Maksimalafbrydere

Maksimalafbrydere er den almindeligt anvendte danske betegnelse for effektafbrydere for lavspænding. Bestemmelserne for maksimalafbrydere findes blandt andet i IEC/EN 60947-1/2

Leverandører af og viden om maksimalafbrydere:


Cypax - elektronik komponenter

Industrivej 24
7470 Karup J
Tlf.: +45 9710 1188
E-mail: mail@cypax.com

www.cypax.dk

Kompetencer: Aktive halvledere, passive- og elektromekaniske komponenter, strømforsyninger, blæsere, print materialer og kemikalier, kapslinger / kabinetter, lodde- og printfremstillingsudstyr, monteringsgarniture, DC Motorer og batterier.

Alt dette kommer bl.a. fra vores alsidige agenturnet som f. eks. Shallin, Salecom, GoodArk, ACP, JB Capacitor, Degson Omeg, Kingtronics, Echo, BCM, Portasol, Bungard, Hakko og Electrolube med flere.

Læs mere om Cypax


Legrand Scandinavia A/S

Avedøreholmen 48
2650 Hvidovre
Tlf.: 36 34 05 90
Mail: info.scandinavia@legrandgroup.com

www.legrand.dk

Kompetencer: Strømskinner, Kabelbakker, Gitterbakker, Pop-up bokse, Gulvbokse, Installationskanaler, Installationsmateriel, Tavlemateriel, Arbejdsstation

Læs mere om Legrand Scandinavia A/S


Leuze electronic Scandinavia ApS

Gydevang 39-41
3450 Allerød
Telefon: 48173200
E-mail: leuze.dk@leuze.com

www.leuze.com

kompetencer: stregkodelæsere, sensorer, scannere, sikkerhedsrelæer, sikkerhedskontakter, kontakter, trykkontakter

Læs mere om Leuze electronic Scandinavia ApS


Niko

Stenager 5
6400 SØNDERBORG
Tlf.: 7442 4726
E-mail: info@niko.dk

web

Kompetencer: Sensorer, bygningsautomatik, el-tavler, ADK adgangskontrol, afbrydere og belysningsteknik

Læs mere om Niko


Rittal A/S

Delta Park 37
2665 Vallensbæk Strand
Tlf.: +45 70 25 59 00
E-mail: info@rittal.dk

www.rittal.com

Kompetencer: ElskabeGulvskabe, Indkapslinger, Kapslinger, SammenbygningsteknikSkinnesystemer, Strømfordeling

Læs mere om Rittal A/S


Schneider Electric Danmark A/S


Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Tlf.: 88 30 20 00

www.schneider-electric.dk

Kompetencer: Alarmanlæg, Antenneanlæg, Batterier, Belysning, El - og elforsynings produkter, El anlæg, El- og styretavler, El-installation, Elektriske isolationssystemer, Elektromotorer, Generatorer, Elektronikmontage, Elektronikudvikling, Elforsyningsprodukter, Energibesparelser, Energiprojekter, Energisektor - service og vedligehold, EX-udstyr, Flugtvejsarmaturer, Frekvensomformere, Installationsmateriel, Invertere, Ladere, Omformere, strømforsyninger, Kabel- og rørgennemføringer, Kabelrør, Kabelskabe, Kabinetter, Kabler, Koblingskabe, Luftledningsmateriel, Målere, måleinstrumenter, Montage, Muffer, Projektering af energianlæg, Relæer, Samtaleanlæg, Sikkerhedsbelysning, Sikringer, Styringer, Teknisk dokumentation, Tele og svagstrøm, Transformere, Transformerstationer

Læs mere om Schneider Electric Danmark A/S


Siemens A/S

Borupvang 9
2750 Ballerup
Telefon: +45 44775555
E-mail: ind-presales.dk@siemens.com

web

Kompetencer: Automation, eltavler, kontroltavler, effekttavler, styringsteknik, elektronikmoduler, embedded systemer, scada, rfid, procesoptimering, industri PC, sensorer, strømforsyninger, bygningsautomatik

Læs mere om Siemens A/S


Siemens – 3VA2 maksimalafbrydere med kommunikation
Udviklingen går i retning af at beskyttelseskomponenter ikke længere blot er en ”dum” komponent, men bliver integreret i automationsløsningen

Derfor er stilles der også krav til mulighed for at hente informationer som elektriske målinger og andet ud af f.eks. en maksimalafbryder via kommunikation. Siemens 3VA2-serien er klar til de krav. Det er også muligt at fjernkoble maksimalafbryderen via kommunikation med motordrev som er forberedt til buskommunikation.

Se mere om mulighederne for kommunikation på 3VA2 afbryderne i videoen her fra årets Hannovermesse.

Hold dig opdateret – tilmeld dig Siemens nyhedsbrev InstallatørNyt, som er målrettet dig, der har interesse indenfor lavspændingsinstallation: www.siemens.dk/installatørNyt


Siemens – Ét system, men utallige muligheder med udvidelsen af 3VA-maksimalafbrydere
Sentron 3VA-familien har fået nye medlemmer i flere forskellige størrelser. 3VA1-rækken er blevet udvidet med afbrydere i 400A og 630A, mens 3VA2-rækken nu er blevet komplet med 3VA27, som går fra 800A til 1600A
Fra den simple applikation... Sentron 3VA1 Står du med en simpel applikation, hvor der er behov for installationsbeskyttelse, men ikke krav til f.eks. måling, kommunikation eller avanceret selektivitet, så er 3VA1-serien velegnet. Serien findes kun med termomagnetiske overstrømsrelæer, hvilket betyder grundlæggende overbelastnings- og kortslutningsbeskyttelse. Den er nu blevet udvidet og går fra 16A til 630A. Highlights:
 • Basis installationsbeskyttelse
 • Selektiv til automatsikringer, kombiafbrydere m.m.
 • Back-up beskyttelse med 3VA1 op til 250A af automatsikringer, fejlstrømsafbrydere og kombiafbrydere
 • Stort udvalg af tilbehør som f.eks. tripspoler, hjælpekontakter, motordrev, drejegreb m.m.
 • Terminaler til langt de fleste tilslutningstyper, inkl. afdækning til spreaderbars
...til den mere avanceret Sentron 3VA27 Maksimalafbryderen 3VA27 er det seneste medlem af 3VA2-serien, således dækker serien fra 10A til 1600A i 4 fysiske størrelser. 3VA2-serien er kendetegnet ved altid at være udstyret med elektroniske overstrømsrelæer, som dækker alt fra simpel installationsbeskyttelse til avanceret beskyttelsesfunktioner, integreret målefunktioner og kommunikation til højere liggende CTS/SCADA anlæg. Alle 3VA27 afbrydere har samme fysiske størrelse og derfor også fælles tilbehør. Det nyeste medlem ser lidt anderledes ud end de andre 3VA2 maksimalafbrydere, men glider direkte ind i resten af serien med samme indstillingsmetode på overstrømsrelæer og samme kommunikationsstandarder, som sikrer let integration med andre 3VA2 afbrydere og resten af automationsverden. Highlights:
 • To betjeningsversioner, vippegreb eller fjedermekanisme
 • Hjælpekontakter inkluderet som standard
 • Mulighed for kommunikation via Modbus, Profibus, Profinet m.m.
 • Integration i TIA portalen
 • ETU6 overstrømsrelæ med integreret målefunktioner
 • Avanceret beskyttelsesfunktioner som f.eks. ”Reverse Active Power”
En anden funktion er ”Arc Fault Mitigation Mode”, hvilket er en sikkerhedsfunktion, hvor det er muligt at ændre beskyttelsesindstillingerne på afbryderen via f.eks. en dørkontakt eller en bevægelsesmelder. Idéen er at reducere termiske og strespåvirkninger ved en kortslutning i tavlen, når der opholder sig personer i tavlerummet.

Schneider – Digitale services gør intelligent maksimalafbryder endnu smartere
Masterpact MTZ er den nye, intelligente maksimalafbryder fra Schneider Electric, der med digitale services giver et overblik over installationer

Data og kritiske funktioner overvåges via smartphonen eller andre mobile enheder.

Nu kan du udvide den intelligente Masterpact MTZ med digitale moduler, der holder styr på energiforbruget og optimerer beskyttelsen.

Samspillet mellem Masterpact MTZ og softwaren EcoStruxure™ sikrer effektmåling i realtid og lokalisering af de dele af installationen, der bruger unødvendig energi. På den måde kan du løbende effektivisere og på sigt spare op til 30 procent af det samlede energiforbrug.

Med en smartphone eller andre mobile enheder kan du overvåge og fjernstyre dine MTZmaksimalafbrydere lokalt via Bluetooth. Micrologic-strømrelæerne kan opdateres med forskellige digitale moduler, der fremtidssikrer din installation.

Den innovative maksimalafbryder MTZ reducerer driftsforstyrrelser – selv i de mest krævende miljøer. Opstår der fejl eller driftsforstyrrelser kan du ved hjælp af din MTZ-app identificere og følge fejlen i en log. Det giver mulighed for nem og hurtig problemløsning.

Rådgivning, du kan stole på Teknikere fra Schneider Electric sikrer, at maksimalafbryderen idriftsættes hurtigt og problemfrit. Når Schneider Electric udfører idriftsættelse, reduceres risikoen for driftsforstyrrelser. Teknikeren sørger for, at maksimalafbryderen fungerer optimalt ved opstart, og rådgiver om korrekt vedligeholdelse.

Schneider Electric hjælper med teknisk træning af personale, forebyggende vedligeholdelse, ECOFIT/RETROFIT af gamle maksimalafbrydere og meget mere.

Ro i maven – også i fremtiden Som en del af servicepakken tilbyder Schneider Electric en udvidet garanti, der giver ro i maven. Det er muligt at vælge en udvidet garanti på enten tre eller fem år. Den udvidede garantipakke på fem år indeholder også et forebyggende vedligeholdelseseftersyn.

Hvorfor investere i en serviceaftale? Undersøgelser viser, at investering i en serviceaftale potentielt kan reducere risikoen for elektriske nedbrud med op mod 67 procent. Aftalen reducerer de samlede vedligeholdelsesudgifter og forlænger levetiden af det elektriske udstyr.


Schneider – Undgå driftsforstyrrelser med fremtidens maksimalafbryder
Masterpact MTZ-maksimalafbryder fra Schneider Electric er en innovativ løsning – selv i de mest krævende miljøer

Den er fremtidssikret, og den giver et godt overblik over installationen, så risikoen for driftsforstyrrelser minimeres.

Hospitalsvæsenet, datacentre og fabrikker kan alle blive kraftigt påvirket, hvis de bliver ramt af driftsforstyrrelser. Det kan koste penge, eller endnu værre, liv. Med den nye Masterpact MTZ fra Schneider Electric forøges sikkerheden, idet maksimalafbryderen altid overvåger de elektriske parametre i installationen og dermed bidrager til en stabil drift – selv i de mest krævende miljøer.

Overvåg data i realtid Den intelligente maksimalafbryder tilbyder en smart tilslutning, der viser data i realtid. Micrologicstrømrelæerne kan opdateres med forskellige digitale moduler, og det giver mulighed for at tilpasse maksimalafbryderen til specifikke behov. Fx er det muligt at overvåge og styre maksimalafbryderen via en smartphone eller andre mobile enheder, som kan tilsluttes strømrelæet via Bluetooth forbindelse.

Aflæs energimåleren med præcision Masterpact MTZ er nøjagtig og kvalificeret som Klasse 1 energimåler. Det betyder, at den giver et præcist overblik over installationens energiforbrug med et maksimalt udsving på kun 1 procent.

Måledata kan vises på:

• Det lokale display, placeret i selve tavlen

• Operatørens smartphone, via MTZ-app

• Overordnede overvågningssystemer

Masterpact MTZ-maksimalafbryderen er en del af den digitale revolution, Internet of Things (IoT). Den kan kommunikere og sende data til alle typer systemer fx: CTS, BMS, Scada og energistyring.


Schneider Electric – Mød verdens første fremtidssikrede maksimalafbryder
Masterpact MTZ-maksimalafbryder fra Schneider Electric kommer nu i en ny og fremtidssikret udgave. Det betyder blandt andet, at alle relevante måledata nu kan vises på smartphonen og dermed erstatte det lokale display i tavlefronten – så man har et perfekt overblik over den elektriske installation.

I dag bliver tablets, smartphones og biler løbende opdateret for at følge med den konstante udvikling. Nu gælder det også de elektriske installationer. Schneider Electrics nye intelligente maksimalafbrydere – Masterpact MTZ – er fremtidssikret, fordi den let opgraderes med nye, mere avancerede digitale moduler. Fx 'Waveform Capture', som hjælper virksomheden med at overvåge spændingskvaliteten.
 
Med MTZ er den elektriske installation altid så sikker og opdateret som muligt, og alle opgraderinger kan foretages uden at afbryde forsyningen.
 
Klasse 1 energimåler er indbygget
Masterpact MTZ leveres med indbygget Klasse 1 energimåler (1 procent nøjagtighed). Det giver et overblik over installationens energiforbrug med høj præcision. Disse måleværdier bidrager til større kendskab til energiforbruget i installationen, som er forudsætningen for optimering af energiomkostningerne