B COOL udvikler banebrydende CO2 køleanlæg til skibe

Aarhusianske B COOL, der er specialiseret i køle- og HVAC-systemer, har skabt et CO2-baseret køleanlæg til maritimt brug. Virksomheden markerer sit 20-års jubilæum med systemet, der understøtter rederiernes ønske om en grønnere fremtid for hele søfartsbranchen.

Vi er rigtig stolte af at kunne markere B COOLs 20-års jubilæum ved at præsentere vores banebrydende CO2-baserede køleanlæg til blandt andet fragtskibe og færger. Det er afløseren til eksisterende anlægstyper med de skadelige HFC-gasser, og samtidig reducerer det skibenes forbrug af sort olie til elproduktion, fordi CO2 er så effektivt et kølemiddel. Det her anlæg ér fremtiden for grønnere søfart, siger direktør i B COOL A/S, Ejner Brodersen.

Leverandører af skibsventiler

B COOL har 20 års erfaring med køle-fryseanlæg og HVAC-systemer til skibe og maritime installationer. Udviklingen af CO2-anlægget er foregået i virksomhedens egne testfaciliteter i Aarhus, og ambitionen er at skubbe til den grønne omstilling inden for søfarten med et anlæg, der både ruster rederier og det enkelte fartøj til fremtiden.

En langtidsholdbar løsning

Vores CO2-anlæg er en langtidsholdbar løsning. Her er der ingen omkostninger til næste konvertering eller tilpasning på grund af nye og strengere regler til kølemidler. Og når anlægget samtidig bruger mindre energi – og dermed olie – end konventionelle anlæg, er det både klimamæssigt og økonomisk den rigtige løsning, der påvirker rederiets grønne regnskab positivt, forklarer Ejner Brodersen.

CO2 er allerede gennemtestet som klimavenligt alternativ i kølesystemer til blandt andet supermarkeder. Nu bringer B COOL også søfarten med på en grønnere bølge, hvor de første skibe er klar til at få installeret det CO2-baserede anlæg.

Rederiernes tilbagemeldinger er utrolig positive. Vi kan mærke, at branchen er klar til at tage det grønne valg og ønsker den klimamæssige gevinst, som vores CO2-baserede system giver dem. Vores CO2-anlæg er bygget til dem, der sammen med os insisterer på at gå foran, siger Ejner Brodersen.

Se Leverandører af Køleanlæg her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger