Porte

Porte - Porte kan fremstilles efter mål, så din egen port passer til dit byggeri eller behov. Ordet port har faktisk flere betydninger. Etymologisk kommer ordet port fra latin "porta" og betyder passage, gate eller fra gammelfransk porte.

 

 

 

Leverandører af og viden om Porte:


Alt i Porte

alt i porte

Læs mere om Alt i Porte


DAN-doors A/S

Industrivej 19
8660 Skanderborg
Tlf.: +45 87 93 87 00
E-mail: dd@dan-doors.dk

www.dan-doors.dk

Kompetencer: Branddøre, Brandgardiner, Brandskydeporte, Bændelgardiner, Hurtigporte, Hængslede døre, Industriporte, Porte, Profildøre, Skydedøre, Ståldøre, Svingdøre, Thermoporte

Læs mere om DAN-doors A/S


Door System A/S

Doorsystem

Hovvejen 148
8361 Hasselager
Tlf.: 8692 1171
E-mail: info@doorsystem.dk

www.doorsystem.dk

Kompetencer: BranddøreHurtigporte, Rulleporte, Skydedøre

Læs mere om Door System A/S


KONE A/S

Marielundvej 10
2730 Herlev
Tlf: 35 87 80 00
E-mail: denmark@kone.com

www.kone.dk

Kompetencer: Installation, modernisering og service af elevatorer, rulletrapper, rullefortove samt automatiske døre og porte

Læs mere om KONE A/S


MX Door ApS

Messevej 12
9600 Års
Tlf.: 97 99 17 00
E-mail: info@mxdoor.dk

www.mxdoor.dk

Kompetencer: Branddøre, brandskydeporte, sikkerhedsdøre, brandporte, ståldøre, glaspartier, rammedøre, ledhejseporte, brandjalousier, vertikale brandporte, brandgardiner

Læs mere om MX Door ApS


NASSAU A/S

Krogagervej 2
5750 Ringe
Tlf.: 63 62 23 46
E-mail: info@nassau.dk

www.nassau.dk

Kompetencer: Porte, industriporte, ledhejseporte, lavenergiporte, hurtigporte, portåbner, garageporte, facadedøre, aludøre, termodøre, economydøre

Læs mere om NASSAU A/S


NEMTEKNIK

Farum Gydevej 85
3520 Farum
Tlf: 25 94 94 24
Email: info@nemteknik.dk

www.nemteknik.dk

Kompetencer: Automatik til garageporte, lågeautomatik, vejbomme, GSM moduler, wifi moduler/app styring

Læs mere om NEMTEKNIK


NS Entreprise

Stenbæksgårdsvej 106
3460 Fredensborg
Jylland:
Redstedsgade 19 A
6400 Sønderborg
E-mail:mail@nsentreprise.dk
Tlf.: 26 20 86 84

www.nsentreprise.dk

Kompetencer: Spærrebomme, bomme, skydeporte, drejeporte, pullerter, søjler og standhuse, hegn, personsluser, hegn til indhegning, personkarruseller, terrorsikring

Læs mere om NS Entreprise


Nordsjællands Port Center

Farum Gydevej 85
3520 Farum
Tlf.: 44 99 00 19
Email: npc@npc.dk

www.npc.dk

Kompetencer: Porte, garageporte, industriporte, ledhejseporte, rulleporte, vippeporte, sidefoldeporte, automatik til porte

Læs mere om Nordsjællands Port Center


Portlageret/Doortec ApS

Postboks 102
3520 Farum
Telf.: 44 34 24 29
E-mail:info@portlageret.dk

www.portlageret.dk

Kompetencer: Garageport, garageporte, portautomatik, garageportautomatik, garageportåbnere

Læs mere om Portlageret/Doortec ApS


Tektra A/S

Birkegårdsvej 20-22
8361 Hasselager
Tlf.: 87 38 88 88
E-mail: tektra@tektra.dk

web

Kompetencer: Porte, turboporte, brandporte, branddøre, docking systemer, læsseramper, hydrauliske læsseramper, mekaniske læssebroer, slusehuse, porttætninger, ledhejseporte, industriporte, garageporte, sidefoldeporte, langramper, bændelgardiner, pendulporte, løfteborde, døråbnere, service og reservedele, gaffeltrucks, rengøringsmaskiner

Læs mere om Tektra A/S


Mere viden om porte:

Der findes mange forskellige typer af porte i markedet. Der er porte typer som ledhejseporte, garageporte, vippeporte, gitterporte, hejseporte, rulleporte, træporte, skydeporte, svingporte med flere. Porte leveres i forskellige materialer som træ, aluminium, stål, rustfrit stål. Portautomatik klares i de fleste tilfælde med en fjernbetjening. Hvilken type porte man har behov for afhænger bl.a. af portens placering og funktion. Dobbeltporte er de mest almindelige typer porte. Det er en enkel konstruktion med to portdøre, som kan aflåses. Andre typer porte - skydeporte - kræver skinner og dermed også mere plads i siderne til at glide portdøren ud på. Til en lagerhal vælger mange rulleporte, fordi de er relativt billige. Porten har en simpel konstruktion og optager ikke ret meget plads over portåbningen eller i siderne. Porte, der skal kunne passeres af en bil, skal være mindst tre meter brede


Lindab bliver totalleverandør på port- og dørløsninger
For at kunne levere totalrådgivning inden for porte og døre, har Lindab ansat Jørgen Sabroe som Key Account Manager. Han skal blandt andet rådgive kunderne inden for brandsikkerhed, som der kommer større og større krav til.

Gennem de seneste år har porte været et vækstområde for Lindab, der også mærker et øget behov for integreret rådgivning fra deres kunder og samarbejdspartnere. For at imødekomme behovet har Lindab ansat Jørgen Sabroe som Key Account Manager med fokus på brandporte, branddøre, brandgardiner og glaspartier. Med ansættelsen af Jørgen Sabroe bliver Lindab totalleverandør på port- og dørløsninger, idet vi nu også kan tilbyde den rette produkter inden for brandsikring.

360 graders rådgivning
René Jensen er salgschef hos Lindab og forklarer, at ansættelsen udspringer af et ønske om at komme endnu tættere på kunderne og kunne rådgive dem hele vejen rundt på deres projekter.

"Lindab er i forvejen en anerkendt rådgiver, og i takt med at der stilles øgede krav til brandsikkerhed, vil vi også gerne på dette område yde den bedste rådgivning til vores kunder. Med ansættelsen af Jørgen Sabroe tilbyder vi en samlet løsning og bliver hermed totalleverandør, så vores kunder ikke behøver gå andre steder hen, for at komme i mål med deres projekter," forklarer René Jensen.

Mere nyt fra Lindab

Jørgen Sabroe har mange års erfaring med rådgivning og salg af port- og dørløsninger til byggeriets parter. Han fremhæver, hvordan der gennem de seneste år er kommet øget fokus på både brandsikkerhed og bæredygtighed i byggebranchen.

Jørgen Sabroe forklarer om sin nye rolle: "Min primære opgave er at være med til at sikre, at kunden får den rigtige rådgivning, når det gælder løsninger inden for brandsikring – et område som de seneste år er blevet skærpet blandt andet på grund af nye krav til ce-mærkning af brandporte," fortæller Jørgen Sabroe.

En attraktiv arbejdsplads
Jørgen Sabroe er ikke en ukendt skikkelse i Lindab-sammenhæng, hvor han i perioden 2015-2018 var ansat som salgskonsulent. Tidligere i år blev Lindab for fjerde gang kåret til Danmarks bedste arbejdsplads af Great Place to Work, og Jørgen Sabroes tilbagekomst er udtryk for, at Lindab er en attraktiv arbejdsplads.

"For mig har Lindab altid været en god arbejdsplads med gode og jordnære værdier. Derfor var det også oplagt at takke ja, da muligheden for at være med til at udvikle Lindab bød sig," afrunder Jørgen Sabroe.

René Jensen er glad for, at Jørgen Sabroe har valgt at komme tilbage til Lindab. "Det er skønt, når erfarne folk som Jørgen Sabroe beslutter sig for at vende tilbage til Lindab. Det må betyde, at vi, udover at levere gode produkter til byggeriets parter, også er et godt sted at arbejde," afslutter René Jensen og ser frem til samarbejdet med Jørgen Sabroe.


Lindab – Problemfri fryse-logistik i den arktiske hovedstad
Med midnatssol og en unik natur er nordnorske Tromsø også kendt som den arktiske hovedstad. Tromsø er hjemby for Tromsøterminalen, der er et af Norges mest moderne fryseanlæg for fisk. Troms Portservice har leveret Lindab industriporte, hurtigporte og dockingsystemer til den store fryseterminal. 

Udover olie og gas har fiskeri afgørende betydning for den norske økonomi, og Tromsøs beliggenhed højt mod nord ud mod den norske kyst gør byen til en af Norges største fiskerbyer. En stor del af fiskene, der fanges nordpå, eksporteres til andre EU-lande og resten af verden. Derfor er effektive transport og logistikløsninger afgørende for den omfattende eksportfiskeindustri, da fiskene skal opbevares optimalt, så de bevarer deres vitaminer, smag og holdbarhed.

Tromsøterminalen er Norges mest moderne fryseanlæg
Mange af fiskene opbevares og klargøres i Tromsøterminalen, der er et af Norges mest moderne fryseanlæg. Terminalen spreder sig over 7.500 m2 og har en kapacitet på 22.000 tons, og med en dybvandskaj på hele 200 meter, tilbyder den alle faciliteter, der skal til for at drive en moderne fryseterminal. I forbindelse med opførelsen af den nye Tromsøterminal på Tromsø Ø er der anvendt porte fra Lindab til at sikre effektiv og pålidelig logistik. 

Troms Portservice har leveret 18 industriporte, 6 hurtigporte, 5 hurtigporte til fryserum og 3 dockingsystemer komplet med ramper, sluser og bygninger. Som underleverandør har Troms Portservice haft ansvaret for både levering og montering af porte og de tilhørende bygninger, og de er i dag ansvarlige for vedligehold og reparationer på fryseterminalen.

Troms Portservice er autoriseret Lindab PortXpert-forhandler. Det er et landsdækkende netværk af Lindab port-forhandlere, der er eksperter i at levere, opføre og servicere Lindabs brede sortiment af industriporte og ramper. Jonas Heggås Molund er salgschef i Troms Portservice AS, og han fortæller, hvordan opgaven kom i hus takket være et langvarigt samarbejde mellem portleverandøren, bygherren og entreprenøren.

"Tromsøterminalen har været kunde hos os siden 90erne, så vi kender hinanden rigtigt godt. Det var entreprenøren Huurre, der i dag hedder Svalinn, som var totalentreprenør og havde ansvaret for projektet. Svalinn er en dygtig entreprenør, som vi har arbejdet sammen med på mange projekter gennem tiden, "forklarer han og uddyber, "Bygherren ville have industriporte i god kvalitet, der kan tåle en høj brugsfrekvens. Derudover spillede det også en rolle, at vi har et effektivt serviceapparat med kort responstid, hvis uheldet er ude. Vi har et stort reservedelslager, der betyder, at vi kan skaffe reservedele samme dag, vi bliver kontaktet."

De bedste løsninger opstår, når kunden er aktiv i de tidlige faser
Bygherren kom ikke med detaljeret beskrivelse af portene, så den endelige løsning er resultatet af et tæt samarbejde mellem bygherre, entreprenør og Troms Portservice. "Det var op til os at give tilbud på en løsning, vi tænkte var god for kunden. Efterfølgende afholdt vi en række afklaringsmøder, hvor vi blev enige om tilvalg og ændringer, og på disse møder deltog både entreprenøren og bygherren aktivt," fortæller Jonas Heggås Molund. "Det er altid vældigt positivt, når kunderne deltager i de helt tidlige faser, da de så kan være sikre på, at de får den optimale løsning, der lever op til deres behov." 

Den tidlige afklaring betyder også, at udfordringerne kommer tidligt frem og kan løses. Det var f.eks. tilfældet med et par sluser med yderst begrænsede pladsforhold, og det krævede en specialløsning fra Troms Portservice at få det hele til at gå op i en højere enhed. Derudover kom Troms Portservices mangeårige erfaring også til udtryk, da slusebygningerne skulle vinkles på en særlig måde, efter at de var producerede.

Lindab forhandler gennem 29 år
Jonas Heggås Molound er klar i retorikken, når man spørger ind til, hvorfor Troms Portservice forhandler Lindab-porte. "Vi har ikke været Lindab-forhandler i 29 år uden grund. Lindab har et utrolig godt produkt med kort leveringstid. Vi har gennem alle årene altid haft et godt samarbejde med Lindab, der har gode kompetencer og gode værdier," fortæller han og fremhæver også, at Lindab har fokuseret på den grønne omstilling. 

"På trods af, at markedet endnu ikke er der, hvor der stilles krav til miljøaspektet i forhold til produktion og materialevalg, har Lindab taget et vigtigt standpunkt og stået frem som en miljøvenlig producent med den mest omfattende og transparente EPD-deklaration, der eksisterer på port-markedet," fortæller Jonas Heggås Molound, inden han bliver mere konkret, "Lindab-portenes specielle isolationskerne giver portene ekstra gode egenskaber i forhold til porte med kerner af polyuretanskum. Det betyder blandt andet 50% mindre C02-udslip under produktionen, og derudover resulterer det i en bedre isoleret og mere stabil port, da den ikke optager vand." 

Lindabs EPD, Environmental Product Declaration, giver bygherre og entreprenør tryghed i bæredygtige byggerier som f.eks. DGNB samt BREEAM og sikrer minimal miljøbelastning fra vugge til grav. Hele 98% af Lindabs porte kan genanvendes, hvilket gør porte fra Lindab til nogle af de mest miljøvenlige porte på markedet og medfører, at portene bliver en del af den cirkulære økonomi. 

Funktionalitet, æstetik og miljøvenlighed er således også i høj kurs i den arktiske hovedstad, hvor der fanges, opbevares og bearbejdes fisk til forbrugere over hele kloden.

Vil du læse mere om portløsninger fra Lindab? Gå ind på lindab.dk


Prøv Portlagerets portdesigner
For at sikre at kunden får en garageport, der matcher sine præferencer, har Portlageret udviklet en digital garageportdesigner, som tager kunden med hele vejen rundt i designprocessen. Med portdesigneren kan kunden selv konfigurere sin garageport inden for alt fra tag, facade, funktion og mål til design, farve, materiale og betjening.

Prøv portdesigneren her


Lindab leverer porte til 15.000 m2 svensk byggeprojekt
I efteråret 2019 rykker over 400 medarbejdere fra Gøteborg Kommunes Kretslopp och Vatten-forvaltning ind i en nyopført bygning

Lindab leverer 32 porte til forvaltningens nye hovedsæde, der er tegnet af Liljewall arkitekter og projekteres og opføres af Higab.

Kretslopp og Vatten er Gøteborgs kommunes forvaltning, der er ansvarlig for vandforsyning, afløbshåndtering samt indsamling og genanvendelse af husholdningsaffald i Sveriges 2. største by. I dag er forvaltningens medarbejdere spredt ud på 7 lokaliteter i Gøteborg, og det nye 15.000 m2 byggeri samler hovedparten af forvaltningens medarbejdere.

Fokus på vidensdeling

Liljewall arkitekter har designet bygningen for Higab, der er ansvarlig for projektering og opførelsen af forvaltningens nye lokaler. Kommunens ambition med den nye bygning er at optimere forvaltningens arbejdsprocesser blandt andet ved at sikre, at udførende og planlæggere deler viden og erfaringer i hverdagen takket være samlokaliseringen. For at understøtte dette er bygningen designet med fokus på mødesteder og synliggørelse i et moderne kontormiljø, der også sikrer de ansatte et bedre arbejdsmiljø. Bygningen bliver nabo til Alelyckan vandværk fra 1949 og har arkitektoniske referencer til dette, ligesom bygningen opføres i gule tegl, der er karakteristisk for mange af Gøteborgs bygninger.

Porten til effektiv affaldshåndtering 

Lindab leverer 32 specialdesignede porte til projektet og de skræddersyede porte skal både anvendes til garagebygninger, lagerbygninger og værkstedsbygninger. Specialdesignet sikrer både, at Lindabs porte decideret er udviklet til at imødekomme forvaltningens specifikke behov, men specialdesignet betyder også at portene indgår naturligt i det arkitektoniske udtryk, ligesom de også er et driftsikkert samt vedligeholdelsesvenligt valg. De specialfremstillede porte er udviklet i tæt dialog mellem Lindab og port-montørfirmaet UK Portservice AB, der har skræddersyet portene til byggeriet.

André Linder fra UK Portservice AB fremhæver, at Lindab porte er udviklet med henblik på effektiv montage, hvilket har en positiv indflydelse på den samlede byggesum. "I tæt samarbejde med Lindab har vi specialudviklet de 32 porte til byggeriet. Samarbejdet med Lindab har ført til unikke og specialdesignede løsninger, der er udviklet, så forvaltningens medarbejdere nemt kan udføre deres arbejde. Derudover er portene nemme at montere, hvilket er lig en økonomisk gevinst for bygherren, da der spares på ressourcerne til denne del af opførelsen. Da Lindab porte derudover har en lang holdbarhed er det også et fornuftigt valg ud fra en totaløkonomisk betragtning," udtaler André Linder.

Anders Nilsson, arkitekt og medejer hos Liljewall, fortæller om baggrunden for at vælge Lindab Porte: "Vi valgte Lindabs porte til projektet, da de med deres høje andel af glas skaber et behageligt arbejdsmiljø i bygningen og giver et godt overblik over, hvad der foregår i de udendørs lastgårde. Da portene også fungerer som vinduer, resulterer de i en god totaløkonomi for hele bygningen. Det har også været vigtigt, at Lindab har skræddersyet deres løsninger, så de tilpasser sig det overordnede arkitektoniske udtryk, ligesom det er afgørende, at de kan modstå den hårde håndtering, der finder sted, når kommunens renovationskøretøjer skal ind og ud af garagen eller på værksted for service og vedligehold."

Alex Løkkegaard, produktchef hos Lindab, supplerer "Hos Lindab tænker vi grønt og samler alle vores tiltag til en mere bæredygtig byggebranche under paraplyen Good Thinking, som også omfatter en cradle to grave EPD. Udover at vi anvender vedvarende, grøn energi i produktionen, anvender vi ligeledes stål, der har en lang levetid og kan genanvendes et uendeligt antal gange, uden at dets egenskaber går tabt. Vores porte er skabt til at holde i mange år, og selv når de har udtjent deres funktion, slutter deres rejse ikke, da portene er 98% genanvendelige og hermed indgår naturligt i cirkulær økonomi. Da en til stadighed større del af forvaltningens affaldsindsamling fokuserer på genanvendelse, er Lindab porte et oplagt match til det nye hovedsæde."

Liljewall er arkitekter, Higab projekterer og opfører, UK Portservice AB leverer og monterer Lindab portene, mens Kretslopp og Vatten er bygherre.


2 nye videoer – Sådan forenkler Lindab byggeriet
Hos Lindab arbejder man på at drive byggeriet i en mere bæredygtig retning. I to nye videoer fortæller Lindabs produktchefer om deres indsats for at forenkle byggeriet

Hos Lindab tænker man grønt. Arbejdet med at forenkle og drive byggeriet i en mere bæredygtig retning forankrer Lindab i Good Thinking filosofien. Good Thinking indebærer, at Lindab forpligter sig selv til at tage ansvar for at skabe en bæredygtig udvikling med produkter og tjenester, der effektiviserer byggeriet, forbedrer energieffektiviteten og reducerer energiforbruget. Det gælder både Lindabs porte og deres ventilationsløsninger.

