Effektanalysatorer

Effektanalysatorer - Leverandører af effektanalysatorer finder du i listen på denne side. Leder du efter noget andet end effektanalysatorer, så brug søgefeltet under denne boks.

Leverandører af og viden om effektanalysatorer:


Dansk Industri kompensering ApS

Højgårdsparken 24 A
8380 Trige
Telf.: 86 98 93 26
Email: info@fasekompensering.dk

www.fasekompensering.dk

Kompetencer: Fasekompensering,  kondensatorer, kondensatoranlæg, fasekompenseringskomponenter, harmoniske filtre

Læs mere om Dansk Industri kompensering ApS


Schneider Electric Danmark A/S


Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Tlf.: 88 30 20 00

www.schneider-electric.dk

Kompetencer: Alarmanlæg, Antenneanlæg, Batterier, Belysning, El - og elforsynings produkter, El anlæg, El- og styretavler, El-installation, Elektriske isolationssystemer, Elektromotorer, Generatorer, Elektronikmontage, Elektronikudvikling, Elforsyningsprodukter, Energibesparelser, Energiprojekter, Energisektor - service og vedligehold, EX-udstyr, Flugtvejsarmaturer, Frekvensomformere, Installationsmateriel, Invertere, Ladere, Omformere, strømforsyninger, Kabel- og rørgennemføringer, Kabelrør, Kabelskabe, Kabinetter, Kabler, Koblingskabe, Luftledningsmateriel, Målere, måleinstrumenter, Montage, Muffer, Projektering af energianlæg, Relæer, Samtaleanlæg, Sikkerhedsbelysning, Sikringer, Styringer, Teknisk dokumentation, Tele og svagstrøm, Transformere, Transformerstationer

Læs mere om Schneider Electric Danmark A/S


Caltech – Kan DAQ-kort analyseres eller kræver det en rigtig effektanalýsator?


20.dec 2018


Der er mange der er af den opfattelse at høj samplingsfrekvens og mange bits opløsning er nøglen til målinger med høj nøjagtighed

Men i et avanceret måleinstrument er det kun den halve sandhed. Den anden halvdel ligger i hvordan signalerne behandles inden den når A/D konverteren. Den analoge del skal tilføre så lidt støj, og fasefejl som muligt og derudover have et højt CMRR. DAQ-kort er ofte begrænsede når det gælder disse egenskaber. Derudover kræver det eksterne shunter og prober som tilfører yderligere fejlkilder.

En effektanalysator som er optimeret for analyse af forskellige elektriske enheder, og tilsluttes direkte til det signal der skal måles, og giver derfor maksimal nøjagtighed. En anden vigtig detalje er kalibrering. En effektanalysator kalibreres for maksimal nøjagtighed over et bredt måleområde.

Hvor ligger problemerne i et DAQ-baseret system?

1. Isolation imellem forskellige kanaler

2. Måleområderne. En effektanalysator har et bredt dynamisk område med automatisk skalering.

3. Signalbehandlingen før A/D konverteren tilfører ofte støj.

Hvordan ser et typisk DAQ baseret system ud?

  • Mange indgangskanaler, typisk 2 – 60 eller endnu flere. Ikke isolerede indgange.
  • Oftest kun et måleområde.
  • Lavt CMRR <80 dB.
  • Samplinghastigheder typisk 10kS/s – 1 MS/s (multiplexat mellem flere kanaler).
  • Max indgangsspænding < 10V (kræver eksterne prober).

DAQ problem #1 - Behovet for isolation

Hvis man skal måle inverterspændingen i et PWM system kræver det at man måler mellem to faser og måler med isolerede indgange. En effektanalysator klarer dette uden at bruge eksterne differentialprober. I et DAQ system vil disse tilføre fasefejl som kommer til at påvirke målenøjagtigheden i størrelsesordenen 1%. En effektanalysator derimod giver typisk en bedre nøjagtighed på 0,1%...eller som effektanalysatorer fra Newtons4th på 0,01%.

DAQ problem #2 – Problem med kun et måleområde.

Spændingen er ofte konstant ved effektmålinger mens strømmen kan variere. Og for at kunne opretholde nøjagtighed og opløsning, så må analysatoren kunne tilpasse måleområdet til indgangssignalet. Jo bedre måleområdet tilpasses, jo mindre målefejl får man. Et eksempel…ofte måler DAQ systemet en strøm med en shuntmodstand og hvis vi antager at der sidder en 16 bits A/D konverter med måleområde 10V og med en 10 mOhm shuntmodstand med max effekt på 4W og maksimal strømstyrke på 20A. Effekten i shunten bliver derfor 4W. Spændingsfaldet over 10 mOhm modstandenhed 20A strøm bliver derfor 0,2V

Med et 16 bit A/D 10V Daq kort benytter man oftest 152 uVolt opløsning. Et spændingsfald på 152 uVolt over et 10 mohm modstand svarere til 15,2 mA. Og med måleområdet på 20A fuldt udslag giver dette en målefejl på 0,08%. Og denne målefejl uden at indregne de udefra kommende forstyrrelser. Hvis man anvender færre antal bit kan målefejlen bliver større endnu. Feks. et 200mA signal ville give en målefejl på 7,6%.

I en rigtig effektanalysator kan indgangsforstærkeren måleområde dynamisk tilpasses til signalet amplitude. Dette giver maksimal nøjagtighed uanset indgangssignalets amplitude. Og gør at effektanalysatoren afhængig af præcisionstype og brand…til eksempel Newtons4th, giver en målefejl i størrelsesordenen 0,006%

De fleste DAQ-kort på markedet deler samplingen mellem kanalerne. Det vil sige at signalerne på de forskellige kanaler samples i sekvens. Dette skaber et problem og for at mindske faseunøjagtigheden så må kanalerne som måler strøm og spænding samples simultant. En større fasefejl introducerer en større målefejl af effekten.

N4L har udviklet en signalkæde som simultant kan sampla 12 analoge kanaler (6 spænding og 6 strøm) samt signaler fra momentomvekslere og hastighedssensorer. Dette sker med en dedikeret FPGA och DSP. Altsammen for at eliminere fejlårsager og optimere målingerne.

DAQ-problem #4 – Sporbarhed – til hvad?

En effektanalysator skal ikke bare præsentere relevante måledata, men også give en sporbarhed som reference. Mange stoler på en beregnet målenøjagtighed uden at lave en kalibrering mod en kendt reference. Hver efffektanalysator af højpræcisionstypen skal have en sporbarhed til en ISO17025 reference.

Måleusikkerhed? Er det bare relateret til nøjagtigheden af den kalibrator som man har anvendt? Det er ikke helt så enkelt. For derudover er der andre faktorer som spiller ind som…kalibratorens usikkerhed + analysatorens opløsning + analysatorens repeterbarhed.

DAQ-problem #5 – Ægte realtidsmåling

En anden vigtig funktion ved effektmåling er at den indsamlede data processeres i realtid. Det vil sige uden at data bliver afbrudt. Mange effektmåleinstrumenter arbejder med at fylde en buffer og derefter bearbejde data. Dette indbærer afbrydelser i datastrømmen og derved tab af potential data info.


Trådløs forsyningsanalyse i alt slags vejr med data i skyen
Elma Instruments A/S præsenterer på HI 2015 en helt ny energianalysator fra HT Instruments. Med PQA819 sætter HT nye standarder for anvendelsesområde og tidsbesparende tiltag ved basal energianalyse til den prisbevidste bruger, som ønsker at anvende sit instrument i alle slags miljøer.

PQA819 måler alle basale parametre for at vurdere forsynings- og belastningskvalitet. F.eks. strøm, spænding, faseforskydning, totalharmonisk forvrængning og energi med op til 3 strømmålinger og 4 spændinger med direkte visning af alle parametre, som f.eks. kurver, fasediagrammer og energi direkte på telefon eller tablet.

HT PQA819 er indbygget i en lille, robust kuffert og da instrumentet anvender skærmen på din telefon, tablet eller PC og alle bøsninger er placeret udvendigt på kufferten, opnår instrumentet en kapslingsklasse på IP65 under måling. Instrumentet er meget robust og tåler hårdt brug hver dag, også i barske miljøer.

De 3 stk. medfølgende, tynde og højfleksible strømtænger kommer ind overalt og måler i et bredt område helt op til 1000A AC ligesom et bredt tilbehørsprogram sikrer at HT PQA819 kan anvendes til enhver applikation.

Med WiFi funktion og HT's App til både Android og Apple produkter, aflæses instrumentet let on-site direkte fra f.eks. din telefon. Gemmes målingen i HT Cloud (gratis online lagerplads) kan den efter få sekunder åbnes hjemme på kontoret, så udarbejdelsen af rapporten til kunden kan starte i det dansksprogede software uden at montøren skal hjem og vende med instrumentet. Dét sparer tid og penge