Fødevareemballage

Fødevareemballage

Fødevareemballage er emballagematerialer, der bruges til at beskytte, opbevare og transportere fødevarer fra producent til forbruger. Disse materialer kan være lavet af forskellige typer som plastik, glas, metal, papir eller karton. Fødevareemballage spiller en afgørende rolle i at bevare fødevarens friskhed, kvalitet og sikkerhed under distribution og opbevaring. De kan være i form af beholdere, poser, dåser, flasker, kartoner eller folie, der er designet til at imødekomme specifikke behov for forskellige fødevareprodukter.

Fødevareemballage har ofte retningslinjer og krav som skal følges, for at sikre fødevaresikkerheden af det emballerede. Test hvor brugervenlig din emballage er her – Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af Fødevareemballage:

Dansk Transport Emballage A/S

Oksbølvej 97
6500 Vojens
Tlf.: 74 59 16 80
E-mail: info@dtemballage.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

RAJA PACK

Tlf.: 44 58 77 00
E-mail: info@rajapack.dk

www.rajapack.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

STOK Emballage K/S

Erik Stoks Alle 4
5550 Langeskov
Tlf.: 72 200 700
E-mail: info@stok.dk

www.stok.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Teknologisk Institut

Gregersensvej 1
2630 Taastrup
Tlf.: 72 20 20 00

E-mail: info@teknologisk.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Fødevareemballage kan være forsynet med forskellige typer tætnings- og lukkemekanismer, såsom skruelåg, låg, foliesvejsning eller lynlåse, for at sikre produkternes integritet og friskhed. De kan også være trykte eller mærkede med information om produktets næringsindhold, holdbarhedsdatoer, anvendelsesinstruktioner og allergiadvarelsesmærker for at informere forbrugerne korrekt.

Fødevareemballagen skal opfylde strenge hygiejniske og sikkerhedsmæssige standarder og krav for at sikre, at fødevaren forbliver sikker at konsumere og fri for forurening eller bakterier. Derfor gennemgår fødevareemballage regelmæssig inspektion og certificering for at sikre overensstemmelse med lovgivningsmæssige krav og industrielle standarder.

Forskellige fødevareemballagematerialer har forskellige egenskaber og fordele, afhængigt af produktets art, forsendelsesmetode og opbevaringsforhold. For eksempel kan plastikemballage være let, holdbar og gennemsigtig, hvilket gør det velegnet til frugter, grøntsager og kød. Glasemballage er inert, genanvendeligt og bevarer fødevarens smag og kvalitet og er velegnet til saucer, syltetøj og konserves. Metalemballage er stærkt, holdbart og sikrer langsigtet opbevaring af fødevarer som korn, bønner og drikkevarer. Papir- og kartonemballage er biologisk nedbrydeligt, genanvendeligt og velegnet til tørre fødevarer som korn, pasta og bagværk. Med den stigende fokus på bæredygtighed og miljøvenlige emballageløsninger søger fødevareindustrien konstant efter innovative og bæredygtige materialer og designs til at minimere miljøpåvirkningen og opfylde forbrugernes behov.


Berry Superfos – Populære dessert-vaffelrør i ny emballage
UniPak er en af de mest omfattende og alsidige emballageserier på det europæiske marked, og den bruges af mange store både food- og non-food brands

Ćatić Company i Serbien har skiftet til den klassiske UniPak emballage fra Berry Superfos for sine cremevaffelrør af mærket Waltz. Overgangen til den nye emballage har været hurtig og smidig, og den nye spand præsenterer de lækre vaffelrør flot.

Virksomheden Ćatić, der har hovedkontor i Serbien, har med succes skiftet emballagepartner for virksomhedens populære Waltz cremevaffelrør.

Se Leverandører af Convergere

Vaffelrørene findes i fem forskellige smagsvarianter – chokolade, hasselnød, jordbær, appelsin og vanilje; alle er de velsmagende lækkerbiskener, der kan nydes uden tilbehør eller sammen med is. Den nye emballageløsning til alle fem smagsvarianter skulle være praktisk, nem at stable og appellere til forbrugere med en sød tand.

Se Leverandører af Returemballage og Sikkerhedsemballage

Bajro Ćatić, administrerende direktør for Ćatić Company, siger:

”Vi var ikke helt tilfredse med vores tidligere emballageleverandør, hvilket er grunden til, at vi besluttede at lede efter en ny partner. Vi ønskede ikke de store ændringer i designet af emballagen, da designet allerede fungerede godt, og vores kunder var glade for det. Berry Superfos’ UniPak spand viste sig at være den ideelle løsning, og derfor skiftede vi til den, så snart vi kunne."

Kvalitet og godt samarbejde

UniPak er en af ​​de mest omfattende og alsidige emballageserier på det europæiske marked, og den bruges af mange store både food- og non-food brands. Det er en klassisk og meget fleksibel løsning til en bred vifte af applikationer, og den tilbyder et stort udvalg af størrelser og former - rektangulære, firkantede, runde og ovale.

Ifølge Bajro Ćatić viste en rektangulær 600 ml spand med låg og IML (In-Mould Labeling) sig at være perfekt til de lækre cremevaffelrør:

“Med Berry Superfos fik vi en seriøs og pålidelig partner, som overholder vores deadlines og opfylder alle vores krav. De besøgte vores produktionsanlæg, før de præsenterede en løsning og var meget grundige. Vi er yderst tilfredse med kvaliteten og designet af UniPak spanden, og vores kunder kan stadig få glæde af et design, de er vant til. Vi skulle blot lave nogle få mindre justeringer på vores påfyldningslinje, fordi den nye emballage vejer mindre end den forrige. Samtidig vi får de logistiske fordele ved en lidt lettere emballageløsning.”

UniPak spandene til Ćatić produceres på Berry Superfos’ fabrik i Bosnien-Hercegovina, tæt på Ćatić’s egen produktion.


Ny sort emballagefarve fremmer genanvendelse
Ved at udskifte emballagefarven ‘carbon black’ (termisk sort) med en ny sort farve har is-producenten Diplom-Is gjort det lettere at genanvende de sorte emballager til virksomhedens Royal brand.

Det nye sort er vitterligt en ny sort farve hos den norske isproducent Diplom-Is. Virksomheden har for nylig i samarbejde med Berry Superfos ændret farven på bøtterne for brandet Royal fra ’carbon black’ til den nye farve ’non-carbon black’.

Kommunikationschef hos Diplom-Is Anne-Lene Molland siger:  

“Vi er altid på udkig efter nye bæredygtige og økonomisk fordelagtige løsninger til vores produkter. Så da vi fik muligheden for at udskifte farven på bøtterne til vores Royal serie og derved fremme deres genanvendelse, var det oplagt at lave en ændring.”

“Vi er meget tilfredse med resultatet. Den nye sorte farve gør det lettere at affaldssortere og genanvende Royal bøtterne lokalt. På den måde kan man spare væsentlige mængder af jomfrueligt plastmateriale. Vi har haft en meget omhyggelig proces og har testet ’non-carbon black’ bøtterne på to lokale genbrugsstationer i Norge og på et sorteringsanlæg i Tyskland.”

Giver infrarød scanning en hjælpende hånd

Modsat den traditionelle ‘carbon black’ farve kan den nye ’non-carbon black’ farve genkendes af NIR-teknologi (Near Infra-Red technology). Det betyder, at alle bøtter med den nye sorte farve kan frasorteres til genanvendelse. Berry Superfos bruger en speciel farveblanding i høj kvalitet med særlige pigmenter, der forbedrer NIR-teknologiens evne til at genkende den sorte plast.

Diplom-Is sætter et eksempel for sort plastikemballage

Diplom-Is er et af de førende is-brands i Norge og derfor har skiftet til den nye ’non-carbon black’ fået stor opmærksomhed fra markedet.

