Luft/luft varmevekslere

Luft/luft varmevekslere

Luft til luft-varmevekslere producerer varme ved at komprimere luften udenfor. Energien herfra opvarmer frisk luft, som blæses direkte ind i bygningeng. Denne løsning er et fornuftigt, grønt alternativ til el-varme.

Luft-til-luft-varmevekslere er enheder, der bruges til at overføre varmeenergi fra luftstrømme med forskellige temperaturer uden at blande luftstrømmene. Disse enheder er designet til at forbedre energieffektiviteten i opvarmnings-, ventilation- og airconditionssystemer (HVAC-systemer). Det gør de ved at genbruge varmen fra den afladningsluft, der normalt ville blive ventileret ud af bygningen.

Leverandører af og viden om Luft/luft varmevekslere:

2K Klima- og Køle Distributøren

Odensevej 128
4700 Næstved
Tlf. 28 88 66 74
E-mail: jens@2k.dk

www.2k.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Danfoss Redan A/S

Linåvej 11C
8600 Silkeborg
Tlf.: 87 43 89 43
E-mail: redan@danfoss.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

GEMINA TERMIX A/S

Navervej 15-17
7451 Sunds
Tlf.: 97 14 14 44
E-mail: mail@termix.dk

www.termix.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Milton Megatherm A/S

Formervangen 14-16
2600 Glostrup
Tlf.: 46 97 00 00
E-mail: info@miltonmegatherm.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Rokkedahl Energi ApS

Nymøllevej 126 B, Kølby
9240 Nibe
Tlf.: 30 28 72 10
E-mail: anja@rokkedahl.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

SKANACID A/S

Lunikvej 30A
2670 Greve
Tlf: 39 40 13 14
E-mail: mail@skanacid.dk

www.skanacid.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Her er nogle af de grundlæggende principper og funktioner i en luft-til-luft-varmeveksler:

  1. Varmeoverførsel: Luft-til-luft-varmevekslere fungerer ved at lade varm luft fra det indendørs miljø passere gennem en varmevekslerkerne, samtidig med at koldere udeluft også passerer gennem varmeveksleren i en separat kanal. Varmevekslerkernen er normalt lavet af et materiale med høj varmeledningsevne, såsom metal, og dens formål er at lette varmeoverførslen mellem de to luftstrømme uden direkte kontakt.
  2. Varierende design: Der findes forskellige designs af luft-til-luft-varmevekslere, herunder modstrøms- og tværstrømsvarmevekslere. I en modstrømsvarmeveksler bevæger de to luftstrømme sig i modsatte retninger, hvilket giver den højeste termiske effektivitet. Tværstrømsvarmevekslere tillader luftstrømmene at passere på tværs af hinanden vinkelret, hvilket kan resultere i mindre effektivitet, men kan være mere pladsbesparende.
  3. Styring af luftstrømme: Luft-til-luft-varmevekslere er normalt udstyret med ventiler eller spjæld, der regulerer strømmen af indendørs og udendørs luft gennem varmeveksleren. Dette giver mulighed for finjustering af temperaturer og luftcirkulation i bygningen, afhængigt af behovene og præferencerne.
  4. Energieffektivitet: Ved at genbruge varmen fra den afladningsluft, der normalt ville blive udvist, hjælper luft-til-luft-varmevekslere med at reducere energiforbruget i opvarmnings- og kølesystemer. Dette kan føre til betydelige energibesparelser og forbedret indendørs luftkvalitet ved at reducere behovet for at opvarme eller køle store mængder udeluft.

I erhvervsmæssige og boligbygninger bruges luft-til-luft-varmevekslere ofte som en del af HVAC-systemet for at forbedre komforten, effektiviteten og energieffektiviteten. De er især nyttige i områder med ekstreme temperaturforskelle mellem indendørs og udendørs miljøer.

Cookie-indstillinger