ABB – Maksimalafbrydere med energimåling

ABB’s maksimalafbrydere kan meget mere end blot beskytte mod overbelastning og kortslutning. De nye touch-relæer kan nemlig også integreres i både BMS- og SCADA-systemet, så man får fuldt overblik over energiforbruget.

Energimåling er den mest efterspurgte funktion i touch-relæerne, der som standard har energimåling i klasse 2, altså med 2 % nøjagtighed. Energimålingen er i begge retninger, hvilket gør det let at aflæse, hvor meget der leveres eller forbruges i installationen. Samtidig er det muligt at se en summeret værdi.

Energimålingen kan overføres til kundens eksisterende system ved hjælp af et kommunikationsmodul. Her er der mulighed for at anvende 8 forskellige protokoltyper, hvoraf de mest anvendte er Modbus, Ethernet og ProfiNet.

Ekstern opsamling af energidata

Har kunden ikke et system til opsamling af energidata, kan der helt simpelt opsættes en gateway, der kan opsamle energidata via Modbus fra både maksimalafbrydere og DIN skinne produkter som fx kWh-målere og ABB’s Insite pro til måling på automatsikringer. Herefter kan forbrug og historiske data let aflæses via pc, tablet eller mobil.

”Indstillingsmulighederne på touch-relæerne er rigtig gode, da overbelastningsbeskyttelsen kan indstilles præcist på det antal ampere, man ønsker fra 0,4 til 1,0 x mærkestrømmen på relæet,” siger Martin Niemann, Product Marketing Manager for maksimalafbrydere hos ABB.

Desuden er det muligt at indstille en præalarm på overbelastningsbeskyttelsen mellem 50-90 % af den indstillede værdi, så man kan nå at reagere før en evt. udkobling finder sted.

Nem opdatering

Opdatering af relæet med ekstra beskyttelsesfunktioner eller målinger foretages let via en pc. Bryderne har som standard indbygget Bluetooth, og det er muligt efterfølgende at tilkøbe yderligere funktioner til bryderen, hvilket både er nemmere og hurtigere end at udskifte relæet.

Se Leverandører af Maksimalafbrydere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger