DAMPA – Lad akustik og design gå hånd i hånd

Akustikløsninger fra DAMPA

DAMPA – Lad akustik og design gå hånd i hånd

Gør den gode akustik til en designoplevelse igennem metallernes muligheder. Sæt naturmaterialerne i fokus, skab stemning i rummet igennem farver, eller skab dit eget unikke udtryk ved hjælp af digitalprint.

Vi ved at akustik er afgørende for det gode indeklima, men selvom vi konkret hverken kan se eller røre ved akustikken, er den visuel tydelig, overalt vi bevæger os. Akustiske virkemidler skal nemlig tilføjes i indretningen, og her er det vigtigt at elementerne understøtter velværet i rummet og skaber balance mellem funktionalitet og design, så rummet ikke blot lyder godt, men også er æstetisk rart at være i.

Den usynlige akustik strækker sig således over flere afgørende brikker i det store indeklimapuslespil og er ikke så usynlig som vi måske går og tror.

Leg med naturmaterialer

Det er ikke ofte, at man tænker akustik og metal i samme sammenhæng, men dette gør den fynske virksomhed DAMPA, der siden 1951 har produceret akustikløsninger til loft og væg i metal, op med.

Ved at perforere metallets hårde overflade skabes en akustikløsning, der kombinerer alle tre absorbenttyper. Ved at udnytte metallet kan DAMPA levere akustikløsninger i klasse A, B og C, og dermed tilpasse akustikken til rummets brug.

Samtidig sørger metallernes egenskaber for designfrihed udover det sædvanlige, som Lone Rold, Projekt- og arkitektrådgiver hos DAMPA fortæller:

Metal er et naturmateriale, der har et helt unikt udtryk. Jeg bliver f.eks. gang på gang imponeret over materialets evne til at fange og reflektere dagslyset i den naturlige overflade og skabe en designoplevelse uden lige. Samtidig er materialet eminent til at skabe stemning i lokaler, da alle RAL- og NCS-farver tydeligt kan gengives på overfladen eller du kan udnytte de mange muligheder for digitalprint og skabe kunstværker, wayfinding, valmuemarker – ja, kun fantasien sætter grænser.

Metallernes robuste egenskaber sørger desuden for at løsningerne har en lang levetid og er ideelle til selv travle og udsatte områder.

Læs hele indlægget her

LÆS også: Fremhæv arkitekturen med designlofter fra DAMPA
DAMPA ApS's Firmaprofil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger