HMI Paneler

HMI Paneler

HMI Paneler og deres betydning i industriel automatisering

HMI ( som står for Human-Machine Interface ) Paneler er en brugerflade eller et instrument, som forbinder en person til enten en maskine, et system eller en enhed. Termen kan reelt og teknisk set, anvendes på enhver skærm, som gør det muligt for en bruger at interagere med en enhed – Men HMI Paneler bruges dog mest i forbindelse med en industriel proces.

HMI-paneler anvendes i mange industrielle og kommercielle applikationer, herunder produktionslinjer, automatiseringssystemer, robotter, energistyring, bygningsstyring, transportkontrol, medicinsk udstyr og meget mere. De har revolutioneret måden, hvorpå operatører interagerer med og styrer maskiner og processer ved at gøre det mere intuitivt, effektivt og brugervenligt.

Leverandører af HMI Paneler:

Beckhoff Automation ApS

Birkemose Allé 1
6000 Kolding
Tlf.: 43 20 15 70
E-mail: info@beckhoff.dk

www.beckhoff.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

CesTek Automation

Hattingvej 7C
8700 Horsens

Bogensevej 9
4200 Slagelse
Tlf.: 30 49 90 50
E-mail: info@cestek.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

CesTek Automation

Hattingvej 7C
8700 Horsens

Bogensevej 9
4200 Slagelse
Tlf.: 30 49 90 50
E-mail: info@cestek.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

DANBIT A/S - Dansk Binær Teknik

Værkstedsvej 39
4600 Køge
Tlf.: +45 56 66 20 20
E-mail: salg@danbit.dk

www.danbit.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Hans Følsgaard A/S

Theilgaards Torv 1
4600 Køge
Tlf.: +45 43208600
E-mail: hf@hf.net

www.folsgaard.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Max Fodgaard A/S

Sydholmen 10
2650 Hvidovre
Tel: 70 26 17 00
E-mail: max@fodgaard.dk

www.fodgaard.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Parker Hannifin Danmark

Borupvang 9
2750 Ballerup
Tlf.: +45 43560400
E-mail: parker.dk@parker.com

www.parker.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Schneider Electric Danmark A/S


Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Tlf.: 88 30 20 00

www.schneider-electric.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om HMI:

HMI er en af flere termer vedr. "Automation" på linje med I/O moduler, PLC, SCADA og lign.

HMI-paneler giver operatøren mulighed for at interagere med maskiner eller systemer ved hjælp af berøringsskærmen. De tilbyder typisk grafiske brugergrænseflader (GUI'er), der kan tilpasses for at opfylde specifikke applikationskrav og præferencer.

Funktionerne på HMI-panelet kan variere, men typiske funktioner inkluderer:

  1. Betjeningsfunktioner: Operatøren kan bruge HMI-panelet til at udføre forskellige handlinger og kommandoer, såsom start og stop af maskinen, indtastning af parametre eller justering af indstillinger.
  2. Overvågningsfunktioner: HMI-panelet giver realtidsvisning af relevante data og information om maskinens status, processer, målinger, fejlmeddelelser og andre relevante oplysninger. Operatøren kan overvåge og analysere disse data for at sikre, at maskinen fungerer korrekt.
  3. Alarm- og fejlhåndtering: HMI-panelet kan give alarmmeddelelser eller advarsler om unormale betingelser eller fejl i systemet. Operatøren kan reagere på disse meddelelser og tage de nødvendige skridt til at løse problemer eller foretage fejlfinding.
  4. Dataindtastning og rapportering: HMI-panelet kan give mulighed for indtastning af data eller parametre og generering af rapporter eller logfiler om maskinens drift og ydeevne. Disse data kan være nyttige til sporbarhed, analyse og kvalitetsstyring.

Det er vigtigt at bemærke, at HMI-panelet normalt er en del af et større kontrolsystem eller automatiseringssystem. Det kan være forbundet med PLC'er (programmable logic controllers) eller andre styreenheder, der styrer maskinens funktioner og processer.


Parker Hannifin løfter sløret for en ny generation af displayenheder


23.apr 2024


Parker Hannifin løfter sløret for en ny generation af displayenheder

Der omdefinerer HMI for terrængående køretøjer

Parker Hannifin, verdens førende virksomhed inden for Motion & Control-teknologier, er klar til at omdefinere HMI-landskabet (Human-Machine Interface) med udvidelsen af sit IQAN-MD5-sortiment. Med fuldt programmerbare displayenheder med grafik, diagnosticering og CAN-gateway-funktioner fås IQAN-MD5-serien nu i størrelserne 5" og 8" og vil snart også omfatte 10,1" og 12,3" i et bredt format. Det udvidede udvalg af dimensioner for disse displayenheder er frembragt for at imødekomme en række forskellige anvendelsesområder, især inden for styresystemer til terrængående køretøjer og mobile maskiner. De vejrbestandige displays i IQAN-MD5-serien sikrer pålidelig ydelse i udendørs miljøer og under krævende mekaniske forhold.

De vigtigste fremskridt med udvidelsen af IQAN-MD5-serien er en 300 % stigning i platformsydelsen med fire core-processorer og hurtigere DRAM, forbedret grafikydeevne og understøttelse af Parkers IQANdesign-økosystem (7.02) til applikationsudvikling. Dertil kommer et skalerbart design med avancerede grafiske displays – alt sammen til en lavere pris i forhold til de tidligere IQAN HMI-platforme.

IQAN-MD5-displayenes robuste, mekaniske design, der er udformet uden bevægelige dele og med komplet forsegling, sikrer holdbarhed i udfordrende miljøer. Displayglas med optisk binding forbedrer læsbarheden, eliminerer lysbrydning og forhindrer kondens, hvilket giver en klar og pålidelig grænseflade.

Den nye generation af IQAN-MD5-displayenheder, der er udviklet med fokus på æstetik, kan integreres problemfrit i moderne kabinedesigns. Touchscreen-grænsefladen forbedrer sammen med IP-kamerasupport brugeroplevelsen yderligere og eliminerer behovet for separate kameraskærme. Fleksible monteringsmuligheder giver forskellige muligheder for enten integreret planmontering eller selvstændig konfiguration, der er kompatibel med RAM™-monteringskomponenter. Displayene understøtter både liggende og stående retning med henblik på nem integration i forskellige HMI- eller mekaniske opsætninger.

Parkers IQAN-software er brugervenlig og effektiv og henvender sig til begyndere såvel som eksperter inden for HMI- og maskinstyringsdesign. Dette udvidede sortiment af displays forenkler designprocessen, gør den hurtigere, mere effektiv og tilgængelig for brugere på alle niveauer. Med sin avancerede funktionalitet og hensyntagen til fremtidige behov skiller IQAN-MD5-serien sig ud som et alsidigt, kraftfuldt værktøj til branchefolk.

For mere information, besøg venligst denne side


Sensor ECS – Hold dig sikker og forbundet på vejen med Winmate Vehicle HMI
Winmate Inc. har i næsten 30 år produceret og udviklet avancerede køretøj HMI-enheder, G-WIN VM-serien.

Høj lysstyrke køretøj HMI til forskellige vejtransportoperationer

Winmate Inc. har i næsten 30 år produceret og udviklet avancerede køretøj HMI-enheder, G-WIN VM-serien. Designet i et aluminiumslegering kabinet med en anti-korrosions belægning og robust design for at imødekomme kravene i næsten alle applikationer i barske miljøer, såsom logistik, transport, flådestyring, landbrug, tunge køretøjer osv.

Holdbarhed i lydløs og effektiv drift

Med langvarig ekspertise inden for logistikcomputing-løsninger forstår Winmate det miljø, hvor køretøj HMI'en vil blive brugt. Typiske køleblæsere kan suge snavs og støv ind fra HMI'ens arbejdsmiljø, hvilket kan føre til ophobning af forurening, enhedsfejl og nedetid. Winmate G-WIN-serien benytter sig af en blæserfri design med passive køleribber, der stille og roligt afleder varmen. Køleløsningerne reducerer ikke kun støj, men minimerer også strømforbruget, øger pålideligheden og forlænger produktets levetid. G-WIN VM-serien med Winmates køleløsninger kan monteres i tunge køretøjer, lastbiler, gaffeltrucks og forskellige former for vejtransport

Robust hus-teknologi med fleksibilitet

Som pioner inden for køretøj HMI-teknologi har Winmate altid primært anvendt høj kvalitets aluminium som primært materiale til sine produkter. Aluminium er kendetegnet ved en fremragende termisk ledningsevne, høj mekanisk stabilitet og funktionalitet, selv i barske miljøer, hvilket giver fleksible produktionsmuligheder og perfekt æstetik til at imødekomme de fleste kundespecifikke projektbehov.

G-WIN VM køretøj HMI'en er designet til at levere en robust og alsidig løsning til rullende materiel og vejapplikationer, der er i overensstemmelse med EN 50155 og har IP65 beskyttelse mod vand og støv foran. G-WIN VM-serien er bygget til at understøtte et bredt driftsspændingsområde, med isolering eller tænd/sluk-funktion, hvilket varierer afhængigt af model og muligheder for flere grænseflader såsom Ethernet, seriel linje, USB, terminalblok af DIDO/CANBUS, og understøttelse af branche-standard operativsystemer til at styrke mange on-board applikationer.

Perfekt matchet PC-hardware

G-WIN VM-serien køretøj HMI'en er baseret på Intel-processorer og opererer med Windows IoT Enterprise eller Linux Ubuntu operativsystemer. Den tilbyder høj computerydelse og lavt strømforbrug til forskellige applikationer. Uanset om den bruges som en displayenhed eller som en komplet kontrolpanel PC, stoler Winmate på sin ekspertise inden for touchpanelteknologi med selvudviklede og fremstillede bundkort og BIOS, sammen med omfattende viden om industrielle scenarier. På denne måde får brugeren fordel af fleksible, high-performance hardwareplatforme med langvarig tilgængelighed. Find ud af mere om Winmate G-WIN VM-serien på deres produkt side.

Kontakt vores specialister i dag - klik her


Siemens – Spar programmeringstid
Med WinCC Unified-systemet sparer Kalundborg El mange programmeringstimer, når de leverer og vedligeholder styringsløsninger til vandværker. WinCC Unified-systemet gør det muligt at bruge samme engineering-software til programmering af både PC og paneler.

Styringssystemer til vandværker er en god niche for Kalundborg El, der siden 2008 har haft mange af landets små og store vandværker som kunder. Der er travlt i den lille virksomhed, men heldigvis tog ejer og adm. direktør Filip Brunholt Jensen sig tid til at lytte, da han blev fortalt om SIMATIC WinCC Unified-systemet. For den tid er kommet tifold tilbage.

”Da vores kontaktperson i Siemens først fortalte om det, sagde jeg, at det havde vi ikke tid til. Men så kom der et webinar, hvor vi hørte om, at vi kan bruge samme programmering til både paneler og PC-løsninger med webklienter, og da vores eksisterende løsning samtidig steg i pris, lod jeg en af vores programmører sidde og nørde lidt med det,” siger Filip Brunholt Jensen.

For programmøren gik det overraskende gnidningsfrit, og Kalundborg El er nu i færd med at skifte al deres programmering over til WinCC Unified-softwaren.

Mere nyt fra Siemens

Samme skærmbillede uafhængigt af platform

WinCC Unified-systemet er et visualiseringssystem (HMI/SCADA), der er fuldt skalerbart i både hardware og software. Det er baseret på webteknologier som HTML5, SVG og JavaScript, hvilket gør det muligt at bruge samme skærmbilleder både på PC, mobiltelefoner og tablets og på panelerne ude på vandværkerne.

Det har en række fordele, både for slutbrugerne og for programmørerne. Mange af de små vandværker i Danmark betjenes af frivillige vandværkspassere, og der kan gå lang tid imellem, at de skal justere på indstillingerne. Derfor skal systemerne være intuitive.

”Vi kan lave en betjeningsflade til et vandværk, så det ligner et vandværk. Så hvis ham, der styrer det, vil styre ventilen øverst til venstre på en pumpe, så sidder den øverst til venstre både på pumpen og på skærmen. Det nye med WinCC Unified i den forbindelse er, at hvis der opstår et problem, kan jeg guide brugeren hjemmefra, fordi vi har identiske skærmbilleder. Brugerne kan også gå på hjemmefra via deres PC eller tablet, og der kan være flere på samtidig, som kan se det samme skærmbillede med ændringer i realtid,” siger han.

Fælles engineerings-software til PC og paneler

For Kalundborg El er den helt store forandring med WinCC Unified-systemet, at programmeringen og vedligeholdelsen nu kun skal ske ét sted. Tidligere anvendte virksomheden SCADA-systemer fra en anden leverandør og brugte paneler fra Siemens, som de programmerede i WinCC Flexible.

”For os er det rigtig interessant, at det, vi har lavet til et lille panel, nu kan skaleres til en PC-løsning, og at vi kun skal vedligeholde ét stykke engineering-software. Det er nemt at lave softwareændringer, fordi strukturen er ens alle steder, og alt kan opdateres online,” siger Filip Brunholt Jensen.

At kunne opdatere softwaren til panelerne online er vigtigt for Kalundborg El, da virksomheden tilbyder serviceaftaler med firewalls, overvågning og backup til vandværker over hele landet.

Fremtidsorienteret programmering

Overgangen til WinCC Unified-systemet betyder, at programmeringen nu skal foregå i TIA-portalen, komposition af skærmbilleder er helt åben, og funktioner, der ikke findes som systemfunktioner, laves i JavaScript. Det stiller lidt andre krav til programmørerne, men giver til gengæld også langt flere muligheder.

”Vi skal tænke på en ny måde, hvor opbygningen minder lidt mere som webdesign. Nogle af systemfunktionerne fra Flexible findes ikke i WinCC Unified, og der er endnu ikke et udvidet bibliotek med. Men det opbygger vi selv, og fordi det er JavaScript-baseret, giver det nogle helt andre muligheder, hvor vi kan opfinde, hvad vi har lyst til, og scripte os ud af det,” siger Filip Brunholt Jensen, der også er overbevist om, at det er en mere fremtidsorienteret løsning.

”Med HTML5, SVG og JavaScript er vi orienteret mod fremtidens løsninger og systemer. Vi er ikke afhængige af en given opløsning på en skærm eller et panel, vi kan genbruge den samme løsning på tværs af paneler, PC’er og servere, og vi kan skalere løsningen op, hvis et vandværk udvider, eller hvis vi vil genbruge en løsning fra et lille vandværk til et stort,” siger han.


Nyheder og Indlæg om HMI Paneler


Seneste om HMI PanelerCookie-indstillinger