LORC vælger R&D Test Systems til at bygge verdens mest kraftfulde testfacilitet til vindmøllehovedlejer

Verden mest kraftfulde testfacilitet til vindmøllehovedlejer bliver bygget på Lindø, Danmark. Schaeffler samarbejder med LORC og R&D Test Systems: Jens Föcker, General Manager Schaeffler Denmark, Bernd Endres, VP Regional Business Unit Wind, Schaeffler, Peder Lund Rasmussen, General Manager, R&D Test Systems, Peter Winther, Key Account Manager, R&D Test Systems, Sascha Zaps, CEO Region Europe, Schaeffler, Dr. Michael Pausch, CTO Industrial, Schaeffler, Dr. Stefan Spindler, CEO Industrial, Schaeffler, Schaeffler, Torben Lorentzen, CEO LORC (fra venstre).

Et partnerskab med LORC og Schaeffler har sikret R&D Test Systems, som udvikler og leverandør af det nye testfacilitet.
Overgangen fra fossile brændstoffer til vedvarende energi er i høj grad drevet af vindmøller. Vindmøller bliver både større og mere kraftfulde, hvilket tvinger komponenterne, der bruges i vindmøllerne, til at følge den samme skalering. Men det er aldrig en simpel opgave at skalere de meget komplekse og store vindmøllekomponenter, så nøje udvikling og testning er nødvendig for at opfylde de øgede krav.

For at imødekomme dette bygger Lindø Offshore Renewables Center (LORC) verdens mest kraftfulde testbænk til test af hovedlejer, ved deres lokation på Lindø, Odense Havn. Investeringen af testbænken er på 300 mio. kr. og inkluderer et 80 mio. kr. tilskud fra Energiministeriets GreenLabprogram. Schaeffler har spillet en stor rolle i forhold til specifikationen af testfaciliteten og vil være den første kunde til at teste sine hovedlejer til fremtidens vindmøller i samarbejde med OEM’erne. Som en markedsledende og strategisk udviklingspartner tager Schaeffler udfordringen op og vil bidrage aktivt til udviklingen af multimegawatt-vindmøller.

Bernd Endres, VP Business Unit Wind, Schaeffler Industrial, fremhæver: “Siden 2011, har vi opnået værdifulde indsigter i udviklingen af lejeløsninger med vores store lejetestbænk ’Astraios’, som dengang var verdens mest kraftfulde testbænk. Med det nye testfacilitet vil vi nu være i stand til at bevæge os ind i nye og fremtidige dimensioner og bidrage til en hurtigere udvikling af pålidelige multimegawatt-vindmøller.”
Til at udvikle og bygge den nye testbænk har LORC udvalgt R&D Test Systems, som har 10 års erfaring med at udvikle testbænke til vind- og flyindustrien. R&D Test Systems har også været hovedleverandøren på flere af LORCs eksisterende vindmølletestfaciliteter inklusiv 16 MW testfaciliteten og det store 25 MW design og valideringstestfacilitet.

“Dette vil blive den tredje testbænk, der er i stand til at påføre store vindlaster, som R&D Test Systems udvikler og bygger til LORC. De tidligere to har været rekordstore, og det nye hovedlejetestfacilitet vil endnu engang slå alle tidligere rekorder og sætte standarden for hovedlejetestning. Vi er meget stolte af at være en del af projektet. Det er altid spændende for os at arbejde med de her kæmpestore testbænke, og vi ser frem til at arbejde med både LORC og Schaeffler for at realisere verdens største testfacilitet til vindmøllehovedlejer,” udtaler Peder Lund Rasmussen, General Manager, R&D Test Systems.

Byggeprocessen skal til at starte på Lindø, og inden for det første halve år af 2024 vil det store fundament blive støbt under den åbne himmel før, at bygningen rundt om testbænken bliver bygget af Odense Havn. I starten af 2025 vil installeringen af testbænkens komponenter og infrastruktur blive realiseret. Det nye hovedlejetestfacilitet er planlagt til at blive taget i kommerciel brug i slutningen af august 2025.

LÆS også: Schaeffler rapporterer om stærkt tredje kvartal på trods af udfordrende markedsforhold
Schaeffler Danmark ApS's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger