Overspændingsbeskyttelse

Med overspændingsbeskyttelse menes beskyttelse af elektriske anlæg, installationer og apparater af enhver art mod enhver ændring i driftsspændingens amplitudeværdi, der kan forårsage et isolationssammenbrud og eller en strøm gennem et kredsløb med fejlfunktion eller ødelæggelse til følge.

Leverandører af og viden om Overspændingsbeskyttelse:


Desitek A/S

desitek

Sunekær 8
5471 Søndersø
Tlf +45 63893210
E-mail: desitek@desitek.dk

www.desitek.dk

Kompetencer: Lynbeskyttelse, EMC, Overspændingsbeskyttelse

Læs mere om Desitek A/S


Tormatic AS

Skreppestadveien 24
3261 Larvik
Norge
Tlf.: +47 33 16 50 20
E-mail: info@tormatic.no

www.tormatic.no

Kompetencer: Dataloggere, Temperaturkalibrator, Trykmåling, Tryktransmittere, Strømforsyning (power supply), Trådløs kommunikation i Ex-områder, Sikkerhedsrelæer, Antenner, Radiomodemer, Signalomformere, Fjernbetjening (remote I/O), Overspændingsbeskyttelse, Trykafbrydere, Trykfølere, Tryktransmittere, Tryktransducere, Telemetri loggere, Kalibreringsudstyr, Tørblokkalibrator, Temperaturbad, Trykkalibrator, Loopkalibrator, Trykindikator, Trykregulering. Kalibreringsinstrumenter, Manometre, Niveaumålere, Flowmålere, Flowswitch

Læs mere om Tormatic AS


Wieland Electric A/S

Vallørækken 26
4600 Køge
Tlf.: 70 26 66 35
E-mail: sales@wieland-electric.dk

www.wieland-electric.dk

Kompetencer: Rækkeklemmer, Stikbar bygnings installations system, Printklemmer, Sikkerheds teknologi, Installations automation, Industristik, Elektronik og interface til styreskabet, Power bus system for bygninger, lndustrielt Powerbus-system, Network og fieldbus systemer, Stiksystem, Stiksystem til industrien, Stiksystem til solceller

Læs mere om Wieland Electric A/S


Phoenix – Usynlig beskyttelse af slutenheder
Beskyttelsesenhederne fra Phoenix Contacts Blocktrab program beskytter slutenheder sikkert og pålideligt mod overspændinger

Beskyttelsesenhederne installeres skjult i samlebokse, kabelkanaler og stikdåser. Produktprogrammet har en egnet løsning til at yde usynlig beskyttelse, uanset hvor enhederne installeres.

Produkterne BLT-T3 og BLT-SKT installeres sikkert i områder, som ikke er synlige. De er egnede til 230 V enkeltfasesystemer og beskytter slutenhederne i en afstand på op til 10 m. BLT-T3 installeres i samlebokse, kabelkanaler og gulvbokse, mens BLT-SKT installeres bag ved standard stikdåser.

Uanset hvilket produkt, der vælges til overspændingsbeskyttelse, bør det være baseret på et komplet beskyttelseskoncept. Det vil sige, at overspændingsbeskyttelse også skal installeres i hoved- og undertavler i bygninger.


Phoenix – Overspændingsbeskyttelse til rackmontering
Overspændingsbeskyttelse til rackmonteringsapplikationer skal overholde krav til høj monteringstæthed og afledningsevne

Phoenix Contact har nu udviklet de første stikbare overspændingsbeskyttelsesenheder til anvendelse i standard rackkabinetter. Disse produkter er baseret på produktprogrammet Valvetrab og har en elegant ny montageposition for at optimere overspændingsbeskyttelsen til rackmonterede applikationer.

Med den nye placering på kabinettets front kan brugeren tjekke statusindikatoren uden at skulle fjerne dækslet eller afbryde strømforsyningen. Det tydelige overblik over de stikbare overspændingsenheder gør vedligeholdelse og fejlfinding meget enkelt. Et visuelt tjek kan udføres hurtigt og bekvemt via de lokale statusindikatorer eller fjernmeldingskontakten. De galvanisk adskilte potentialfrie kontakter overvåger status for alle stik, og sikrer et pålideligt system.


Phoenix Contact – Kraftfuld overspændingsbeskyttelse af solcellesystemer
Det nye produktprogram VAL-MB fra Phoenix Contact er stærke og kompakte beskyttelsesenheder til solcelleapplikationer med generatorspændinger på op til 1500 V DC.

Beskyttelsesenhederne er specielt tilpasset til DC-applikationers krav og er certificeret af KEMA.

Længere ledningsindføringer og højere skrueskakte giver øget beskyttelse mod overslag af lysbuer. Produktprogrammet omfatter beskyttelsesenheder til generatorspændinger på 600 V DC, 1000 V DC og 1500 V DC, både som Type 1/2 lynstrømsafledere samt rene Type 2 overspændingsbeskyttelsesenheder. Der fås varianter med eller uden kontakt til fjernsignalisering. Alle beskyttelsesenheder har en kortslutningsholdbarhed på 2000 A og kan også anvendes i højtbeliggende anlæg op til 6000 meters højde.


Phoenix Contact – Intelligent overspændingsbeskyttelse til procesteknologi
Phoenix Contacts overspændingsbeskyttelsesenheder Plugtrab PT-IQ til måle-, styrings- og reguleringsteknik samt procesteknologi advarer anlægsoperatører før beskyttelse af anlægget er tabt.

For at opnå dette overvåges hver spændingsbegrænsende komponent i beskyttelsesstikkene konstant. Hvis komponentens grænse er nået på grund af jævnlige overspændinger, indikeres dette med et gult signal på beskyttelsesenheden og via fjernsignalisering. På dette tidspunkt vil alle aflederne stadig fungere og anlægget er beskyttet. Det anbefales dog at udskifte komponenten for at undgå unødvendig service.

Plugtrab PT-IQ Ex beskyttelsesenhederne fås til egensikre områder. Disse enheder kan installeres i Ex zone 2. De egensikre beskyttelseskredsløb kan ledes op til Ex zone 0.

Takket være multi-level overvågning og signalisering kender anlægsoperatøren altid status for beskyttelsesenhederne og har derfor et overblik over anlæggets overspændingsbeskyttelse. Denne intelligente overspændingsbeskyttelse fås med den traditionelle skruetilslutningsteknologi såvel som med den innovative Push-in-tilslutningsteknologi. En controller forsyner op til 28 beskyttelsesmoduler med spænding og muliggør tilslutning til et centralt overvågningssystem.


SHDSL-tilpasset overspændingsbeskyttelse
Som producent af enheder til overspændingsbeskyttelse lancerer Phoenix Contact nu en beskyttelsesenhed til SHDSL-systemer, der er designet til at imødekomme de særlige krav til SHDSL-dataoverførsel. Beskyttelsesenheden garanterer maksimal databeskyttelse med minimal signaldæmpning.

Overspændingsbeskyttelsen er en adapter, der kan installeres enkelt mellem indgående telekommunikationskabler og et modem. Den stikbare tilslutning sikrer hurtig og fleksibel installation. Beskyttelsesenheden skal blot jordforbindes over det sorte kabel eller DIN-skinnefoden. Enheden har et robust metalhus med plads til to SHDSL porte.

For yderligere information kontakt Product Manager Henning O. Lippert, hlippert@phoenixcontact.dk - eller kontakt vores kundeservice på 36 77 44 11.


Intelligent overspændingsbeskyttelse til egensikre områder
Phoenix Contacts nye PT-IQ Ex-varianter fra det selvovervågende PLUGTRAB PT-IQ overspændingsbeskyttelsessystem er specifikt designet til egensikre applikationer og kan installeres direkte i Ex zone 2. De egensikre signalkredse kan føres helt ind i Ex zone 0.

Beskyttelsessystemet består altid af en controller og selve beskyttelsesmodulerne. Controlleren forsyner op til 10 overspændingsbeskyttelsesenheder over DIN-skinnestik og etablerer kontakten til det fjerne flertrins overvågningssystem. Det giver væsentlig mindre fortrådning end ved anvendelse af konventionelle installationsteknikker.

Den intelligente overvågning af hver enkelt spændingsbegrænsende komponent i beskyttelseskredsløbet sikrer tidlig opdagelse af skader, og denne information vises med en separat gul statusindikator. På denne måde kan fejlbehæftede overspændingsbeskyttelsesenheder udskiftes under rutine service, inden de fejler.

De nye PLUGTRAB PT-IQ Ex produkter fuldender programmet af intelligent overspændingsbeskyttelse til måle-, kontrol- og datateknik.

For yderligere information kontakt Product Manager Henning O. Lippert, hlippert@phoenixcontact.dk - eller kontakt vores kundeservice på 36 77 44 11.