Nederman – Optimer jeres udsugningssystem for at forbedre luftkvaliteten og energieffektiviteten

Mange industrier danner forskellige former for emissioner, som påvirker luftkvaliteten og miljøet. Derfor er det vigtigt at bruge udstyr, som f.eks. en sugearm, der kan fjerne skadelig røg, støv, gas og damp. Ved at bruge sugearmen optimalt kan du skabe en mere sikker og energieffektiv arbejdsplads. I denne blogartikel kan du høre mere om, hvordan du maksimerer effektiviteten af dit udsugningssystem.

Industrier og processer, der genererer skadelige emissioner

Værksteder, laboratorier og industrier, der producerer elektronik, er eksempler på arbejdspladser, som ofte genererer skadelig støv, røg og dampe. Når forurenende stoffer spredes, kan de have en negativ indvirkning på både faciliteter og den luft, der indåndes. For at opretholde et sikkert og bæredygtigt arbejdsmiljø er det vigtigt at bruge udstyr, der opfanger og filtrerer de skadelige emissioner. Målet er at fange partikler eller stoffer, før de overhovedet når vejrtrækningsområdet eller forurener miljøet. 

Sugearme skaber sikrere arbejdspladser og et bæredygtigt miljø

Der findes forskellige typer udstyr til procesudsugning/punktudsugnning (LEV), man kan bruge, afhængig af opgaven. Et almindeligt eksempel er en justerbar sugearm, der er placeret nær forureningskilden. Sugearmen kan være meget effektiv, hvis den anvendes på den rigtige måde. Placeringen af sugearmen påvirker i høj grad, hvor godt forurenende stoffer bliver opfanget. Ved at optimere indstilling og placering af sugearmen bidrager du til en sikrere arbejdsplads for dig selv og dine kolleger. Derudover gør du den også mere energieffektiv. Hvis hver sugearm opfanger forurenende stoffer ved maksimal kapacitet, kan antallet af nødvendige sugearme reduceres, hvilket også reducerer produktionens energiforbrug.  

Undersøgelse af effektiviteten af procesudsugning i laboratorier

Der er med andre ord meget at opnå ved en større bevidsthed på dette område. Så hvad er den mest effektive måde at bruge sugearmen på? For at komme til bunds i det, blev Nederman involveret i en undersøgelse på Danmarks Tekniske Universitet i København. Undersøgelsen havde til formål at afdække effektiviteten af procesudsugning i laboratorier Nederman bidrog ved at stille op til interviews og udleverede sugarme til testbrug. Alligevel kan de fleste af resultaterne generaliseres og anvendes på andre miljøer og andet udsugningsudstyr. Vi lærte meget af undersøgelsen og ønskede at sikre, at denne viden også når ud til de faktiske brugere af sugearmene. Derfor udarbejdede vi en hvidbog, der kombinerer de vigtigste resultater fra undersøgelsen med vores egne erfaringer og ekspertise inden for området.

Læs resten af blog indlægget her

LÆS også: Det tekniske hjørne – Håndtering af svejserøg og støv ved slibning og svejsning
Nederman Danmark A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger