UPS-anlæg

UPS anlæg

UPS-anlæg ( Uninterruptible power supply ) anvendes som akut strømforsyning ved strømafbrydelse

Med et UPS-anlæg skal installationerne ligesom ved forsyning fra nettet være beskyttet mod indirekte berøring. Dette sker normalt ved automatisk afbrydelse af forsyningen ved TN-, TT- eller IT system.

Et UPS-anlæg er en vigtig komponent i mange virksomheders og institutioners strømforsyningsinfrastruktur. Dets primære formål er at sikre en konstant og pålidelig strømforsyning til kritiske systemer og udstyr. Også i tilfælde af strømafbrydelser eller svingninger i netstrømmen. Ved at fungere som en mellemstation mellem den primære strømkilde (typisk offentlige elforsyning eller generatorer) og det tilsluttede udstyr, kan UPS-anlægget opretholde strømforsyningen, selv når den primære kilde svigter.

Formålet med et UPS-anlæg er at forhindre uønsket nedetid eller skade på følsomt elektronisk udstyr, såsom computere, servere, netværksudstyr, medicinsk udstyr og lignende, der kan være følsomt over for strømafbrydelser, spændingsudsving eller støj i strømforsyningen.

UPS-anlæg UPS-anlæg

UPS-anlæg

Leverandører af UPS-anlæg:

DESITEK A/S

Sunekær 8
5471 Søndersø
Tlf +45 63893210
E-mail: desitek@desitek.dk

www.desitek.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Eaton

Generatorvej 8C
2860 Søborg
Tlf.: 36867910
E-mail: info-denmark@eaton.com

www.eaton.com

Se hele vores produktprogram og profil her

Legrand Danmark A/S

Stamholmen 155, 3. Sal
2650 Hvidovre
Tlf.: 36 34 05 90
Mail: Mail: info.danmark@legrand.com

www.legrand.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Norwerk A/S

norwerk

Tuborg Boulevard 12
2900  København / Hellerup
Tlf.(+45) 7012 1317
E-mail.: kontakt@norwerk.dk

www.norwerk.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Orogenic

Edisonvej 1
7100 Vejle
Tlf.: 7218 3883
E-mail: sales@orogenic.dk

www.orogenic.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

RepComp ApS

Skovfryd 18
2800 Kgs. Lyngby
Tel.: +45 70267420
E-mail: cgs@repcomp.dk

www.repcomp.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Scanpotec ApS

Centervej 26
4180 Sorø
Tlf.: +45 72 44 90 90
E-mail: info@scanpotec.dk

www.scanpotec.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Schneider Electric Danmark A/S


Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Tlf.: 88 30 20 00

www.schneider-electric.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Semicon Power ApS

Gydevang 4B
3450 Allerød
Tlf.: 25 21 99 48
E-mail: info@semicon-power.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Tic-elkas A/S

Meterbuen 15
2740 Skovlunde
Tlf.: 70 22 90 01
E-mail: info@ticelkas.dk

www.ticelkas.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

VERTIV

SOHO Office 129
Flæsketorvet 68
1711 København V
E-mail: EMEA.Nordic@vertiv.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Wieland Electric A/S

Vallørækken 26
4600 Køge
Tlf.: 70 26 66 35
E-mail: sales@wieland-electric.dk

www.wieland-electric.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om UPS-anlæg:

UPS-anlægget fungerer ved at lagre elektrisk energi i batterier eller andre former for energilagring. Når strømforsyningen er stabil, oplades batterierne kontinuerligt, så de er klar til at træde til, hvis der opstår en strømafbrydelse. Når UPS-anlægget registrerer en afbrydelse eller en forstyrrelse i strømforsyningen, skifter det øjeblikkeligt til batteridrift. Dette sikrer en glidende overgang uden nedetid for de tilsluttede systemer. Den tid, som et UPS system kan opretholde strømforsyningen under batteridrift, afhænger af flere faktorer. Herunder størrelsen på batteribanken og det samlede strømforbrug for de tilsluttede enheder.

Funktion

Et UPS-anlæg fungerer ved at konvertere den vekselstrøm (AC), der leveres fra den primære strømkilde, til jævnstrøm (DC) ved hjælp af en indbygget batterioplader. Batteriet oplades, mens strømforsyningen er stabil, og hvis strømmen fra den primære kilde svigter, overtager batteriet øjeblikkeligt for at forsyne det tilsluttede udstyr med strøm. Beregn

Sikkerhed

I tider med usikkerhed omkring strømforsyningen, er det oplagt at have enten et UPS system eller Nødstrømsanlæg der kan overtage forsyningen, således at produktion og arbejde kan fortsætte ufortrødent. Med den rette UPS løsning er man sikret strøm og drift 24/7/365 og slipper for bekymringer omkring strømsvigt og strømmangel.

“TCO” for din UPS installation. Hvad koster det at beskytte dine aktiver mod strømafbrydelser eller -forstyrrelser?? 


Nyt UPS-system fra Eaton skal reducere store datacentres CO2-forbrug


28.maj 2024


Nyt UPS-system fra Eaton skal reducere store datacentres CO2-forbrug

Den globale energiteknologivirksomhed Eaton er klar med et nyt kompakt, energieffektivt UPS-system, 9395X, til de helt store datacentre.

Efterspørgslen på energieffektive og pålidelige nødstrømsløsninger buldrer derudaf. Eaton, der har en lang historik med at producere UPS-løsninger med høj driftssikkerhed, udvider nu produktporteføljen med en UPS til datacentre i den helt tunge klasse.

Den kompakte 9395X UPS er skræddersyet til de såkaldte hyperscale datacentre, der agerer serviceplatform for sociale medier, e-handelssider, streamingtjenester eller søgemaskiner. Systemet er også velegnet til delingsbaserede datacentre – colocation - hvor operatøren udlejer udstyr, plads og serveropbevaring til forskellige kunder.

Systemet bygger videre på Eatons robuste Power Xpert 9395P UPS og er designet til at give datacentre den bedste modstandsdygtighed. Anlægget har en maksimal effekt på op til 1700 kVA* og en enestående effekttæthed.

Det kompakte system har topudstødning og behøver derfor ikke frigang bagtil. Samtidig optager UPS-enheden op til 30 procent mindre gulvplads end tilsvarende modeller og frigiver dermed plads til mere it-udstyr og minimerer omkostninger til installation.

Giver gensidig energiudveksling mellem datacentret og elnettet
9395X UPS-enheden leverer overlegen energieffektivitet takket være de siliciumcarbid-baserede omformere, der giver effektivitet på hele 97,5 procent i dobbeltkonvertering. Systemet kræver tilmed 30 procent mindre køling. Det gør det lettere for datacentret at reducere det samlede energiforbrug og dermed CO2-udledningen.

Samtidig sørger Eatons indbyggede EnergyAware-teknologi for, at datacentret kan sende energi tilbage til elnettet i spidsbelastningsperioder. Fx trækker UPS’en i tilfælde af kortvarige forstyrrelser i elnettet på den lokale oplagrede energi og kan tilmed sende overskydende energi tilbage til nettet. På den måde kan datacentre være med til at understøtte den grønne energiomstilling. Det betyder også, at datacenteroperatører kan sælge overskydende strøm på energimarkedet og reducere de samlede ejeromkostninger ved anlægget, samtidig med at datacentret hjælper med at balancere elnettet.

Pålidelig drift og fuld livscyklusanalyse

Det gennemtænkte design består af færdigbyggede delkomponenter og selvkonfigurerende power-moduler, der gør det nemt at installere systemet. De store systemer kan konfigureres med et enkelt klik, mens de indbyggede selvovervågningssystemer kræver færre vedligeholdelsestjek.

Desuden sikrer den patenterede hotSync-teknologi en pålidelig drift af UPS-enheden ved at synkronisere parallelle strømmoduler og UPS-enheder – uden at skulle være forbundet til internettet.

9395X UPS produceres på Eatons nyåbnede fabrik i Helsinki og leveres med en omfattende livscyklusanalyse og PEP-rapport, der dokumenterer systemets miljøpåvirkning gennem hele forsyningskæden fra produktion til bortskaffelse eller videre genanvendelse. Det gør det enkelt for datacentrene at inkludere i CO2-regnskabet og hjælper operatørerne med at nå deres bæredygtighedsmål.

Læs mere om Eatons 9395X UPS her.

* Som vil blive forlænget i løbet det kommende år


Eaton sætter spot på bygninger som micro-energinet


07.maj 2024


Eaton viser ladeløsninger og UPS-anlæg frem på EL og TEKNIK 2024

Bygninger indeholder et enormt potentiale i omstillingen til grøn energiinfrastruktur. Derfor har energiteknologivirksomheden Eaton fokus på løsninger målrettet bygningers energiomstilling på årets EL og TEKNIK-messe.

Der er fuldt fokus på elektrificering og grøn energiinfrastruktur hos Eaton, når branchens største fagmesse EL og TEKNIK åbner i Odense. Temaet for Eatons stand er Buildings as a Grid, hvor Eaton blandt andet demonstrerer løsninger og services, der understøtter virksomheder i at bidrage til den grønne energiomstilling.

”Energiomstilling stiller nye krav til både kommercielle og industrielle bygninger. Derfor har vi i år valgt at fokusere på de mange muligheder, bygningsejere har til at optimere energiforbruget og understøtter elektrificeringen. Vi kalder det Buildings as a Grid, hvor bygninger via fx intelligente UPS-anlæg, elbilladere, egen produktion af grøn strøm og energilagring kan skabe et fuldt elektrisk microenerginet. Det skaber nye interessante perspektiver for den grønne energiinfrastruktur,” siger Nick Luitwieler, der er landechef hos Eaton Danmark.

Fx har Eaton taget den helt nye portefølje af billadere: Green Motion med på standen. Serien fik debut på det danske marked i slutningen af 2023 og indeholder blandt andet AC-laderen, Green Motion Building – der passer til elbiler med effekt fra 3,7 kW til 22 kW. Laderen er desuden designet til at tage højde for hele bygningens strømbehov og kan derfor oplade mange elbiler – på én gang selv i spidsbelastningsperioder.

Serien inkluderer også DC-laderen, Green Motion DC 22 – en hurtiglader skræddersyet til kommercielle og industrielle bygninger, der har behov for opladning med et højt effektivitetsniveau til flere biler på én gang.

Driftsikkerhed og energieffektivitet i top

Nødstrømsanlæg spiller også en central rolle i elektrificeringen af Danmark. Både i forhold til at opretholde pålidelig energiforsyning i en fremtid med flere brown outs, men også når det gælder energioptimering.

Eaton har en lang historik med at producere UPS-løsninger med høj driftssikkerhed. Seneste skud på stammen er den rack-monterede 3-faset 93PX 15-20 kVA UPS, der ikke blot kan forsyne flere servere sammenlignet med tilsvarende UPS-enheder, men også indeholder intelligente teknologier som Energy Saver System (ESS). Disse teknologier bidrager både til betydelige besparelser på elforbruget og sikrer, at 93PX har markedets laveste samlede ejeromkostninger (TCO).

Ved at lade 93PX køre med Eatons Intelligent Power Manager software  kan brugeren sikre højeste ydelse og udnyttelse af UPS’en.

Eaton har også taget sit opgraderede udbud af UPS-serviceaftaler med på standen, der spænder fra traditionel vedligeholdelse til avancerede digitale tjenester og ydelser såsom cybersikret fjernovervågning og proaktiv respons. Og som noget nyt kan Eatons forskellige services sammensættes i en individuel aftale, der er skræddersyet til den enkelte virksomheds eksisterende udstyr, behov og budget.

EL & TEKNIK messen 2024 løber af stablen den 14.-16. maj 2024 i Odense Congress Center, og Eaton vil være at finde i hal C på stand 4847.


Ny softwareløsning øger modstandsdygtighed overfor strømsvigt og nedbrud


16.jan 2024


Som Eatons øvrige strømstyringssoftware sørger IPM 2.7.1 for effektivt at udnytte UPS-enhedens batteritid ved at interagere med både fysiske og virtuelle servere. Den opgraderede software er designet til at håndtere og overvåge flere aktiver end sin forgænger.

Eatons opgraderede strømstyringssoftware, IPM 2.7.1, til UPS bringer forbedret brugergrænseflade, effektiv fjernstyring og automatiserede beskyttelsesfunktioner til virksomheders kritiske infrastruktur.

Digitaliseringen buldrer afsted samtidig med, at vi står overfor den største energiomstilling nogensinde. Det giver udsigt til langt flere nedbrudsminutter, end vi er vant til. Robuste UPS-løsninger og strømstyringssystemer er derfor afgørende for virksomheders beskyttelse af kritisk data, it-udstyr og andre elektriske enheder.

Power management-virksomheden Eaton har en lang historik med at producere UPS-løsninger og har nu opgraderet sit sortiment af intelligent strømstyringssoftware, der understøtter nødstrømsløsninger og sikrer systemets oppetid. Det gør de med IPM 2.7.1 – en opgraderet intelligent power management software.

Forbedret beskyttelse der rækker ud over UPS'en

Den nye IPM 2.7.1-software er en del af Eatons Brightlayer Data Centres-suite og hjælper virksomheder med at fjernovervåge og administrere elektrisk udstyr døgnet rundt. Løsningen giver robust beskyttelse af både kritiske data, it-udstyr og andre elektriske enheder ved strømsvigt og nedbrud.

Som Eatons øvrige strømstyringssoftware sørger IPM 2.7.1 for effektivt at udnytte UPS-enhedens batteritid ved at interagere med både fysiske og virtuelle servere. Den opgraderede software er designet til at håndtere og overvåge flere aktiver end sin forgænger.

Nye funktioner og optimeret brugerflade

Ud over at sikre pålidelige opstart og nedlukninger indeholder IPM 2.7.1 også nye intelligente og automatiserede funktioner. Den kan f.eks. flytte virtuelle miljøer til områder, der ikke er påvirket af strømsvigt, forlænge batteritiden på udvalgte UPS-enheder og beskytte it-udstyr mod f.eks. høje temperaturer og fugt.

IPM 2.7.1 byder også på en optimeret brugerflade med intuitiv og brugervenlig automatiseringsguide.

Den er kompatibel med de nyeste UPS-modeller fra både Eaton, HP og APC og understøtter nye virtualiseringsplatforme som VMWare 8.0 Update 1, Microsoft Windows Server 2022 og Oracle VM VirtualBox.[1] Softwaren kommer også med en række udvidede API-tjenester, der understøtter Microsoft Hyper-V via WSMan-protokollen.

IPM 2.7.1 er tilgængelig på det danske marked nu.

Læs mere om den nye IPM-software her.


[1] Microsoft, Hyper-V og Windows Server 2022 er varemærker tilhørende gruppen af Microsoft-virksomheder. Oracle er et registreret varemærke tilhørende Oracle.


Nyheder og Indlæg om UPS-anlæg


Seneste om UPS-anlæg


Cookie-indstillinger