Kabelgennemføringer

Kabelgennemføringer - Kabelgennemføringer, også kaldet svanhalse, bruges som foringsrør fortrinsvis for installation gennem tag, mur eller væg. Leverandører af kabelgennemføringer finder du i listen på denne side

Leverandører af og viden om Kabelgennemføringer:


LAPP Danmark

Korskildelund 6
2670 Greve
Tlf.: 43 95 00 00
E-mail: kundeservice.dk@lappgroup.com

web

Kompetencer: Kabler, spiralkabler, forskruninger, industristik, sensorkabler og tilbehør, splitterbokse og tilbehør, industriel datakommunikation, beskyttelsesslanger, kabelbeskyttelse, instrumentrør, kabelkanaler og tilbehør, kapslinger og skabe, opmærkningssystemer, kabelbindere, induktive sensorer, ultralydssensorer, værktøj og kabeltilbehør

Læs mere om LAPP Danmark


RODAN Technologies A/S

Vassingerødvej 6
3540 Lynge
Telefon: +45 45821294
E-mail: sales@rodantech.com

www.rodantech.com/da

Kompetencer: Konnektorer Kabler og tilbehør Kabelmontage  Apparat montage Flexible flexprint Højtrykstøb / Lavtrykstøb / PCB Indstøbning Elektromekanik Site Solutions (RF) Fiberoptik Kundedesign

Læs mere om RODAN Technologies A/S


Roxtec Denmark ApS

Huginsvej 3
3400 Hillerød
Tlf.: +45 4918 47 47
E-mail: administration@dk.roxtec.com

www.roxtec.com/dk

Kompetencer: Kabeltætninger, Rørtætninger

Læs mere om Roxtec Denmark ApS


SILTEC A/S

Funder Dalgårdsvej 2-6
8600 Silkeborg
Tlf.: 86 85 18 00
E-mail: siltec@siltec.dk

www.siltec.dk

Kompetencer: Kabelbakker, gitterbakker

Læs mere om SILTEC A/S


Schneider Electric Danmark A/S


Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Tlf.: 88 30 20 00

www.schneider-electric.dk

Kompetencer: Alarmanlæg, Antenneanlæg, Batterier, Belysning, El - og elforsynings produkter, El anlæg, El- og styretavler, El-installation, Elektriske isolationssystemer, Elektromotorer, Generatorer, Elektronikmontage, Elektronikudvikling, Elforsyningsprodukter, Energibesparelser, Energiprojekter, Energisektor - service og vedligehold, EX-udstyr, Flugtvejsarmaturer, Frekvensomformere, Installationsmateriel, Invertere, Ladere, Omformere, strømforsyninger, Kabel- og rørgennemføringer, Kabelrør, Kabelskabe, Kabinetter, Kabler, Koblingskabe, Luftledningsmateriel, Målere, måleinstrumenter, Montage, Muffer, Projektering af energianlæg, Relæer, Samtaleanlæg, Sikkerhedsbelysning, Sikringer, Styringer, Teknisk dokumentation, Tele og svagstrøm, Transformere, Transformerstationer

Læs mere om Schneider Electric Danmark A/S


Duelco – NYHED: 360° kabelgennemføring fra Icotek


25.jan 2023


Den nye 360° kabelgennemføring fra Icotek er sikker føring af diverse kabler fra alle retninger. Den nye distributionsboks kan positioneres 360°, så kablerne trækkes sikkert ind til maskiner, elskabe og kapslinger fra alle retninger. Den kan føre op til 48 kabler, med og uden stik.

FORDELE

 • Innovativt design: Nem føring og distribution af kabler i en 360° vinkel
 • All-round system: Hurtig montage, nem retrofit, reparationer og vedligehold
 • Høj kabeldensitet: Op til 48 spor ved brug af flere tyller
 • Metrisk gevind til standardudstansninger M32, M50, M63, M75
 • Integreret kabelaflastning jf. DIN EN 62 444

GRATIS VAREPRØVE – tag fat i Jan Tønder på jto@duelco.dk. 

Læs mere om distributionsboksen her: https://www.icotek.com/en/products/distribution-box/db


LAPP – Sortimentet af blyfri gennemføringer udvides med en række produkter
Ifølge RoHS-direktivet vil blylegeringer i messingprodukter såsom metalbeslag blive forbudt i den nærmeste fremtid. I 2020 lancerede vi verdens første blyfri messingbeslag, og gjorde det muligt for dig som kunde at træffe et sikkert og bæredygtigt produktvalg, uden at gå på kompromis med funktion, teknologi og godkendelser. Vi udvider nu vores blyfri sortiment med en række tilbehør som blindpropper, adaptere og låsemøtrikker.

Læs mere her


Duelco – Alt-i-ét-modul til kabelgennemføring
Selvom EasyRobotics producerer seks forskellige machine tending-robotter med individuelle kabelkrav, bruger de kun ét standardprodukt til kabelgennemføring.

Det var faktisk lidt af en tilfældighed, at en medarbejder fra Duelco var på besøg og kommenterede på EasyRobotics egen løsning med mange huller i robotcellerne – ét til hvert kabel.

Han spurgte, om vi ikke skulle have skiftet alle de kabeltyller ud med ét standardprodukt, som kan klare dem alle i ét modul. Vi anede ikke, det eksisterede, men i dag er det blevet standardløsningen på alle vores robotceller,” siger Niklas Holt Hansen, R&D and Procurement Engineer i EasyRobotics, som udvikler og producerer machine tending-robotceller til CNC-maskiner.

Én snitflade til alle kabler
Det er tyske Icotek, som har udviklet et meget fleksibelt gennemføringsprodukt, IMAS-Connect™: En modulær løsning med én snitflade til alle gennemføringsbehov, bl.a.:

 • Strøm
 • Data f.eks. RJ45 ethernet-stik
 • Gummityller med gevind, som kan bruges til luftfittings og stik
 • Keystone-adaptere
 • Circular connectors
 • PushPull-connectere
 • Pressure compensation elements
 • …og mange flere

Før skulle vi designe og svejse en plade for at få plads til luft og andre kabler. Nu bruger vi bare Icoteks løsning til det hele. Det giver er en yderst fleksibel kabelgennemføring, som er kompatibel med vores seks robotbrands – lige meget type og dimension,” siger Niklas Holt Hansen.

Kostoptimering og æstetik
Duelco samler IMAS-Connect-modulerne for EasyRobotics, så de kun skal bestille og montere ét standardprodukt. Det letter meget i både indkøbsprocessen og montagen – og på bundlinjen:

”Nu har vi kun ét produkt, ét modul og én snitflade. Det er god kostoptimering. Samtidig har det højnet æstetikken gevaldigt – mange indgange rundt om på maskinen pynter bestemt ikke,” siger Niklas Holt Hansen og fortsætter:

Jeg kalder det et ’alt-i-ét-modul’, for det giver virkelig nem adgang til alle de kabler, vi har behov for, i én indgang.”


Hans Følsgaard – Færre svage led i installationerne
Kabelgennemføringer har hidtil udgjort en sårbar del af installationer i industriel produktion. Særligt i ekstreme miljøer hvor påvirkning af vand, bevægelse og andre eksterne faktorer spiller ind, kan utilstrækkelige kabelgennemføringer medføre omkostningstunge, frustrerende nedbrud og vedligehold.

Med en ny, innovativ løsning lancerer AGRO et robust gennemføringssystem, MCE (Multi Cable Entry), til brug i en lang række industrier, hvor f.eks. rengøring eller vejrpåvirkning influerer installationerne. Eksempler på dette er fødevareindustrien, landbruget, infrastruktur, offshore etc. MCE er relevant, hvor der er behov for ekstra beskyttelse af installationer. Kendetegnende for produktet er enorm tæthed i pakningerne og pladsbesparende, simpel installation med plads til 10 kabler i én samlet gennemføring. Det giver både overblik og sikkerhed for en holdbar løsning, så de elektriske installationer beskyttes optimalt.

Gør det rigtigt første gang

AGRO MCE er fremstillet i korrosionsfri, anodiseret aluminium som er så bestandigt imod ydre påvirkninger, at den med høj sandsynlighed aldrig behøver udskiftning. Samtidig kan produktet genbruges i nye installationer, når der f.eks. skal omlægges i produktionen eller maskinparken skal opdateres. Med mulighed for nye pakninger kan MCE geninstalleres med nye kabler i andre dimensioner.

Stærke, tætte forbindelser

De mest udsatte forbindelser kræver en særlig tæthed. Forseglingerne på AGRO MCE har IP68 beskyttelse. Det betyder, at installationen tåler et tryk på 0,1 bar, nok til at modstå regn, rengøring og andre typiske påvirkninger i krævende miljøer. Den fleksibilitet og holdbarhed gør MCE til det perfekte valg, når installationerne skal holde til lidt mere.

Hans Følsgaard rådgiver gerne omkring hensigtsmæssige installationer til netop dine behov. Ring til Steen Løkke på tlf. 43 20 86 86 eller skriv på stl@hf.net


MTO – Vi gør det “swåt” – Hurtig og nem kabelføring med diskrete, sorte kasser
Vi kan nu tilbyde sorte samledåser, membrandåser og plastkasser til placering, hvor man ønsker en diskret, næsten usynlig installation. Ring til os på 75 800 310 for at høre mere.

Udover vort store udvalgt i plastkasser i standard-grå, kan vi nu også levere et program i sorte samledåser, membrandåser og plastkasser til placering på steder, hvor man ønsker en diskret kasse, der ikke er synlig
Med kasser fra Marlanvil sikres hurtig og nem kabelføring. Kasserne er velegnet til anvendelse indendørs såvel som udendørs. Takket være IP65-beskyttelse kan hverken vand og støv trænge ind i kassen.

Kasserne er ideelle i både varme og kolde omgivelser. Kan benyttes ved temperaturer ned til –15 grader og tåler op til 60 grader.
Både samledåser, membrandåser og plastkasser er fremstillet i termoresistent tekno-polymer med høj modstandsdygtighed mod kemikalier og vejrpåvirkninger, i halogenfrit materiale.

Sorte IP65 samledåser/membrandåser med istøbte membrannipler
Boksene er  udført i kunststof hvori der er støbt gummimembraner. Findes i Ø65 eller Ø80.

Sorte IP65 plastkasser med glatte sider  
Boksene er udført i kunststof hvori der er støbt gummimembraner.  Fås i udgaver med hængslet plastlåg (A). Flere størrelser.

MTO electric – Vi gør det “swåt”

Udover sorte kasser kan vi hos MTO electric a/s levere mange andre produkter i en diskret sort farve, herunder:

 • Nye, sorte NEO CEE-stik med forbedret forbindelsesteknik og optimeret coverdesign
 • Sorte CEE-stik, specielt til scene- og eventbrug, som forhindrer, at der opstår refleksioner og gør el-installationen på scener næsten usynlig
 • Sort gummikabel, motorkabel, EMC-kabel, autokabel, CTS-kabel osv.
 • Sorte forskruninger
 • Sorte membrannipler

Har du brug for et specielt produkt, så kontakt os. Vi tilbyder kundetilpassede løsninger på en lang række produkter og vi samarbejder med leverandører, som er eksperter i fleksible og kundespecifikke løsninger.
Ring på telefon 75800310.


Legrand Scandinavia – Med EZ-Path kan du føle dig tryg!
EZ-Path er en mekanisk enhed til kabelføring, som giver øjeblikkelig og sikker barriere ved brand.

✔ Certificeret løsning, der lever op til alle krav
✔ Sikker brandbarriere med eller uden kabler
✔ Velegnet til alt fra beton og lette vægge til gulve og etageadskillelse
✔ Kan monteres og installeres vandret eller lodret
✔ Garanteret fleksibilitet uden at påvirke den krævede brandsikkerhed


LAPP DANMARK – SKINTOP MULTI
Den nye Skintop gennemføring med gelteknologi, hvis du har mange kabler, som skal gennemføres på samme lille område
Skintop Multi er en enkel og ekstremt kompakt løsning med både trækaflastning og høj beskyttelsesklasse IP68. Skintop Multi kan klare op til 22 runde kabler med et meget stort klemmeområde, og der er også udtag til AS-I Bus kabler. Hvert enkelt hul kan håndtere et stort spænd på kabeldiameteren (4 mm), og gelen smyger sig om kablet og gør det tæt. Trækaflastningen er god, og jo flere kabler, der føres gennem forskruningen, jo bedre bliver trækaflasningen, da flere kabler støtter op om hinanden. Forskruningen er enkel at montere, halogenfri, resistent overfor olie, UV og ozon, og så er den selvslukkende med brandklassificering UL94-V2. Den fås i to størrelser

Roxtec GKO – en flangebaseret sammenboltet metalramme
Den nye Roxtec GKO er er flangebaseret sammenboltet metalramme, der anvendes sammen med Roxtec tætningsmoduler og en komprimeringsenhed til at forme en effektiv tætning til kabler og rør.

Den er certificeret til brand, testet for integritet og velegnet til montering rundt om eksisterende kabler og rør. Rammens dele kan nemt samles for at danne forskellige størrelser og kombinationer af åbninger, og rammen kan boltes over åbninger


Eplan – Eplan Harness proD 2.5
Version 2.5 af Eplan Harness proD er klar til en flyvende start. Kombineret med Eplan Platformens centrale artikelstyring får brugerne en kontinuerlig og optimeret workflow. En lang række forbedringer til nail board design, kabelføring og projekthåndtering garanterer effektiv design af ledningsbundter.

Eksempel på placering: En preview-funktion hjælper brugere til at opnå den korrekte placering i første forsøg, så man undgår at rette til efterfølgende.

Version 2.5 af Eplan Harness proD kan fås fra oktober. Udviklingen har fokuseret på at optimere brugerens worflow, og et vigtig nyhed er sammenkoblingen af 3D design af ledningsbundter og Eplan Platforms centrale artikelstyring. Dette er en milepæl inden for integreret datahåndtering, fordi brugere kun behøver et centralt system til artikelstyring, som de kan åbne/læse fra under hele projektforløbet. Dette nedsætter kravet til vedligeholdelse af databaser betydeligt og muliggørgør en kontinuerlig arbejdsgang fra eldiagram hele vejen til produktionsdokumentation. Masterdata flowet er blevet yderligere optimerede gennem 2D-symbolerne - som kræves til nail board design - og som er udledt fra eksisterende 3D-data. Dette er især effektivt, fordi 3D komponentdata allerede er påkrævet. Eksisterende data bliver derfor genbrugt - og manuelt design af komponentsymboler er unødvendigt.

Simpel komponentpositionering i 3D

Eplan Harness proD tilstræber et brugervenligt 3D-system til design af ledningsbundter. Elingeniører har generelt begrænset erfaring med at arbejde med komplekse MCAD-systemer og får derfor stor hjælp af en brugervenlig tilgang. For eksempel kan man få et udvalg af referencepunkter, kanter og områder i 3D-rummet, hvis man skal placere en komponent som eksempelvis et stik. Det simplificerer processen omkring placering. En preview-funktion hjælper med at opnå korrekt placering i første forsøg, så man undgår efterfølgende tilretning. Brugere, der anvender AutoCAD-symboler, kan se frem til en langt bedre importfunktion. Importerede DWG- og DXF-tegninger kan redigeres i Version 2.5, hvor alt det relevante indhold bliver fundet frem. Dette skruer væsentligt op for tempoet i processen med at designe dele.

Hurtigere kabelføring

Version 2.5 af Eplan Harness proD indeholder mange nye features - for eksempel tilretning af 3D objekters placering, muligheden for at placere et startpunkt for et nyt bundt i et harness i et eksisterende bundt og automatisk kabelføring. For at hjælpe produktionen kan ledningsfarver vises i konnektorsymbolerne på nail board´et. Produktionen kan derefter bruge tegningen til at identificere den korrekte placering af en ledning i en konnektor. Det er ikke længere nødvendigt at søge i fortrådningslister efter information, og det gør produktionen hurtigere.

Fleksibilitet i nail board design

Der er også mange nye features i nail board designet, der vil interessere brugerne. Eplan Harness proD har adskilt ´datalaget´ fra ´display-laget´. Det lyder måske teknisk, men det giver brugerne en massiv fleksibilitet inden for nail board-design. Display-konfigurationer gør det muligt at vise en tegning på forskellige måder uden at skulle ændre data -for eksempel i overensstemmelse med en virksomheds interne standarder for tegninger. Det giver stor fleksibilitet. Batchbehandling af opdateringer er blevet tilføjet projektstyrings sektionen i Eplan Harness proD. Behovet for evaluerings- eller tegningsopdateringer detekteres og batchbehandles for yderligere at reducere arbejdet med projektstyring. Funktioner som automatisk opdatering af dele i biblioteket eller de nyligt understøttede CAD-formater er blandt de mange forbedringer, der er gjort for at øge effektiviteten af ledningsbundtning og for at øge tempoet for kundernes arbejdsgange


Roxtec – Lige hvad man manglede!
Hospitaler i ind- og udland jubler. De har endelig fundet nøglen til øget sikkerhed og fleksibilitet, reducerede driftsomkostninger og et opdateret overblik: Roxtecs unikke brandgennemføringer, kendt fra offshore industri og skibsfart.
Roxtec er over hele verden anerkendt for at kunne opfylde de strengeste sikkerhedskrav i offshore industri og skibsfart med sine modulopbyggede og lagdelte brandgennemføringer. Og nu har arkitekter, ingeniører og installatører på hospitalerne for alvor fået øjnene op for de mange åbenlyse fordele ved Roxtecs unikke patenterede multidiameter™ teknologi: Øget sikkerhed og fleksibilitet, stærkt reducerede driftsomkostninger og et opdateret overblik. Lige hvad man manglede! Derfor er Roxtec bl.a. ved at installere systemet på det nye DNS datacenter i Skejby og er i tæt dialog med bygningsrådgivere på Hvidovre Hospital og OUH, Odense Universitetshospital. "Hospitalernes installationer er yderst omfattende, og man har i årevis kæmpet for at få overblik over mange tusinde gennemføringer. De mange kabler, der trækkes dagligt, gør brandskellene utætte, men hidtil har man hverken haft en proces eller værktøj til at registrere og opdatere sin historik. Det har man nu," fortæller Managing Director Morten Nordtofte Gustavsen fra Roxtec Danmark. Der er tænkt på det hele - også fremtiden Roxtecs modulsystem slutter fuldstændigt tæt, også gastæt, og kan tilmed modstå et højt vandsøjletryk. Modulerne bygges op side om side i en stålramme som spændes med simpelt værktøj og komprimerer modulerne. Gennemføringerne hindrer effektivt spredning af brand, røg og brandfarlig gas, og dermed potentielt store skader og eksplosioner. Men intet er statisk, og derfor har Roxtec også indbygget en overkapacitet i gennemføringerne, så de let kan udvides. Det giver stor fleksibilitet og tilgængelighed. Systemets få modulstørrelser bidrager ligeledes til en god økonomi. Erfaring viser, at en Roxtec gennemføring typisk er tjent ind på mindre end fem år. Systemet er er CE-certificeret og EX-mærket og opfylder alle gældende brandsikkerhedskrav på markedet. "Vores system har især berettigelse på steder, hvor der er behov for at gennemføre en effektiv risikostyring," forklarer Morten Nordtofte Gustavsen. "I første omgang i de vigtige hovedføringsveje til serverrum, teknikrum, renrum, laboratorium, hvor kabler og rør føres ind i bygninger fra det omgivende terræn, og i facade og tag." Intelligent sofware - intelligente gennemføringer Roxtec bidrager også under projekteringen. Med Transit Designer har Roxtec udviklet et program, som kan bruges til at designe alle gennemføringer. Transit Designeren sikrer, at hospitalerne får det længe savnede, samlede overblik over deres gennemføringer i brandskel. Softwareprogrammet letter processen med konstruktion, indkøb og montering af systemet. Gennemføringerne kan gøres intelligente via elektroniske databaser så historikken opdateres og monitoreres. En digital logbog, om man vil, der gør det muligt for hospitalerne løbende at registrere og dokumentere gennemføringernes tilstand. Roxtecs robuste gennemføringer er konstrueret til at kunne inspiceres, opgraderes og lukkes fuldstændigt igen. Det gør det muligt med en effektiv, løbende, opdateret kontrol og en gnidningsfri proces i hele bygningens levetid. Fra design over udføring til systematisk vedligehold. Komplet løsning Med Roxtecs gennemføringer og software får hospitalerne adgang til en komplet pakkeløsning, der omfatter alt fra den indledende projektering til varetagelse af løbende drift, vedligehold og kontrol. Kontakt Lasse Kohrtz, lasse.kohrtz@roxtec.com, Segment Manager for Infrastructure & Industry.

Nye kabelforskruninger supplerer kabelføringsløsninger
Phoenix Contact udvider nu sit program inden for kabelføringsløsninger med det nye program af kabelforskruninger. Produktprogrammet er egnet til både normale industrielle miljøer samt til risikoområder.

Kabelforskruningerne er fremstillet i forniklet messing eller kunststof, og som EMC versioner og leveres i forskellige gevindstørrelser og -typer. De  høje kapslingsklasser på hhv. IP68 og IP69k beskytter effektivt mod omgivelsernes påvirkninger. Det vil sige, at forskruningerne kan anvendes i en lang række industrielle applikationer i barske miljøer. Disse nye produkter supplerer produktgrupper som de robuste Heavycon industristik og CES kabelindføringssystemet.
Programmet omfatter også kabelforskruninger og tilbehør fremstillet i forniklet messing eller rustfrit stål til anvendelse i risikoområder. Kabelforskruningerne, som har tre certificeringer (Ex e, Ex d, Ex nR) kan anvendes sammen med uarmerede og armerede kabler og dermed opnå kapslingsklasser IP66, IP67 og IP68. Takket være flere internationale godkendelser, er kabelforskruningerne ideelt egnede til forskellige applikationer, inklusiv applikationer inden for olie og gas, petrokemisk industri, skibsindustri og offshore.
For yderligere information kontakt Product Manager Henning O. Lippert, hlippert@phoenixcontact.dk


Cable Scout+ Det ny værktøj, der gør kabelføring legende let
Cable Scout + fra HellermannTyton er udviklet til at løse alle de udfordinger, elektrikeren står overfor, når der skal føres kabler rundt i installationer, og hvor det ikke er nemt at komme til, eller hvor der er trangt med plads og dårligt udsyn.

Cable Scout+  Det ny værktøj, der gør kabelføring legende let.

Cable Scout + fra HellermannTyton er udviklet til at løse alle de udfordinger, elektrikeren  står overfor, når der skal føres kabler rundt i installationer, og hvor det ikke er nemt at komme til, eller hvor der er trangt med plads og dårligt udsyn.

Når du har arbejdet med at trække kabler og ledninger rundt i en installation, har du sandsynligvis brugt en søgefjeder eller en tommestok, masser af tape og frem for alt masser af tid. Med Cable Scout+ kan du nu nemt og hurtigt trække kabler under gulve, henover forsænkede lofter eller gennem små huller i føringsvejene. De fleksible stave kombineret med det omfattende tilbehørsprogram  gør det muligt at trække dine kabler på rekord tid.

Nu er det ikke længere nødvendigt at skulle løbe frem og tilbage til og fra bilen for at finde noget til at løse en besværlig kabelføringsopgave. HellermannTyton har introduceret en Deluxe Set taske, med plads til både Cable Scout+ stænger og alt tilbehør således, at du altid har hele sættet lige ved hånden.

Materialevalg og design er udgangspunktet for Cable Scout+ store popularitet blandt elektrikere. Føringsstavene er lavet i glasfiberforstærket PVC og alle koblinger er udført i messing.

Fra standard udstyrslisten kan f.eks. nævnes en kompakt batteridrevet lygteenhed, der gør dig i stand til at orientere din Cable Scout+ i mørke.

Som ekstraudstyr har HellermannTyton udviklet en Cable Scout+ kabel trækstrømpe, der griber og lukker om kabler eller rør op til Ø 15mm. Af øvrigt ekstraudstyr kan desuden nævnes en Cable Scout+ Vifte, der får Cable Scout stængerne til nemt at glide henover selv store forhindringer.

Med Cable Scout+ kan du trække en kabelvægt på op til 80 kg og i en radius på op til 220mm. Sættet består af ti stænger á 1m, et 15cm flex stykke, trækkrog, trækring, øjekrog, lygteenhed og magnetenhed, 
 
Besøgende på EL & TEKNIK 2014 kan se og prøve Cable Scout+ på HellermannTytons stand 4311 i Hal C.