Porte

Porte - Porte kan fremstilles efter mål, så din egen port passer til dit byggeri eller behov. Ordet port har faktisk flere betydninger. Etymologisk kommer ordet port fra latin "porta" og betyder passage, gate eller fra gammelfransk porte.

Leverandører af og viden om porte:


Alt i Porte

alt i porte

Læs mere om Alt i Porte


Door System A/S

Doorsystem

Hovvejen 148
8361 Hasselager
Tlf.: 8692 1171
E-mail: info@doorsystem.dk

www.doorsystem.dk

Kompetencer: BranddøreHurtigporte, Rulleporte, Skydedøre

Læs mere om Door System A/S


Fyns Port- og Garage Service Aps

Svinget 2
5683 Haarby
Tlf.: 21 60 12 02
E-mail: steen@fynsporte.dk

www.fynsporte.dk

Kompetencer: Porte, industriporte, garageporte, brandporte, ramper, portservice, reparation af porte

Læs mere om Fyns Port- og Garage Service Aps


KONE A/S
kone

Marielundvej 10
2730 Herlev
Tlf: 35 87 80 00
E-mail: denmark@kone.com

www.kone.dk

Kompetencer: elevatorer, rulletrapper, rullefortove, automatiske døre, porte

Læs mere om KONE A/S


Larsen Porte ApS

larsen porte

Viaduktvej 27
6870 Ølgod
Telf.: 76 98 20 35

www.larsenporte.dk

Kompetencer: Portehejseporteskydeportegarageporte

Læs mere om Larsen Porte ApS


Nordsjællands Port Center

Farum Gydevej 85
3520 Farum
Tlf.: 44 99 00 19
Email: npc@npc.dk

www.npc.dk

Kompetencer: Porte, garageporte, industriporte, ledhejseporte, rulleporte, vippeporte, sidefoldeporte, automatik til porte

Læs mere om Nordsjællands Port Center


Portlageret/Doortec ApS

Postboks 102
3520 Farum
Telf.: 44 34 24 29
E-mail:info@portlageret.dk

www.portlageret.dk

Kompetencer: Garageport, garageporte, portautomatik

Læs mere om Portlageret/Doortec ApS


Portshoppen

Farum Gydevej 85
3520 Farum
Tlf.: 44 99 89 78
E-mail: info@portshoppen.dk

www.portshoppen.dk

Kompetencer: Garageporte, vippeporte, ledhejseporte, rulleporte, garagedøre, portautomatik, branddøre, hoveddøre

Læs mere om Portshoppen


TROMBORG

Tromborg

Kvorupvej 21
6800 Varde
Tlf.: 29 13 58 50
E-mail: info@tromborg-stald.dk

www.tromborg-stald.dk

Kompetencer: Gummigulve, Naturlig ventilation, Ovenlys ventilation, PorteDrivbom, Staldinventar, Madrasser, Skrabere, Broklap, Kobørster

Læs mere om TROMBORG


Mere viden om porte:

Der findes mange forskellige typer af porte i markedet. Der er porte typer som ledhejseporte, garageporte, vippeporte, gitterporte, hejseporte, rulleporte, træporte, skydeporte, svingporte med flere. Porte leveres i forskellige materialer som træ, aluminium, stål, rustfrit stål. Portautomatik klares i de fleste tilfælde med en fjernbetjening. Hvilken type porte man har behov for afhænger bl.a. af portens placering og funktion. Dobbeltporte er de mest almindelige typer porte. Det er en enkel konstruktion med to portdøre, som kan aflåses. Andre typer porte - skydeporte - kræver skinner og dermed også mere plads i siderne til at glide portdøren ud på. Til en lagerhal vælger mange rulleporte, fordi de er relativt billige. Porten har en simpel konstruktion og optager ikke ret meget plads over portåbningen eller i siderne. Porte, der skal kunne passeres af en bil, skal være mindst tre meter brede


Lindab leverer porte til 15.000 m2 svensk byggeprojekt


26.jun 2019


I efteråret 2019 rykker over 400 medarbejdere fra Gøteborg Kommunes Kretslopp och Vatten-forvaltning ind i en nyopført bygning

Lindab leverer 32 porte til forvaltningens nye hovedsæde, der er tegnet af Liljewall arkitekter og projekteres og opføres af Higab.

Kretslopp og Vatten er Gøteborgs kommunes forvaltning, der er ansvarlig for vandforsyning, afløbshåndtering samt indsamling og genanvendelse af husholdningsaffald i Sveriges 2. største by. I dag er forvaltningens medarbejdere spredt ud på 7 lokaliteter i Gøteborg, og det nye 15.000 m2 byggeri samler hovedparten af forvaltningens medarbejdere.

Fokus på vidensdeling

Liljewall arkitekter har designet bygningen for Higab, der er ansvarlig for projektering og opførelsen af forvaltningens nye lokaler. Kommunens ambition med den nye bygning er at optimere forvaltningens arbejdsprocesser blandt andet ved at sikre, at udførende og planlæggere deler viden og erfaringer i hverdagen takket være samlokaliseringen. For at understøtte dette er bygningen designet med fokus på mødesteder og synliggørelse i et moderne kontormiljø, der også sikrer de ansatte et bedre arbejdsmiljø. Bygningen bliver nabo til Alelyckan vandværk fra 1949 og har arkitektoniske referencer til dette, ligesom bygningen opføres i gule tegl, der er karakteristisk for mange af Gøteborgs bygninger.

Porten til effektiv affaldshåndtering 

Lindab leverer 32 specialdesignede porte til projektet og de skræddersyede porte skal både anvendes til garagebygninger, lagerbygninger og værkstedsbygninger. Specialdesignet sikrer både, at Lindabs porte decideret er udviklet til at imødekomme forvaltningens specifikke behov, men specialdesignet betyder også at portene indgår naturligt i det arkitektoniske udtryk, ligesom de også er et driftsikkert samt vedligeholdelsesvenligt valg. De specialfremstillede porte er udviklet i tæt dialog mellem Lindab og port-montørfirmaet UK Portservice AB, der har skræddersyet portene til byggeriet.

André Linder fra UK Portservice AB fremhæver, at Lindab porte er udviklet med henblik på effektiv montage, hvilket har en positiv indflydelse på den samlede byggesum. "I tæt samarbejde med Lindab har vi specialudviklet de 32 porte til byggeriet. Samarbejdet med Lindab har ført til unikke og specialdesignede løsninger, der er udviklet, så forvaltningens medarbejdere nemt kan udføre deres arbejde. Derudover er portene nemme at montere, hvilket er lig en økonomisk gevinst for bygherren, da der spares på ressourcerne til denne del af opførelsen. Da Lindab porte derudover har en lang holdbarhed er det også et fornuftigt valg ud fra en totaløkonomisk betragtning," udtaler André Linder.

Anders Nilsson, arkitekt og medejer hos Liljewall, fortæller om baggrunden for at vælge Lindab Porte: "Vi valgte Lindabs porte til projektet, da de med deres høje andel af glas skaber et behageligt arbejdsmiljø i bygningen og giver et godt overblik over, hvad der foregår i de udendørs lastgårde. Da portene også fungerer som vinduer, resulterer de i en god totaløkonomi for hele bygningen. Det har også været vigtigt, at Lindab har skræddersyet deres løsninger, så de tilpasser sig det overordnede arkitektoniske udtryk, ligesom det er afgørende, at de kan modstå den hårde håndtering, der finder sted, når kommunens renovationskøretøjer skal ind og ud af garagen eller på værksted for service og vedligehold."

Alex Løkkegaard, produktchef hos Lindab, supplerer "Hos Lindab tænker vi grønt og samler alle vores tiltag til en mere bæredygtig byggebranche under paraplyen Good Thinking, som også omfatter en cradle to grave EPD. Udover at vi anvender vedvarende, grøn energi i produktionen, anvender vi ligeledes stål, der har en lang levetid og kan genanvendes et uendeligt antal gange, uden at dets egenskaber går tabt. Vores porte er skabt til at holde i mange år, og selv når de har udtjent deres funktion, slutter deres rejse ikke, da portene er 98% genanvendelige og hermed indgår naturligt i cirkulær økonomi. Da en til stadighed større del af forvaltningens affaldsindsamling fokuserer på genanvendelse, er Lindab porte et oplagt match til det nye hovedsæde."

Liljewall er arkitekter, Higab projekterer og opfører, UK Portservice AB leverer og monterer Lindab portene, mens Kretslopp og Vatten er bygherre.


2 nye videoer – Sådan forenkler Lindab byggeriet


08.dec 2018


Hos Lindab arbejder man på at drive byggeriet i en mere bæredygtig retning. I to nye videoer fortæller Lindabs produktchefer om deres indsats for at forenkle byggeriet

Hos Lindab tænker man grønt. Arbejdet med at forenkle og drive byggeriet i en mere bæredygtig retning forankrer Lindab i Good Thinking filosofien. Good Thinking indebærer, at Lindab forpligter sig selv til at tage ansvar for at skabe en bæredygtig udvikling med produkter og tjenester, der effektiviserer byggeriet, forbedrer energieffektiviteten og reducerer energiforbruget. Det gælder både Lindabs porte og deres ventilationsløsninger.

Porten til bæredygtigt og smukt design

Porte fra Lindab giver arkitekter en verden af designmuligheder og indgår hermed naturligt i det arkitektoniske udtryk. Lindabs porte er skabt til at holde i mange år, og selv når portene har udtjent deres funktion og skal afmonteres, betyder det ikke, at de er udtjente. I en ny-produceret video fortæller Alex Løkkegaard, produktchef Lindab Porte, hvordan Lindabs porte indgår i cirkulær økonomi.

”Bæredygtigheden kommer i spil på tværs af alle produkterne. Vi producerer primært i stål, hvilket er et af de få materialer, der kan genanvendes igen og igen uden at materialets egenskaber forringes. Vores porte er 98 % genanvendelige og bidrager således til den cirkulær økonomi.”

Bæredygtigheden kommer også til udtryk i selve produktionen.  

”Kigger vi på vores porte, har vi en meget interessant miljøprofil. De er produceret af stål, som er genanvendeligt, mens kernematerialet udleder 50 % mindre CO2 ved produktionen. Vi har fået vores porte EPD deklareret, hvilket gør dem velegnede til bæredygtigt byggeri, og så producerer vi i Danmark ved hjælp af vindmøller og grøn energi.”

Se video med Alex Løkkegaard på Lindabs YouTube kanal

UltraLink – Controlleren til bæredygtigt og intelligent indeklima

Lindab udvikler og producerer også intelligente ventilationssystemer, og med et stigende fokus på energibesparelser er ventilationssystemer med lave lufthastigheder blevet stadigt mere almindelige. UltraLink måler med ultralyd og sikrer nøjagtig måling af luftmængde og temperatur.

I en ny video fortæller Niels Mulvad, produktchef Indoor Climate Solutions, om UltraLinks egenskaber:

”Med ultralydsmetoden kan vi måle meget mere nøjagtigt, selv ved de helt små luftmængder. Hos Lindab arbejder vi på at skabe det optimale indeklima på den energimæssigt mest forsvarlige måde. Det betyder, at vi kun lige bruger den mængde luft, der er nødvendig til det givne rum og til de personer, der på et givent tidspunkt er i rummet.”

Se video med Niels Mulvad på Lindabs YouTube kanal.

Læs mere om Lindab porte her.

Læs mere om Ultralink her


REAPorte – Specialporte er den nye standard


02.sep 2018


Porte skal passe til byggeriet, ikke omvendt. REAporte i Brædstrup har succes med specialfremstillede kvalitetsporte til større byggeprojekter og styrker nu sit fokus på erhvervskunder og projektsalg med ny B2B-ansvarlig

”Hver eneste af vores porte er specialfremstillet efter den enkelte kundes ønsker, uanset om det er garageporte eller industriporte, og uanset om det kun er enkelt port eller til et større byggeprojekt med flere hundrede porte,” fortæller Michael Ritter fra REAporte ApS i Brædstrup.

KORT MONTAGETID OG FLEKSIBEL PRODUKTION
Den fleksible og effektive produktion har givet succes hos forhandlere og entreprenører, og den seneste tid har virksomheden lukket flere aftaler, blandt andet i Aalborg hvor REAporte skal levere og montere over 100 porte i et enkelt projekt.

”Vi kunne levere granitsorte porte, der matcher vinduer og det øvrige byggeri. Men udover vores fleksibilitet er vores unikke styrke, at vi færdigmonterer næsten alt på fabrikken i Brædstrup, så montagetiden på byggepladsen bliver så kort som muligt. Det betyder rigtig meget for vores kunders planlægning og koordinering,” siger Michael Ritter.

MERE FOKUS PÅ PROJEKTSALG OG B2B
For at styrke den gunstige udvikling udvider REAporte ApS sin salgsafdeling med ansættelsen af Dan Moritz Sørensen som ansvarlig for salg til B2B-kunder.

”Ansættelsen skyldes ønsket om at komme ud til endnu flere erhvervskunder samt at få endnu mere fokus på projektsalg. Dan har stor erfaring med opbygning af forhandlernetværk i andre brancher, og han skal desuden udbrede kendskabet til fordelene ved vores specialproducerede porte til erhvervslivet,” siger Michael Ritter.
 
PERFEKTION GENNEM DIALOG
REAporte sælger primært garage- og industriporte gennem et netværk af professionelle portmontører og forhandlere i ind- og udland og har gennem årene løbende perfektioneret deres produkter gennem dialog med disse fagfolk.

"Vores målsætning er at producere markedets bedste og mest fleksible produkt, og kan desuden mærke at professionelle fagfolk ikke udelukkende går op i kvaliteten af de leverede porte. De forventer også driftssikre systemer som fungerer upåklageligt i hverdagen. Den professionelle portmontør kan mærke forskellen, når han får vores produkter i hænderne. Det giver glade slutkunder og minimale omkostninger til løbende vedligehold,” konkluderer Michael Ritter fra REAporte.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

Kontaktperson:
Michael Ritter
5055 6500
info@reaporte.dk


Lindabs porte scorer topkarakter
Dansk Brand- og Sikringsinstitut har netop fastslået, at portproducenten Lindabs kernemateriale udleder halvt så meget giftig røg, som andre producenters materiale gør i tilfælde af brand

Portproducenter har i mange år været uenige om hvilket kernemateriale, der er bedst. Lindab anvender ekstruderet polystyren, mens alle andre portproducenter bruger polyuretanskum som isoleringsmateriale.

Ekstruderet polystyren er 40 procent stærkere end polyuretanskum, hvilket gør Lindabs porte ekstra modstandsdygtige over for stød såvel som det nordiske klimas kraftige vind. Nu har Lindab fået et ekstra argument på hånden. Dansk Brand- og Sikringsinstitut har nemlig foretaget tests, der viser, at ekstruderet polystyren i tilfælde af brand udleder halvt så meget giftig røg som polyuretanskum.

”Testene viser, at det er bedre at være i nærheden af en af vores porte i forhold til andre porte i tilfælde af brand,” siger produkt- og udviklingschef i Lindab, Alex Løkkegaard.

Materiale bliver til vand
Ekstruderet polystyren bliver anvendt både i Lindabs industriporte og i deres garageporte. Dansk Brand- og Sikringsinstitut har testet materialet efter en anerkendt standard, hvor det handler om at få så lav en værdi som muligt. Her fik ekstruderet polystyren 0,42, mens polyuretanskum fik 0,85. Til sammenligning må materiale, der anvendes på tog, som kører i tunneler, ikke have en værdi over 0,75.

”Vi vil gerne dokumentere, at materialet i vores porte er unikt, og her er Dansk Brand- og Sikringsinstituts undersøgelse vigtig for os. Ved brand vil vores kernemateriale smelte og blive omdannet til vand, og det vil i modsætning til polyuretanskum ikke afgive blåsyregasser,” fortæller Alex Løkkegaard.

Lindabs porte produceres i Jels ved Vejen. Her arbejder 110 medarbejdere med udvikling, produktion, salg, montage og servicering af porte og andre byggekomponenter til tag, facader, skillerum og tagrender.

Kunder vægter miljø og energi højt
Udover pris, funktionalitet og kvalitet oplever Lindab, at kunderne vægter miljø og energi højt. Det fokus deler portproducenten, der forventer snart at få dokumenteret kernematerialets miljøvenlige egenskaber med en EPD (Environmental Product Declaration).

”Udover at vi aldrig går på kompromis med kvaliteten af vores porte, er vi ligesom vores kunder også meget opmærksomme på netop miljø og energi. I forbindelse med produktionen udleder ekstruderet polystyren for eksempel 50 procent mindre CO2 i forhold til polyuretanskum, og 98 procent af vores materiale kan genanvendes. Derudover har ekstruderet polystyren en høj isoleringsevne, som sikrer portenes isolerende egenskaber år efter år, samtidig med at portenes levetid forlænges,” fortæller Alex Løkkegaard


Lindab – Nye porte kan spare virksomheden for tusindvis af kroner
Der er store gevinster at hente, hvis danske virksomheder bliver bedre til at energirenovere. Det viser det nyeste energiindeks fra tænketanken Mandag Morgen.

Ifølge producenten Lindab, der fremstiller og rådgiver om energirigtige byggekomponenter, er industriporten et af de mest oplagte steder at sætte ind, når det kommer til at minimere varmespild.

Om kort tid banker efteråret på døren, og virksomhederne begynder at skrue op for varmen. Der er dog mange penge at spare på varmeregningen, hvis virksomheden får set portene efter i sømmene. Sådan lyder beskeden fra producenten Lindab, der er specialiseret i energieffektive portløsninger.

"Gamle industriporte er en af de helt store syndere, når det kommer til varmetab. Derfor er det både et oplagt og enkelt sted at sætte ind med en mere energivenlig løsning. De nye porte er langt mere effektive til at holde kulden ude, og så tjener de sig tilmed hurtigt selv hjem igen," siger René Jensen, salgschef for projektsalg hos Lindab.

Stort uudnyttet potentiale
Det nyeste energiindeks fra tænketanken Mandag Morgen viser, at kun halvdelen af Danmarks 1.000 største virksomheder har igangsat renoveringer af deres bygninger. Samtidig mener 67%, at tilbagebetalingstiden er det vigtigste, når de overvejer at energieffektivisere. Og her er en energivenlig portløsning en af de bedste investeringer, forklarer René Jensen.

"Tilbagebetalingstiden varierer naturligvis alt efter rummets størrelse og antallet af porte. Men vi har set besparelser på alt fra 2.000 kr. til 11.000 kr. om året. Så der er ingen tvivl om, at det kan betale sig at skifte til en ny og mere energivenlig port," siger han.

Høj isoleringsevne
Lindab leverer danskproducerede porte med en isoleringsevne, også kaldet U-værdi, på helt ned til 1,2W/m2K. Det til trods for at Bygningsreglementet kun forskriver en U-værdi på 1,8W/m2.

"Når vores porte har så lave U-værdier, hænger det sammen med en såkaldt kuldebroadskillelse, som er placeret i midten af panelet. Vi adskiller kulden og varmen med en gummipakning og kan på denne måde nedbringe varmetabet," forklarer René Jensen.

Få tilskud til en ny port
Selvom porten er et af de billigste steder at energieffektivisere, er der stadig mange virksomheder, som ikke har gjort det endnu. Men det kan faktisk vise sig at være en mere overkommelig investering end man skulle tro. Det er nemlig de færreste, der husker at medregne det landsdækkende energisparetilskud. 

"Vi oplever desværre, at man virksomheder ikke kender til muligheden for at få energisparetilskud til energirigtige investeringer som eksempelvis en ny port. Det er ærgerligt, for der kan være mange penge at spare," siger René Jensen.

Lindab og Dansk Energirådgivning har indgået et samarbejde, hvor de har regnet sig frem til, at man som udgangspunkt kan få 44 ører pr. sparet kWh i energitilskud.


Termokarme stopper varmetabet
Hörmann udvikler løbende tilbehør til garageporte, der kan forøge portens og dermed boligens samlede energibesparelse. Termokarmen ThermoFrame er en nyhed, der yder ekstra isolering til ledhejseporte og giver boligejeren mulighed for at spare på varmen.

ThermoFrame fås også som tilbehør til de større porte, der typisk anvendes i industrien. Med ThermoFrame i porten kan du øge dens samlede isoleringsevne med op til 40% afhængig af portens konstruktion.Termokarme fås som tilbehør til alle Hörmanns ledhejseporte og er konstrueret som en robust kunststofprofil, der sættes på portrammen imellem karm og mur. Det bryder den kuldebro, der opstår i kanten, og sætter en stopper for varmetabet.

For yderligere information, kontakt venligst
Jan Rahbek, adm. dir. Hörmann Danmark AS.
Telefon: 86 43 72 22 eller e-mail j.rahbek.ran@hoermann.dk