelig skrue. Det sparer tid under installation og tillader en hurtig udskiftning af enhederne, hvis det er nødvendigt at servicere dem. Det er desuden nemt at integrere FBPS 600i-enheder i eksisterende systemer takket være deres store arbejdsområde fra 50 til 170 mm.

Figurer:

Figur 2: Sikker detektion af position på stabelkraner – FBPS 600i sikkerhedssystemet til detektion af stregkodeposition giver en sikker detektion af position med bare én enhed, f.eks. i forbindelse med den nødvendige overvågning af position og hastighed under vedligeholdelse eller på bemandede vogne. Systemet lever op til kravene for PL e / SIL 3 og gør implementeringen af sikkerhedsfunktioner særligt enkle.

Figur 3: Sikkerhedssensoren er forbundet med en sikkerhedsevalueringsenhed – f.eks. en frekvensomformer – via to SSI-grænseflader, og er egnet til anvendelser med et præstationsniveau på op til PL e.

LÆS også: Leuze – Quick-action integrering via IO-Link
Leuze electronic Scandinavia ApS's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.