Esbjergs borgmester fik unikt minde med fra jubilæumsbesøg hos Betech

Borgmester Jesper Frost Rasmussen besøgte fabrikken i Bramming, og med underholdning og efterfølgende festmiddag fejrede alle Betechs medarbejdere firmaets 100-årsjubilæum fredag 30. september.

Virksomheden Betech – gennem årene også kendt under navnene Betech Seals, Scanlex og Ferd. Johansen – runder 100 år i Danmark foruden 15 år i Kina og 10 år i Norge. I den anledning kiggede Esbjergs borgmester ind hos gummivare- og pakningsfabrikken i Bramming – stationsbyen, som tilbage i 1960’erne udstykkede og udviklede et større erhvervsområde til den hastigt voksende produktionsindustri, og siden kommunesammenlægningen i 2007 har været del af Esbjerg kommune.

Skæring og stansning af alverdens pakninger

Før sin bormestergerning har Jesper Frost Rasmussen en teknisk baggrund fra en række kendte virksomheder i Sydvestjylland, hvor Betech i øvrigt er leverandør til flere af dem. Ved besøget i Bramming fik han for første gang et dybere indblik i fremstillingen af en type komponenter, der ikke nødvendigvis er de mest iøjnefaldende, men altid spiller en afgørende rolle for funktionen i maskiner, anlæg og tekniske produkter.

På Industrivej 29 er der fremstillet pakninger og tætninger og gummikomponenter uafbrudt siden 1967. Flade pakninger fremstilles typisk ved udstansning eller skæring i pladematerialer, der er velegnet til den tætningsopgave, pakningen skal løse. Hos Betech udføres det CNS-styrede skærearbejde både ved hjælpe af højtryksdyser i et vandskæreanlæg eller på et af de tre cutter-anlæg med små, hurtigt-oscillerende stålknive.

Kommunevåbens mange detaljer er ingen sag

For at demonstrere det høje præcisionsarbejde havde maskinoperatørerne skåret Esbjergs kommunevåben – med mærkets mange detaljer og skarpe snit – i et af de mest populære pakningsmaterialer. Efter en vedkommende og munter tale til medarbejderne fik borgmesteren overdraget våbenskjoldet af CEO Karina Frederiksen, der håbede, at det lille kunstværk finder plads på rådhuset som vidnesbyrd om besøget hos en af kommunens anerkendte nichevirksomheder.

Inden der blev budt på frokost holdt borgmesteren en vedkommende og veloplagt tale til hele personalet, og herefter var resten af jubilæumsdagen dedikeret til medarbejderne. Nils Villemoes underholdt med hans underfundige og vanvittigt morsomme foredrag ”Bøvl” om udvikling, samarbejde og ledelse, og siden gik turen til Musikhuset Esbjerg, hvor der var stillet an med festmiddag, popband og dans til ud på natten.

Stort opland og global kundekreds

Pakningsfabrikken har altid været en populær arbejdsplads, og medarbejderne kommer fra et stort opland afgrænset af Esbjerg, Billund, Kolding og Ribe. Foruden produktionsstedet i Bramming har Betech salgsafdeling og øvrig administration i Herlev ved København, og i takt med globaliseringen er Betech fulgt med kunderne ud i verden, hvilket foreløbigt har ført til etablering af produktion i Kina og et salgskontor i Norge.

Flere fortællinger fra den hundredårige virksomhedshistorie kan læses på hjemmesiden www.betech.dk/100

LÆS også: Esbjergs borgmester besøger Betech i anledning af 100-årsjubilæum
Betech A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.