D-S Sikkerhedsudstyr – Gasfarer i landbruget

Lær mere om farerne og få hjælp til at forebygge

Introduktion

Landbrugssektoren spiller en betydningsfuld rolle i alles liv, og bringer trofast en række afgrøder, frugter, grøntsager samt mejeri og kødprodukter til vores borde og virksomheder hver eneste dag. 

Men det også er en industri med en masse komplicerede processer, som gør at arbejdet også er forbundet med store risici for at komme i kontakt med giftige gasser.

Især er svovlbrinte (H2S) en gas der oftest findes i giftige niveauer på gårde i gylletanke og spildevand.

Udover H2S, gør udledningen af metan, kuldioxid og dinitrogenoxid, landbrugssektoren, og især husdyrbruget i landbruget til en af de helt store bidragsydere til den globale udledning af drivhusgasser.

De farlige gasser kan blandt andet,  udsendes fra siloer, gødningslagre, anaerobe rådnetanke, korn beholdere og forkert ventilerede stalde. Alle disse steder, med flere, kan ende med at udgøre en fare for og påføre skade på mennesker, husdyr og miljøet, hvis de efterlades ikke overvåget.

Som løsning skal man altid sørge for at bruge de mindst farlige alternative materialer og metoder inden for landbrugs processerne. Udover dette, er det også op til dem der arbejder i sektoren at der bliver implementeret et troværdigt og robust overvågnings og gasdetekterings system. På den måde kan dem som arbejder i de farlige miljøer altid holde øje med hvor gas niveauerne er uanset hvilket miljø de befinder sig i.

Gasdetektion inden for landbruget er meget vigtigt for at kunne sikre at de processer der skal til under fremstillingen af produkter til vores hjem, virksomheder og butikker fungere korrekt. Udover at sørge for at produkterne bliver fremstillet på den korrekte måde, sørger gasdetektering også for at arbejdere og besøgende på stederne, arbejder og opholder sig sikkert. Det kan dog være en kompleks opgave at have det rigtig udstyr til gasdetektering på tværs af områder, grundet den omfattende proces inden for hvert område.

Læs mere her

LÆS også: D-S Sikkerhedsudstyr A/S – Opbevaringsskabe til farlige stoffer og kemikalier
D-S Sikkerhedsudstyr A/S's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger