Kabelgennemføringer

Kabelgennemføringer - Kabelgennemføringer, også kaldet svanhalse, bruges som foringsrør fortrinsvis for installation gennem tag, mur eller væg. Leverandører af kabelgennemføringer finder du i listen på denne side

Leverandører af og viden om kabelgennemføringer:


RODAN Technologies A/S

Vassingerødvej 6
3540 Lynge
Telefon: +45 45821294
E-mail: sales@rodantech.com

www.rodantech.com/da

Kompetencer: Konnektorer Kabler og tilbehør Kabelmontage  Apparat montage Flexible flexprint Højtrykstøb / Lavtrykstøb / PCB Indstøbning Antenner Elektromekanik Site Solutions (RF) Fiberoptik Kundedesign

Læs mere om RODAN Technologies A/S


SILTEC A/S

Funder Dalgårdsvej 2-6
8600 Silkeborg
Tlf.: 86 85 18 00
E-mail: siltec@siltec.dk

www.siltec.dk

Kompetencer: Kabelbakker, gitterbakker

Læs mere om SILTEC A/S


Schneider Electric Danmark A/S


Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Tlf.: 88 30 20 00

www.schneider-electric.dk

Kompetencer: Alarmanlæg, Antenneanlæg, Batterier, Belysning, El - og elforsynings produkter, El anlæg, El- og styretavler, El-installation, Elektriske isolationssystemer, Elektromotorer, Generatorer, Elektronikmontage, Elektronikudvikling, Elforsyningsprodukter, Energibesparelser, Energiprojekter, Energisektor - service og vedligehold, EX-udstyr, Flugtvejsarmaturer, Frekvensomformere, Installationsmateriel, Invertere, Ladere, Omformere, strømforsyninger, Kabel- og rørgennemføringer, Kabelrør, Kabelskabe, Kabinetter, Kabler, Koblingskabe, Luftledningsmateriel, Målere, måleinstrumenter, Montage, Muffer, Projektering af energianlæg, Relæer, Samtaleanlæg, Sikkerhedsbelysning, Sikringer, Styringer, Teknisk dokumentation, Tele og svagstrøm, Transformere, Transformerstationer

Læs mere om Schneider Electric Danmark A/S


Legrand Scandinavia – Med EZ-Path kan du føle dig tryg!


01.jun 2020


EZ-Path er en mekanisk enhed til kabelføring, som giver øjeblikkelig og sikker barriere ved brand.

✔ Certificeret løsning, der lever op til alle krav
✔ Sikker brandbarriere med eller uden kabler
✔ Velegnet til alt fra beton og lette vægge til gulve og etageadskillelse
✔ Kan monteres og installeres vandret eller lodret
✔ Garanteret fleksibilitet uden at påvirke den krævede brandsikkerhed

Se mere her


LAPP DANMARK – SKINTOP MULTI
Den nye Skintop gennemføring med gelteknologi, hvis du har mange kabler, som skal gennemføres på samme lille område

Skintop Multi er en enkel og ekstremt kompakt løsning med både trækaflastning og høj beskyttelsesklasse IP68.

Skintop Multi kan klare op til 22 runde kabler med et meget stort klemmeområde, og der er også udtag til AS-I Bus kabler. Hvert enkelt hul kan håndtere et stort spænd på kabeldiameteren (4 mm), og gelen smyger sig om kablet og gør det tæt.

Trækaflastningen er god, og jo flere kabler, der føres gennem forskruningen, jo bedre bliver trækaflasningen, da flere kabler støtter op om hinanden.

Forskruningen er enkel at montere, halogenfri, resistent overfor olie, UV og ozon, og så er den selvslukkende med brandklassificering UL94-V2. Den fås i to størrelser


Roxtec GKO – en flangebaseret sammenboltet metalramme
Den nye Roxtec GKO er er flangebaseret sammenboltet metalramme, der anvendes sammen med Roxtec tætningsmoduler og en komprimeringsenhed til at forme en effektiv tætning til kabler og rør.

Den er certificeret til brand, testet for integritet og velegnet til montering rundt om eksisterende kabler og rør. Rammens dele kan nemt samles for at danne forskellige størrelser og kombinationer af åbninger, og rammen kan boltes over åbninger


Eplan – Eplan Harness proD 2.5
Version 2.5 af Eplan Harness proD er klar til en flyvende start. Kombineret med Eplan Platformens centrale artikelstyring får brugerne en kontinuerlig og optimeret workflow. En lang række forbedringer til nail board design, kabelføring og projekthåndtering garanterer effektiv design af ledningsbundter.

Eksempel på placering: En preview-funktion hjælper brugere til at opnå den korrekte placering i første forsøg, så man undgår at rette til efterfølgende.

Version 2.5 af Eplan Harness proD kan fås fra oktober. Udviklingen har fokuseret på at optimere brugerens worflow, og et vigtig nyhed er sammenkoblingen af 3D design af ledningsbundter og Eplan Platforms centrale artikelstyring. Dette er en milepæl inden for integreret datahåndtering, fordi brugere kun behøver et centralt system til artikelstyring, som de kan åbne/læse fra under hele projektforløbet. Dette nedsætter kravet til vedligeholdelse af databaser betydeligt og muliggørgør en kontinuerlig arbejdsgang fra eldiagram hele vejen til produktionsdokumentation. Masterdata flowet er blevet yderligere optimerede gennem 2D-symbolerne - som kræves til nail board design - og som er udledt fra eksisterende 3D-data. Dette er især effektivt, fordi 3D komponentdata allerede er påkrævet. Eksisterende data bliver derfor genbrugt - og manuelt design af komponentsymboler er unødvendigt.

Simpel komponentpositionering i 3D

Eplan Harness proD tilstræber et brugervenligt 3D-system til design af ledningsbundter. Elingeniører har generelt begrænset erfaring med at arbejde med komplekse MCAD-systemer og får derfor stor hjælp af en brugervenlig tilgang. For eksempel kan man få et udvalg af referencepunkter, kanter og områder i 3D-rummet, hvis man skal placere en komponent som eksempelvis et stik. Det simplificerer processen omkring placering. En preview-funktion hjælper med at opnå korrekt placering i første forsøg, så man undgår efterfølgende tilretning. Brugere, der anvender AutoCAD-symboler, kan se frem til en langt bedre importfunktion. Importerede DWG- og DXF-tegninger kan redigeres i Version 2.5, hvor alt det relevante indhold bliver fundet frem. Dette skruer væsentligt op for tempoet i processen med at designe dele.

Hurtigere kabelføring

Version 2.5 af Eplan Harness proD indeholder mange nye features - for eksempel tilretning af 3D objekters placering, muligheden for at placere et startpunkt for et nyt bundt i et harness i et eksisterende bundt og automatisk kabelføring. For at hjælpe produktionen kan ledningsfarver vises i konnektorsymbolerne på nail board´et. Produktionen kan derefter bruge tegningen til at identificere den korrekte placering af en ledning i en konnektor. Det er ikke længere nødvendigt at søge i fortrådningslister efter information, og det gør produktionen hurtigere.

Fleksibilitet i nail board design

Der er også mange nye features i nail board designet, der vil interessere brugerne. Eplan Harness proD har adskilt ´datalaget´ fra ´display-laget´. Det lyder måske teknisk, men det giver brugerne en massiv fleksibilitet inden for nail board-design. Display-konfigurationer gør det muligt at vise en tegning på forskellige måder uden at skulle ændre data -for eksempel i overensstemmelse med en virksomheds interne standarder for tegninger. Det giver stor fleksibilitet. Batchbehandling af opdateringer er blevet tilføjet projektstyrings sektionen i Eplan Harness proD. Behovet for evaluerings- eller tegningsopdateringer detekteres og batchbehandles for yderligere at reducere arbejdet med projektstyring. Funktioner som automatisk opdatering af dele i biblioteket eller de nyligt understøttede CAD-formater er blandt de mange forbedringer, der er gjort for at øge effektiviteten af ledningsbundtning og for at øge tempoet for kundernes arbejdsgange


Lige hvad man manglede!
Hospitaler i ind- og udland jubler. De har endelig fundet nøglen til øget sikkerhed og fleksibilitet, reducerede driftsomkostninger og et opdateret overblik: Roxtecs unikke brandgennemføringer, kendt fra offshore industri og skibsfart.

Roxtec er over hele verden anerkendt for at kunne opfylde de strengeste sikkerhedskrav i offshore industri og skibsfart med sine modulopbyggede og lagdelte brandgennemføringer. Og nu har arkitekter, ingeniører og installatører på hospitalerne for alvor fået øjnene op for de mange åbenlyse fordele ved Roxtecs unikke patenterede multidiameter™ teknologi: Øget sikkerhed og fleksibilitet, stærkt reducerede driftsomkostninger og et opdateret overblik. Lige hvad man manglede! Derfor er Roxtec bl.a. ved at installere systemet på det nye DNS datacenter i Skejby og er i tæt dialog med bygningsrådgivere på Hvidovre Hospital og OUH, Odense Universitetshospital.

"Hospitalernes installationer er yderst omfattende, og man har i årevis kæmpet for at få overblik over mange tusinde gennemføringer. De mange kabler, der trækkes dagligt, gør brandskellene utætte, men hidtil har man hverken haft en proces eller værktøj til at registrere og opdatere sin historik. Det har man nu," fortæller Managing Director Morten Nordtofte Gustavsen fra Roxtec Danmark.

Der er tænkt på det hele - også fremtiden
Roxtecs modulsystem slutter fuldstændigt tæt, også gastæt, og kan tilmed modstå et højt vandsøjletryk. Modulerne bygges op side om side i en stålramme som spændes med simpelt værktøj og komprimerer modulerne. Gennemføringerne hindrer effektivt spredning af brand, røg og brandfarlig gas, og dermed potentielt store skader og eksplosioner. Men intet er statisk, og derfor har Roxtec også indbygget en overkapacitet i gennemføringerne, så de let kan udvides. Det giver stor fleksibilitet og tilgængelighed. Systemets få modulstørrelser bidrager ligeledes til en god økonomi. Erfaring viser, at en Roxtec gennemføring typisk er tjent ind på mindre end fem år.

Systemet er er CE-certificeret og EX-mærket og opfylder alle gældende brandsikkerhedskrav på markedet. "Vores system har især berettigelse på steder, hvor der er behov for at gennemføre en effektiv risikostyring," forklarer Morten Nordtofte Gustavsen.
"I første omgang i de vigtige hovedføringsveje til serverrum, teknikrum, renrum, laboratorium, hvor kabler og rør føres ind i bygninger fra det omgivende terræn, og i facade og tag."

Intelligent sofware - intelligente gennemføringer
Roxtec bidrager også under projekteringen. Med Transit Designer har Roxtec udviklet et program, som kan bruges til at designe alle gennemføringer. Transit Designeren sikrer, at hospitalerne får det længe savnede, samlede overblik over deres gennemføringer i brandskel.
Softwareprogrammet letter processen med konstruktion, indkøb og montering af systemet. Gennemføringerne kan gøres intelligente via elektroniske databaser så historikken opdateres og monitoreres. En digital logbog, om man vil, der gør det muligt for hospitalerne løbende at registrere og dokumentere gennemføringernes tilstand.

Roxtecs robuste gennemføringer er konstrueret til at kunne inspiceres, opgraderes og lukkes fuldstændigt igen. Det gør det muligt med en effektiv, løbende, opdateret kontrol og en gnidningsfri proces i hele bygningens levetid. Fra design over udføring til systematisk vedligehold.

Komplet løsning
Med Roxtecs gennemføringer og software får hospitalerne adgang til en komplet pakkeløsning, der omfatter alt fra den indledende projektering til varetagelse af løbende drift, vedligehold og kontrol


Nye kabelforskruninger supplerer kabelføringsløsninger
Phoenix Contact udvider nu sit program inden for kabelføringsløsninger med det nye program af kabelforskruninger. Produktprogrammet er egnet til både normale industrielle miljøer samt til risikoområder.

Kabelforskruningerne er fremstillet i forniklet messing eller kunststof, og som EMC versioner og leveres i forskellige gevindstørrelser og -typer. De  høje kapslingsklasser på hhv. IP68 og IP69k beskytter effektivt mod omgivelsernes påvirkninger. Det vil sige, at forskruningerne kan anvendes i en lang række industrielle applikationer i barske miljøer. Disse nye produkter supplerer produktgrupper som de robuste Heavycon industristik og CES kabelindføringssystemet.
Programmet omfatter også kabelforskruninger og tilbehør fremstillet i forniklet messing eller rustfrit stål til anvendelse i risikoområder. Kabelforskruningerne, som har tre certificeringer (Ex e, Ex d, Ex nR) kan anvendes sammen med uarmerede og armerede kabler og dermed opnå kapslingsklasser IP66, IP67 og IP68. Takket være flere internationale godkendelser, er kabelforskruningerne ideelt egnede til forskellige applikationer, inklusiv applikationer inden for olie og gas, petrokemisk industri, skibsindustri og offshore.
For yderligere information kontakt Product Manager Henning O. Lippert, hlippert@phoenixcontact.dk


AS-Interface i et perfekt partnerskab, suppleret med Ethernet
AS-Interface er optimalt til kabelføring i feltområdet. Ved installation med AS-Interface kan du spare 60 % af arbejdstiden takket være den enkle applikation.

AS-Interface egner sig ikke altid til komplekse enheder med mange parametre og mange data. Til disse opgaver anvendes i stadig højere grad Ethernet-baserede systemer, der er et optimalt supplement til AS-Interface.

Hvis man ser på de forskellige niveauer i automatiseringen og de forskellige krav, som de stiller, fremgår det tydeligt, at især AS-Interface med sit målrettede fokus på det nederste automatiseringsniveau først og fremmest giver mulighed for økonomi-ske løsninger på aktuator-sensorniveau. Netop med henblik på kravene til moderne automatiseringskoncepter.

Aktuator-sensorniveauet er det niveau i feltområdet, hvor de enkelte sensorer og aktuatorer forbindes indbyrdes og tilsluttes. 
Den påkrævede datamængde pr. enhed er ringe, i modsætning til den påkræ-vede hastighed ved dataoverførslen. AS-Interface har et hurtigt, kort signal. (Svartiden for en slave er ca. 153 µs målt fra starten på forespørgslen til slut-ningen på svaret på en meddelelse.) 
Industriapplikationer udsættes for ekstreme miljøpåvirkninger, og de kræver derfor robuste systemer. Brugeren skal bruge feltkomponenter med høj kaps-lingsklasse. AS-Interface tilbyder feltløsninger med kapslingsklasser op til IP69K og ATEX-enheder op til zone 1.
Fejlsikrede løsninger til sikring af dataoverførslen i atmosfærer, der er kraftigt belastede med fejlkilder (f.eks. svejseanlæg og frekvensomformere), er meget vigtige på sensor-aktuatorniveauet. AS-Interface-systemet har truffet særlige foranstaltninger med signalformen og de eksisterende sikringsmekanismer.
På det nederste feltniveau er der ud over de rene data også behov for strøm. AS-Interface overfører data og strøm via en totrådet ledning. Der er 24 VDC til rådighed på udgangene op til en strømstyrke på 8 A. 
Det er nødvendigt med en enkel, industriegnet tilslutning. Piercingteknikken, der anvendes til AS-Interface, medfører desuden endnu en hastighedsmæs-sig fordel.

Ethernet, på musejagt med en bjørnefælde
Ethernet er et fremragende system til opgaver over styrings- og enhedsniveau. Sy-stemet egner sig imidlertid ikke til brug på sensor-aktuatorniveau. Man kan naturlig-vis også tilslutte de enkelte sensorer og aktuatorer med det pågældende interface via hubs og switches, men det er hverken enkelt, praktisk eller økonomisk. Automa-tisering ved brug af moderne teknologi på styrings- eller enhedsniveau kræver et gennemgående koncept for at udnytte hele den aktuelle tekniks potentiale. AS-Interface er et moderne system, der kan anvendes til tilslutning på sensor-aktuatorniveau. Tilslutning med AS-Interface skiller sig ud på følgende punkter:
• Enkel tilslutning
• Fleksibelt og hurtigt
• Enkel parametrering og adressering
• Åbent system

Der er således også adgang til en løsning med høj nytteværdi til en gunstig pris på sensor-aktuatorniveau.
Kravene til de enheder, der ikke længere hører til sensor-aktuatorniveauet, er ander-ledes:
• Der er grundlæggende behov for større datamængder pr. enhed.
• Svartiderne for parameterdatasæt er ofte mindre kritiske.
• Sammenlignet med enhedsomkostningerne spiller omkostningerne til inte-grering af kommunikation kun en underordnet rolle.
• Installationsomkostningerne har lavere prioritet end kompleksiteten og en-hedsomkostningerne.

Som følge af de delvist modstridende krav består den optimale løsning af en kombi-nation af Ethernet-teknologi og AS-Interface-systemet. Således bliver dataene effek-tivt stillet til rådighed på alle niveauer ved hjælp af transparente gateways. Fuld funktionalitet til minimale omkostninger kan således opnås ved at kombinere syste-merne.

Hurtig og enkel tilslutning med AS-Interface
AS-Interface egner sig optimalt til tilslutningsopgaver i det nederste feltniveau. Med korte, hurtige protokoller er det muligt at tilslutte en bred vifte af enheder som f.eks. sensorer, nødstopkontakter, lysbomme, motorstartere, ventiler m.m. til styringen på en omkostningsbesparende måde.
I moderne anlæg er anlæggets økonomi set over hele dets levetid yderst vigtig. En-kel montering og vedligeholdelse er som tidsfaktor af stor betydning i dag. Kravene til et moderne system har ændret sig kraftigt i tidens løb. Prisen på hardware er i dag af mindre betydning end for blot få år siden. Den fortsatte automatisering er kende-tegnet ved et effektivt, samlet system, hvori alle elementerne forbedrer anlæggets produktivitet.

De vigtige punkter for anlægskonstruktører er følgende:
- Enkel planlægning
- Fleksibel, modulær opbygning
- Hurtig montering og idrifttagning
Anlægsejeren forventer:
- Avanceret diagnosticering
- Integrerede sikkerhedskoncepter
- Plug & Play-komponenter

Når opgaverne i anlægget tages i betragtning, opdager man hurtigt forskellene mel-lem de såkaldte hierarkiniveauer i industriel kommunikation. Hvert niveau har for-skellige opgaver og krav.

I forbindelse med anlægsplanlægningen gør topologifriheden konstruktionerne let-tere uden at skulle bruge tid på omfangsrige kabeltræer. Sensorer og aktuatorer kan placeres frit, og efterfølgende bliver AS-Interface-kablet helt enkelt sluttet til i en træ- eller linjestruktur.
Det fleksible AS-Interface-system tilbyder i kraft af piercing-teknologien en betydelig tidsmæssig fordel ved tilslutningen. AS-Interface medfører store besparelser i for-bindelse med installationen, hvilket er optimalt for tilslutning og kobling på aktuator- og sensorniveauet til en gunstig pris.
AS-Interface-profilerne muliggør producentuafhængige Plug&Play-komponenter, der igen medfører kortere klargøringstider og gør ombygninger betydeligt lettere. Sa-fety at Work-teknologien til AS-Interface giver et billigt, samlet grundlag for et avan-ceret anlæg i og med at omfattende tilslutning og kobling bliver væsentligt forenklet med AS Interface. Samtlige værdier fra de sikkerhedsorienterede komponenter er naturligvis også tilgængelige i den overordnede styring eller via Ethernet. I kraft af de avancerede diagnosticeringsfunktioner er anlægsejeren et skridt foran konkur-renterne, fordi han til enhver tid har adgang til en detaljeret anlægsstatus og således er i stang til at planlægge processerne optimalt.
AS-Interface er optimeret for tilslutning af aktuatorer og sensorer. Et anlægs ind- og udgange kan på den måde samles til decentrale moduler på en praktisk måde. Disse decentrale intelligenser i AS-Interface-netværkene kan derefter efter behov sættes sammen som modulenheder via Ethernet-systemer og forbindes med en overordnet styring eller anlægsovervågning.

Med AS-Interface åbner der sig et enormt besparelsespotentiale i forbindelse med planlægning, opbygning og drift af hele anlægget.
De vigtigste fordele ved AS-Interface, der i princippet er et resultat af teknikken bag forbindelsesteknologien, er følgende:
• Lavere monteringsomkostninger
• Mindre styreskabe
• Omkostningsbesparelser som følge af mindre hardware
• Færre tilslutninger
• Mindre tidskrævende installation

AS-Interface er markedsførende på aktuator-sensorniveauet. Det gennemprøvede system, med mere end 27 millioner implementerende noder, udmærker sig i kraft af kontinuerlig videreudvikling og vedvarende kompatibilitet. AS-Interface er en inter-nationalt anerkendt standard, som gør investeringen sikker.


Cable Scout+ Det ny værktøj, der gør kabelføring legende let
Cable Scout + fra HellermannTyton er udviklet til at løse alle de udfordinger, elektrikeren står overfor, når der skal føres kabler rundt i installationer, og hvor det ikke er nemt at komme til, eller hvor der er trangt med plads og dårligt udsyn.

Cable Scout+  Det ny værktøj, der gør kabelføring legende let.

Cable Scout + fra HellermannTyton er udviklet til at løse alle de udfordinger, elektrikeren  står overfor, når der skal føres kabler rundt i installationer, og hvor det ikke er nemt at komme til, eller hvor der er trangt med plads og dårligt udsyn.

Når du har arbejdet med at trække kabler og ledninger rundt i en installation, har du sandsynligvis brugt en søgefjeder eller en tommestok, masser af tape og frem for alt masser af tid. Med Cable Scout+ kan du nu nemt og hurtigt trække kabler under gulve, henover forsænkede lofter eller gennem små huller i føringsvejene. De fleksible stave kombineret med det omfattende tilbehørsprogram  gør det muligt at trække dine kabler på rekord tid.

Nu er det ikke længere nødvendigt at skulle løbe frem og tilbage til og fra bilen for at finde noget til at løse en besværlig kabelføringsopgave. HellermannTyton har introduceret en Deluxe Set taske, med plads til både Cable Scout+ stænger og alt tilbehør således, at du altid har hele sættet lige ved hånden.

Materialevalg og design er udgangspunktet for Cable Scout+ store popularitet blandt elektrikere. Føringsstavene er lavet i glasfiberforstærket PVC og alle koblinger er udført i messing.

Fra standard udstyrslisten kan f.eks. nævnes en kompakt batteridrevet lygteenhed, der gør dig i stand til at orientere din Cable Scout+ i mørke.

Som ekstraudstyr har HellermannTyton udviklet en Cable Scout+ kabel trækstrømpe, der griber og lukker om kabler eller rør op til Ø 15mm. Af øvrigt ekstraudstyr kan desuden nævnes en Cable Scout+ Vifte, der får Cable Scout stængerne til nemt at glide henover selv store forhindringer.

Med Cable Scout+ kan du trække en kabelvægt på op til 80 kg og i en radius på op til 220mm. Sættet består af ti stænger á 1m, et 15cm flex stykke, trækkrog, trækring, øjekrog, lygteenhed og magnetenhed, 
 
Besøgende på EL & TEKNIK 2014 kan se og prøve Cable Scout+ på HellermannTytons stand 4311 i Hal C.