“Vi har fået en hel del positiv feedback og herved skabt opmærksomhed om de store udfordringer som brugen af ’carbon black’ skaber. Vi tror på, at vores initiativ kan være med til at få andre virksomheder til også at lave skiftet fra konventionel sort emballage til ’non-carbon black’.

Berry Superfos får ‘thumbs-up’ for pålidelighed
Det langvarige samarbejde mellem Diplom-Is og Berry Superfos har udviklet sig til et decideret partnerskab. Anne-Lene Molland siger:

“Vores valg af Berry Superfos som emballageleverandør handler i første omgang om at få den helt rette kvalitet. Derudover viser Berry Superfos også, at de følger op og evner at justere emballagen ud fra vores behov ved at tilføje nødvendige forbedringer, fx for at optimere arbejdsflowet i vores produktion. Vi vender i det hele taget tommelfingeren opad for Berry Superfos teamet for deres professionalisme, pålidelighed og for at være meget lette at samarbejde med.”  Læs mere om ’non-carbon black’ her


Nyt innovativt smørepålæg i innovativ emballage
Choco Yoco er et nyt smørepålæg af chokolade- og hasselnøddecreme, der er både sundt og lækkert. Producenten bag det nye brand har valgt SuperLock® bøtten, som holder det cremede indhold friskt i lang tid.

Forældre i flere europæiske lande kan nu med god samvittighed forkæle deres børn med sundt yoghurtbaseret chokolade- og hasselnøddepålæg. Choco Yoco, et nyt mærke på markedet, gør dette muligt ved at have Nutri-Score A – den højeste score, man kan opnå i Nutri-Score systemet, der bruges i mange europæiske lande for at angive fødevarers ernæringsmæssige værdi.

Choco Yoco er allerede tilgængelig i mere end 1.000 butikker, dog endnu ikke i Danmark. Den belgiske virksomhed bag mærket planlægger at ekspandere yderligere i hele Europa med sit nye sunde smørepålæg,

Kvalitetslook – og forbrugeren kan genbruge bøtten
Et innovativt produkt som Choco Yoco fortjener en innovativ emballageløsning. Derfor rettede Choco Yoco sin opmærksomhed mod Berry Superfos og valgte SuperLock®-bøtten.

Alex Helsen, administrerende direktør for Choco Yoco, siger: "Jeg havde i lang tid et godt øje til SuperLock® emballageløsningen og overvejede faktisk ikke engang andre muligheder. Dens højkvalitetslook gør den til et perfekt match til vores Choco Yoco koncept. Derudover kan forbrugerne genbruge bøtten, for eksempel som en kage- eller frugtbeholder, efter at de har nydt Choco Yoco pålægget."

En af de andre gode egenskaber ved SuperLock®, der gør den ideel til Choco Yoco og andre fødevarer, er dens ekstremt lave ilttransmissionshastigheder, som sikrer, at fx smørepålæg holder sig friskt i lang tid på supermarkedernes hylder.

Fantastisk smag – og også sundt

Indtil videre kommer de yoghurtbaserede Choco Yoco pålæg i to smagsvarianter: chokolade og hasselnød. De er blevet meget godt modtaget af både detailhandlere og forbrugere, der sætter pris på produkternes Nutri-Score A.

Et stærkt partnerskab fortsætter

Kombinationen af Choco Yoco pålæg og SuperLock® bøtten er et partnerskab, der er kommet for at blive:

"Vi er glade for at arbejde med Berry Superfos. De er en meget professionel samarbejdspartner, som har hjulpet os gennem hele udviklingsprocessen og givet vores produkt et personligt look. Takket være Berry Superfos’ størrelse har vi ydermere en emballagepartner, der er i stand til hjælpe os med vores langsigtede vækst på det europæiske marked,” siger Alex Helsen.

Læs mere om SuperLock® her: http://superfos.com/Products/Convenience-Food/SuperLock


Nyheder og Indlæg om Fødevareemballage


Seneste om Fødevareemballage


Cookie-indstillinger