Porten til bæredygtigt og smukt design

Porte fra Lindab giver arkitekter en verden af designmuligheder og indgår hermed naturligt i det arkitektoniske udtryk. Lindabs porte er skabt til at holde i mange år, og selv når portene har udtjent deres funktion og skal afmonteres, betyder det ikke, at de er udtjente. I en ny-produceret video fortæller Alex Løkkegaard, produktchef Lindab Porte, hvordan Lindabs porte indgår i cirkulær økonomi.

”Bæredygtigheden kommer i spil på tværs af alle produkterne. Vi producerer primært i stål, hvilket er et af de få materialer, der kan genanvendes igen og igen uden at materialets egenskaber forringes. Vores porte er 98 % genanvendelige og bidrager således til den cirkulær økonomi.”

Bæredygtigheden kommer også til udtryk i selve produktionen.  

”Kigger vi på vores porte, har vi en meget interessant miljøprofil. De er produceret af stål, som er genanvendeligt, mens kernematerialet udleder 50 % mindre CO2 ved produktionen. Vi har fået vores porte EPD deklareret, hvilket gør dem velegnede til bæredygtigt byggeri, og så producerer vi i Danmark ved hjælp af vindmøller og grøn energi.”

UltraLink – Controlleren til bæredygtigt og intelligent indeklima

Lindab udvikler og producerer også intelligente ventilationssystemer, og med et stigende fokus på energibesparelser er ventilationssystemer med lave lufthastigheder blevet stadigt mere almindelige. UltraLink måler med ultralyd og sikrer nøjagtig måling af luftmængde og temperatur.

I en ny video fortæller Niels Mulvad, produktchef Indoor Climate Solutions, om UltraLinks egenskaber:

”Med ultralydsmetoden kan vi måle meget mere nøjagtigt, selv ved de helt små luftmængder. Hos Lindab arbejder vi på at skabe det optimale indeklima på den energimæssigt mest forsvarlige måde. Det betyder, at vi kun lige bruger den mængde luft, der er nødvendig til det givne rum og til de personer, der på et givent tidspunkt er i rummet."


REAPorte – Specialporte er den nye standard
Porte skal passe til byggeriet, ikke omvendt. REAporte i Brædstrup har succes med specialfremstillede kvalitetsporte til større byggeprojekter og styrker nu sit fokus på erhvervskunder og projektsalg med ny B2B-ansvarlig
”Hver eneste af vores porte er specialfremstillet efter den enkelte kundes ønsker, uanset om det er garageporte eller industriporte, og uanset om det kun er enkelt port eller til et større byggeprojekt med flere hundrede porte,” fortæller Michael Ritter fra REAporte ApS i Brædstrup. KORT MONTAGETID OG FLEKSIBEL PRODUKTION Den fleksible og effektive produktion har givet succes hos forhandlere og entreprenører, og den seneste tid har virksomheden lukket flere aftaler, blandt andet i Aalborg hvor REAporte skal levere og montere over 100 porte i et enkelt projekt. ”Vi kunne levere granitsorte porte, der matcher vinduer og det øvrige byggeri. Men udover vores fleksibilitet er vores unikke styrke, at vi færdigmonterer næsten alt på fabrikken i Brædstrup, så montagetiden på byggepladsen bliver så kort som muligt. Det betyder rigtig meget for vores kunders planlægning og koordinering,” siger Michael Ritter. MERE FOKUS PÅ PROJEKTSALG OG B2B For at styrke den gunstige udvikling udvider REAporte ApS sin salgsafdeling med ansættelsen af Dan Moritz Sørensen som ansvarlig for salg til B2B-kunder. ”Ansættelsen skyldes ønsket om at komme ud til endnu flere erhvervskunder samt at få endnu mere fokus på projektsalg. Dan har stor erfaring med opbygning af forhandlernetværk i andre brancher, og han skal desuden udbrede kendskabet til fordelene ved vores specialproducerede porte til erhvervslivet,” siger Michael Ritter. PERFEKTION GENNEM DIALOG REAporte sælger primært garage- og industriporte gennem et netværk af professionelle portmontører og forhandlere i ind- og udland og har gennem årene løbende perfektioneret deres produkter gennem dialog med disse fagfolk. "Vores målsætning er at producere markedets bedste og mest fleksible produkt, og kan desuden mærke at professionelle fagfolk ikke udelukkende går op i kvaliteten af de leverede porte. De forventer også driftssikre systemer som fungerer upåklageligt i hverdagen. Den professionelle portmontør kan mærke forskellen, når han får vores produkter i hænderne. Det giver glade slutkunder og minimale omkostninger til løbende vedligehold,” konkluderer Michael Ritter fra REAporte. Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til: Kontaktperson: Michael Ritter 5055 6500 info@reaporte.dk

Lindabs porte scorer topkarakter
Dansk Brand- og Sikringsinstitut har netop fastslået, at portproducenten Lindabs kernemateriale udleder halvt så meget giftig røg, som andre producenters materiale gør i tilfælde af brand
Portproducenter har i mange år været uenige om hvilket kernemateriale, der er bedst. Lindab anvender ekstruderet polystyren, mens alle andre portproducenter bruger polyuretanskum som isoleringsmateriale. Ekstruderet polystyren er 40 procent stærkere end polyuretanskum, hvilket gør Lindabs porte ekstra modstandsdygtige over for stød såvel som det nordiske klimas kraftige vind. Nu har Lindab fået et ekstra argument på hånden. Dansk Brand- og Sikringsinstitut har nemlig foretaget tests, der viser, at ekstruderet polystyren i tilfælde af brand udleder halvt så meget giftig røg som polyuretanskum. ”Testene viser, at det er bedre at være i nærheden af en af vores porte i forhold til andre porte i tilfælde af brand,” siger produkt- og udviklingschef i Lindab, Alex Løkkegaard. Materiale bliver til vand Ekstruderet polystyren bliver anvendt både i Lindabs industriporte og i deres garageporte. Dansk Brand- og Sikringsinstitut har testet materialet efter en anerkendt standard, hvor det handler om at få så lav en værdi som muligt. Her fik ekstruderet polystyren 0,42, mens polyuretanskum fik 0,85. Til sammenligning må materiale, der anvendes på tog, som kører i tunneler, ikke have en værdi over 0,75. ”Vi vil gerne dokumentere, at materialet i vores porte er unikt, og her er Dansk Brand- og Sikringsinstituts undersøgelse vigtig for os. Ved brand vil vores kernemateriale smelte og blive omdannet til vand, og det vil i modsætning til polyuretanskum ikke afgive blåsyregasser,” fortæller Alex Løkkegaard. Lindabs porte produceres i Jels ved Vejen. Her arbejder 110 medarbejdere med udvikling, produktion, salg, montage og servicering af porte og andre byggekomponenter til tag, facader, skillerum og tagrender. Kunder vægter miljø og energi højt Udover pris, funktionalitet og kvalitet oplever Lindab, at kunderne vægter miljø og energi højt. Det fokus deler portproducenten, der forventer snart at få dokumenteret kernematerialets miljøvenlige egenskaber med en EPD (Environmental Product Declaration). ”Udover at vi aldrig går på kompromis med kvaliteten af vores porte, er vi ligesom vores kunder også meget opmærksomme på netop miljø og energi. I forbindelse med produktionen udleder ekstruderet polystyren for eksempel 50 procent mindre CO2 i forhold til polyuretanskum, og 98 procent af vores materiale kan genanvendes. Derudover har ekstruderet polystyren en høj isoleringsevne, som sikrer portenes isolerende egenskaber år efter år, samtidig med at portenes levetid forlænges,” fortæller Alex Løkkegaard

Lindab – Nye porte kan spare virksomheden for tusindvis af kroner
Der er store gevinster at hente, hvis danske virksomheder bliver bedre til at energirenovere. Det viser det nyeste energiindeks fra tænketanken Mandag Morgen.

Ifølge producenten Lindab, der fremstiller og rådgiver om energirigtige byggekomponenter, er industriporten et af de mest oplagte steder at sætte ind, når det kommer til at minimere varmespild.

Om kort tid banker efteråret på døren, og virksomhederne begynder at skrue op for varmen. Der er dog mange penge at spare på varmeregningen, hvis virksomheden får set portene efter i sømmene. Sådan lyder beskeden fra producenten Lindab, der er specialiseret i energieffektive portløsninger.

"Gamle industriporte er en af de helt store syndere, når det kommer til varmetab. Derfor er det både et oplagt og enkelt sted at sætte ind med en mere energivenlig løsning. De nye porte er langt mere effektive til at holde kulden ude, og så tjener de sig tilmed hurtigt selv hjem igen," siger René Jensen, salgschef for projektsalg hos Lindab.

Stort uudnyttet potentiale
Det nyeste energiindeks fra tænketanken Mandag Morgen viser, at kun halvdelen af Danmarks 1.000 største virksomheder har igangsat renoveringer af deres bygninger. Samtidig mener 67%, at tilbagebetalingstiden er det vigtigste, når de overvejer at energieffektivisere. Og her er en energivenlig portløsning en af de bedste investeringer, forklarer René Jensen.

"Tilbagebetalingstiden varierer naturligvis alt efter rummets størrelse og antallet af porte. Men vi har set besparelser på alt fra 2.000 kr. til 11.000 kr. om året. Så der er ingen tvivl om, at det kan betale sig at skifte til en ny og mere energivenlig port," siger han.

Høj isoleringsevne
Lindab leverer danskproducerede porte med en isoleringsevne, også kaldet U-værdi, på helt ned til 1,2W/m2K. Det til trods for at Bygningsreglementet kun forskriver en U-værdi på 1,8W/m2.

"Når vores porte har så lave U-værdier, hænger det sammen med en såkaldt kuldebroadskillelse, som er placeret i midten af panelet. Vi adskiller kulden og varmen med en gummipakning og kan på denne måde nedbringe varmetabet," forklarer René Jensen.

Få tilskud til en ny port
Selvom porten er et af de billigste steder at energieffektivisere, er der stadig mange virksomheder, som ikke har gjort det endnu. Men det kan faktisk vise sig at være en mere overkommelig investering end man skulle tro. Det er nemlig de færreste, der husker at medregne det landsdækkende energisparetilskud. 

"Vi oplever desværre, at man virksomheder ikke kender til muligheden for at få energisparetilskud til energirigtige investeringer som eksempelvis en ny port. Det er ærgerligt, for der kan være mange penge at spare," siger René Jensen.

Lindab og Dansk Energirådgivning har indgået et samarbejde, hvor de har regnet sig frem til, at man som udgangspunkt kan få 44 ører pr. sparet kWh i energitilskud.


Termokarme stopper varmetabet
Hörmann udvikler løbende tilbehør til garageporte, der kan forøge portens og dermed boligens samlede energibesparelse. Termokarmen ThermoFrame er en nyhed, der yder ekstra isolering til ledhejseporte og giver boligejeren mulighed for at spare på varmen.
ThermoFrame fås også som tilbehør til de større porte, der typisk anvendes i industrien. Med ThermoFrame i porten kan du øge dens samlede isoleringsevne med op til 40% afhængig af portens konstruktion.Termokarme fås som tilbehør til alle Hörmanns ledhejseporte og er konstrueret som en robust kunststofprofil, der sættes på portrammen imellem karm og mur. Det bryder den kuldebro, der opstår i kanten, og sætter en stopper for varmetabet. For yderligere information, kontakt venligst Jan Rahbek, adm. dir. Hörmann Danmark AS. Telefon: 86 43 72 22 eller e-mail j.rahbek.ran@hoermann.dk